Dodaj do ulubionych

Nowy autobus

05.03.07, 15:24
Uważam,iż w naszym regionie powinien zdecydowanie jeździć jeszcze jeden
autobus.Powinien zachaczać tereny Lewandowa i kończyć trasę np.na
Olesinie.Zmiana przebegu linii 120 wyszła na dobre,zapełnienie jest dość
duże,lecz rozumiem argumenty przeciwników tej zmiany.Dodam ,iż mieszkam na
Derbach.
Obserwuj wątek
    • varsava Glebocka-Berensona-Ostródzka-Jura nda-Bialolecka 06.03.07, 09:41
      Wydaje mi się, że autobus móglby mieć również inną trasę - ulicami Glebocka-
      Berensona-Ostródzka-Juranda-Bialolecka do pętli BRZEZINY.

Dzięki temu, że autobus objeżdżalby szereg ulic (co ZTM uwielbia) już na
      Bialolece, to może udaloby się uniknąć objeżdżania Bródna - a autobus móglby
      pojechać Trasą Toruńską od metra Marymont.
      • pazurek3 Re: Glebocka-Berensona-Ostródzka-Jura nda-Bialole 06.03.07, 12:51
        Yes, yes, yes! Jestem za, bo miszkamy na Białołęckiej i na przykład do Kościoła
        dzici mogłyby same dojechać. Albo mogłabym z mężem tam do pubu wyskoczyć? No i
        może to gimnazjum na Ostródzkiej powstanie... A teraz to bez samochodu (z
        kierowcą!) to ani rusz, choć to ta sama dzielnica...
        • krysich Re: Glebocka-Berensona-Ostródzka-Jura nda-Bialol 06.03.07, 20:05
          Propozycja jest znakomita. Mnie tez się bardzo podoba. Lączy wiele zakątków ZB.
          Tylko co z przewężeniem na Juranda ze Spychowa? Mam wrażenie, że na razie to
          mieszkańcom nie zależy na "odkorkowaniu" tej ulicy.
          Pozdrawiam
          • exxtremum Re: Glebocka-Berensona-Ostródzka-Jura nda-Bialo 08.03.07, 09:41
            przewężenie to moim zdaniem żaden problem, przecież kierowca autobusu siedzi
            trochę wyżej i doskonale widzi, co się dzieje...
            • mpy007 Re: Glebocka-Berensona-Ostródzka-Jura nda-Bial 08.03.07, 10:33
              jestem za (tzn za takim połączeniem, a nie za przewężeniem) smile
              • indefinite2 Re: Glebocka-Berensona-Ostródzka-Jura nda-Bia 08.03.07, 19:58
                tylko nie wiem tak naprawdę czy problemem jest przewężenie na Juranda czy też
                skręt z Juranda ze Spychowa w ... Juranda ze Spychowa smile (tzn. ten fragment na
                którym jest szkoła) - samochody większe niż kombi mają tam poważne problemy
                • mpy007 Re: Glebocka-Berensona-Ostródzka-Jura nda-Bi 09.03.07, 09:52
                  faktycznie, szanse dla autobusu są tam minimalne... w takim razie pozostaje
                  objazd przez Echa Leśne i Wielkiego Dębu big_grin
                  • varsava nie przesadzałbym... 09.03.07, 11:37
                    kierowcy autobusów w Londynie nie takie rzeczy wyczyniają - naprzykład taka
                    linia W5 wijąca się wśród wąskich uliczek, do tego kompletnie zastawionych
                    samochodami - kierowcy jeżdżą dosłownie na grubość lakieru - a w wielu
                    miejscach muszą wycofać i poprawić

i pomimo tego, że londyńscy kierowcy są sporo bardziej sprawni od warszawskich
                    (umiejących tylko cwaniaczyć i cisnąć na prostych odcinkach), to jednak
                    zauważmy, że coraz więcej Poplaków jeździ autobusami w UK - więc i na Białołęce
                    się mogą nauczyć - tym bardziej, że naprawdę biorąc pod uwagę standardy
                    londyńskie jest tam dużo miejsca
      • dimanche Re: Glebocka-Berensona-Ostródzka-Jura nda-Bialole 07.03.07, 16:49
        Właśnie, bo 132 traci bez sensu czas objeżdżając Bródno, przeciez z Huty leci
        356 na Bródno. Wiem, że jeździ w godzinach szczytu, ale z Bródna jest dobry
        dojazd choćby do pl. Wilsona, a z Białołęki gorzej...
        • sibeliuss Re: Glebocka-Berensona-Ostródzka-Jura nda-Bialol 08.03.07, 23:21
          dimanche napisała:

> Właśnie, bo 132 traci bez sensu czas objeżdżając Bródno, przeciez z Huty leci
          > 356 na Bródno. Wiem, że jeździ w godzinach szczytu, ale z Bródna jest dobry
          > dojazd choćby do pl. Wilsona, a z Białołęki gorzej...

Dima, przecież Ty póki co mieszkasz na Bródnie, więc nie wypowiadaj się o
          komunikacji w obcym Ci rejonie miasta.
          • dimanche Re: Glebocka-Berensona-Ostródzka-Jura nda-Bialo 10.03.07, 19:03
            A dlaczego nie? Niedługo będę tam mieszkac, a wiem, że z komunikacją jest
            krucho. Wiem natomiast, że jedyne autobusy, które tam jeżdżą do metra, bez sensu
            zakręcają na Bródno...A samochodu póki co nie posiadam. Ty przecież też się
            wypowiadasz. A mnie nie wolno?
            • exxtremum Re: Glebocka-Berensona-Ostródzka-Jura nda-Bial 13.03.07, 09:58
              wolno wolno każdemu, kto chce pomóc...
      • varsava nowa trasa - ZTM 09.03.07, 12:53
        Może zacznijmy więc wysyłać maile w tej sprawie do ZTM.
    • chaladia Miejcie litość! 07.03.07, 21:54
      Dziś jechałem po Ostródzkiej w dłuuugiej kolumnie samochodów osobowych, które
      wolkły się za jednym czy paroma autobusami. Ani takiego wyprzedzić, ani
      ominąć... ta ulica wydaje się prosta, ale jest na tyle kręta, że nie zapewnia
      widoczności do bezpiecznego wyprzedzenia autobusu.

Jednopasmowa i pozbawiona zatok przystankowych Ostródzka tak się nadaje na
      ulicę dla intensywnego ruchu autobusowego z dużą ilością przystanów, jak ja do
      tańczenia w balecie "Bolszoj" jako primabaleron.

Ja rozumiem, że komunikacja autobusowa musi być, ale niech choć zatoki
      przystankowe pobudują, a najlepiej żeby "puścić" na ZB tramwaj po zupełnie
      niezależnym torowisku po jakiejś rezerwie dla ulicy, co to jej nie ma i nie
      będzie...
      • krysich Re: Miejcie litość! 08.03.07, 10:24
        Gdyby był sensowny autobus to połowa zostawiłaby samochody w domu, zwłaszcza
        podwożący dzieci do okolicznych szkół i nie robiła tłoku. To jest "błędne koło".
        A Tobie jeśli z Grabiny do "wielkiego świata" Ostródzką po drodze, to nie jest
        tak żle. My chcemy lokalny autobus i już.
        Pozdrawiam!
        • chaladia Re: Miejcie litość! 08.03.07, 21:50
          Nadmiernie "po drodze" to mi nie jest, ale na Płochocińskiej mam cały tranzyt z
          Ostrołęki, Różana, Pułtuska, Serocka itd, więc dla nas "lokalnych", dla których
          ta ulica jest przeznaczona już na niej miejsca nie ma.

A tymczasem o TOG na odcinku Zegrze - Kąty Grodziskie nic nie słychać... poczas
          gdy to miała być właśnie trasa dla "tranzytowców".
      • sibeliuss Re: Miejcie litość! 08.03.07, 23:23
        Poczekamy, aż przestaniesz jeździć samochodem i wsiądziesz do autobusu.
        • chaladia Re: Miejcie litość! 08.03.07, 23:38
          Nie pożyjesz tak długo.
          • sibeliuss Re: Miejcie litość! 08.03.07, 23:40
            Zobaczymy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka