varsava 11.05.07, 12:21 Może warto zastanowić się, co przy okazji Euro można wymusić (wytargować, wymyśleć, zrobić???) na Białołęce? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotrm74 Re: EURO 2012 na Białołęce 11.05.07, 13:21 Aby nie przenieśli w nasze zielone rejony Jarmaru Azja, przepraszam EUROPA Pozdrawiam PiotrM74 z Głębockiej Odpowiedz Link
mk_2 Re: EURO 2012 na Białołęce 30.07.07, 22:33 Moim zdaniem warto. Inne części Białołęki intensywnie nad tym pracują, a my kluczowe dla rozwoju Zielonej Białołęki wątki przegapiamy na tym forum (oczywiście nie mówię o TYCH najważniejszych). Jak trzy miesiące temu rozpoczynała się diagnoza potrzeb mieszkańców Białołęki powiedziano mi, że po prostu są pieniądze do wydania tylko nie wiedzą gdzie byśmy chcieli i co. Ale Zielona jest zielona Odpowiedz Link
varsava Re: EURO 2012 na Białołęce 31.07.07, 09:36 mk_2 napisała: > Moim zdaniem warto. To może zastanówmy się nad klubem sportowym. Targówek ma np. trzy takie miejsca (więcej nie znam) - po jednym w każdej części - na Targówku DKS, na Zaciszu kompleks przy Blokowej oraz oczywiście Polonez przy Łabiszyńskiej - z basenem i parkiem wodnym. Nie mówię o tym, że drugi basen jest na Bródnie przy Balkonowej a w planach mają chyba jeszcze jeden. A u nas? Może przy okazji opracowywania planów miejscowych wpisać w naszą część Białołęki stworzenie bazy dla lokalnego klubu sportowego - z halą, pełnowymiarowym boiskiem piłkarskim, kortami itd. Skoro za komuny dawało się takie rzeczy robić w trakcie budowy wielkich osiedli (vide Polonez) to powinno się dać i teraz. Odpowiedz Link
mk_2 Re: EURO 2012 na Białołęce 02.08.07, 20:30 Jestem za. I z tego co wiem moja ulica bardzo chce boiska. Ja też chcę boisko, a poza tym chcialabym basen, bo zasuwam dwa razy w tygodniu na Polonez z jedną córką. Z trwogą myslę o tym, że za dwa lata będę musiała jezdzić 4 razy w tygodniu, bo zapiszę i drugą. Dla kobiet zajęcia dodatkowe dla dzieci to duży wysiłek. Czy moglibyście Panowie troszkę nam w tym pomóc, aby było łatwiej żyć? Na pewno wam się to opłaci Odpowiedz Link
sawicewa1 Re: EURO 2012 na Białołęce 02.08.07, 22:58 Obiektów sportowych nie zyskanmy, ale rozwiązania komunikacyjne (może nie dla ZB, ale dla całej Białołęki), rewaloryzację zrujnowanych terenów, więcej infrastruktury, podatki i w przyszłości może się to przełożyć na te obiekty Odpowiedz Link
mk_2 Re: EURO 2012 na Białołęce 03.08.07, 06:36 sawicewa1 napisała: > Obiektów sportowych nie zyskanmy, Hm, czerwone światło dla obiektów sportowych? To może trzeba więcej osób spod znaku byka ? Mamy szansę, a co z tym zrobimy to już druga sprawa. Wydaje mi się, że postawienie tak sprawy na początku nie jest najlepsze. Chyba, że są jakieś informacje, które to potwierdzają. Odpowiedz Link
piotrm74 Re: EURO 2012 na Białołęce 03.08.07, 07:31 Kompleks basenowy, to jest strzał w dziesiątkę. Przydało by się boisko, gdzie nasze pociechy mogą sobie pograć. Brak obiektów sportowych wokół miejsca zamieszkania to jest uciążliwość. Pozdrawiam... Piotr M. z Głębockiej Odpowiedz Link
varsava Re: EURO 2012 na Białołęce 03.08.07, 09:48 Musimy więc porozmawiać o tym z burmistrzem w czasie kolejnego spotkania; jest też prośba do Waldka, żeby wybadał grunt. A tak a propos, to ma ktoś jakieś namiary na pozostałych radnych z naszej okolicy? Może zaprosić ich na forum? Odpowiedz Link
mk_2 Re: EURO 2012 na Białołęce 06.08.07, 09:12 Dwukrotnie chcialam się skontaktować z radną Moniką Drojewską i dwukrotnie w kluczowych dla Zielonej Białołęki momentach nie spotkała się z nami. W pierwszym przypadku pisałam maila - jedyny "bezpośredni" kontakt - efekt - brak potwierdzenia otzrymania wiadomości, brak kontaktu, w drugim przypadku dzwoniłam do Urzędu z informacją, że poszukujemy z nią kontaktu - efekt - brak odpowiedzi Urzędu, brak jej kontaktu. Pani Monika uważa chyba, że jest tylko radną osiedla Derby. O tym,że to jest "ich radna" dowiedziałam się od jednej z mieszkanek. Tak sobie myślę, że nikt z nich łaski nie robi. Nie może być tak, że my sami rozwiązujemy problemy Białołęki. W związku z tym, zastanawiam się czy nie wystąpić oficjalnie do Przewodniczącego Rady Dzielnicy z prośbą o dyżury radnych. Podobał mi się tez pomysł mieszby, ze nalezy wystapic o zwiekszenie ilości radnych w naszym terenie. Musimy tylko z tych dyżurów korzystać, ale sądzę , że w wynikiu tylu sprawa na Białołęce kontakt bezpośredni z radnym jest bardzo potrzebny. Odpowiedz Link