mepss 11.09.08, 09:56 co wy na to? www.zw.com.pl/artykul/2,286786_Mieszkancy_Bialoleki_poplyna_tramwajem_wodnym.html miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,5681524,Bialoleke_polaczy_z_ centrum_tramwaj_wodny_.html poczytajcie komentarze w tyn artykule Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mepss Re: Tramwaj Wodny 11.09.08, 09:58 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,5681524,Bialoleke_polaczy_z_centrum_tramwaj_wodny_.html Odpowiedz Link
piotrekeke Re: Tramwaj Wodny 11.09.08, 14:13 może to i byłaby atrakcja turystyczna ale nie metoda dojazdu do pracy w Centrum. Dobre dojazdy do stacji kolejowych (na przyszłej linii Modlin - Okęcie) z parkingami "Parkuj i Jedź" o wiele bardziej pomogłyby w dojazdach. Odpowiedz Link
rayker Re: Tramwaj Wodny 11.09.08, 15:13 jak czytam takie głupoty to po prostu krew mnie zalewa. Staram się zrozumieć problemy samorządu, ale to przechodzi ludzkie pojęcie. Za te 8 mln PLN niech nie robia pomostow ale wygrodza parking na kilkaset aut w okolicy annopolu - ludzie przesiada sie bez korkow do tramwaju. Odpowiedz Link
jogger007 Re: Tramwaj Wodny 11.09.08, 20:48 Rewitalizacja Kanału - jak najbardziej. Oczywiście jeżeli ma kosztować tylko 5 mln zł - to przecież niewiele więcej niż burmistrzunio przeznacza co roku na koncerty muzyki poważnej w kościołach. Tramwaj wodny - tak, ale w weekendy jako atrakcja i bez jakiś chorych kosztów na przystanie za ponad 8 mln zł, żeby zrobić dobrze DD. Ten inwestor i tak jest wyjątkowo uprzywilejowany na Białołęce. Dobrze żeby jakaś kontrola sprawdziła dlaczego urzędy idą mu tak na rękę w każdej sprawie. Aha, jeszcze jedno pytanie do burmistrza. Czy jak zainwestuję parę tysięcy złotych w dokumentację projektową to wybuduje mi pan blisko np. tor kolarski. To przecież też byłaby atrakcja turystyczna, a obywatele Białołęki zachęceni przez ćwiczenia zamiast jeździć samochodami zaczęliby używać częściej rowerów. I problem transportu byłby się sam rozwiązał. Wtedy po tych opróżnionych drogach mogłby śmigać rozjeżdżajać je do cna ciężki sprzęt budowlany DD budując kolejne osiedla w strefie Kanału, lasów i rezerwatów Puszczy Słupeckiej. To jak mości burmistrzu, stoi? A na poważnie to może doczekamy się w końcu - za stosunkowo niewielkie przecież pieniądze - chociaż paru pożądnych ścieżek rowerowych na ZIelonej Białołęce. Odpowiedz Link
mepss Re: Tramwaj Wodny 12.09.08, 07:23 10/10 uśmiałem się do łez(tor kolarski),ciekawe czy DD nie ma problemu ze sprzedażą mieszkań na Regatach,skoro taka "pompa" z tym tramwajem.Wczoraj w CH Targówek wystawili kilkanaście stoisk reklamowych.A propos uprzywilejowania,ciekawe kto będzie pierwszy na Chudoby i Wyszkowskiej Odpowiedz Link
volak68 Tramwaj Wodny 12.09.08, 11:08 ja tez się uśmiałem... Moje przemyślenia sa takie: nie warto się z naszym kanałem porównywac do innych miast - toż to strumyk w porównaniu. Jako ATRAKCJA TURYSTYCZNA równoważna z przeprawą promową przez Wisłę JAK NAJBARDZIEJ, ale.. Pytanie podstawowe - to ILE OSÓB jest w stanie przetransoprtować na godzinę ten "integralny system komunikacji miejskiej"?? (osiedle Regaty - bodajże 10 000 ludzi) Czy tych pieniędzy - jakiekolwiek by nie były - nie należy póki co wykorzystać na rowiązanie bardziej palących problemów niż to ze DD chce podnieść atrakcyjnośc aferty na osiedle Regaty i próbuje sie posłużyć U.Dz. Z drugiej strony "dziwi" mnie fakt aż takiego poparcia naszych burmistrzów. Może tym faktem należy kogoś bardziej zainteresować? Rozumiem też, ze medialnie atrakcyjnie to brzmi i dla DD i dla naszej wspaniałej dzielnicy - NIKT jeszcze nie ma tramwaju wodnego i jak to ułatwi życie mieszkańcom!! Równie dobrze mozna mowić o promie kosmicznym. Odpowiedz Link