Dodaj do ulubionych

Parodia państwa

18.01.07, 12:35
"Narodowy Fundusz Zdrowia wprowadza w szpitalach limity na porody. Dyrektorzy
oddziałów położniczych alarmują, że kontrakty starczą tylko do końca
października. Potem rodzące będą odsyłane z kwitkiem."

Czy to, że informacja ta wzbudziła u mnie śmiech jest oznaką choroby
psychicznej?smile
Fajnie być w UE, świat stoi dla nas otworem, nie ma się czym przejmowaćsmile
Obserwuj wątek
    • hultaj78 Re: Parodia państwa 18.01.07, 12:41
      > świat stoi dla nas otworem,

jak się okazuje - nie dla każdego

co za bezsens.
      • itsnotme Re: Parodia państwa 18.01.07, 12:55
        hultaj78 napisał:

> jak się okazuje - nie dla każdego
        >
        > co za bezsens.

jak ktoś bardzo chce, znajdzie drogęsmile
        • hultaj78 Re: Parodia państwa 18.01.07, 12:57
          hehe wink
          tutaj to raczej jak ktos juz bardzo musi wink
    • krambambulia Re: Parodia państwa 18.01.07, 12:43
      To się nazywa polityka prorodzinna big_grin
      • itsnotme Re: Parodia państwa 18.01.07, 12:55
        krambambulia napisała:

> To się nazywa polityka prorodzinna big_grin

może chcą zaoszczędzić na becikowymsmile))
    • eleni80 kierunek -----> Germany 18.01.07, 17:06
      25 000 euro rocznie ("becikowego") i chyba 12 miesięcy urlopu macierzyńskiego, a
      gdy się zakończy ten okres to drugie z rodziców może pójść na kilka miesięcy
      takiego urlopu....hm trzeba się postarać o podwójne obywatelstwo jednak i tam
      urodzić wink))
      • bleman Swojego pierworodnego nazwiesz Pinokio ? ;-) 18.01.07, 19:23

• eleni80 Re: Swojego pierworodnego nazwiesz Pinokio ? ;-) 18.01.07, 20:34
          dlaczego? że niby miałby kłamać?
          • bleman Raczej byc z drewna ;-) 19.01.07, 16:51

• eleni80 a co? sprawiam wrażenie królewny z drewna? 19.01.07, 17:17

• itsnotme Re: kierunek -----> Germany 19.01.07, 09:13
        eleni80 napisała:

> .hm trzeba się postarać o podwójne obywatelstwo jednak i tam
        > urodzić wink))
        >
        a jak?
        • eleni80 Re: kierunek -----> Germany 19.01.07, 15:46

> a jak?

jak urodzić? czy jak się postarać? wink
          Bo urodzić, to najlepiej w szpitalu
          A obywatestwo... hm, tak jak większość osób mieszkających na dawnych terenach
          Rzeszy wink Wypisać wnisek i złożyć w ambasadzie wink))
    • asiunia311 Re: Parodia państwa 18.01.07, 19:33
      Czyli do końca stycznia można tylko planować przyrost naturalny, żeby się
      załapać do końca października??wink))
      Choroby psychicznej? To jest nas dwoje. Czasem tylko śmiech może pomóc w
      trwaniu w tym kraju absurdu IV RP. Ale żeby to nie było tak żałosne i
      prawdziwe, to by nawet było śmieszne.
      • itsnotme Re: Parodia państwa 19.01.07, 09:12
        asiunia311 napisała:

> Czyli do końca stycznia można tylko planować przyrost naturalny, żeby się
        > załapać do końca października??wink))
        lepiej zaplanować wcześniej, bo dużo osób pomyśli jak Tysmile

> Choroby psychicznej? To jest nas dwoje. Czasem tylko śmiech może pomóc w
        > trwaniu w tym kraju absurdu IV RP. Ale żeby to nie było tak żałosne i
        > prawdziwe, to by nawet było śmieszne.
        Najbardziej się denerwowałem za sld, bo wtedy zacząłęm się poważniej polityką
        interesować. działania pis nie robiły na mnie specjalnego wrażenia, ale odkąd
        zaczynają wkładać paluchy do gospodarki, robi się coraz mniej śmiesznie.

• asiunia311 Re: Parodia państwa 19.01.07, 19:43
          itsnotme napisał:

> lepiej zaplanować wcześniej, bo dużo osób pomyśli jak Tysmile
          No, to jeszcze parę dni mają Ci, co chcą się jeszcze załapaćwink :otem już po
          ptokachwink

> Najbardziej się denerwowałem za sld, bo wtedy zacząłęm się poważniej polityką
          > interesować. działania pis nie robiły na mnie specjalnego wrażenia, ale odkąd
          > zaczynają wkładać paluchy do gospodarki, robi się coraz mniej śmiesznie.

Rządy SLD ( te ostatnie ) obnażyły całą słabośc polskiej polityki i
          wszechobecne skorumpowanie. Szczególnie rząd Millera. Jednakże wolę już te
          stare czerwone mordy przy żłobie, aniżeli obłąkańczą wizję deubekizowanej
          Polski made in PiS. Na razie zajmują się sprawami "ważkimi", jak lustracja i
          deubekizacja. I może dobrze, że nie ingerują nadmiernie w gospodarkę. Chociaż
          może teraz, z tym Paganinim ekonomistów, wybitnym niefachowcem Skrzypkiem, mają
          teraz szanse. Już się boję.
          • itsnotme Re: Parodia państwa 22.01.07, 08:53
            Ja takim fatalistą nie jestem, a już na pewno nie wolę rządów millera. obecna
            samoobrona i sld to dla mnie prawie to samo. po prostu kryminaliści.
            • asiunia311 Re: Parodia państwa 22.01.07, 09:19
              Patrząc na to, co wyrabia jaśnie oświecony PiS z truchłami przy boku, włosy się
              jeżą na głowie. Na ( nie )szczęście to jeszcze ( lub aż ) 3 lata. Potem już
              nikt o nich nie wspomni.
              • itsnotme Re: Parodia państwa 22.01.07, 09:46
                możesz się zdziwićsmile
                deubekizację mogli przeprowadzić tylko na początku, klimat na takie rzeczy jest
                tylko po wyborach.
                jak jednak boski strateg wprowadzi jedno okienko, dwie stawki podatkowe, nałożą
                obowiązek utworzenia planów zagospodarowania przestrzennego przez gminy i kopną
                się po 30 mld na mieszkalnictwo komunalne z dotacji, może być 7 lat, nie 3smile
                kupiłem ostatnio polskiego forbesa (odradzam, beznadziejna gazeta), tam
                napisali, że jaśnie najniższy rozmawia sobie m.in. z kluską na temat zmian
                gospodarczych. może kadry nie mają, ale w gruncie rzeczy gospodarka ma tak chore
                uregulowania, że łatwo zrobić pozytywne zmiany i bez specjalistów.
                • asiunia311 Re: Parodia państwa 22.01.07, 10:05
                  Na deubekizację i lustracje jest juz 17 lat za późno. Teraz są to zastępcze
                  tematy, ponieważ nie mają pojęcia, jak konstruktywnie rządzieć państwem.
                  Szkoda, że w osądach dot. lustracji są bardzo jednostronni, nie przeszkadza im
                  Jasiński, minister skarbu, który przez 20 lat był w PZPR czy wiceminister
                  gospodarki morskiej. Nie mówię już o Giertychu seniorze - to tylko takie
                  przykłady z brzegu. Jak widać, nieistotne jest, kto był w partii, jeśli jest
                  dobrym znajomym boskiego antyreformatorawink

Z jednym okienkiem to utopia, przynajmniej na razie. Zatrudnienie w
                  administracji się nie zmniejszy, a sądzę, że tylko powiększy to biurokrację, i
                  tak juz monstrualnych rozmiarów. Jak myślisz, dlaczego wprowadzenie dwóch
                  stawek odkładają na 2009 rok? Żeby następna ekipa musiała się w tym babrać.
                  Dotychczas żadna ekipa rządowa nie potrafiła zabrać się za feformę finansową i
                  podatkową - skądś trzeba brać pieniądze na rozbuchane do granic możliwości
                  wydatki socjalne. Dlaczego nigdy nikt nie uporzadkował spraw związanych z
                  górnictwem? Z KRUS? Za "śmierdzące" sprawy, by to ruszać. Dlatego wątpię, by ta
                  ekipa była cokolwiek w stanie zdziałać w tym kierunku.
                  • itsnotme Re: Parodia państwa 22.01.07, 10:29
                    asiunia311 napisała:

> Na deubekizację i lustracje jest juz 17 lat za późno.
                    nie zgadzam się, układy i mentalność to rak toczący się w tym państwie, który
                    czyni więcej złego od regulacji prawnych.
                    mi się podobała panika w policji po wyborachsmile

> Jak widać, nieistotne jest, kto był w partii, jeśli jest
                    > dobrym znajomym boskiego antyreformatorawink
                    >
                    bo to moralność pissmile

> Jak myślisz, dlaczego wprowadzenie dwóch
                    > stawek odkładają na 2009 rok?
                    generalnie dlatego, że one niewiele dadzą gospodarce i są niemożliwe do
                    wprowadzeniasmile zmiejszenie stawek pit przłoży się na ogromną dziurę budżetową, a
                    nie wpłynie na pobudzenie na rynku pracy.

> Żeby następna ekipa musiała się w tym babrać.
                    strateg nie chce następnej ekipy

> Dotychczas żadna ekipa rządowa nie potrafiła zabrać się za feformę finansową i
                    > podatkową - skądś trzeba brać pieniądze na rozbuchane do granic możliwości
                    > wydatki socjalne.
                    Bo mieli zbyt dużo źródeł na wyciąganie lewizny, żeby się w to babraćsmile

> Dlaczego nigdy nikt nie uporzadkował spraw związanych z
                    > górnictwem? Z KRUS? Za "śmierdzące" sprawy, by to ruszać. Dlatego wątpię, by ta
                    >
                    > ekipa była cokolwiek w stanie zdziałać w tym kierunku.
                    >
                    bo układy, układziki, stołki, papierki, każdy coś na kogoś ma, każdy pożałuje, a
                    poza tym żelazny elektorat. rak który pozostał po PRL. masz teraz moralność pani
                    dulskiej, ale masz też zamordyzm. Właściwie to jedyna metoda na związki i ten
                    rząd ma okazję dzięki swojemu zamordyzmowi... może nie powalczyć z nimi, ale dać
                    mniej, niż poprzednicy.
                    • asiunia311 Re: Parodia państwa 22.01.07, 11:00
                      itsnotme napisał:

> mi się podobała panika w policji po wyborachsmile
                      Tjaaa...szczególnie zdymisjonowanie Rapackiego. Kto nie jest z nami ten
                      przeciwko nam?wink

> bo to moralność pissmile
                      Otóż towink

> generalnie dlatego, że one niewiele dadzą gospodarce i są niemożliwe do
                      wprowadzeniasmile zmiejszenie stawek pit przłoży się na ogromną dziurę
                      budżetową, a nie wpłynie na pobudzenie na rynku pracy.

Żaden ekonomista nie twierdzi, że wymierne korzyści będą widoczne od zaraz.
                      Ale uproszczenie prawa podatkowego i zmniejszenie narzutów firm na ZUS nie leży
                      w sferze zainteresowań ekipy rządzącej. Trzeba skądś mieć pieniądze na
                      becikowe...i kolosalne odszkodowanie dla Eurekowink)

]
                      > strateg nie chce następnej ekipy
                      A, to juz nie jest zależne li i jedynie od niego. Na szczęście. Chyba, że
                      zmieni konstytucję i prezydent zacznie rządzić dekretamiwink

> Bo mieli zbyt dużo źródeł na wyciąganie lewizny, żeby się w to babraćsmile
                      A czy ten rząd różni się czymś od innych? Chyba tylko tym, że nasza polityka
                      zafraniczna leży na łopatkachwink

> bo układy, układziki, stołki, papierki, każdy coś na kogoś ma, każdy
                      pożałuje, a poza tym żelazny elektorat. rak który pozostał po PRL. masz teraz
                      moralność pan i dulskiej, ale masz też zamordyzm. Właściwie to jedyna metoda na
                      związki i ten rząd ma okazję dzięki swojemu zamordyzmowi... może nie powalczyć
                      z nimi, ale dać mniej, niż poprzednicy.
                      Oczywiście, parominutowa przerwa pomiędzy głosowaniem KRRiTV a głosowaniem na
                      prezesa NBP, to tylko czysty przypadek. To samo było z ustawą samorządową,
                      pisaną pospiesznie na kolanie. To tylko dwa przypadki znacząco uwypuklające, że
                      ów rząd dusz, który chce wprowadzać nową jakość moralności, nie jest wolny od
                      spleśniałych układów. Zamordyzm zamordyzmem, jestem za, ale w tym wydaniu jest
                      to zamordyzm polityczny w najgorszym wydaniu.

Ale może skończmy tę dyskusje o pol.ityce...jeszcze się pokłócimy, a tu taki
                      ładny dzieńwink)
                      • itsnotme Re: Parodia państwa 22.01.07, 11:37
                        asiunia311 napisała:

>
                        > Tjaaa...szczególnie zdymisjonowanie Rapackiego. Kto nie jest z nami ten
                        > przeciwko nam?wink
                        a to przeoczyłem. właśnie sobie o tym poczytałem. hmm.. co tu komentować..

>
                        > Żaden ekonomista nie twierdzi, że wymierne korzyści będą widoczne od zaraz.
                        > Ale uproszczenie prawa podatkowego i zmniejszenie narzutów firm na ZUS nie leży
                        >
                        > w sferze zainteresowań ekipy rządzącej. Trzeba skądś mieć pieniądze na
                        > becikowe...i kolosalne odszkodowanie dla Eurekowink)
                        zmniejszenie kosztów pracy to co innego od wprowadzenia dwóch stawek vat.
                        vat to kiełbasa wyborcza, nic nie da budżetowi, dlatego zostawili sobie to na
                        ostatni rok kadencji.

> A, to juz nie jest zależne li i jedynie od niego. Na szczęście. Chyba, że
                        > zmieni konstytucję i prezydent zacznie rządzić dekretamiwink
                        smile

> > Bo mieli zbyt dużo źródeł na wyciąganie lewizny, żeby się w to babraćsmile
                        > A czy ten rząd różni się czymś od innych? Chyba tylko tym, że nasza polityka
                        > zafraniczna leży na łopatkachwink
                        różni się. między innymi właśnie fatalną polityką zagraniczną. do tego dochodzą
                        niebezpieczne polityki zagraniczne rosji i europy...

> Oczywiście, parominutowa przerwa pomiędzy głosowaniem KRRiTV a głosowaniem na
                        > prezesa NBP, to tylko czysty przypadek. To samo było z ustawą samorządową,
                        > pisaną pospiesznie na kolanie. To tylko dwa przypadki znacząco uwypuklające, że
                        >
                        > ów rząd dusz, który chce wprowadzać nową jakość moralności, nie jest wolny od
                        > spleśniałych układów. Zamordyzm zamordyzmem, jestem za, ale w tym wydaniu jest
                        > to zamordyzm polityczny w najgorszym wydaniu.
                        bo oni moga naginać prawo, żeby była ich sprawiedliwośćsmile nie musisz mi
                        przypominać o tym co oni robią i że samoobrona to popłuczyny sld.

>
                        > Ale może skończmy tę dyskusje o pol.ityce...jeszcze się pokłócimy, a tu taki
                        > ładny dzieńwink)
                        kiedyś się strasznie kłóciłem na forum politycznym i gospodarczym, teraz jestem
                        wyluzowanysmile nawet rozumiem ludzi głosujących na samoobronę, pis, sld.. już mi
                        przechodzi frustracja. Dobrze jest krytycznie patrzeć, ale nie emocjonować zbyt
                        mocno.
                        • asiunia311 Re: Parodia państwa 22.01.07, 12:08
                          itsnotme napisał:

> a to przeoczyłem. właśnie sobie o tym poczytałem. hmm.. co tu komentować..
                          No własnie...wink

> zmniejszenie kosztów pracy to co innego od wprowadzenia dwóch stawek vat.
                          > vat to kiełbasa wyborcza, nic nie da budżetowi, dlatego zostawili sobie to na
                          > ostatni rok kadencji.
                          Przepraszam, napisałam obok siebie o Vat i zmniejszeniu kosztów pracy - to taki
                          skrót myślowy ( uuuups...wink). Generalnie dlatego ewentualne zmiany podatkowe
                          zostawiają na koniec kadencji, jako "prezent" dla następnej ekipywink

> różni się. między innymi właśnie fatalną polityką zagraniczną. do tego
                          dochodzą niebezpieczne polityki zagraniczne rosji i europy...
                          Moje pytanie było sciśle retorycznewink Oczywiście, mamy nową jakość, wszak pan
                          Rybiński 7 stycznia obwieścił "koniec Polski Kiszczaka i Michnika".wink Aż chec
                          się żyć, psiakrewwink))

> bo oni moga naginać prawo, żeby była ich sprawiedliwośćsmile nie musisz mi
                          przypominać o tym co oni robią i że samoobrona to popłuczyny sld.
                          Cieszę się, że w tej ksestii się zgadzamywink

> kiedyś się strasznie kłóciłem na forum politycznym i gospodarczym, teraz
                          jestem wyluzowanysmile nawet rozumiem ludzi głosujących na samoobronę, pis, sld..
                          już mi przechodzi frustracja. Dobrze jest krytycznie patrzeć, ale nie
                          emocjonować zbyt mocno.
                          Ja generalnie już się nie wdaję w spory polityczne, ponieważ nie znoszę, kiedy
                          ktoś, nie mający argumentów merytorycznych, chcąc mnie zakrzyczeć, nazywa mnie
                          kurwą i dziwką. Nie biorę tego na serio, ale nie było miło coś takiego
                          usłyszeć. I - żeby nie było wątpliwości - nigdy nie głosowałam na partie, które
                          wymieniłes powyej. I nie zamierzamwink
                          Poza tym, chodźmy na piwowink Przy piwie lepiej się politykuje...podobnowink)
                          • itsnotme Re: Parodia państwa 22.01.07, 12:26
                            asiunia311 napisała:

> Ja generalnie już się nie wdaję w spory polityczne, ponieważ nie znoszę, kiedy
                            > ktoś, nie mający argumentów merytorycznych, chcąc mnie zakrzyczeć, nazywa mnie
                            > kurwą i dziwką. Nie biorę tego na serio, ale nie było miło coś takiego
                            > usłyszeć. I - żeby nie było wątpliwości - nigdy nie głosowałam na partie, które
                            >
                            > wymieniłes powyej. I nie zamierzamwink
                            spokojnie, już dobrze, zrelaksuj sięsmile

> Poza tym, chodźmy na piwowink Przy piwie lepiej się politykuje...podobnowink)
                            >
                            teraz to mnie dopiero zaszczyt kopnąłsmile
                            • asiunia311 Re: Parodia państwa 22.01.07, 12:47
                              itsnotme napisał:

> spokojnie, już dobrze, zrelaksuj sięsmile
                              Ależ jestem spokojnawink)) Czy mi się wydawało, czy jednak mnie nie zbluzgałeś
                              od takich i owakich?wink))

> teraz to mnie dopiero zaszczyt kopnąłsmile
                              OK, już nic nie mówiłamwink))
                              • itsnotme Re: Parodia państwa 22.01.07, 12:53
                                asiunia311 napisała:

> > spokojnie, już dobrze, zrelaksuj sięsmile
                                > Ależ jestem spokojnawink)) Czy mi się wydawało, czy jednak mnie nie zbluzgałeś
                                > od takich i owakich?wink))
                                niespecjalnie miałem powody, jedyna różnicą jaką zauważyłem, to że Ty nie
                                widzisz żadnej możliwości reelekcji pissmile

> OK, już nic nie mówiłamwink))
                                bańka prysnęławink
                                • asiunia311 Re: Parodia państwa 22.01.07, 13:07
                                  itsnotme napisał:

> niespecjalnie miałem powody, jedyna różnicą jaką zauważyłem, to że Ty nie
                                  widzisz żadnej możliwości reelekcji pissmile
                                  Niestety, zaczynam dostrzegać dostrzegam, ale nie dopuszczam takiej myśli do
                                  siebiewink) Trzeba zachować trzeźwość umysłu w tych dziwnych czasachwink)

> bańka prysnęławink
                                  Nawet nie wiesz, jak mi przykrowink Jak psuwink)
                                  • itsnotme Re: Parodia państwa 22.01.07, 14:01
                                    asiunia311 napisała:

> Niestety, zaczynam dostrzegać dostrzegam, ale nie dopuszczam takiej myśli do
                                    > siebiewink) Trzeba zachować trzeźwość umysłu w tych dziwnych czasachwink)
                                    >
                                    smile))

> > bańka prysnęławink
                                    > Nawet nie wiesz, jak mi przykrowink Jak psuwink)

Ciebie nawet na litośc nie można złapaćsmile
                                    • asiunia311 Re: Parodia państwa 22.01.07, 14:22
                                      itsnotme napisał:

> Ciebie nawet na litośc nie można złapaćsmile
                                      Oj, to było "na litość"???wink)) Nie zauważyłamwink Musiałbyś zrobić minę jeszcze
                                      bardziej zbitego psawink))
                                      • itsnotme Re: Parodia państwa 22.01.07, 14:34
                                        asiunia311 napisała:

> Oj, to było "na litość"???wink)) Nie zauważyłamwink Musiałbyś zrobić minę jeszcze
                                        >
                                        > bardziej zbitego psawink))
                                        >
                                        pomyślęsmile
                                        • asiunia311 Re: Parodia państwa 22.01.07, 14:48
                                          itsnotme napisał:

> pomyślęsmile
                                          Rozumiem, ta czynnośc - MYŚlENIE - wymaga odpowiedniego przygotowaniawink)) Nie
                                          można tego robić, ot takwink)
                                          Sorki, musiałamwink To było silniejsze ode mniewink)
                                          • itsnotme Re: Parodia państwa 22.01.07, 14:59
                                            asiunia311 napisała:

> Rozumiem, ta czynnośc - MYŚlENIE - wymaga odpowiedniego przygotowaniawink)) Nie
                                            > można tego robić, ot takwink)
                                            > Sorki, musiałamwink To było silniejsze ode mniewink)
                                            >
                                            ależ masz całkowitą rację, muszę się przygotować do takiego wysiłkusmile))
                                            • asiunia311 Re: Parodia państwa 22.01.07, 15:24
                                              Eeee, nie obraził się?wink) I nici z mojej uciechy, buuu...wink))))
                                              • itsnotme Re: Parodia państwa 22.01.07, 15:46
                                                asiunia311 napisała:

> Eeee, nie obraził się?wink) I nici z mojej uciechy, buuu...wink))))
                                                >
                                                następnym razem bardziej się postaram i strzelę fochasmile
    • suczka78 Re: Parodia państwa 19.01.07, 09:16
      w mieścinie w ktorej mieszkam zamkneli porodówke z dniem 1 stycznia....
      bez sensu
    • katja_24 Re: Parodia państwa 19.01.07, 12:32
      W ogole szkoda gadac uncertain
      Dobrze, ze nie planuje dzieci. Zastanawia mnie tylko, co sie stanie, jak
      przywioza do spitala rodzaca kobiete?Odesla ja do innego miasta?
      • itsnotme Re: Parodia państwa 19.01.07, 13:11
        katja_24 napisała:

> W ogole szkoda gadac uncertain
        > Dobrze, ze nie planuje dzieci.
        dobra, dobra, jeszcze niesmile

> Zastanawia mnie tylko, co sie stanie, jak
        > przywioza do spitala rodzaca kobiete?Odesla ja do innego miasta?
        Nie no, myślę, że nfz da na to pieniądze (obym się nie zdziwił), po prostu mamy
        przez kilka dni powody do pożartowania sobie z absurdalności systemu.
        • katja_24 Re: Parodia państwa 19.01.07, 17:37
          Zarty zartami, teraz sie smiejemy, ale diabli wiedza, co ci idioci jeszcze
          wymysla. Musze przyznac, ze nasz rzad wprawia mnie w coraz to wieksze
          zdumienie uncertain
    • modrooka Re: Parodia państwa 22.01.07, 20:58
      To chyba był śmiech przez łzy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka