Dodaj do ulubionych

Witam wszystkich

18.05.07, 23:31
Tak naprawdę nie wiem co napisać. Od kilku dni zamierzałam się z napisaniem
czegoś ale w głowie taki mętlik. Przeczytałam wszystkie wasze posty...i nadal
będę to robic. Jedyna na co się zdobyłam to wpisanie się na "mapie".
Poprostu "cieszę" się że jesteście
Obserwuj wątek
    • inseg Re: Witam wszystkich 18.05.07, 23:55
      A ja się ciesze że zdobyłaś się na pierwszy krok, teraz już będzie z górki
      Howgh siądz przy ognisku:)
    • zeng Re: Witam wszystkich 19.05.07, 08:25
      Witamy Cię,

niestety...

nic nie musisz pisać, jeżeli wolisz czytać to zapraszamy do
      lektury "popieprzone życie, część 2" :)

Pozdrawiamy,
      Daniel i Piotruś
      • tomaszl35 Re: Witam wszystkich 19.05.07, 08:50
        Twój optymizm poprostu powala, szkoda pisać na ten temat
        • dusia75 Re: Witam wszystkich 19.05.07, 09:01
          Witaj wśród nas. Dobrze że tu trafiłaś mając tak przykre doświadczenia. Razem
          zawsze raźniej. Ja nie wyobrażam sobie dnia bez "zajrzenia" na to forum.
          Pozdrawiam Edyta
        • zeng Re: Witam wszystkich 19.05.07, 10:27
          Wiesz Tomek, jeżeli takie życie by mi odpowiadało to bym tryskał optymizmem.
          Niestety nie był to szczyt moich marzeń, więc nie jestem optymistą ? A czy Ty
          jesteś optymistą, patrzysz optymistycznie na świat ? Nie uważam wcale, że to
          męskie chować się za zasłoną i udawać, że wszystko jest ok. Nie emanuję
          optymizmem bo nie jestem optymistą, mam lepsze momenty i gorsze chwile jak
          każdy tutaj, ale nie jestem optymistą po tym co mnie spotkało. Poza tym to
          forum nie powstało raczej głównie po to żeby się śmiać, bawić, poznawać nowych
          ludzi. Wiele można powiedzieć, można powiedzieć, że jest tutaj nadzieja, ale
          żeby szukać tutaj optymizmu... ?

Pozdrawiam,
          Daniel
          • manuskrypt Re: Witam wszystkich 19.05.07, 12:46
            Daniel i znów się nie mogę z Tobą zgodzić ;-). Można na tym forum znaleźć
            optymizm. Czytając posty wielu osób widzę jaką przechodzą metamorfozę w
            żałobie. Niektóre z nich bardzo podziwiam za hart ducha i umiejętność
            przystosowania się do nowej sytuacji. Wiele z nich próbuje tchnąć w nas
            optymizm np. Hanka czy Magda (pozdrawiam podróżniczki :-) i pokazać, że życie
            mimo wszystko płynie dalej i należy z niego czerpać to co najlepsze dla nas i
            dla dzieci. Mylisz się też co do poznawania tu ludzi. Ja poznałam już kilka
            osób właśnie poprzez forum. Poznałam w sensie dosłownym, czyli osobiście i
            bardzo mnie to cieszy. Z niektórymi wymieniamy maile, ale też planujemy
            spotkanie. Mam nadzieję, że te znajomości przerodzą się w przyjaźnie. Gdyby nie
            to forum i sytuacja w której się znalazłam, nigdy te osoby nie stanęły by na
            mej drodze. I znów wypada wierzyć w przeznaczenie. Przyjąłeś rolę bohatera
            romantycznego (tak to kiedyś ktoś tu to ładnie nazwał) i skoro Ci ona odpowiada
            to ją graj (z całym szacunkiem dla Ciebie), ale daj szansę innym na szukanie tu
            nie tylko nadziei, ale i optymizmu, którego i Tobie życzę.
            Anna
    • dryfujacabezcelu Re: Witam wszystkich 19.05.07, 13:51
      Witaj Olu.... przykro mi, że musiałaś do nas trafic ale cieszę się, że
      trafiłaś...
      Mimo, że łączy nas wszystkich tragedia i smutek to jednak można odnaleźc tu
      nadzieję i optymizm (jednak Danielu).... bo skoro inni potrafią i żyją dalej -
      to my też będziemy... choc nie jest to takie życie jakiego pragnęliśmy i nie
      jest łatwe.....
      Ściskam Cię Olu mocno i ze zrozumieniem.... Monika
    • vesper.lynd Re: Witam wszystkich 19.05.07, 19:37
      Witaj Olu!
      dobrze, ze tu trafilas. "Wizyty" na tym forum bardzo pomagaja, jest tu wsparcie
      ktore czasami trudno znalezc u naszych realnych przyjaciol. Ja przynajmniej tak
      mam. Mam nadzieje, że dajesz sobie rade i jestes dzielna. Dawaj znac jak sobie
      radzisz.
      Ania
    • bardzosmutnabb Re: Witam wszystkich 02.06.07, 23:21
      Witajcie! Od miesiąca codziennie czytam to forum, dobrze,że jesteście,bo tylko
      my jesteśmy w stanie zrozumieć co nas spotkało. Nie mogę się jeszcze zebrać do
      napisania choć mam tyle do wyrzucenia z siebie. To już 9 miesięcy odkąd
      cierpię,cierpię i cierpię, a wszystko to widzi synuś - kochany cudowny
      tegoroczny maturzysta, ten rok szkolny miał być tylko dla niego, a we wrześniu
      zaczął się taką nagłą (i wg mnie bezmyślną) tragedią. Jutro byłyby taty
      imieniny, pójdziemy sami na cmentarz.To będzie straszny dzień.
      • agama30 Re: Witam wszystkich 03.06.07, 20:37
        Witaj i nie przejmuj się że nie jesteś w stanie jeszcze aktywnie uczestniczyć w
        forum. Każdy pisze wtedy gdy ma potrzebę. Ja przez kilka miesięcy miałam dołek
        psychiczny, który spowodował moją absencję na forum. Ale codziennie czytałam i
        czułam wsparcie. Teraz czuję się lepiej więc piszę. Pozdrawiam Cię mocno,
        trzymaj się i uwierz mi kiedyś nadejdzie dzień, że zobaczysz jeszcze świateło w
        tunelu, to będzie przyszłość, przyszłość Twoja i Twojego syna. I co ważne to
        światełko będzie miało kolor słońca i zapach nadzieji. Ja to wiem. Aga
        • violag Re: Witam wszystkich 03.07.07, 10:02
          Jestem tu. Znalazła mnie dryfujacabezcelu. Jednak nie wiem co pisać. Gdzieś już
          wpisałam, że 33 dni temu odszedł mój mąż. Miał 33 lata, przegraliśmy z rakiem
          /chłoniakiem/ po 5 m-cach walki. Byliśmy 9 m-cy i 15 dni po ślubie.
          Przeżywam podobnie jak Wy, jednak każdy z nas inaczej.
          Byłeś uśmiechem,
          Byłeś oddechem,
          Byłeś miłością,
          Byłeś przyszłością.
          Teraz nie ma nic,
          tak trudno żyć
          • dryfujacabezcelu Re: Witam wszystkich 03.07.07, 11:11
            Wiolu... ściskam Cię mocno.. pisz zawsze kiedy tylko będziesz czuła potrzebę...
            jesteśmy tu wszyscy dla siebie i dla Was...
          • aniawdowa Re: Witam wszystkich 03.07.07, 11:53
            Bardzo Ci współczuje i sciskam gorąco.
            Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka