Dodaj do ulubionych

Jak usunąć swoje dane z Naszej-Klasy

IP: 188.33.145.* 31.10.09, 17:53
To jak widać z tego artykółu że w tej wirtualnej rzeczywistości że jeden drugiemu Judaszem jest i każdy na każdego jakby co to zakapuje, to takie chrześcijańsko-komunistyczne podejście do bliźniego.I powiedzieć by się mogło miłuj bliźniego i nie wybacz mu niczego! Amen.
Obserwuj wątek
    • maruda.r Jak usunąć swoje dane z Naszej-Klasy 01.11.09, 12:21

"Przypuśćmy, że Jan Kowalski założył konto na NK, dopuścił się na nim
      przestępstwa (np. wysyłał groźby karalne do innego użytkownika). Po wysłaniu
      takich gróźb natychmiast skasował konto i jednocześnie usunął wszelkie dane,
      które pozwoliłyby policji namierzyć sprawcę tego przestępstwa..."

Fajnie: administratorzy NK traktują użytkowników, jako potencjalnych przestępców.

Nie chce mi się nawet wspominać, że usunięcie profilu mogłoby być
      natychmiastowe i trafiłby on na miesiąc do archiwum.

Ciekawe, dlaczego administratorzy n-k od dłuższego czasu tak się starają, żeby
      robić wrażenie kompletnych kretynów?

• lahdaan Re: Jak usunąć swoje dane z Naszej-Klasy 03.11.09, 10:30
        Jak mówi powiedzenie: jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze.
        Model biznesowy prawie każdego masowego przedsięwzięcia internetowego, zakłada
        handel bazą danych osobowych użytkowników. Każdy, kto akceptuje regulamin
        wzmiankujący o "o zgodzie na wykorzystanie danych w celach marketingowych,
        badawczych itd.", zgadza się także na jednocześnie ich sprzedaż innym podmiotom
        - np. instytucjom badawczym, agencjom reklamowym itp.

To o czym mówi rzecznik NK, jest niczym innym jak minimalizacją odpływu tych
        danych. Nie oszukujmy się bowiem - kto będzie specjalnie pisał do obsługi, skoro
        nie chce mieć już z serwisem nic wspólnego?

maruda.r napisał:

>
        > "Przypuśćmy, że Jan Kowalski założył konto na NK, dopuścił się na nim
        > przestępstwa (np. wysyłał groźby karalne do innego użytkownika). Po wysłaniu
        > takich gróźb natychmiast skasował konto i jednocześnie usunął wszelkie dane,
        > które pozwoliłyby policji namierzyć sprawcę tego przestępstwa..."
        >
        > *******************************
        >
        > Fajnie: administratorzy NK traktują użytkowników, jako potencjalnych przestępcó
        > w.
        >
        > Nie chce mi się nawet wspominać, że usunięcie profilu mogłoby być
        > natychmiastowe i trafiłby on na miesiąc do archiwum.
        >
        > Ciekawe, dlaczego administratorzy n-k od dłuższego czasu tak się starają, żeby
        > robić wrażenie kompletnych kretynów?
        >
      • Gość: rosomak Dzieci jesteście- podpisujecie, akceptujecie IP: 92.26.45.* 03.11.09, 11:56
        Zgodziliśćie się na regulamin a tam wszystko jest napisane więc nie ma co się
        spinać. Usuwasz konto, administrator ma odpowiedni czas na usunięcie Twoich
        danych i tyle.
        Zobacz Facebook jest to samo i jakoś chętnych nie brakuje.
        Komunikacja i kulura powiadamiania to już inna kwestia i obawiam się że jeszcze
        długo będą z tym problemy.
    • Gość: ehhh Re: Jak usunąć swoje dane z Naszej-Klasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.09, 18:20
      jak bym chcial komus wysylac grozby itp to zakladam konto z kafejki
      z falszywymi danymi

trzeba byc toalnym idiota zeby z wlasnego komputera zalozyc konto
      pod swoim prawdziwym nazwiskiem, wyslac grozby do kowalskiego i
      natychmiast zamknac konto
      • nomina Re: Jak usunąć swoje dane z Naszej-Klasy 03.11.09, 09:49
        Ale to jest chyba na bakier z prawem? Skoro usuwam swoje dane, to oznacza, że od
        tej pory nie wyrażam zgody na ich gromadzenie i przetwarzanie przez N-K?
    • Gość: 222 Jak usunąć swoje dane z Naszej-Klasy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.09, 09:42
      sranie w banie....
    • Gość: southpark Znowu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 09:49
      Znowu macie w Agorze akcję pt "Kopać Naszą Klasę"?
      • Gość: MIras Akcja kopania NK wciąż trwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.09, 10:17
        GW ma uruchomioną akcje kopać NK non stop, dobra lekcja poglądowa jak to robić dla ludzi z PiSu zeby bylo elegancko i ogolnie ok
      • Gość: opo Re: Znowu? IP: 86.47.59.* 03.11.09, 10:18
        Ludzie z NK pier--ola bzdury. Wiele miesiecy temu usunalem konto z tego portalu
        i nic zadna informacja nie pojawila sie oprocz tej, ze konto zostalo usuniete.
        Jak mam teraz do ch usunac moje dane osobowe?
      • Gość: pogniewana Do kitu ta nasza klasa IP: *.centertel.pl 03.11.09, 12:40
        Może trochę z innej beczki, ale mnie portal rozczarował. Dobra
        zgadzam się na regulamin, nie jestem przestępcą internetowym, nikomu
        nie grożę i nie mam wrogów (nic o tym nie wiem), ale w chwili, kiedy
        zakładałam konto, to był portal dla ludzi, którzy chcą odnaleźć
        dawnych przyjaciół , pogadać, powspominać, ulec złudzeniu, że czas
        się zatrzymał , czy inne podobne temu bla, bla. A tu mam eurogąbki,
        śledzik zakichany zajmuje 1/3 strony, blogi...Do cholery ja tego nie
        chcę!!! I co z tego? Moja strona, ale nie mam nic do powiedzenia, bo
        śledzik jest super dla małolatów , no i komercja. Idea początkowa
        zgubiła się w mroku mijającego czasu. Do kitu taki portal.Jeśli
        zechcę usunąć konto, to też nie życzę sobie, żeby ktoś bez mojej
        zgody zatrzymywał moje dane osobowe.
        • Gość: j-s. jak usunąć śledzika? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 14:35
          www.spryciarze.pl/zobacz/jak-wylaczyc-sledzika-1?utm_source=gazeta.pl&utm_medium=triboard&utm_campaign=gazeta.pl%2Btriboard%20%C5%9Bledzik
          Duża ulga, polecam.
    • Gość: tako Uczniu drogi IP: *.fdk.abpl.pl 03.11.09, 10:25
      A co to ma wspólnego z chrześcijaństwem, czy komunizmem? To czysty kapitalizm.
      Biznes jest biznes...
    • Gość: gość Jak usunąć swoje dane z Naszej-Klasy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.09, 11:29
      Ja usunęłam swój profil, napisałam do nich prośbę o całkowitą
      kasację danych z portalu i do tej pory nie otrzymałam żadnej
      informacji zwrotnej,że taka kasacja nastąpiła, a chyba powinna, bo
      minął już miesiąc
      • Gość: znk Re: Jak usunąć swoje dane z Naszej-Klasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 16:21
        Skasowali wszystko, łącznie z Twoim adresem emailowym i nie mają jak Cię
        powiadomić ;)
    • Gość: Baron Jak usunąć swoje dane z Naszej-Klasy IP: 195.42.249.* 03.11.09, 11:49
      Nasza Klasa = Niższa Klasa
      • Gość: rosomak Baron, baron IP: 92.26.45.* 03.11.09, 12:04
        Nie spinaj się, wrzuć na luz i do Goldenlife zaloguj.
        • Gość: asd Re: Baron, baron IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.09, 15:28
          no właśnie dziwi mnie to że często wyzywa się ludzi podających dane na naszej klasie od idiotów itd a co w takim bądź razie z tą całą masą wykształconych, inteligentnych osiągających mega sukcesy ludzi którzy udostępniają tyle danych na goldenline ??
    • samozwaniec1 Jestem pewien,ze dane z N-K sa dawno sprzedane 03.11.09, 13:54
      Otrzymuje codziennie pare ton spamu z calego swiata,a profil swoj
      mialem tylko na N-K.A wiec zostalem sprzedany i to kilka
      razy.Dostaje oferty z bankow z roznych krajow.Na adres domowy
      przychodza paczki i listy z kilkunastu krajow.A nikomu nigdy nie
      dawalem adresu,poza paroma razami na N-K dla kolegow z klasy i z
      roku na uniwerku.Skad sie znalazly na innych kontynentach?
      Zreszta jak myslicie:dlaczego zalozyciel N-K spanikowal i
      rok temu sprzedal kopalnie zlota pierwszemu klientowi?Przeciez nikt
      o zdrowych zmyslach nie pozbywa sie kury znoszacej zlote jaja...
      • Gość: j-s. Re: Jestem pewien,ze dane z N-K sa dawno sprzedan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 14:33
        Interesujące, bo ja spamu nie otrzymuję, a jestem na n-k prawie od początku.
        Albo moja poczta ma dobry filtr, albo musiałbyś jednak źródła spamu poszukać
        gdzie indziej.
      • Gość: p.n. Re: Jestem pewien,ze dane z N-K sa dawno sprzedan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 18:51
        Jednym z mechanizmów spamowania jest losowe generowanie adresów e-mail, więc
        wystarczy w zasadzie że masz krótki adres e-mail i dostajesz automatycznie duużo
        spamu, jeśli nie masz ustawionych żadnych filtrów. Nie obciążałbym całą winą
        Naszej-klasy, zwłaszcza że serwis na którym masz konto pocztowe pewnie jest
        darmowy - sam mailing od niektórych takich dostawców to pokaźna ilość spamu...
      • Gość: Jotgie Re: Jestem pewien,ze dane z N-K sa dawno sprzedan IP: *.sta.asta-net.com.pl 01.03.10, 23:59
        Piszesz bzdury. Ja nie dostaję żadnego spamu. Ani nikt z moich znajomych. Więc
        nie uogólniaj i nie pisz głupot, że dane zostały sprzedane. Gdzieś podałeś swój
        adres e-mail w jakimś serwisie randkowym czy grach on-line i po prostu nie
        pamiętasz.
    • Gość: anty N-K Jak usunąć swoje dane z Naszej-Klasy IP: 213.52.218.* 03.11.09, 14:08
      do gazu z n-k!
    • Gość: Konrad Jak usunąć swoje dane z Naszej-Klasy IP: 83.238.164.* 03.11.09, 14:12
      Nie można usunąć danych osobowych i nie można usunąć bzdur typu śledzik. Nasza
      Klasa jest dobra ale w tym co jest dobre dla administratora a nie ucznia...
      Przecież są w niej bezwątpienia ci co "myślą" jak najlepiej ale o sobie.
    • ms2009 globus histerikus 03.11.09, 15:29
      Jak kto nie umie czytać, to nawet na n-k nie powinien mieć profilu. Z
      usunięciem danych nie ma żadnego problemu, u mnie to trwało 30 dni od wysłania
      wniosku. Żadne spamy do mnie nie przychodzą. Ktoś tu paszkwila wysmażył i
      tyle. Debilny artykuł.
      • Gość: ojoj Związek z Wielkim Bratem nie kończy się nigdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 21:04
        Jak na mój gust służby przeniosą wasze dane do katalogu "podejrzani bo kasują
        konto". Radziłbym nie korzystać ze stron społecznościowych.. to kartoteki pod
        e-gułag. Kwestia czasu.
    • Gość: gosc Jak usunąć swoje dane z Naszej-Klasy IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.10, 17:46
      www.youtube.com/watch?v=icRCx2tcQiQ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka