Dodaj do ulubionych

Mozilla Thunderbird

IP: *.swiatksiazki.pl 09.12.09, 10:18
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: bil Mozilla Thunderbird IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 10:25
      najlepszy jest outluk
    • Gość: M. Re: Mozilla Thunderbird IP: *.abg.com.pl 09.12.09, 10:56
      bil - tu się zgodzę. próbuję się przekonać do TB od 2 miesięcy, ale to tragedia, zarówno pod względem konfiguracji, jak i interfejsu. Dodatkowo nie ma możliwości włączenia podglądu wiadomości tylko w newsgroups. TB to porażka. Kto może polecić coś, co sprosta przyjazności, prostocie i czytelności outlooka?
    • Gość: P Re: Mozilla Thunderbird IP: *.lucent.com 09.12.09, 11:15
      M. ROTFL, proponuje mailx ;-)
    • Gość: lucjan Re: Mozilla Thunderbird IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 11:47
      a to jest lepsze od Incredimaila?
    • Gość: sslawek [...] IP: 89.243.46.* 09.12.09, 11:57
    • Gość: fss [...] IP: *.limes.com.pl 09.12.09, 12:17
    • Gość: bolek Re: Mozilla Thunderbird IP: *.146.37.79.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.12.09, 13:21
      Uzywam TB od lat, praktycznie od wersji 1.0, jest to program szybki, darmowy, jego rozwój jest błyskawiczny, uruchamia się na średniej jakości komputerze w kilka sekund...
      Mam doświadczenie z Outlookiem, Lotus Notes, Batem, Icredimail (z ktorego sie notabene przesiadłem na TB), w mojej opinii TB jest lepszy ale jak wiadomo ile osób tyle opinii :-)
    • Gość: asdasd [...] IP: *.31.139.122.rybnet.pl 09.12.09, 15:40
    • Gość: login Mozilla Thunderbird IP: *.as.kn.pl 09.12.09, 15:56
      @ bolek - TB jest spoko. ale napisać o programie, którego ostatnie duże uaktualnienie (v. 2.x) pojawiło się 2,5 roku temu, że "jego rozwój jest błyskawiczny " to jest dowód to, że piszący żyje w alternatywnej rzeczywistości :D
    • 444a Mozilla Thunderbird 09.12.09, 16:42
      Nie będzie Thunderbirda na Linuxa???? Chyba jakaś pomyłka.
    • Gość: Gato Mozilla Thunderbird IP: *.ip.netia.com.pl 09.12.09, 18:25
      TB to program jak program. Ja obecnie korzystam z mailera w Operze i mam wszystko w jednym, co jest bardzo wygodne. Wcześniej przez lata korzystałem z Pegasusa, który jest bardzo dobrym programem, sprawdzałem też Bata, Outlooka i Thunderbirda. Każdy z nich ma swoje plusy i minusy, ale trudno dorównać im wygodzie i prostocie korzystania z programu w Operze.
    • Gość: Dziki Mozilla Thunderbird IP: *.147.207.122.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.12.09, 18:41
      o Rany recomendowane 1 GB RAM no to wspaniały postęp
    • Gość: bernwald Mozilla Thunderbird IP: 188.33.75.* 09.12.09, 18:47
      Jestem średnio zaawansowanym userem klienta poczty i TB spełnia wszystkie moje oczekiwania. Jest stabilniejszy i szybszy od MSO 2003, a dzięki wtyczce lookout obsługuje skrzaczone załączniki dat, czego MSO 2003 nie potrafi. Operę Mail, której również używałem, TB przewyższa natomiast obsługą opcji "wyślij do => adresat poczty" spod PPM Windowsa XP oraz tym, że posiada oddzielne okienko sprawdzania pisowni.

Do pełni szczęścia brakuje mi w TB:
      - wtyczki ze wsparciem tasklisty google;
      - wtyczki z polską autokorektą (używam angielskiej, którą czasami trenuję);
      - wyboru dopracowanych graficznie skórek.

Pozdro dla dewelopeów
      mj
    • Gość: Ben Haker Mozilla Thunderbird IP: *.radom.vectranet.pl 09.12.09, 18:50
      Noo super wersja, wczoraj przesiadłem się z wersji 2.23 i ujrzałem puste okna bez maili. Wróciłem do starej wersji...
    • Gość: do bernwald Mozilla Thunderbird IP: *.as.kn.pl 09.12.09, 20:49
      "- wtyczki z polską autokorektą (używam angielskiej, którą czasami trenuję);"

opcje>tworzenie>pisownia>słownik

• Gość: Uzer Mozilla Thunderbird IP: *.nplay.net.pl 09.12.09, 21:02
      U mnie aktualizacja przebiegla pomyslnie, podobnie na 3 innych maszynach.
      Wyglad poprawiony, dziala rowniez zdecydowanie szybciej.
      Jak dla mnie na plus.
      A ze nie ma super czestych aktualizacji - do program do odbioru poczty, nie antywirus czy Windows, nie musi miec codziennie aktualizacji.
    • Gość: netoperek Mozilla Thunderbird IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.12.09, 21:31
      The Bat! To jest jedyny program pocztowy!!!! Używam go od wielu lat i jest SUPER!!!
    • Gość: zdonek Mozilla Thunderbird IP: *.ghnet.pl 09.12.09, 21:46
      Panowie i Panie: powiedzcie mi jak kasować wiadomości z serwera ręcznie? Ogólnie mam ustawione aby mi TB nie kasował nic sam jedank chciałbym to jakoś sam kontrolować...
    • Gość: linuxuser Mozilla Thunderbird IP: *.pl 09.12.09, 21:48
      "Nie będzie Thunderbirda na Linuxa"
      jest i działa :)
    • arim Mozilla Thunderbird 09.12.09, 22:37
      Używam TB i bardzo lubię, ale nie zrobię na razie upgradu, ponieważ Lightning, kalendarz dla TB, nie jest kompatybilny z wersją 3.0 i jeszcze długo nie będzie.
    • Gość: marek Mozilla Thunderbird IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.09, 22:55
      arim: kalendarz jest teraz wbudowany w aplikację i nie potrzeba wtyczki do tego :)
    • Gość: kazik Mozilla Thunderbird IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 23:17
      Uwaga pod wersją 3 nie działa Lightning
    • Gość: od bernwald Mozilla Thunderbird IP: 188.33.75.* 10.12.09, 00:51
      Panie kolego, mi nie chodzi o sprawdzanie pisowni tylko o autokorektę. To jest różnica.
    • Gość: gość Mozilla Thunderbird IP: *.piastlan.net 14.01.10, 22:48
      "Noo super wersja, wczoraj przesiadłem się z wersji 2.23 i ujrzałem puste okna bez maili."
      Miałem to samo w pracy.Oprócz tego wcięło książkę adresową i wysłane wiadomości.
      Żeby było jeszcze ciekawiej ,nie działały prawie żadne funkcje programu min. utworzenie konta..Aktualizacja była wykonana z TB.
      Po ściągnięciu programu i standardoej instalacji nie było problemów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka