Gość: V IP: *.171.184.36.static.crowley.pl 15.12.09, 13:11 Stwierdzenie - specjalna farba do rzucania obrazu z projektora istnieje tylko w tym artykule. Nie mozna znależć tego nigdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zawodowiec :P Re: Kino w domu - na czym oglądać? IP: *.icpnet.pl 15.12.09, 14:02 Być może autorowi chodziło w farbę określonej "bieli" bo w brew pozorom bile bieli nie równa. Nie wspominając o "chropowatości" ściany. Co do samego artykułu to trochę mało o projektorach. Wiem, że na razie stanowią one mały procent w domowych zaciszach, jednak jak zostało zauważone, sytuacja ta się zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
jareiro Re: Kino w domu - na czym oglądać? 15.12.09, 14:44 stwierdzenie było mało fachowe i stylistycznie zaskakujące :) ale chodzi oczywiście o farbę projekcyjną, która jest łatwo dostępna i pozwala stworzyć ekran o znacznie lepszych parametrach, niż typowe chińskie ekrany, kosztujące i 2000 i 3000 zł... Jedyna poważna wada to konieczność zaangażowania sporej powierzchni ściany, którą zasłaniają najczęściej meble... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Płyta G-K problemem? IP: 217.98.20.* 15.12.09, 14:39 O ile wiem, przy użyciu specjalnych kołków można na jednym wieszaku powiesić do 50 kg, więc nie powinno chyba być problemu? Zresztą, można "wykrywaczem" za 25 PLN poszukać pionowych profili stelażu (standardowo są co jakieś 50-60 cm) i zastosować kołki "molly", a wtedy naprawdę można na nich dużo powiesić, nie tylko telewizor ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Kino w domu - na czym oglądać? IP: *.chello.pl 15.12.09, 14:49 A coś takiego? abcprezentacji.pl/Farby-ekranowe-Screen-Goo-k56/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Góral Kino w domu - na czym oglądać? IP: *.tvk.torun.pl 15.12.09, 15:16 Oglądać kino domowe można w salonie RTV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Kino w domu - na czym oglądać? IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.09, 16:31 Ja mam od 5 lat projektor, taki zwykły LCD, kosztował trochę ponad 3000, i wiem jedno, telewizor to jest totalna porażka. Po pierwsze 30 cali to jakaś pomyłka, sądzę, że aby sensownie obejrzeć mecz warto by było mieć te 100 cali. Po drugie to mam wrażenie, że telewizory strasznie rozmywają obraz. Szczególnie przy szybkich zmianach na ekranie rozjeżdżają się kolory. Na projektorze po prostu wszystko widać. Oczywiście jak kto ogląda cały dzień "Jak oni pierdzą, śmierdzą, srają, itd." to zarżnie projektor w kilka miesięcy. Ale jeśli komuś zależy, aby w komfortowym warunkach oglądać filmy czy mecze to ja gorąco polecam projektor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mystiQue Kino w domu - na czym oglądać? IP: *.jax.bellsouth.net 15.12.09, 16:32 No dzieki Bogu, ze nie musze korzystac z waszych porad. Artykul z cala masa polprawd, niekompetentny i naciagniety. Tylko jeden przyklad swiadczacy o naiwnosci piszacego - slonce! Kto stawia telwizor w pelnym sloncu? Jaki problem przyslaniac okno w czasie ogladania telewizji? Waszym zdaniem nalezy kupic specjalny telewizor. Nie jestem pewien czy redaktor ma pojecie co oznacza termin Full HD. Pociesza tylko fakt, ze niewielu czyta wasze porady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karl Re: Kino w domu - na czym oglądać? IP: *.bas.roche.com 15.12.09, 16:55 och jak ja uwielbiam takich "wymondrzajacych" sie malkontentow! jak tyle wiesz, to napisz ksiazke, prowadz blog i uswiadamiaj tych co sie nie znaja. a poki co to jestes tylko jakims frajerem chowajacym sie za adresem IP... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzystof.K Kino w domu - na czym oglądać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 17:58 Jak ktoś jest zainteresowany PROJEKTOREM HD oraz profesjonalnym wykonaniem instalacji przez fachowców z tej branży to polecam firmę Technix z pod Warszawy. Wykonali u mnie instalację oraz doradzili jak wybrać odpowiedni ekran do Danego projektora, najważniesze że wykonali wszystko od początku do końca. Sam nigdy nie wpadł bym na pewne rozwiązania i możliwości. Znajomi którzy próbowali sami zawsze o czymś zapominali...albo normalnie nie wiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Kino w domu - na czym oglądać? IP: *.devs.futuro.pl 20.02.10, 22:28 Z tymi cenami to solidnie przesadzają. Najtańszy projektor FullHD kosztuje niecałe 4 tys. (mniej niż porządny telewizor 46-50"), w kwocie do 6 tys. mamy już naprawdę całkiem spory wybór. Ekran za tysiąc to też delikatna przesada, da się kupić za pół tej ceny (Z drugiej strony, ekrany stałe ramowe do dedykowanych pomieszczeń trzeba załatwiać "na własną rękę" i mogą tak kosztować) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marriu Kino w domu - na czym oglądać? IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.10, 10:43 Przeczytałem artykuł i jestem w szoku. Kupiłem za 2000 zł w euro rtv agd projektor LG HS200G. Ma wbudowany odtwarzacz divx, xvid. Ma 2 x 1W głośniczki, transmitter FM. Zaraz się pewnie narażę, że to nie FULL HD za "taką" cenę, ale powiem, że ma wejście HDMI i z odtwarzacza blu-ray idealnie i zauważalnie lepiej niż z filmów divx odtwarza filmy i jest zauważalna różnica przy oglądaniu filmów z N-telewizji tzw zwykłych i HD. Tylko nie wiem, czemu we właściwościach obrazu mi pokazuje 1080p??? Odpowiedz Link Zgłoś