Dodaj do ulubionych

QuickTime - dlaczego?

10.02.04, 07:39
Poniżej miała miejsce dyskusja o Quick Time'ie. Po co? Jak usunąć? itd...
QuickTime jako wtyczka (plug-in) jest niezastąpiony w IE, (Netscapie i Mozilli).
Jeżeli otworzysz tę stronę przekonasz się o co chodzi:

pryczkowski.topcities.com/angielski/around/biomasa/biomIntrEU.html

oczywiście te pliki mp3(mniejsze od wav o połowę) mogą otwierać się inaczej,
ale ... zresztą sprawdź sam.
Jeżeli nie masz QuickTime, albo nie masz ustawionymi w preferences opcjami na
odbieranie plików mp3, to wiele stracisz.
Andrzej Pryczkowski
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Jaki inteligenty spam! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.04, 07:40
      • apryczkowski To jest wyjaśnienie po co QuickTime 10.02.04, 07:43
        A trudno pokazać o co chodzi, jeżeli nie ma się konkretnego przykładu.
        Andrzej Pryczkowski
        • Gość: kell Re: To jest wyjaśnienie po co QuickTime IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.02.04, 08:07
          zamiast spamowac zrobilbys ta swoja www by dzialala z mozilla skoro juz tak sie
          nia chwalisz. probowalem kliknac na "trudne slowka" i cos sie niby ma pojawiac,
          ale nic nie chce:) oj cos nie tak
          • apryczkowski Gdybyś przeczytał instrukcję, to pewnie byś wiedzi 10.02.04, 08:18
            W plikach 1-20 znajduje się 200 słówek i część z nich sprawia trudność z
            zapamiętywanie. Jeżeli w testach spotykasza takie słowo klikasz buttonem "!" i
            ono przechodzi do pliku "trudne słówka".
            Poza tym jak zaznaczyłem na stronie startowej preferowany jest Internet
            Explorer. Spowodowane jest to tym, że brakuje mi czasu na "uniwersalizowanie"
            tego wszystkiego co mam na stronach.
            Andrzej Pryczkowski
            • Gość: kell Re: Gdybyś przeczytał instrukcję, to pewnie byś w IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.02.04, 08:28
              hmm, ja tam widze jakis tekst, pola i tekst, ze w zielonych pojawia sie pytania.
              moze twoja strona na prawde nie lubi mozilli:)
              nie chce trollowac, ale powiedzialbym ci, ze gdybys pisal porzadnie od poczatku
              nie musialbys "uniwersalowac" (tfuu!:)
              po prostu mysle, ze jak juz czyms sie chwalimy to mozemy przyjac krytyke:)

pozdrawiam i milego dnia
              • apryczkowski Mozilla czasami ma problemy, 13.02.04, 06:54
                jeżeli są bardziej złożone strony lub gdy poza Mozillą lub Netscapem otwarte są
                inne programy.
                Hej!
                Andrzej
                • Gość: kell Re: Mozilla czasami ma problemy, IP: 24.42.162.* 13.02.04, 07:46
                  bajki opowiadasz. jako edukacje polecam do wyboru mozillapl.org albo mozillazine.org
        • Gość: JP Re: To jest wyjaśnienie po co QuickTime IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 10.02.04, 09:13
          apryczkowski napisał:

> A trudno pokazać o co chodzi, jeżeli nie ma się konkretnego przykładu.
          > Andrzej Pryczkowski

Tu dajesz dowod jak ten QT jest malo przydatny.
          Zreszta ponizsze teksty da.killa i kell tez.

Rozumiem jednak, ze chcesz zareklamowac swoja strone. Podziwiam ja.
          W normalnej przegladarce chodzi dobrze.
          • kell99 Re: To jest wyjaśnienie po co QuickTime 10.02.04, 14:41
            ah, niereformowalny jp:) widzimy inaczej normalnosc i tyle! ja tam nie mam sily
            do tej "normalnej" przegladarki. wlaczam windows na 1h, wlaczam msie by sciagnac
            latki do systemu, przegladam kilka stron potem.. kilka dni potem wlaczam
            ponownie msie i widze, ze jakis syfiasty panel sie zainstalowal! rany, przeciez
            to nieziemskie, ze sie tak wszystko samo instaluje, dalej tego nie potrafie
            zrozumiec:>>>

quicktime jest uzytkownikom linuksa nieprzydatny, bo nie ma pluginu qt od apple.
            jest za to plugin mplayera - uniwersalnej przegladarki, ktora obsluzy kazdy
            format multimediow o jakim mozesz pomarzyc. jednak jestem zwolennikiem
            uruchamiania takich rzeczy w zewnetrznej aplikacji. klikam na link, otwiera sie
            mplayer (quick time player pod windows), ogladam co chce i zamykam aplikacje.
            jest to o tyle ciekawsze, ze pluginy maja bardzo ograniczona mozliwosc kontroli,
            nie moge prosto obejrzec np trailera na pelnym ekranie. po prostu widze obecnie
            wybor qtime vs wmv (real media wypada z rynku, chyba, ze ruszy go osourcowy
            projekt helix o ktorym wiele osob wypowiada sie w samych ahhhah i ohhah, ale
            jakos robia to chyba dla siebie). patrzac z mojego punktu widzenia widze apple
            ktore jednak wspiera linuksa (safari - khtml/konqueror) i widze msoft ktory
            tylko rzuca sponsorowane oszczerstwa. poza tym jak slysze o drm w wmv to sie noz
            w kieszeni otwiera, ale to po prostu kolejna roznica pogladow miedzy nami - ja
            sadze, ze multimedia sa dla ludzi - ty niby uwazasz, ze wszystko powinno byc
            legalne, lacznie z placeniem sporych pieniedzy za najczesciej niewarta muzyke -
            a drm sprawi, ze bedzie warta jeszcze mniej, a uzytkownik np nie bedzie mogl z
            taka muzyka (ktore przeciez kupil) zrobic, czy chociazby posluchac przez czytnik
            cd w komputerze (malo jest plyt ktore po wlozeniu do komputera zamiast audio
            otwarzaja marnej jakosci wmv z poczatkami drm? az strach pomyslec co bedzie gdy
            spelni sie wizja zabezpieczen w sprzecie .. rok1984 moze byc blizej niz sadzisz).
          • da.killa Re: To jest wyjaśnienie po co QuickTime 10.02.04, 14:57
            Gość portalu: JP napisał(a):

> Tu dajesz dowod jak ten QT jest malo przydatny.
            > Zreszta ponizsze teksty da.killa i kell tez.

Jak to mało przydatny? To IMHO najlepszy format do filmów umieszczanych w sieci.
            Znacznie lepszy od windows media video czy real video.
    • apryczkowski Włącz głośniki i kliknij na słowach w tekście. 10.02.04, 07:41

• da.killa Re: QuickTime - dlaczego? 10.02.04, 07:57
      Jest tylko jeden powód dla którego warto trzymać odtwarzacz plików quick time'a
      na dysku: www.apple.com/trailers/

:p
      • Gość: kell Re: QuickTime - dlaczego? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.02.04, 08:05
        a my nie uzywamy czasem mplayera do takich rzeczy?:) bardzo milo uzywa sie na go
        www, a odnosniki wygodniej raczej otwierac w zewnetrzynym programie:)
        • da.killa Re: QuickTime - dlaczego? 10.02.04, 14:53
          Dlatego napisałem: "odtwarzacz plików quick time'a", a nie Apple Quick Time
          Player :)
          • Gość: jose_g Re: QuickTime - dlaczego? IP: 136.167.58.* 10.02.04, 17:03
            tez uwazam ze QuickTime jest bardzo przydatny (chocby do tych trailerow). mimo ze jednak w swoim
            systemie mam Quick Time Player zainstalowany domyslnie (bo to MacOSX) to i tak odtwarzam nim tylko
            1 rodzaj plikow (mov). cala reszta skojarzona jest z MPlayerem (ktory tak jak napisal kell - odtwarza
            wszystko). to zreszta jest przyzwyczajenie ktore przyszlo z Linuksa...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka