Dodaj do ulubionych

Chińczycy wojują z HP

IP: *.provider.pl 11.03.10, 12:15
A ciekawe kto wyprodukowal te laptopy ... czasem nie chinczycy ?.
Obserwuj wątek
    • zilos Re: Chińczycy wojują z HP 11.03.10, 12:21
      @Malkontent

Uważasz, że gdyby HP otworzyło w Polsce fabrykę i wychodziły z niej wadliwe produkty, to klienci Polacy nie mogli by składać reklamacji bo inni Polacy produkowali?

HP faktycznie ma problem z układami nVidii - naprawiałem ostatnio HP dv6000 i nie działała karta sieciowa. Co ciekawe karta działała w innym Notebooku - winą były zimne luty na chipsecie nVidii.
    • Gość: cupas Re: Chińczycy wojują z HP IP: *.xdsl.centertel.pl 11.03.10, 12:41
      Powinni całkiem zlikwidować ta firmę
      Produkują szajs i jeszcze robią problemy z naprawa gwarancyjną
      Nigdy więcej HP
    • Gość: Gość:dziadek Re: Chińczycy wojują z HP IP: 194.181.110.* 11.03.10, 13:05
      W laptopie HP wylała bateria i uszkodziła parę elementów.Mimo, że był na gwarancji, f-ma odmówiła naprawy, twierdząc, że był zalany, co nie było prawdą.
      Sposób załatwiania reklamacji brzydki.Nigdy więcej HP
    • Gość: Hornisse Re: Chińczycy wojują z HP IP: *.chello.pl 11.03.10, 13:13
      Zawinił kooperant, ale jeśli HP nie odważył się ze względów wizerunkowych lub/i finansowych na bezpłatną wymianę serii wadliwych płyt głownych, to powinien przynajmniej wydłużyć gwarancję na ten element i nie narażać swoich Klientów na straty czasu ,pienędzy i zaufania do Firmy -widać nie zależy im zbytnio ani na Klientach ani na wizerunku...
    • Gość: Gość Re: Chińczycy wojują z HP IP: 195.205.42.* 11.03.10, 13:16
      Mi się zepsuł pamptop hp. Serwis przesłał do serwisu w Holandii a tam powiedzieli, że uszkodzona jest plomba i nie naprawią. Tylko że ja nigdy tego palma nie otwierałem a i żadnej plomby nie widziałem. Ale kłócić się z nimi siły nie miałem.
      Omijam hp szerokim łukiem.
    • Gość: user Re: Chińczycy wojują z HP IP: *.argos1.com.pl 11.03.10, 13:22
      kupiłem lapka hp z free Dos-em kiedy zwróciłem się do nich o przesłanie płytki z driverami usłyszałem że nie ma szans nigdy więcej hp serwis do d..py nie wspominając o obsłudze klienta sprzedać i zapomnieć
    • Gość: HPfan Re: Chińczycy wojują z HP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 13:50
      A z moich doświadczeń wynika, że serwis HP jest lepszy od ich produktów. Ludzie na infolinii są bardzo kompetentni i kontaktowi. Dwa razy reklamowałem komputer kieszonkowy - dwa razy po czterech dniach dostałem nowy(tak-nowy). Oddałem też do naprawy laptop(właśnie taki z wadą kontrukcyjną, na przedłużonej gwarancji), pani zadzwoniła do mnie z wyceną, a ja wtedy poprosiłem jeszcze o naprawę uszkodzeń mechanicznych. Zrobiono to gratis(nowa obudowa ekranu i zawiasy). Dzwonią i pytają, czy kurier zabrał, czy kurier dostarczył, czy sprzęt działa jak należy. Ale może to dlatego, że nie jestem Chińczykiem?
    • Gość: Janusz Re: Chińczycy wojują z HP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 14:08
      @ HP Fan:
      Taaa, a świstak siedzi i zawija....
      Teraz ja opowiem swoje przygody z HP:
      Zepsuty zasilacz do laptopa, telefon do infolinii, tam mówią, że wymienią na nowy. Fajnie, pytam gdzie mam wymienić ten zasilacz? Oni na to, że przyślą pocztą, ale że wysłane będzie z Francji, to potrwa 2 tygodnie.
      Po miesiącu dzwonię znowu, a tam niunia mówi że moje zgłoszenie nie zostało nawet wysłane do realizacji! Wypełnia kolejne zgłoszenie i mówi, że tym razem to wyślą ekspresem i dotrze najpóźniej za 5 dni. Ostatecznie po kolejnych 4 telefonach, zasilacz dotarł do mnie po 3 (!) miesiącach od daty pierwszego zgłoszenia. Taa, bardzo szybki serwis. I pomyśleć że chodziło o głupi zasilacz. Aż strach pomyśleć ile by to trwało jakby to była jakaś poważna usterka
    • Gość: Kruszek Re: Chińczycy wojują z HP IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 11.03.10, 14:17
      Ja jestem "szczęśliwym" posiadaczem HP Pavilion 9000
      po pół roku układ graficzny stopił płytę główną...
      podobno na skutek czynników zewnętrznych - temperatury.
      Dodam że było to w połowie stycznia.
      Najgorszy szmelc jaki miałem, teraz mam Asusa który miał drobną usterkę w układzie chłodzenia - piszczał wiatrak. W ciągu tygodnia miałem z przesyłką do domu naprawione.
    • Gość: tom Re: Chińczycy wojują z HP IP: 94.42.87.* 11.03.10, 14:21
      @Janusz, pewnie to był "pawilon"
    • Gość: czernobyl Re: Chińczycy wojują z HP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 14:25
      serwis hp pavilionów w PL? - poczytajcie sobie o firmie anovo

z artykułu wynika jednak, że to ogólna polityka firmy, nie tylko polskiego oddziału
    • Gość: Janusz Re: Chińczycy wojują z HP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 16:02
      @ tom, tak to był Pavilion DV5
    • Gość: HPfan Re: Chińczycy wojują z HP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 17:31
      Widocznie nie potraficie rozmawiać z serwisem... Mój Pavilion był naprawiany w Polsce, byłem w stałym kontakcie z serwisem. A iPAQi przysyłali z Holandii. Wszystko się może zepsuć, latopy często się psują. Ale statystycznie najmniej awaryjne są właśnie HP i Sony, i to o 1/4 od reszty. Gdyby artykuł dotyczył np Asusa czy innej marki, wtedy pewnie wpisywaliby się tu sami krytycy tej marki, sami mieszczęśnicy, pokrzywdzeni, oszukani, tacy biedni... Miałem HP, mam kilka produktów HP, będę miał HP! Są najlepsze, amerykańskie...
    • Gość: Gość: Re: Chińczycy wojują z HP IP: *.home.aster.pl 12.03.10, 14:32
      Tutaj pewnie chodzi o to żeby 'pomóc' konkurencji czyli chinskiemu Lenovo (dawniej IBM) rękami chińskich urzędników.
      A w ogóle to prawie wszystkie laptopy na świecie (a też i routery Cisco, produkty Appe itd) są robione przez Chińczyków, głównie z nieznanej szerzej firmy Foxconn (500 tysięcy pracowników!).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka