cvbyui Re: Szkodliwe oprogramowanie czeka na ciebie w An 04.03.11, 14:23 @kleopatriks A co to ma wspólnego z Androidem? No właśnie, ciekawe cóż może mieć wspólnego telefon z systemem operacyjnym Android z systemem Android... Hmm... @von.g Probowales heimdall-a? Nie domyślasz się, co sądzę o sofcie z jakiegoś forum do flashowania telefonu? Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatriks Re: Szkodliwe oprogramowanie czeka na ciebie w An 04.03.11, 14:59 >> A co to ma wspólnego z Androidem? > No właśnie, ciekawe cóż może mieć wspólnego telefon z > systemem operacyjnym Android z systemem Android... Hmm... Proces aktualizacji, który opisujesz, jest specyficzny dla telefonów "marki" Samsung. Odpowiedz Link Zgłoś
von.g Re: Szkodliwe oprogramowanie czeka na ciebie w An 04.03.11, 15:19 @cvbyui >Nie domyślasz się, co sądzę o sofcie z jakiegoś forum do flashowania telefonu? No tak jak nie ma logo jablka i nie kosztowalo $299 to tego nie ruszysz. Odpowiedz Link Zgłoś
cvbyui Re: Szkodliwe oprogramowanie czeka na ciebie w An 04.03.11, 18:35 @kleopatriks Proces aktualizacji, który opisujesz, jest specyficzny dla telefonów "marki" Samsung. W innych androidowcach jest jeszcze gorzej? Poza tym na Galaxy S podpisał się Google. @von.g No tak jak nie ma logo jablka i nie kosztowalo $299 to tego nie ruszysz. Nie używam aplikacji, które mogą zbrickować i unieważnić gwarancję telefonu wartego więcej niż $299. Po to jest producent, żeby mi uaktualnienie i program do uaktualniania dostarczył. Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatriks Re: Szkodliwe oprogramowanie czeka na ciebie w An 04.03.11, 19:02 @cvbyui >> Proces aktualizacji, który opisujesz, jest specyficzny >> dla telefonów "marki" Samsung. > W innych androidowcach jest jeszcze gorzej? Poza tym na > Galaxy S podpisał się Google. Aktualizacja z Android 2.1 do 2.2 na moim HTC Wildfire wyglądała następująco: 1. Informacja na telefonie o tym, że jest dostępna nowa aktualizacja, oraz prośba o określenie czy pliki mają być pobrane przez GSM czy Wi-Fi (gdy będę w zasięgu) 2. Rozpoczęcie procesu instalacji. Po kilku/kilkunastu minutach i restarcie, telefon był gotowy do użycia. Skomplikowane? Odpowiedz Link Zgłoś
master4k Re: Szkodliwe oprogramowanie czeka na ciebie w An 04.03.11, 19:37 Wygląda na to, że albo ktoś z nas kłamie albo są dwa rodzaje SGS'a. Odpowiedz Link Zgłoś
cvbyui Re: Szkodliwe oprogramowanie czeka na ciebie w An 04.03.11, 21:05 @master4k Poczytaj sobie: pdaclub.pl/forum/galaxy-s-(gt-i9000)/(news)-ruszyla-aktualizacja-samsunga-galaxy-s-do-froyo!-174745/ Jednym się aktualizuje od ręki, ja musiałem sobie patchować rejestr na ten sam kod modelu, który miałem, bo KIES twierdził, że nie ma dla mnie aktualizacji. @kleopatriks Skomplikowane? Nie, ale to jest właśnie esencja linuksiarstwa. Jak masz szczęście, to działa od ręki. Ale zwykle nie masz tyle szczęścia, więc masz przepieprzone i musisz wykonywać jakieś absurdalne manewry, żeby wykonać najprostszą czynność. Ale każdy linuksiarz ci powie, że ten brak szczęścia to twoja wina, bo kupiłeś zły hardware, bo na innym działa świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
von.g Re: Szkodliwe oprogramowanie czeka na ciebie w An 05.03.11, 07:52 @cvbyui >Nie używam aplikacji, które mogą zbrickować Kazdy update moze zbrickowac Twoj telefon. Jak ilustruje przyklad wp7 oficjalne tez. >Nie, ale to jest właśnie esencja linuksiarstwa. Jak masz szczęście, to działa od ręki. Ale zwykle nie masz tyle szczęścia, więc masz przepieprzone i musisz wykonywać jakieś absurdalne manewry, żeby wykonać najprostszą czynność Wypowiadajac sie na tematy o ktorych nie masz pojecia narazasz sie tylko na smiesznosc. A dla porownania popatrz na esencje anty-linuksiarstwa i zobacz jak gimnastykuja sie wlasciciele wp7 zeby im update zadzialal. Bo niestety w windzie jak dziala to polbiedy ale jak juz nie da sie wyklikac to smierc. Odpowiedz Link Zgłoś
cvbyui Re: Szkodliwe oprogramowanie czeka na ciebie w An 05.03.11, 14:45 @von.g Kazdy update moze zbrickowac Twoj telefon. Przeczytałeś co napisałem? Update oficjalny może zbrickować telefon, jeśli producent dał ciała. Ale nie może jednocześnie zbrickować telefonu i unieważnić mu gwarancji. Różnica jest taka, że przywrócenie zbrickowanego telefonu do stanu używalności nie kosztuje cię nic, a przywrócenie zbrickowanego telefonu z unieważnioną gwarancją kosztuje cię w najgorszym wypadku tyle co nowy telefon. @von.g zobacz jak gimnastykuja sie wlasciciele wp7 zeby im update zadzialal Microsoft dał ciała i nie mam zamiaru go bronić. Proporcje są jednak takie, że w pierwszym tygodniu od wydania nowej wersji 10% posiadaczy telefonów w WM7 miało problem z aktualizacją, a w Androidzie takie problemy ma 99% właścicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
bothunterspl Re: Szkodliwe oprogramowanie czeka na ciebie w An 05.03.11, 14:57 I telefony się zaraz dołączą do sieci botnet i będą spamować. A król SPAMu wyszedł na wolność: bothunters.pl/2011/03/04/krol-spamu-wyszedl-na-wolnosc-czy-mamy-czego-sie-bac/ Odpowiedz Link Zgłoś
von.g Re: Szkodliwe oprogramowanie czeka na ciebie w An 06.03.11, 12:56 @cvbyui >Przeczytałeś co napisałem? Update oficjalny może zbrickować telefon, jeśli producent dał ciała Uzywasz dalej oficjalnego romu od producenta. Ta aplikacja sluzy tylko by go zaladowac i odpalic. Nie zmienia samego kodu aktualizacji. >Proporcje są jednak takie, że w pierwszym tygodniu od wydania nowej wersji 10% posiadaczy telefonów w WM7 miało problem z aktualizacją, a w Androidzie takie problemy ma 99% właścicieli. A te dane to skad wzioles? Aktualizowalem mojego g1 4 razy. Sprowadzalo sie to do zaladowania zip-ka i restartu komorki. "We are pushing an Android Market security update to all affected devices that undoes the exploits to prevent the attacker(s) from accessing any more information from affected devices. If your device has been affected, you will receive an email from android-market-support@google.com over the next 72 hours" googlemobile.blogspot.com/2011/03/update-on-android-market-security.html to tyle jesli chodzi o brednie apostola M$ Odpowiedz Link Zgłoś