Dodaj do ulubionych

Problem techniczny Netia

06.09.14, 09:39
Tak się stało, że Netia mi w drugiej połowie czerwca zaczęła robić problemy techniczne (precyzyjniej: rwie połączenie). Wzięło się to stąd, że policzyli mi karę pięć stów za dekoder, którego sami sobie nie odbierali (mimo monitów na infolinii). O karze nie wiedziałem (zlecenie stałe, nie zaglądałem na stronę z fakturami), więc nie zapłaciłem, więc mi zrobili problem techniczny. Jeszcze w czerwcu zapłaciłem, potem Netia odebrała sobie dekoder, pojawiła mi się więc nadpłata 500 plnów na rachunku. Ale problem techniczny wciąż nienaprawiony!

Od czerwca dzwonię, piszę, oni piszą że naprawili, że prosimy ocenić pomoc udzieloną przez konsultanta itp. Mamy początek września, czyli trzeci miesiąc. Chcę zerwać umowę (zostało jej jakieś cztery miesiące) i zapisać się do UPC (uwaga: jest droższy, ale przez sześć lat wcześniej nie miałem tylu problemów, co z Netią przez jeden dzień).

W regulaminie znalazłem zapis, że za każde pół dnia przerwania sygnału mam prawo do 1/30 rabatu, ale sorry, nie o to mi chodzi. Na jakiej podstawie mogę zerwać umowę z Netią?
Obserwuj wątek
    • Gość: 802.11n Re: Problem techniczny Netia IP: *.tpnet.pl 06.09.14, 10:17
      wzory-umowy.eu/wp-content/uploads/2012/04/Odst%C4%85pienie-od-umowy.pdf

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka