Dodaj do ulubionych

Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradzie?

• Gość: Lucky User Of Neo A ja dodam tylko tyle..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 03:04
      1) Jeśli chodzi o stacje radiowe, to przeważnie jest to 32 kbit/s a nawet 64
      oraz 128 kbit/s, czyli od 3 do 12 razy mniej słuchania niż podano w artykule.
      Zakładając, że użytkownik słucha tylko przez 2 godziny dziennie stacji która
      nadaje 32 kbit/s wykorzystuje ok. 1 GB swego miesięcznego limitu.

2) Zapomniano całkowicie o graczach, a gracze poza www, gadu gadu, msn i czasem
      jakimś downloadem softu i multimediów grają. A gry on-line, szczególnie gry FPP
      wykorzystują przynajmniej 15MB limitu na godzinę, co daje przy codziennym
      dwugodzinnym graniu ok. 1GB danych.

3) Strony internetowe wcale nie zajmują 70kB, przecież przeglądając stronę nie
      patrzymy tylko na główną stronę. Przeglądanie stron gdzie jest dużo zdjęć i
      animacji flash wymaga pobrania nawet kilku megabajtów danych. Nie mówię, że
      takich stron jest wiele, ale są. Codzienne przeglądanie Gazety.pl wymaga co
      najmniej 200kB.

4) Wniosek - Wprowadzenie takowych limitów udeża w samo serce wszystkich którzy
      rozdzielają Neostradę, ale również te 5% tych którzy tego nie robią.

5) A ja jestem jednym ze szczęśliwszych userów Neo, gdyż zacząłem korzystać z
      Neostrady pod koniec sierpnia tego roku :)

6) Współczuję wszystkim, którzy mają w domach kilka komputerów (np. rodzeństwo
      i/lub rodzice) gdyż po niespełna dwóch tygodniach (przy umiarkowanym korzystaniu
      z sieci) przestanie być możliwe nawet odebranie poczty z załącznikiem. A
      szczególnie współczuję tym, którym umowy kończą się niebawem.

7) Wydaje mi się, że TePS.A. zlikwiduje te limity, gdyż spadnie popularność
      usługi na korzyść innych providerów. W tej chwili Neo to (z wyjątkiem tej
      najtańszej) szit.

8) Aczkolwiek jestem za limitami, ale nie aż tak niskimi. Dla Neo1024 limit
      powinien wynosić 20GB, dla Neo512 15GB, a dla wolniejszych może być 5GB, gdyżi
      tak za dużo to sięnie pościąga. Wtedy dla Neo, które nie jest rozdzielane po
      sąsiadach wystarczy w zupełności, chyba że ktoś ewidentnie korzysta z sieci p2p,
      gdzie można nawet 100GB danych miesięcznie zciągnąc!!!!!

I to tyle.
    • Gość: maxsel Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 06:16
      To tak jak by zatankować samochód do pełna, a tylko można przejechać 5km !
    • Gość: Czajosi Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 06:31
      To niech w końcu zaproponują jakaś realna cene za Neozdradę. Wowczs zniknie problem dzielenia lacza. Czy az takie tłumoki kierują tą firmą???!!!
    • Gość: bandy ALE W KOLO JEST WESOLO !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 06:38
      wszyscy robia co chca,a juz TPSA,to zlodzieje do ntej potegi,cieszcie sie ze
      zyjecie w panstwie mafijnym.
    • Gość: jenisej Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.motorola.com 15.09.04, 06:51
      moim zdaniem te ograniczenia sa OK, jesli TP SA pojdzie za ciosem i obnizy ceny
      Neo. Przeciez ludzie robia sobie LANa z sasiadami dlatego, ze ceny wciaz sa za
      wysokie.
      Jak idzie o same limity, to prawda jest taka, ze te 5 czy 15 GB przekraczaja W
      WIEKSZOSCI wypadkow albo wlasnie ludzie dzielacy Nao, albo uzytkonicy DC, eMule
      etc.
    • Gość: Robert_konstruktor Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 07:31
      Kolejny raz nieuczciwy monopolista (tpsa) chce pokazać kto tu ma władze.
      Zapomniano w artykule wspomnieć o danych ściąganych w formacie pdf. Zajmują one
      od 1Mb do 400Mb. Dla studentów i nie tylko są to źródła wiedzy, do których
      dostęp tpsa ogranicza.
      Jestem bardzo niezadowolonym użytkownikiem neostrady.
    • Gość: barman Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.adm.ae.wroc.pl 15.09.04, 08:06
      Taki farmazon mogła wymyślić tylko nasza Telekompromitacja SA! Najlepiej niech
      dodają w promocji kalendarzyk i kalkulator żeby można było sobie przeliczać!
      Ludzie kto jest odpowiedzialny za takie chore pomysły?! chociaż w sumie pytanie
      jest bez sensu bo powszechnie wiadomo,że akurat w tej firmie nikt nie jest
      odpowiedzialny i to dokładnie za nic!Dlatego nawet nie ma komu powiedzieć,żeby
      sobie wsadził łącze 1Mbitowe głęboko w swoje 5 Gie!!!
    • Gość: adam Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.compuless.pl / *.compuless.pl 15.09.04, 08:22
      W artykule jest pewna niescislosc. Uzytkownik nie moze wybrac pomiedzy stara a
      nowa oferta. Jest zmuszony na korzystanie z nowej. Stara (128,320,640) jest
      niedostepna.
    • maxsel Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz 15.09.04, 08:26
      To tak jak by zatankować samochód do pełna, a tylko można przejechać 5km.
    • Gość: jarwlos Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 08:40
      Szmaciarze, kurde. Na szczeście nowa prędkość to nie obligo, a dla 640 nie maja
      prawa zmieniać dopóki trwa umowa. Niech opuszczą cenę, to ludzie założą sobie
      oddzielne łącza.
    • Gość: Jacus? Nie kazdy narzeka - niektorzy cos robia IP: *.arcdca.adelphia.net 15.09.04, 08:44
      www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=108
    • Gość: rafi Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 08:53
      jestem uzytkownikiem neostrady od czerwca tego roku w przepustowosci 320kb/s
      ograniczenia to naprawde duzy problem ale w artykule pojawił sie bład tp sa
      zmieniła pakiety ale pakiet 512 jest drozszy o okolo 7 złoty od starej wersji
      320kb/s.Przekroczony transfer jest ograniczany i wynosi do 32 kb/s a nie 32
      kb/s wiec realnie mozemy miec przepustowosc 0.02 kb/s bo sam tak miałem i w
      tedy strona portalu WP otwiera sie około minuty, a czasem dłuzej. Radze dobrze
      sie zastanowic nad zakupem neostrady albo niech TP SA podniesie limity
      sciaganych danych bo to co sie dzieje to istna tragedia, a serwery TP SA sa tak
      zawirusowane ze lepiej wogole nie miec od nich internetu, a jesli nic nie
      zrobia to juz nie przedłuze z nimi umowy.do konca tego roku limit danych na
      neostrade w opcjach 512 i 1024 jest zwiekszony i wynosi ponad 5GB tylko co z
      tego jak to i tak nie wystarcza jak ktos sie rozkreci.
    • Gość: Vicia Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 08:59
      5GB, hmmmmmmm wiecie co osły z TP SA. mam dal was pomysł może od razy
      ograniczcie do 5MB i bedzie po problemie dzielemia usłygi, niech ktoś tam ruszy
      mózgownicą i możed aby zapobiec dzieleniu usługi obniy troche ceny , komu wtedy
      się pytam bedzie się chciało bawić w takie rzeczy , nie wiem czy naprawde was
      popiedoliło !!!!!
    • Gość: darek Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 09:15
      to rzeczywiście granda banda oszołomów w TP.SA siedzi. Co ja teraz zrobię??
    • Gość: GOŚCiu Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.combidata.com.pl 15.09.04, 09:28
      Ciekawe ze nikt sie nie burzył jak kiedys w CHELLO bylo 5 GB limit. I wtedy nikt
      takiej afery nie robil. Sluchajcie - takie jest zycie. Chcesz mieć NEO za 59pln
      miesiecznie czyli stałkę to musisz sie liczyć z ograniczeniami. W Neo jest teraz
      15 BG limit a baaardzo dlugi okres czasu bylo 5 GB i nie bylo takiej NAGONKI na
      chello.
    • Gość: Fuk Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 09:35
      A pomyslec, ze kiedyc Gorska to byla calkiem niezla dziennikarka. Na jej
      przykladzie widac, jak mozna sie zeszmacic...
    • Gość: User Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.sistbg.net 15.09.04, 09:38
      Ja na neo w piec dni zdzieram 25GB :D
      • Gość: Qverty Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.Eggs.pl 15.09.04, 20:57
        Gość portalu: User napisał(a):

> Ja na neo w piec dni zdzieram 25GB :D

Bo za dużo zasysasz ;)))
    • Gość: wff Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 09:41
      DIALOGU czemuz nie korzystasz z okazji!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Marcin Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 15.09.04, 09:44
      mam 128 5g wystarczy ale niech się TP weźmie za poprwawe utrzymywania łączy
      średnio w ciągu 5 godz. surfowania zrywa z 30 razy. Jak się nie poprawi nie
      będę płacił!!!!
    • Gość: eska Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 09:52
      nie cierpie tepsy bardziej niz urzedu skarbowego, zusu i retmansa razem wzietych
      odmawiajmy wszyscy razem paciorki o drugiego operatora z tepsy możliwościami...
      zauważcie prosze ze ko\ącik interwe nncyjny Gazety Wyborczej to ksoiążka skarg
      i wnioskow tepsy, o żadnej instytucji tam sie nie pisze tylko o coraz tio
      nowych jej szykanach..
      pozdrawiam
      wierz e w lepsza przyszlosc choc coraz trudniej mi to przychodzi
      eska
    • Gość: cs_mkjp@o2.pl Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 09:58
      A co ty chcesz miec za 60 zl miesiecznie. Ja mam DSL-512 i nie narzekam na TPSA
      jest dobrze płace tylko 35 zl miesiecznie bo rozdzielam hahaha.......
    • Gość: kornelmarcin Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 10:16
      to jest monopolistyczny rozbój w biały dzień skoro biorą 139 złotych na miesiąc za 640 to czego oni się spodziewają jak nie dzielenia. Debilna firma jutro zrywam umowe
    • Gość: net Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: 212.87.3.* 15.09.04, 10:29
      I to sie nazywa stałe łącze z nieograniczonym dostępem do internetu. Brawo!!
    • kryst1 Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz 15.09.04, 10:43
      Przy transferze 1024 kb/s limit 5GB wykorzystuje się w 11,5 godziny. Potem
      przez 29,5 dni ma się 32 kb/s. Po co więc takie szybkie łącze? Wystarczy zatem
      opcja 128, dużo tańsza, a właściwie to samo...
      • Gość: bacha Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.uk.onetel.net.uk 15.09.04, 10:59
        Tak z ciekawosci.... Jak bedzie to wszystko wygladac jak software bedzie do
        sciagniecia tylko przez Internet? - jak sie Microsoft od dawna odgraza, ze tak
        zrobi...
    • Gość: gośka Re: Jak dotkliwe są nowe ograniczenia w Neostradz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 11:06
      Porażka już na całej linii!!!!!!!!!kompletnie idiotyczny pomysl!!!czy ktos tam
      w tepsie zastanowil sie ile musimy placic JUZ za internet????!!!!i jeszcze
      dodatkowo wykupic nowy pakiet?????toz to kompletna BZDURA!!!!!!!!!!!a tak poza
      tym tepsa nie ma sie z czego cieszyc skoro i tak pozostaje monopolista na
      rynku...;(pograzona w smutku-gośka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka