Dodaj do ulubionych

Komentarze do zdjec

29.09.05, 16:46
Witam...robie strone na ktorej chce zamieszczac swoje fotografie...ale rowniez chcialbym zeby osoby ogladajace moje prace mogly je skomentowac....jak to zrobic?Czy jest gdzies jakis poradnik jak to zrobic?A jeszcez jedno...strony nie pisalem w html-u poniewaz nie znam dobrze tego jezyka, robilem ja za pomoca FrontPage ktory mam razem z office xp. Prosze pomozcie...:)
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Komentarze do zdjec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 17:26
      Pomyśl - aby tą stronę było widać musisz ją gdzieś umieścić.
      Jeżeli komentarze też mają być widoczne - też gdzieś muszą leżeć.
      Czyli coś na stronie musi te komentarze od ludzi zbierać i gdzieś zapisywać.
      Dodatkowo musisz mieć narzędzie do usuwania komentarzy albo moderowania - bo co
      zrobisz jeśli przyjdzie jakiś wariat i napisze kilkadziesiąt komentarzy a każdy
      będzie brzmiał "cześć, właśnie zrobiłem kupę ahahaha". Chcesz je na stronie
      trzymać? Potrzebujesz więc napisać program w php lub czymś podobnym, który
      będzie to umożliwiał. Dodatkowo jeśli niezbyt dobrze znasz htmla, to języków
      skryptowych tym bardziej. Co chcę przez to powiedzieć - pracując i robiąc to, w
      czym jesteś dobry zarobisz szybko na zapłacenie i zlecenie takiej pracy
      specjaliście. Zarobienie na takie zlecenie zajmie Ci dużo mniej czasu niż
      nauczenie się jak to zrobić, której to wiedzy pewnie i tak później nie
      wykorzystasz. Możesz też poszukać gotowego skryptu, ale doprowadzenie go do
      współpracy ze stroną też może się okazać trudne. A i samo znalezienie
      odpowiedniego i przystosowanego do możliwości hostingowych nie zawsze jest możliwe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka