Dodaj do ulubionych

Reczne ustawienie proxy w XP

05.12.05, 11:59
Jak można ręcznie ustawić adres proxy w windows XP? W win98 dalo sie to zrobic
w kreatorze polaczenia internetowego. Teraz chodzi mi o to samo, tylko w
windows XP. Wie ktos moze?
Obserwuj wątek
    • suchyxxx Re: Reczne ustawienie proxy w XP 05.12.05, 13:04
      Tak wchodzisz w otoczenie sieciowe-potem wybierasz połączenie-właściwości i tam
      będzie jakas zakładka
      • arie Re: Reczne ustawienie proxy w XP 05.12.05, 16:08
        Możesz ustawić tutaj dla IE:
        Panel sterowania > Opcje internetowe > Połączenia > Ustawienia sieci LAN >
        Serwer proxy.

Pozdrawiam.
    • Gość: T-800 Re: Reczne ustawienie proxy w XP IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.12.05, 16:41
      yes2ktos.w.interia.pl/strona/IE.html
    • get.up.stand.up Re: Reczne ustawienie proxy w XP 05.12.05, 17:05
      Wielkie dzieki.

Mam jeszcze jedno pytanie.

Załozmy, ze wchodze przez proxy ktore dziala na porcie 80 (czyli http). A wiec
      na wszystkie strony www wchodze przez to proxy. A jak sytuacja ma sie z pocztą?
      Czy np. jezeli wysle maila z np strony interii to ten mail bedzie wychodzil
      przez proxy? Czy moze trzeba uzyc czegos jeszcze?
      • Gość: T-800 Re: Reczne ustawienie proxy w XP IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.12.05, 17:18
        Jeśli połączenie nie jest szyfrowane (a na Interii jest), to pójdzie przez
        proxy. Potestuj sobie i popatrz. ;-)

Webmail Gmaila nie wysyła adresu IP nadawcy; domyślnie wysyła przez własne,
        gmailowe proxy.
        • get.up.stand.up Re: Reczne ustawienie proxy w XP 05.12.05, 17:30
          Czyli jezeli wysle maila z Gmaila to mam 99% pewnosci, ze odbiorca nie dowie sie
          z jakiego dokladnie adresu nadaje, a pozostale 1% ktorzy moga sie dowiedziec
          zarezerwowane jest dla naprawde dobrych w te klocki, tak?

Sorry za pewnie banalne dla Ciebie pytania ;]
          • Gość: T-800 Re: Reczne ustawienie proxy w XP IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.12.05, 17:38
            get.up.stand.up napisał:

> Czyli jezeli wysle maila z Gmaila to mam 99% pewnosci, ze odbiorca nie dowie
            si
            > e
            > z jakiego dokladnie adresu nadaje,

100 proc. pewności. Odbiorca na pewno nie pozna Twojego IP. Z tym że Twój IP
            będzie oczywiście zapisany na serwerze Gmaila i, gdyby była taka potrzeba,
            Gmail je przekaże uprawnionym organom. Zresztą podobnie ma się sprawa w
            przypadku serwera proxy (jego właściciel ma obowiązek udostępnienia danych na
            żądanie uprawnionych organów).
            • get.up.stand.up Re: Reczne ustawienie proxy w XP 05.12.05, 17:40
              Jeszcze raz dzięki. To mi wyczerpuje temat.
            • get.up.stand.up Re: Reczne ustawienie proxy w XP 05.12.05, 23:08
              A czy moglbym prosic zaproszenie do Gmail? Pisze tutaj, bo nie chce zakladac
              kolejnego tematu o Gmail (na tamtym tez sie dopisalem).
              • Gość: T-800 Re: Reczne ustawienie proxy w XP IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.12.05, 23:12
                Poszło. W razie problemów z odczytaniem (bo się zdarzają), zajrzyj do źródła.
    • Gość: *** Re: Reczne ustawienie proxy w XP IP: 62.206.65.* 05.12.05, 17:49
      Poczytaj jeszcze o rodzajach serwerów proxy:
      transparent (przeźroczyste),anonymous (anonimowe),High Anonymity (całkowicie
      anonimowe)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka