get.up.stand.up 05.12.05, 11:59 Jak można ręcznie ustawić adres proxy w windows XP? W win98 dalo sie to zrobic w kreatorze polaczenia internetowego. Teraz chodzi mi o to samo, tylko w windows XP. Wie ktos moze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
suchyxxx Re: Reczne ustawienie proxy w XP 05.12.05, 13:04 Tak wchodzisz w otoczenie sieciowe-potem wybierasz połączenie-właściwości i tam będzie jakas zakładka Odpowiedz Link Zgłoś
arie Re: Reczne ustawienie proxy w XP 05.12.05, 16:08 Możesz ustawić tutaj dla IE: Panel sterowania > Opcje internetowe > Połączenia > Ustawienia sieci LAN > Serwer proxy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Reczne ustawienie proxy w XP IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.12.05, 16:41 yes2ktos.w.interia.pl/strona/IE.html Odpowiedz Link Zgłoś
get.up.stand.up Re: Reczne ustawienie proxy w XP 05.12.05, 17:05 Wielkie dzieki. Mam jeszcze jedno pytanie. Załozmy, ze wchodze przez proxy ktore dziala na porcie 80 (czyli http). A wiec na wszystkie strony www wchodze przez to proxy. A jak sytuacja ma sie z pocztą? Czy np. jezeli wysle maila z np strony interii to ten mail bedzie wychodzil przez proxy? Czy moze trzeba uzyc czegos jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Reczne ustawienie proxy w XP IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.12.05, 17:18 Jeśli połączenie nie jest szyfrowane (a na Interii jest), to pójdzie przez proxy. Potestuj sobie i popatrz. ;-) Webmail Gmaila nie wysyła adresu IP nadawcy; domyślnie wysyła przez własne, gmailowe proxy. Odpowiedz Link Zgłoś
get.up.stand.up Re: Reczne ustawienie proxy w XP 05.12.05, 17:30 Czyli jezeli wysle maila z Gmaila to mam 99% pewnosci, ze odbiorca nie dowie sie z jakiego dokladnie adresu nadaje, a pozostale 1% ktorzy moga sie dowiedziec zarezerwowane jest dla naprawde dobrych w te klocki, tak? Sorry za pewnie banalne dla Ciebie pytania ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Reczne ustawienie proxy w XP IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.12.05, 17:38 get.up.stand.up napisał: > Czyli jezeli wysle maila z Gmaila to mam 99% pewnosci, ze odbiorca nie dowie si > e > z jakiego dokladnie adresu nadaje, 100 proc. pewności. Odbiorca na pewno nie pozna Twojego IP. Z tym że Twój IP będzie oczywiście zapisany na serwerze Gmaila i, gdyby była taka potrzeba, Gmail je przekaże uprawnionym organom. Zresztą podobnie ma się sprawa w przypadku serwera proxy (jego właściciel ma obowiązek udostępnienia danych na żądanie uprawnionych organów). Odpowiedz Link Zgłoś
get.up.stand.up Re: Reczne ustawienie proxy w XP 05.12.05, 17:40 Jeszcze raz dzięki. To mi wyczerpuje temat. Odpowiedz Link Zgłoś
get.up.stand.up Re: Reczne ustawienie proxy w XP 05.12.05, 23:08 A czy moglbym prosic zaproszenie do Gmail? Pisze tutaj, bo nie chce zakladac kolejnego tematu o Gmail (na tamtym tez sie dopisalem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Reczne ustawienie proxy w XP IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.12.05, 23:12 Poszło. W razie problemów z odczytaniem (bo się zdarzają), zajrzyj do źródła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Reczne ustawienie proxy w XP IP: 62.206.65.* 05.12.05, 17:49 Poczytaj jeszcze o rodzajach serwerów proxy: transparent (przeźroczyste),anonymous (anonimowe),High Anonymity (całkowicie anonimowe) Odpowiedz Link Zgłoś