Dodaj do ulubionych

Drugie wejście eBay - czy tym razem podbije pol...

• Gość: ja Re: Drugie wejście eBay - czy tym razem podbije p IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 17.03.06, 12:06
      jesli chodzi o paypal to nic nie rozumiem. wczoraj logowalem sie kilka razy i
      raz zakladka wyplaty pieniedzy byla dostepna, a raz nie. co ciekawe jest nawet
      pozycja w cenniku oplat za wyplate (free), ale trudno do niego trafic. cos mi
      sie wydaje, ze paypal testuje pewne rzeczy i juz niedlugo bedzie mozna wyplacac.
      co do oplat na ebay to akurat ebay.pl jest darmowy (jeszcze).
    • Gość: dragoball Re: Drugie wejście eBay - czy tym razem podbije p IP: 217.153.177.* 17.03.06, 12:06
      o czym mowa? sprawdzaliscie nowa stronę polskiego ebaya?
      Ja czekalem i się doczekale, stronka smiga w najlepsze, funkcje wypas jak na
      ebay.com , allegro i świstak się chowaja. dopinguje eBayowi
    • Gość: ellie Re: Drugie wejście eBay - czy tym razem podbije p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 12:14
      o kant d... można taką organizację serwisu. mam konto na amerykańskim ebaju od kilku lat i OK. Na polskim nie mogę sprzedawać, bo nie mogę znaleźć weryfikacji (pewnie gdzieś tam jest ale po kwadransie szukania dałam sobie spokój), nowego konta nie założę bo nie mam i miała nie będę karty kredytowej - (używam tylko elektronów) - Proponuję nową akcję "kretyn" - tym razem ze wskazaniem na eBay.pl
      • Gość: eres Re: Drugie wejście eBay - czy tym razem podbije p IP: *.hsd1.ct.comcast.net 17.03.06, 13:03
        jesli masz konto na Ebayu ...to jest ono aktualne na caly swiat...nie masz
        potrzeby weryfikacji w Polsce
    • Gość: Krzys Re: Drugie wejście eBay - czy tym razem podbije p IP: *.dint.wroc.pl 17.03.06, 12:29
      Uważam że PayPal jest bardzo ważnym instrumentem i powinien jak najszybciej
      zostać udostępniony dla polskich urzytkowników
    • Gość: delta do Ellie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 12:36
      Weryfikacja jest na kilka sposobów. Np karta płatnicza - nie musi być kredytowa,
      wystarczy zwykła debetowa np eKarta mBanku, Inteligo, itd, Poza tym jest list
      aktywacyjny z kodem wysyłany pocztą oraz weryfikacja przez telefon. Linki są już
      na pierwszej stronie, więc chyba łatwo poczytać o tym.
      cgi4.ebay.pl/ws1/eBayISAPI.dll?SellerSignIn
      A poza tym, jak sprzedajesz na eBay.com i tam przeszłasz weryfikację to nie
      musisz się weryfikować na naszym. Jest ważna poprzednia.

ps. wskazanie jednak na Ciebie
      • Gość: kerim Do pracownika Ebay.pl Re: do Ellie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.03.06, 13:47
        zauwaz, etatowy pracowniku ebay.pl, ze zdolales(as) odpowiedziec na jeden tylko
        z prawie 50 postow, mowiacych o tym ze ebay.pl to kolejny niewypal.
        pani od "podaruj prokterowi kase" pewnie siedzi i rozpowiada szefom o "wejsciu
        z impetem" i inne dyrdymaly, ale nawet jak zdola poprawic takie porazajace byki
        jak weryfikacja na telefon (czekawe czy CENTRALA o tym wie) to bez PayPala dla
        sprzedajacych i tak nic z tego nie bedzie, bo sprzedawac na polske to my mozemy
        i z Allegro, a kupowac ze swiata... no ilu to bedzie robic? pozatym rzeczy
        ktore mozesz kupowac na ebay.com nie sa sprzedawane na Allegro, a wiekszosc
        tego co kupuje sie na Allegro nie znajdziesz na ebay.com, wiec nie urwiecie
        Allegro klientow.
        Szkoda troszke tej babki - siedziala sobie w P&G, referencje to daje spore
        (jesli rzeczywiscie sciagnieto ja z P&G, a nie wywalono wczesniej) a teraz
        firmuje nazwiskiem patentowana klape, jak posiedzi tam ze 2 lata, to plama w CV
        bedzie juz nie do wymazania, a klapa jest gwarantowana, to pewne.
    • Gość: xxx222 Re: Drugie wejście eBay - czy tym razem podbije p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 13:12
      Dalej im nie wyszło :/ Serwis cały czas nie jest dopracowany, helpy
      niepotłumaczone - brak bieżącej administracji.

Np. Na głównej stronie klikam na "Jak sprzedawać?", potem w p.5 "Bezpłatnie
      wystawić ponownie" i co? Nic. Przerzuca mnie do pustej strony pomocy na której
      mogę sobie zadać pytanie.

Inny przykład: Klikmam "Nowe motedy weryfikacji" i zamiast artykułu na ten
      temat ładuje się "Centrum bezpieczeństwa i rozwiązywania problemów", gdzie
      nawet nie mogę zadać pytania, chyba że kliknę coś tam dalej. Żenada.

PS. Brak opcji przyjmowania płatności w Paypal'u to po prostu brak szacunku
      dla Polskich sprzedających.
    • Gość: ruffik Nowy eBay.pl jest boski IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 17.03.06, 13:13
      handluje na allegro od poczatku istnineia serwisu (bedzie kilka latek:) ale
      jestem coraz bardziej niezadowolony - fatalna obsługa, dużo krętaczy i wyłudzeń
      na które Allegro POZWALA i przymyka oko. EbAy miał problemy i mnie zniechęcieł,
      ale wczoraj dałem mu druga szanse i....mnie przekonał!! Tyle zmian co oni
      wprowadzili musi w koncu przekonac nawet najtwardszych internautów. Jasne i
      wczoraj były jakies literówki, ale ogólnie nowy eBay wypada na PLUS - wszystko
      za free, żadnych prowizji, szczelne sito przy weryfikacji uniemożliwi
      użytkownikom-krzakom działanie (na Allegro to prawdziwa zmora), a poza tym eBay
      miazdzy Allegro pod względem uzytkowników 180 Milionów eBay na całym świecie vs
      milion ludzi na Allegro!!! Aha, zauważyłem poza tym że eBaya uwzględnia
      indeksowanie w googlach. Po prostu miodzio, jestem zachwycony. Z nową odsłoną
      właśnie zyskali nowego i chyba juz wiernego uzytkownika. Na Allegro bede wpadał
      co najwyzej na czata, bo fajni ludzie są (choć większośc z nich juz handluje
      tez na eBayu, wiec sam nie wiem)
      • Gość: drphil Re: Nowy eBay.pl jest boski IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 17.03.06, 13:23
        hej fuffik

zgadzam sie z toba, ze allegro jest do bani! mój kolega kupił kiedys telefon
        komórkowy i nigdy go nie zobaczył, a allegro nic na to, tylko płacic sobie
        karzą. ebay chciaż zdarma dają!
        • Gość: hopok Re: Nowy eBay.pl jest boski IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 17.03.06, 13:30
          dokładnie tak, na Allegro jak są problemynp. jak dostaniemy towar typu cegła-
          zamiast-komórki i ich o tym powiadamiamy, to sciagaja aukcje ze niby wystawiony
          towar byl nielegalny.... i sprawy nie ma, bo nie moglismy przeciez kupic
          nielealnego towaru, a aukcja była zdjęta !!!Allegro to straszni oszusci. Ebay
          ma u mneie plusa, przenosze tam konto. To nowa jakość na rynku aukyjnym !
          • Gość: zaciekawiony4 Re: Nowy eBay.pl jest boski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 13:39
            Śmieszny jesteś gościu, piszesz sam do siebie i myślisz, że nikt się nie
            spostrzeże że piszesz spod jednego adresu. Prawdopodobnie pseudo reklama ebaya.
            Nie mam nic przeciwko tylko wszystko trzeba z głową robić.
            • Gość: xxx222 Re: Nowy eBay.pl jest boski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 13:56
              Jeżeli to reklama, to trzeba by przyznać, że ktoś zatrudnił rozgarniętego
              speca od reklamy ;)))))
            • Gość: kerim Re: Nowy eBay.pl jest boski IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.03.06, 14:13
              heheheheheehe
              fakt, glupek pisze sam do siebie, (albo raczej do kolegow z biura) i mysli ze
              wszyscy dookola sa tak samo naiwni - zauwazcie, ze to podstawowa pomylka ebaya
              w polsce, widocznie to nie przypadek ino kwestja doboru kadr, ja to widze tak -
              Ebay.com chce otworzyc filije, wiec zatrudnia hedhunterow, ale nie bedzie sie
              pieprzyl i bierze zachodnia firme obecna w polsce, tamci z koleji od kilkunastu
              lat pracuja dla gigantow zahodnich typu P&G, i glupotami typu specyfika
              polskiego rynku internetowego nie maja czasu sie zajmowac, dla nich dobry
              menager to ktos, skutecznie wciskajacy FMCG gospodyniom domowym, wiec
              odpowiednio dobrali "kadry".
              no i maja. Czekawe, ile kasy musza utopic zanim pojda po rozum. Chociaz predzej
              krzyzyk postawia i stwierdza ze to nieperspektywny rynek
            • Gość: (gość portalu) Re: Nowy eBay.pl jest boski IP: *.autocom.pl 17.03.06, 17:57
              Hej kolego z IDMNetu, piszący z domeny Supermedia! Ja wiem, że E-bay to wasz
              klient i chcesz mu zrobić dobrze, ale chyba zapomnieli cię przeszkolić, jak się
              robi buzz-marketing na forach, na których widać adres IP.

Zapytaj swojego szefa jak to się robi, bo to jeden z najlepszych specjalistów od
              marketingu internetowego w Polsce.

Jak nie wiesz kto jest twoim szefem, to zerknij tu:
              www.idmnet.pl/?nodeid=37
              • gobi03 tragiczne towarzystwo 17.03.06, 22:08
                wino, salsa, projekt dla Microsoftu z Pułtuska...
                Wydawało by się, że dorośli ludzie. To cud, że taka firma funkcjonuje!
            • Gość: Penetrator Re: Nowy eBay.pl jest boski IP: 82.177.244.* 17.03.06, 18:31
              Przynajmniej bys proxy zmienil : D
              ...albo to prowokacja
      • Gość: Lukasz Re: Nowy eBay.pl jest boski IP: *.sympatico.ca 17.03.06, 13:49
        eBay Polska juz preznie zaczyna walczyc o rynek, nawet tu na forum sie juz
        oglaszaja.
      • Gość: corgan podasz swojego nicka na allegro? IP: *.chello.pl 17.03.06, 16:16
        skoro tak długo handlujesz?
      • latajacy_czestmir Re: Nowy eBay.pl jest boski 17.03.06, 21:07
        przepraszam - jakie sito???
        szczelne? poszukaj moj wczesnijeszy post.
      • Gość: olo heh co za nieudolna reklama ! IP: *.com.pl 18.03.06, 13:00
        jesli tak nachalnie i nieumiejetnie probuje ebay wykorzystac fora internetowe do
        reklamy, to po ich glownej usludze jaka jest serwis aukcyjny nie spodziewam sie
        wiele. Mozna skomentowac tak jak rok temu: ŻAŁOSNE
    • Gość: boz Re: Drugie wejście eBay - czy tym razem podbije p IP: *.chm.bris.ac.uk 17.03.06, 13:30
      No i dobrze, ze im nie wyszlo, po co mamy nabijac kabze Amerykanom?
      • Gość: gj komp Re: Drugie wejście eBay - czy tym razem podbije p IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 17.03.06, 13:53
        Ano po to, ze sami sobie robimy dobrze :) Zreszta eBay jest przeciez darmowy, a
        poza tym handlowac z polakami (pomijam ze na Allegro pełno cwaniaków), a miec
        dostep do kupujacych i sprzedających z całego świata? Dla mnie wybór jest
        prosty - eBay, tylko eBay...
        • Gość: zaciekawiony4 Re: Drugie wejście eBay - czy tym razem podbije p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 15:31
          Facet jesteś żałosny. Piszesz z jednego IP i nawet nie jesteś świadom, że
          wszyscy to widzą. Taki z ciebie geniusz jak ten typ z MM co pisał że to super sklep.
    • Gość: kocol Re: Drugie wejście eBay - czy tym razem podbije p IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 17.03.06, 13:39
      Dokładnie, w tej chwili mozna oceniac funkcjonalnosc (jest na prawde niezła),
      wygodę i działanie serwisu. Jak tylko pojawi sie wiecej sprzedajacych i
      kupujacych ruszy lawina nowych uzytkowników:) Rysuje przed nimi swietlana
      przyszłość. Mówiąc słowami Rydzyka daje im rok i jestem pewny ze w tym
      czasie "zatopią Allegro".
      • Gość: zaciekawiony4 Re: Drugie wejście eBay - czy tym razem podbije p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 13:41
        Śmieszny jesteś gościu, piszesz sam do siebie i myślisz, że nikt się nie
        spostrzeże że piszesz spod jednego adresu. Prawdopodobnie pseudo reklama ebaya.
        Nie mam nic przeciwko tylko wszystko trzeba z głową robić.
      • Gość: Kerim Re: Drugie wejście eBay - czy tym razem podbije p IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.03.06, 14:20
        rany kocura, jaki baran!!!
        Czlowieku, wyjdz chociaz do kawiarni internetowej, przestan pisac zza biurka,
        to juz nas nie smieszy!
        Idz glupolu, do innego budynku, bedziesz mogl sobie to wpisac do timesheet'u
        jako dzialanie w terenie, albo akcje PR.
        Swoja droga, autorytet na ktory sie powolujesz swiadczy sam za siebie
        • wilma.flinstone Re: Drugie wejście eBay - czy tym razem podbije p 17.03.06, 23:56
          Gość portalu: Kerim napisał(a):

> rany kocura, jaki baran!!!
          > Czlowieku, wyjdz chociaz do kawiarni internetowej,

Ale po co? Wystarczy sie zalogowac pod roznymi nickami i IP przeciez nie widac
          (przynajmniej my nie widzimy). Rzeczywiscie, osiol nieprzecietny...
    • Gość: Karen Jasińska Re: Drugie wejście eBay - czy tym razem podbije p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 14:40
      Mam nadzieje ze się uda. Ebay widac, że bardzo sobie wziął do serca opinie
      użytkowników i poprawił wszystko to co na początku raziło. Może nie z taką
      pompą i rozmachem jak kiedyś, ale zmiany są w dobrą stronę. Weryfikacja to duzy
      plus i gwarancja bezpieczeństwa. A zaplecze swiatowego eBaya i klienci z całego
      świata to niezaprzeczalne atuty dla małych małych - co tam małych, zwykle
      jednoosobowych - firm. Widać zresztą odzew w internecie, każdy docenia zakres
      zmian. Ze za późno, czy ja wiem - może przez to przyłoża więcej siły "F", żeby
      powalczyć o Allegrowiczów. Potencjał mają ogromy, więc nie powinno być trudno.
      To chyba kwestia czasu. Oby tylko nie spoczęli na laurach i dalej robili swoje.
      I tylko żeby się Kaczyński z rządem nie wtrącali, bo wszystko popsują ;D
    • Gość: FreakyMisfit Re: Drugie wejście eBay - czy tym razem podbije p IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 17.03.06, 14:40
      Daje im 1 rok. Po tym już ich nie będzie.
    • Gość: Fakej Z czym do ludzi? IP: router.kraszewskiego* / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 15:19
      Bez paypala to sobie możecie tam trzepać pisiorki w tej waszej krzemowej
      dolinie, co niby nowego oferuje e-bay? Do zobaczenia na następnej premierze.
      • Gość: observer Re: Z czym do ludzi? IP: *.ipt.aol.com 17.03.06, 16:09
        rzeczywiście bez pełnego pay-pala to trochę bez sensu. Z drugiej strony np.
        ciekawe jest to, że zalogowałem sie podająć moją nazwę uzytkownika na
        brytyjskim ebayu, więc dane są wymienne.
        Czy będę mógł więc korzystać również z brytyjskiego paya?
        • Gość: xxx222 Re: Z czym do ludzi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 22:59
          Tak, o ile masz na "brytyjskim payu" zweryfikowane konto.
    • Gość: hu8nterpl Re: Drugie wejście eBay - czy tym razem podbije p IP: 217.197.74.* 17.03.06, 15:47
      Prawo panujące na tym świecie ZAWSZE JEST COŚ KOSZTEM CZEGOŚ , a że Allegro
      jest dużo lepsze od Ebay widać na sądażach , kosztem tego są pobierane opłaty
      i prowizje.

Powiem wam jedno Alegro jakie jest takie jest :D: , ale nikt nigdy nie zapewni
      100% bezpieczności i zawsze legalnych towarów.

A Ebay to czyste skopjowanie Allegro >>> zobaczcie sami KLON >> jak są tacy
      cwani wypowiadaja wojnę chcą być lepsi niech wymyślą sami funkcje i nawet
      wygląd menu a nie zgapiaja z Allegro byle by przyciągnąc klijentów nawet
      podobnym wyglądem. ..... to moja opinia.

pozdro for all

hunterpl

• Gość: autochton Drugie wejście eBay - ta sama pseudo-polszczyzna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 15:49
      nie wiem co oni tlumaczyli ale juz na stronie głównej są kwiatki w stylu:
      "Niekupione" (zostałem przelicytowany)
      "Spersonalizowane propozycje" zamiast propozycje dla Ciebie
      plus stare błędy eBay przy stosowaniu jako przeglądarki Firefoxa ;-)
      Dla nie wtajemniczonych: eBay traktuje mnie jako "Gościa" zamiast zapytać o konto.
      Potem szukamy obserwowanych przedmiotów i ich ni ma :-(
      Przy IE fenomen ten nie wystepuje. Zgłosiłem to w eBayu 2 miesiące temu i tyż nic.

• Gość: Goniec Re: Drugie wejście eBay - ta sama pseudo-polszczy IP: *.aster.pl 17.03.06, 16:21
        Hamerykanie mysla ze jak przywioza tutaj walizki dolarów i znana marke to
        odrazu bedziemy ich po stopach całowac a tu klapa.

Narazie to ich swistak wyprzedza ma juz 3x wiecej aukcji.
    • Gość: ABeCe "Dużo musieliśmy się nauczyć o polskim rynku" IP: *.chello.pl 17.03.06, 16:53
      "Dużo musieliśmy się nauczyć o polskim rynku - przyznał Przemysław Pluta, szef
      marketingu eBay.pl."

No nie wiem czy jak zatrudnia sie czlowieka co musi sie duzo o rynku uczyc to
      czy z takimi kompetencjami firma jest w stanie w ogole funkcjonowac. Moze
      zamiast niedouczonych ludzi trzeba bylo zatrudnic fachowcow?
    • Gość: Bat Re: Drugie wejście eBay - czy tym razem podbije p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 17:56
      Allegro jest do dupy, eBay do boju! Allegro to podróbka i gó.., niech eBay w
      końcu pokaże na co go stać i
    • Gość: chinche Rewolucja obejmie całą Polskę IP: *.tera.pl / 212.244.20.* 17.03.06, 18:45
      Pierwszy w Polsce serwis antyAUKCYJNY afisz.pl zobaczcie koniecznie

www.afisz.pl
      Viva la revolucione !!
    • Gość: zui Re: Drugie wejście eBay - czy tym razem podbije p IP: *.chello.pl 17.03.06, 20:00
      od kiedy eBay jest darmowy??!!
    • Gość: Szalman Re: Drugie wejście eBay - czy tym razem podbije p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 20:55
      Ha ha ha ha ha kon by sie z tego wszystkiego usmiał, wchodze na Polski Ebay i
      nie mogę otworzyć strony ,pewnie serwery im sie juz przegrzały
    • Gość: dar eBay jest niepowazny IP: *.com.pl 18.03.06, 13:22
      postawa eBay jest w pewien sposob dla polskich uzytkownikow obrazliwa. Niepelne
      uslugi... co to ma byc ? Z czym do ludzi. Pomijajac irytacje z tej lekcewazacej
      postawy firmy eBay, obecny poziom ich uslug nie umywa sie do rodzimej
      konkurencji.Marka jest wazna sprawa, z ktorej mozna odniesc korzysc. Jednak w
      Polsce dzialania ebay spowodowaly ze ich swietna marka kojarzy sie raczej z
      bylejakoscia, amatorsczyzna i brakiem jakiegokolwiek rozeznania. Po pierwszej
      katastrofalnej wtopie i drugim nieudanym wejsciu nie bardzo wiem jak
      kiedykowliek beda mogli przekonac Polakow. Nawet jesli wszystko KIEDYS poprawia
      to i tak negatywne pierwsze wrazenie pozostanie.
      • mona75 kontakt do eBay Polska 20.03.06, 10:04
        Czy ktoś z was ma namiary na polskie biuro eBay-a? Podobno gdzieś jest w
        Warszawie na Ochocie. Na stronach ebay.pl nie ma, sprawdzałam też przez dns.pl
        ale tam jako użytkownik zarejestrowany jest ebay Niemcy. za namiary byłabym
        wdzięczna, może nie do grobu ale na pewno do końca tygodnia ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka