Gość: oszcz IP: *.kolornet.pl 19.04.06, 15:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wpo Komunikator w firmie: pomoc czy przekleństwo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 15:22 pierwszy! :) Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: Komunikator w firmie: pomoc czy przekleństwo? 19.04.06, 15:27 Powiedzcie mi jak mało trzeba mieć między uszami żeby wysyłać wiadomości z komunikatora osobom niepowołanym :)... Taka głupota powinna być karana surowo i natychmiast.... A co do samych komunikatorów to cóż jak firma mieści się na dziesięciu piętrach zatrudnia 500 osób i każdy z każdym ma jakiś kontakt to ma to sens.... Tylko czy tego samego nie można załatwić poprzez firmowego maila?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliveira Re: Komunikator w firmie: pomoc czy przekleństwo? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 19.04.06, 17:20 Z jednej strony można, z drugiej rozmowa typu "czy już masz dla mnie ten plik?" "tak, jest tu-a-tu" "dzięki" mailowo zajmuje 10 minut, a komunikatorowo 10 sekund. Zresztą gdyby mail załatwiał wszystko, po co byłyby komunikatory? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal ciekawostka: IP: *.bg.am.poznan.pl 19.04.06, 18:04 "Jeżeli chodzi o ruch na Gadu Gadu, to największy rozpoczyna się mniej więcej od 8 rano i trwa do 17, potem nieco spada, aby wieczorem z powrotem dynamicznie wzrosnąć" wylicza Jarosław Rybus, rzecznik producenta komunikatora. Proszę, proszę, a infografika, prowdopodobnie przygotowana na podst. ankiet(?) userów tego samego komunikatora, mówi zupełnie co innego: ruch ma średnie natężenie do ok. 14, potem do 20 jest dynamiczny wzrost liczby użytkowników, dołek jest dopiero ok. 23... Odpowiedz Link Zgłoś
zupa_wolowa Re: ciekawostka: 19.04.06, 21:55 > infografika, prowdopodobnie przygotowana na podst. ankiet(?) > userów tego samego komunikatora, mówi zupełnie co innego: Sądzisz, że dziennikarz był ją w stanie zrozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Jabber IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 19.04.06, 18:19 Najlepszym rozwiazaniem jest postawienie w firmie serwera jabbera, bez wyjscia na swiat. Proacownicy maja wtedy sensowne loginy jan.kowalski@firma.pl, a nie bzdurne numerki. Mozna łatwo monitorować czy wykorzystuja siec do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant Re: Jabber IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 18:45 dokładnie, bez dostepu na świat jest to idealne rozwiązanie. Inaczej to porażka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Jabber IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 19:17 Nie do końca się z Tobą zgadzam. Pamiętaj, że czasami pracownicy firmy komunikują się także poza siecią firmową. Ja myślę, że najlepiej znaleźć jakiś złoty środek. Tak jak kolega powyżej też uważam, że komunikator to taki szybszy email, do przesyłania raczej krótkich informacji (ew. linków). Zresztą kilku twórców komunikatorów (AIM, Google) integrują je z klientem pocztowym i jednym guzikiem możesz wybrać, czy chcesz wysłać komunikat czy email. Firma w której pracuję ma własnego komunikatora (OM), który jest bezpiecznym narzędziem (cała transmisja jest szyfrowana) i mocno zalecanym do używania (szczególnie w dziale technicznym). Niestety, z powodów historycznych w firmie wcześniej zaczęto korzystać z AOL Instant Messanger, więc cześć osób jest dostępnym tylko pod AIMem. No i jeszcze ja prywatnie korzystam ze Skype. Mam więc trzy komunikatory uruchomione na moim komputerze. Ktoś ma więcej? Pozdrawiam, Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenoen Re: Komunikator w firmie: pomoc czy przekleństwo? IP: *.centertel.pl 19.04.06, 19:21 Wystarczy zainstalowac AuditPro i po Gadu Gadu, Tlenie i innym komunkatorze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hashmir Re: Komunikator w firmie: pomoc czy przekleństwo? IP: 62.139.150.* 19.04.06, 20:56 Droga redakcjo, z konsternacja zauwazam, ze GW zaczyna promowac dziwaczne i pozbawione kulturowego uzasadnienia w jezyku polskim formy zenskie rzeczownikow meskoosobowych takich jak "przedstawicielka" czy - o zgrozo - "pracowniczka". Zwlaszcza to ostatnie brzmi wprost kuriozalnie; istnieje slowo pracownica, chociaz zapewne budzi skojarzenia z epoka socrealizmu. Wydaje mi sie, ze wprowadzanie rownouprawnienia na plaszczyznie jezykowej nie powinno jednak odbywac sie za wszelka cene. Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: Komunikator w firmie: pomoc czy przekleństwo? 19.04.06, 23:35 u mnie w pracy jest obowiązek posiadania gg i skype bardzo ułatwia życie w relacjach z klientami są miesiące że z największym klientem nie słyszymy się przez tel tylko na gg załatwiamy wszystkie sprawy dlatego polewam z "wielkich" firm które blokują swoim pracownikom dostęp do gg lub skype to świadczy tylko o ich głupocie i braku przystosowania pracownikowi czasem trzeba zaufać i skorzystać z technologii Odpowiedz Link Zgłoś