warmi2 19.09.06, 17:46 Uhh ... w USA za 20 dolarow miesiecznie (abonament) wszystkie telefony lokalne ( przewaznie kilkadziesiat kilometrow ) sa za darmo niezaleznie od czasu rozmowy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: blo74 Re: FreecoNet: połączenia głosowe prawie darmowe IP: *.dice.com 19.09.06, 19:03 no i co? tu nie chodzi o polaczenia lokalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robek ?????? Dlaczego tak drogo ? IP: 83.240.130.* 19.09.06, 19:04 Jak ja dzwonie? voipcheap.com 1.Polaczenie tel.stacjonarny-tel.stacjonarny za darmo ( 5 centow za inicjacje polaczenie ) 2.Polaczene PC-stacjonarny za darmo 3.Nie jest sie przypisanym do zadnego numeru stacjonarnego: dzwonic mozna nawet z budki telef. za darmo 4.na komorki za 8 centow za min. 5.polaczenie w skypie (PC-stacjonarny) sa marnej jakosci. Ja lacze sie tel.stacjonarny-tel.stacjonarny....to jakosc fantastyczna i bez tego wiesniackiego efektu "radio" z Skypa. I dodam, ze Skype to straszny przezytek i straaasznie drogo. Jak dluga ludzie sie jeszcze beda nabierac na te "promocje " w gadu-Gadu ? Wystarczy poszukac w sieci....Ja dzwnonie juz tak od dobrych 8-9 miesiecy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CW Re: ?????? Dlaczego tak drogo ? IP: *.server.ntli.net 19.09.06, 19:18 Skype-stacjonarny marnej jakości??? Kup może lepszy mikrofon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbb Re: ?????? Dlaczego tak drogo ? IP: *.dice.com 19.09.06, 19:18 Wcale ten voipcheap.com nie jest za darmo...wyglada na to ze trzeba zalozyc konto i wykupic kredyt...rozmowy za darmo sa limitowane...chyba ze zle przeczytalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: air Re: ?????? Dlaczego tak drogo ? IP: 76.16.224.* 19.09.06, 21:49 nie ma nic za darmo. wykupujesz kredyt 10E ale masz go w calosci do wykorzystania przez 4 miesiace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skype Piramidka finansowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 20:09 > Aby rozmawiać za darmo trzeba mieć dostęp do internetu, kupić terminal VoIP > za około 40-50 USD, > zarejestrować się w serwisie FreecoNet, > namówić do tego znajomych > i płacić spółce Datera 1,95 zł brutto miesięcznie Muszę płacić za dostęp internetowy. Skoro wykupiłem wcześniej dostęp do internetu, to mam już komputer. To wystarczy, by w ramach grupy użytkowników rozmawiać za darmo. W tej firmie musze dodatkowo - zbudować im piramidkę, naganiając do abonamentu znajomych - płacić co miesiąc abonament (a za co, ja się pytam, ten abonament?) - kupić drogą przystawkę Co dostaję w zamiast? Możliwość rozmowy z innymi zrobionymi w bambuko (przepraszam, klientami piramidy Freeconet). Przypomnę, że za darmo, bez żadnych przystawek mogę już rozmawiać przez Skype (skoro mam internet). A poza tym, co raz więcej operatorów umożliwia rozmowy ze wszystkimi swoimi abonamentami za darmo w ramach sieci. O ile się nie mylę, to UPC chello dla usługi tripple play oferuje darmowe rozmowy bez żadnych ograniczeń między wszystkimi abonentami ich usługi. Co ważne, rozmowa odbywa się przez normalny, stacjonarny aparat, bez konieczności włączania komputera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mich Re: Piramidka finansowa? IP: 80.53.46.* 19.09.06, 21:09 > O ile się nie mylę, to UPC chello dla usługi tripple play oferuje darmowe rozmo cudow nie ma, bedziesz musial miec takie same urzadzenie jak w Freeconet. Po prostu bedziesz musial miec bramke voipowa. Co do oplat to placisz za utrzymanie infrastruktury nic nie ma za darmo. Co do Skype to mozesz rozmawiac zadarmo pod warunkiem ze masz wlaczony komp te rozwiazanie tego nie wymaga. Odpowiedz Link Zgłoś
allerune Re: FreecoNet: połączenia głosowe prawie darmowe 19.09.06, 20:32 ten artykuł to jakaś przydługa reklama marnych usług - kpina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Darmowe rozmowy - program WengoPhone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 20:53 To dziala i za darmo: www.wengo.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lunier Re: FreecoNet: połączenia głosowe prawie darmowe IP: *.fbx.proxad.net 19.09.06, 21:37 sprobojcie www.voipdiscount.com polaczenia za darmo z numerami stacjonarnymi na swiecie (limit do 300 min na tydzien) to dzial super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: air voipdiscount jest ok ale... IP: 76.16.224.* 19.09.06, 21:50 voipcheap ma korzystniejsze stawki. free call zreszta tez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lunier 2 Do lunier IP: *.r.strato-dslnet.de 19.09.06, 22:30 ty chyba czytac nie umiesz,nie ma nic za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomerskn Re: FreecoNet: połączenia głosowe prawie darmowe IP: *.krak.tke.pl 20.09.06, 09:25 faktycznie dziala! dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tpi0 Polacy nie gęsi... IP: *.aster.pl 19.09.06, 22:21 W actio.pl rozmowy między użytkownikami są za darmo i nie ma opłat miesięcznych ani za numer stacjonarny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rapatapatuia Odkryli ameryke...hehe IP: *.jmdi.pl 19.09.06, 23:05 Kazdy operator kozystajacy z platformy Inotela (jest wspomniany w artykule) oferuje dokladnie taka sama usluge, tj. darmowe rozmowy z innymi uzytkownikami jego sieci VoIP. Droga Gazeto dlaczego, albo za ile, piszesz takie przydlugie artykuly sponsorowane i sprzedajesz je, bez komentarza, jako newsy prasowe ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PR Re: FreecoNet: połączenia głosowe prawie darmowe IP: *.93.udn.pl 19.09.06, 23:53 "Andrzej Sowula z agencji PR, która obsługuje spółkę zapowiedział, że promocja platformy opierać się będzie na marketingu wirusowym, działaniach "piarowych" przy delikatnym wsparciu reklamą. Na ten cel zarząd spółki przeznacza 200-500 tys. USD." A ile z tej kwoty wydano na ten artykuł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glupi jakala [...] IP: *.hsd1.wa.comcast.net 20.09.06, 00:36 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJJJ O co chodzi we Freeconet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 01:01 wydaje mi sie ze zrozumialem o co chodzi we freeconet. To NIE jest zaden operator VoIP. Widze trzy glowne korzysci: - mozliwosc rozmawiania za darmo pomiedzy uzytkownikami (jezeli sie zarejestruja) roznych sieci VoIP bez zmiany numeru - mozliwosc skonfigurowania "dial-planu" - moge dzwonic przez wielu operatorow VoIP i dla kazdego przypisac inny kierunek (np. TPSA linia stacjonarna - lokalne, Easycall - międzymiastowe, Voipcheap - międzynarodowe) - mozliwosc korzystania z VoIP bez zmiany numeru Juz sie zarejestrowalem, teraz trzeba tylko bramke skonfigurowac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TEST Re: O co chodzi we Freeconet IP: *.piastlan.net 20.09.06, 21:45 Dokladnie, wiekszosc ludzi myli pojecia, myslac, ze to kolejny operator VOIP, freeconet to tylko posrednik w wymianie ruchu i pozwala wybrac klientowi droge jaka dodzwoni sie pod dany numer z mozliwoscia wykorzystania innych operatorow VOIP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc portalu Re: O co chodzi we Freeconet IP: *.crowley.pl 01.10.06, 21:33 Mi się pomysł bardzo podoba. Mam już IPFONa, więc to tylko kwestia przekonfigurowania bramki, żeby działa tez we freeconet. Jesli to samo zrobią ludzie uzywający Actio , easycall itd to mogą miedzą sobą rozmawiać za darmo - czyli nie w obrebie jednej sieci, ale pomiedzy róznymi sieciami (w tym TPSA, Tele2 itd, czyli wszyscy tradycyjni stacjonarni). Rewelka, chyba większość w tym watku faktycznie nie rozumie, o co chodzi we freeconet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: FreecoNet: połączenia głosowe prawie darmowe IP: *.nycmny.east.verizon.net 20.09.06, 01:26 za darmo to boli gardlo!!!hey!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cougnight cudowne oferty IP: *.icpnet.pl 22.09.06, 19:08 Może i uzna ktoś to za bezsensowne, ale pochwalę się bezsensowną i żenującą wysokością cen VoIP u operatora sieci kablowej w Poznaniu. www.inea.pl/strony/1/i/30.php Ciekawe ile zgarną klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gilgamesz Więcej o FreecoNet... IP: *.devs.futuro.pl 09.10.06, 04:43 Zapraszam do dyskusji o FreecoNet także na naszym forum: www.freeconet.pl/forum/ Zespół FreecoNet ;) Odpowiedz Link Zgłoś