Gość: ggg Hehehe....a kto przy zdrowych zmyslach aktualizuje IP: *.emirates.net.ae 07.11.06, 17:15 ....pirata??? Nie moge uwierzyc. Jak rowniez nie moge uwierzyc opiniom, ze trzeba kupowac legalna wersje. Kto je daje? Pracownicy Microshitu? Jak masz pirata, i slusznie, bo nikt przy zdrowych zmyslach nie bedzie wydawal pieniedzy na gowno, ktore trzeba aktualizowac przy zmianie kazdej czesci komputera - a znam przypadki ludzi, ktorzy w ogole nie mogli korzystac z Widnows, ktore kupili legalnie w sklepie po zmianie komputera na nowy, co zmusza ich do przeinstalowywania systemu kazdego miesiaca....ughrrrrrr - to zappomnij o aktualizacjach. A TAK PRAWDE POWIEDZIAWSZY TO PO CO CI ONE?????? Juz zaktualizowane Windows, wszelakiej masci, dostaniesz na byle jakim p2p. OLAC MICROSHIT I JEGO TANDETNE WYROBY. A tak po prawdzie to Linux wydaje sie o niebo lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? IP: *.polsl.pl 07.11.06, 17:16 olej to ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takisobie Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? IP: *.cpe.netcabo.pt 07.11.06, 17:40 w pewnien sposob namierzyl hiehie.. po prostu nie sciagaj aktualizacji - ja jade na SP1 bez niczego wiecej i nie mam zadnych problemow. Jak tylko sciagnalem jakas latke to zawsze sie cos sypalo. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an JEST SPOSóB!!! IP: 212.106.29.* 07.11.06, 18:13 Jeśli macie na ekranie ten głupawy komunikat wgrajcie sobie programik Remove WGA! Suteczność 100% !, a potem można go odinstalować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gribojedow Skoro ukradłeś, to teraz ponieś odpowiedzialność IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 07.11.06, 18:13 Naprawdę dziwi mnie, że wszyscy za rzecz zupełnie naturalną uznają kradzież oprogramowania. To, że nie lubicie Billa Gatesa i jego produktu, nie oznacza, że jesteście Robin Hoodami i możecie okradać Microsoft. Jest duży wybór zupełnie darmowych systemów operacyjnych z których możecie bez ograniczeń korzystać, jeśli nie stać Was na zakup systemu komercyjnego. Świat nie kończy się na Windowsie. Naprawdę byłbym w stanie zrozumieć kradzież Windowsa, gdyby był to jedyny istniejący system operacyjny na świecie i wyłącznie od jego posiadania zależałaby możliwość używania wszystkich dostę?nych komputerów na tej planecie. Ale wszyscy doskonale wiemy, że jest inaczej i tylko z powodu powszechnego przyzwolenia na złodziejstwo panującego w tym kraju, prędzej tabuny ludzi będą dniem i nocą kombinować jak usunąć blokadę Microsoftu niż ściągną i zainstalują sobie w pełni legalną, darmową dystrybucję Linuxa. Jestem szczęśliwym posiadaczem maka, którego nabyłem z legalnym oprogramowaniem. Sprzęt, który kupiłem był rzeczywiście trochę droższy od porównywalnego peceta, ale jeśli wliczyłbym w koszt zakupu wartość oprogramowania, które przy okazji otrzymałem, okazuje się, że za całość zapłaciłem kilka razy mniej niż zapłaciłbym za peceta + pakiet potrzebnego mi oprogramowania. Tak się również składa, że nikt na forum makjuzerów z takim zadowoleniem ani szczerością nie opowiadałby o kradzieży systemu operacyjnego albo sposobach "crackowania" płatnych programów. Wszyscy czują się z tym w Polsce tak bardzo w porządku, bo "przecież wszyscy kradną: począwszy od elit rządzących a skończywszy na małych dzieciach". Tylko dlaczego potem jest wielkie oburzenie i obraza majestatu, kiedy okazuje się, że wszyscy w Europie uważają Polaków za złodziei? Skoro nie potraficie nie kraść, to przynajmniej siedźcie cicho i oszczędźcie sobie wstydu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cama Re: Skoro ukradłeś, to teraz ponieś odpowiedzialn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 19:31 Rozumiem, że korzystanie z maca ograniczasz do grafiki i podobnych działalności???? A Gothica na macu nigdy nie widziałeś?? znalazł się uczciwy, który nigdy nawet jednego przystanku na "gapę" nie przejechał... rzygać mi się chce jak teksty takich obłudników czytam... spadaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gribojedow [...] IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 07.11.06, 20:17 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniecierpliwiony Re: Skoro ukradłeś, to teraz ponieś odpowiedzialn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 20:35 Hm.. Gribojedow, myślalem że jednak bedziesz w stanie prowadzić dyskurs na wyższym poziomie. Ostatnie zdanie które napisaleś demaskuje Cię, hochsztaplerze. Tak czy inaczej pozdrawiam, bo wniosleś NIECO ożywienia w tej nudnawej momentami dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamilmaximilian Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? IP: 128.232.236.* 07.11.06, 18:15 Zmien na Linux Odpowiedz Link Zgłoś
oburzona3 Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? 07.11.06, 18:58 zrób formata, następnie w panelu sterownia w centrum zabezpieczeń wyłącz aktualizacje i zapore Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cortezz Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? hmmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 18:59 28 czerwca 2006 16:03 Pod naciskiem społeczności Microsoft zdecydował się na usunięcie modułu wysyłającego dane do serwerów korporacji (część "WGA Notifications") - pozostała tylko część wyświetlająca ostrzeżenia oraz aplikacja sprawdzająca legalność zainstalowanego systemu operacyjnego ("WGA Validation") . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Usun ostatnia aktualizacje IP: *.tpnet.pl 07.11.06, 19:33 i po klopocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgjnf Re: Usun ostatnia aktualizacje IP: 212.244.117.* 07.11.06, 19:55 jak usunąć Genuie Advantage Notifications? nie umiem :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jak? Re: Usun ostatnia aktualizacje IP: 212.244.117.* 07.11.06, 19:56 Usunąć to Genuie...? Odpowiedz Link Zgłoś
anouk_2005 Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? 07.11.06, 19:54 Uderz w stół, a nożyce się odezwą;) Masz maila w skrzynce, z info jak to usunąć. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? 08.11.06, 10:58 A czy ktoś z Was miał sytuacje kiedy ma ORYGINALNEGO Windowsa a ten komunikat mu się pojawia???? Bo ja właśnie wczoraj zgłupiałam! Odpowiedz Link Zgłoś
ala1986 Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? 08.11.06, 11:20 papryczka_ag napisała: > A czy ktoś z Was miał sytuacje kiedy ma ORYGINALNEGO Windowsa a ten komunikat > mu się pojawia???? Bo ja właśnie wczoraj zgłupiałam! Nie ale może dlatego, że ja nie instaluje aktualizacji :P Mam Windows 98 bo jest stabilniejszy niż XP chociaż myślę nad zmianą. Oczywiście wszystko legalne. Wracając do tematu wątku. Nie wyobrażam sobie jak ktoś z pirackim Windowsem może instalować aktualizacje przez net, przecież to głupota! Uważajcie z tym bo moją koleżankę kiedyś też "namierzyli" (pojawił się podobny komunikat) i komp jej siadł na dobre. Żaden informatyk nie wiedział co z tym zrobić. Dobrze wam radzę - albo kupujecie oryginalnego Windowsa, albo jak was nie stać to instalujecie Linuksa. A co do Open Office'a - ja mam zainstalowane oba pakiety (MS Office i Open Office) i jak ktoś przesyła mi dokumenty to nie mam problemów z odczytem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dokers Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? IP: 213.17.251.* 08.11.06, 11:35 Jak ktos wczesniej podał : www.pcworld.pl/ftp/pc/programy/11721/RemoveWGA.1.2.html zainstaluj, zresetuj kompa, komunikatu nie będzie. szybko i sprawnie. aha zaraz po tym wyskoczy ci powiadomienie że są gotowe aktualizacje do zainstalowania. kliknij na instalację zaawansowaną i wywal tą aktualizację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agwrch Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 12:21 Ja mam wersję oryginalną XP, ale też mam i problem. Może przy okazji ktoś mi doradzi. Kilka razy musiałam formatowac dysk (wirusy, instalacje, inne historie...) Po każdej instalce aktywowałam wina przez internet. Ostatnio pojawiła się informacja, że limit aktywacji został wyczerpany i tzreba zrobić to telefoniczie. Mam dostęp do komputera tylko wieczorem a w tym czasie w Microsofcie już nikt nie odbiera (chyba że miałam pecha). Czy można mieć windowsa bez aktywacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Ukradnij ze sklepu pudełeczko. IP: 62.233.197.* 08.11.06, 13:01 Zwiń ze sklepu oryginalnego Windowsa. Weź sobie z półki pudełeczko i nie zapłać. Nie będzie Ci nic wyskakiwało, a finansowo i moralnie wyjdzie na to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ukradnij ze sklepu pudełeczko. IP: 193.203.83.* 08.11.06, 14:55 piekne podsumowanie! Nic dodac nic ujac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Ukradnij ze sklepu pudełeczko. IP: *.net195-132-45.noos.fr 09.11.06, 08:20 www.321gory.pl/phpBB2/viewtopic.php?p=87581 Odpowiedz Link Zgłoś
tweens Re: Ukradnij ze sklepu pudełeczko. 09.11.06, 15:03 Oj,namierzą Cię Gargamelu,namierzą...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ukradnij ze sklepu pudełeczko. IP: 83.14.37.* 09.11.06, 15:07 Postaraj sie znaleść tą aktualizację. Kradzież też niczego nie załatwia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kade Re: Ukradnij ze sklepu pudełeczko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 19:54 Gość portalu: m napisał(a): > Zwiń ze sklepu oryginalnego Windowsa. Weź sobie z półki pudełeczko i nie > zapłać. Nie będzie Ci nic wyskakiwało, a finansowo i moralnie wyjdzie na to > samo. Nie przesadzaj!!! W przypadku kradzieży sklep traci realne pieniądze jakie wydał na zakup tego, podczas gdy w przypadku pirata jest tylko szansa utraty zysku dla Microsoftu ( nie jest pewne czy by zaistniał, choć zwykle jest tylko 1-5% że tak, np. zamiast kradzionego Nortona używa się Avasta). To co mnie dobija to, że ci co spiracili windę nie mogą zaakceptować bzdurnego napisu przypominającego im co zrobili (gdyby np.formatowała dysk, a tu nie tylko napisik). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Kmicic Re: Ukradnij ze sklepu pudełeczko. IP: 72.232.17.* 27.12.06, 11:51 Gość portalu: m napisał(a): > Zwiń ze sklepu oryginalnego Windowsa. Weź sobie z półki pudełeczko i nie zapłać > . > Nie będzie Ci nic wyskakiwało, a finansowo i moralnie wyjdzie na to samo. Nieprzyjaciołom brać wolno. Ale, że swoim brać chcesz toś zwykły łotr, zbój i kanalia. Odpowiedz Link Zgłoś
aluska91 Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? 09.11.06, 19:32 Tak, namierzył Cię. Miałem ten sam problem kilka miesięcy temu, różnie mówili różni znajomi.Ale moje obawy co do tego czy POLICJA nie zapuka do drzwi zwyciężyły i w końcu dysk został sformatowany. Na razie mam spokój, teraz mam neta z kablówki, neostrada poszła w kąt, może się uda. Znajomy informatyk mówi, że w neostradzie tak się dzieje, a swoją drogą jakby orginałek był tańszy to wszyscy byśmy kupili, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? IP: *.ztpnet.pl 11.11.06, 08:29 Musze Cie zmartwic, ja mam neta z kablówki i mam to samo.:) www.microsoft.com/genuine/notify/Configurator.aspx?gs=3&displayLang=pl wejdz tu.. potem opcje i wyłącz to, ikonka dalej bedzie, ale nie bedzie denerwowała przy odpaleniu kompa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heraldek Trzeba bylo Reagana powiesic a nie byloby tych.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 03:37 ...etycznych rozterek z Windows i w ogole z MS..... Mialem zawsze legalnego Windows, ale nie z milosci do Gatesa czy MS..... Po prostu w USA kupuje w wiekszosci gotowe zestawy z oprogramowaniem.... ..skladac sie nie bardzo oplaca....poza tym firma dawala mi zwykle drugi komputer do domu (aby pracowac wieczorem i w weekendy) tak wiec licensje nie byly moim problemem...i nigdy sie nad tym wiele nie zastanawialem..... Zamiast dyskusji czy okradac MS czy nie warto sie zastanowic czy MS nie okradl nas, Yankee's...czyli jak MS zostal monopolista.......... Gates DOS-a nie wymyslil, ale odkupil go od innej firmy...i bylby zapewne tez w slepym zaulku jak poprzednik, gdyby nie stosunki z IBM..... ...To IBM udostepnila mu tajniki technogii komputerowej i systemy dla duzych komputerow.....to IBM odkupila pierwsza od Gatesa system DOS do swoich PC, choc mieli inne lepsze oferty..... A IBM wymyslila technologie maszyn cyfrowych dla potrzeb militarnych za pieniadze amerykanskiego podatnika...ktora przekazala bezplatnie Gatesowi... Juz na poczatku lat 80-tych, gdy kupowalem moj pierwszy PC i80286 z DOS 3.0, dyskutowano czy DOS nalezy uczynic programem public domain czyli ogolnodostepnym, subwencjonowanym przez rzad USA czyli MS tworzylby systemy operacyjne za okreslona kwote na zamowienie rzadu...... Ale byly to czasy Reagana, ktory preferowal dzika konkurencje i zrobil z MS monopoliste..... ....Dlatego de fakto uzywajac pirackiego OS skubie sie nie tylko Gatesa, ale takze kazdego podatnika amerykanskiego, ktory finansowal rozwoj High-Tech w latach 90-tych... Ja, jako podatnik amerykanski udzielam rozgrzeszenia...moje podatki i tak szlag trafil...czy je wzial Gates czy Kaziu z Wolki to wsio rawno........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heraldek mala autopoprrawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 04:17 > Juz na poczatku lat 80-tych, gdy kupowalem moj pierwszy PC i80286 z DOS 3.0, > dyskutowano czy DOS nalezy uczynic programem public domain czyli > ogolnodostepnym, Nie na poczatku lat 80-tych, ale w drugiej polowie lat 80-tych okolo 1987- 1988..... Nie public domain software a Public Demand Software...... sorry.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bARTek Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 18:34 Tu masz step by step www.pcworld.pl/news/97387_3.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały AutoPatcher IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.06, 21:26 Czy instalując autop. trzeba koniecznie co miesiąc uaktualniać go wersja leight. Jak się np. pomineło wersję listopadową , to czy wystarczy uaktualnić wersją grudniową ? - czy też trzeba to zrobić 2 X ( listopad + grudzień) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 19:43 Pakuj się i uciekaj ludzie Gatesa już jadą po Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś