grzeniow 13.11.06, 23:52 Jaka może być max. długość kabla ethernetowego w neostradzie z liveboxem, aby działał internet? Mam podłączonego kompa do liveboxa na kablu 24 metrowym i nie działa. Możliwe ze to ma znaczenie? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Greg Re: Długość kabla ethernet IP: 212.76.40.* 14.11.06, 01:04 Tak jest w teorii, podobnie jak co najmniej kilkanaście metrów zasięgu WLAN w budynkach - Livebox jednak działa inaczej :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
r_ed Re: Długość kabla ethernet 14.11.06, 15:42 W praktyce mialem kontakt z siecia gdzie jeden komputer w magazynie byl oddalony o niecale 100 metrow od switcha. Dzialalo bez problemow ... Nie wiem jak to jest w przypadku Liveboxa. Czemu uwazasz, ze moglyby byc z tym klopoty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Długość kabla ethernet IP: 212.76.40.* 14.11.06, 15:55 Uważam, że będą kłopoty ze względu na Liveboxa. Wierzę, że inne urządzenia potrafią działać na 100 i więcej metrów kablem, kilkadziesiąt metrów po wifi, ale Livebox niestety nie działa najlepiej - czytałem wiele skarg na jego moduł wifi (przerywane połączenie bądź jego zupełny brak w odległości ok. 10 m od routera), więc możliwe, że i część ethernetowa może być mizernej jakości (choć to tylko przypuszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś