Dodaj do ulubionych

jak podłączyc notebooka do netu?

17.12.06, 17:36
Witam

mam pytanie

jak podłaczyc notebooka do netu. w domu mam net przez kablówke ale żeby
korzystac z kompa np w drugim pokoju bede potrzebowal kabla. słyszałem ze
mozna zrobic tak żeby nie było to potrzebne..jakies antenki karty rozszerzeń
czy cus.
moze ktos wiecej wie na ten temat?
Obserwuj wątek
    • lunatix Re: jak podłączyc notebooka do netu? 18.12.06, 01:14
      Kup sobie routera tylko zabezpiecz jego haslem, zeby sie jakis cwaniak nie
      wjechal ci na kompa.
      Router to nadajnik o dosyc duzym zasiegu wiec wielu w okolicy moze, jesli beda
      chcieli, uzywac twojego polaczenia.
      Ja mam routera ale nie uzywam polaczenia bezprzewodowego.
    • Gość: Topgun Re: jak podłączyc notebooka do netu? IP: *.chello.pl 18.12.06, 01:48
      Jeśli kabelki Ci nie przeszkadzają,to kup router przewodowy.Zawsze to
      bezpieczniejsze rozwiązanie niż bezprzewodowy.Do netu z kablówki polecam
      SURECOM EP-4904AX.
      • Gość: pawcio Re: jak podłączyc notebooka do netu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 17:10
        A jezeli zabezpiecze połączenie hasłem (bo podobno sie da) to czy nadal bedzie
        taka mozliwosc że ktos mi sie włamie??
        jakos mozna sie skutecznie przed tym zabezpieczyc ??

a co do kabelków....jakos nie wyobrazam sobie abym przez cały dom ciagnał 20
        metry kabla :P ale od bidy i takie rozwiazanie rozważę.
        • Gość: Topgun Re: jak podłączyc notebooka do netu? IP: *.chello.pl 18.12.06, 18:08
          Jeśli zabezpieczysz połączenie hasłem,to nikt nieupoważniony nie powinien się
          podłączyć pod Twoją sieć.Powodzenia:-)
          • Gość: pawcio Re: jak podłączyc notebooka do netu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 20:07
            A czego bede potrzebował do bezprzewodowego podłaczenia??

54 (Mbps) - 802.11b/g to mam w notebook'u
            • Gość: asus? Re: jak podłączyc notebooka do netu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 13:17
              sieciowke masz w lapie oczywiscie bezprzewodowa:) i teraz tylko kupisz router
              WiFi i skonfigurujesz go i tyle.
              • Gość: p21 Re: jak podłączyc notebooka do netu? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 29.12.06, 20:05
                a co do nadawania hasła na internet(na połaczenie internetowe)....to jak to
                zrobic??:P

• jaki71 Re: jak podłączyc notebooka do netu? 29.12.06, 23:48
                  Kup router, potem przeczytaj instrukcje od danego modelu, jak nie bedziesz
                  wiedzial co dalej to wroc i pytaj dalej. Nie znajac routera mozna napisac tylko
                  zebys na nim wlaczyl zabezpieczenie sieci wifi - WPA.
                  Pa
          • Gość: p2p Re: jak podłączyc notebooka do netu? IP: *.acn.waw.pl 30.12.06, 11:43
            > Jeśli zabezpieczysz połączenie hasłem,to nikt nieupoważniony nie powinien się
            > podłączyć pod Twoją sieć.

Ha ... gdyby to bylo takie proste to wystarczyloby haslo i nie byloby zadnych
            wlaman :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka