Dodaj do ulubionych

Ale mnie dziś NETIA wqrwiła !!!!!

26.02.07, 18:52
Witam,
Scenariusz jak u każdego:
Zamówiłem netie, przez dwa tygodnie nikt się nie zgłosił. No to myślałem że
moje zamówienie gdzieś przepadło bo ani sie dodzwonić nie mogłem, ani żadnego
potwierdzenia przyjęcia zamówienia nie dostałem na podany im adres e-mail,
wogóle żadnych odpowiedzi na e-maile jakie im potem wysyłałem nie dostawałem.
No to zamówiłem NEO. Kiedy już miałem potwierdzone złożone zamówienie na NEO
ni stąd ni zowąd pojawił się kurier z umową netii do podpisania. No to
powiedziałem mu sorki stary nic teraz nie podpisze bo czekam juz na neo bo się
nikt nie odezwał do mnie z netii ani potwierdzenia nie dostałem żadnego że
wogóle ktos przyjedzie. No i założyli mi NEO w dwa dni.
Po tygdoniu zadzwoniła do mnie miła Pani z netii wypytać dlaczego im wróciła
niepodpisana umowa. No to jej grzecznie wszsytko wytłumaczyłem. Pani
podziękowała i się pożegnaliśmy. Tyle.

A dziś dzwoni do mnie automat z netii i informuje mnie że w najbliższych
dniach nastąpi przełączenie z tepsy na netie.

Ja się pytam o co cho ? Nic nie podpisałem więc co jest ?
Najchętniej to bym tam zadzwonił i zapytał ... ale dodzwoń się człowieku do
netii !! Maila nawet nie wysyłam bo juz kilka wysłałem i wiem czym to pochanie.

No i teraz sie obawiam czy mi przypadiem dwa rachunki nie przyjdą za internet
NEO i Netia !!

Co wy na to ?
O co może chodzić ?

Ja zgłupiałem kompletnie ...

pozdr

A dziś dzwoni do mnie automat
Obserwuj wątek
    • era77 Re: Ale mnie dziś NETIA wqrwiła !!!!! 26.02.07, 20:03
      Ale będziesz mógł ściągać !!! Podwójnie ; )
      • flying_vicarious Re: Ale mnie dziś NETIA wqrwiła !!!!! 26.02.07, 22:45
        era77 napisał:

> Ale będziesz mógł ściągać !!! Podwójnie ; )

no właśnie .... i płacił podwójnie ?????!?!!?!?!?!?!?

pytam serio ... skoro nie podpisałem umowy żadnej to nie mogą mnie podłączyć do
        netii ... ale mnei ta netia denerwuje !!!
        • Gość: naiwny Re: Ale mnie dziś NETIA wqrwiła !!!!! IP: *.chello.pl 26.02.07, 23:06
          Przesyłam Ci linki na pocieszenie ,że nie wszyscy mają wesoło

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37&w=57276316&a=57774446
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37&w=56860622&a=57708190
          • flying_vicarious Re: Ale mnie dziś NETIA wqrwiła !!!!! 26.02.07, 23:23
            śledziłem te wątki, szczególnie ten o tym przegięciu i oszustwie jednak nie w
            tym problem bo ja netii (na szczęscie ) nie mam ... ale boje się że skoro
            złożyłem u nich zamówienie prawie miesiąc temu to oni mnie teraz podłączą bez
            mojej zgody ... bo mniej więcej taki dostałem komunikat :

"że ble ble ble i coś tam coś tam a potem ... że przepraszają że tak długo
            czekam ale juz w najbliższych dniach nastąpi przełączenie z tepsy na netie ..."

a ja juz mam z tepsą umowę na trzy lata podpisaną od dwóch tygodni ... a z netią
            nic nei podpisywałem bo kuriera (biedny chłop swoją drogą) odesłałem bez
            podpisanej umowy , co już zresztą napisałem w pierwszym poscie ...

pozdro
            • Gość: badaj Re: Ale mnie dziś NETIA wqrwiła !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 08:39
              jak tu się nie wkoorwiać ..!
    • Gość: Primo Re: Ale mnie dziś NETIA wqrwiła !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 13:22
      A macie co chcieliscie, dobrze wam tak

Jak pisalem wczesniej z Netia to dziadostwo bo tam pracuje, to sie wszyscy ze
      mnie smiali
      • Gość: dolala Re: Ale mnie dziś NETIA wqrwiła !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 14:46
        Nic sie nie martw, ja też zamówiłam netie ale po tych cyrkach z terminami
        podłaczenia dałam sobie spokój. Zadzwoniłam do nich i powiedziałam, że
        rezygnuje. Konsultantka powiedziała, żebym nie podpisywała umowy jak kurier
        przyjedzie i tyle. Żadnych konsekwencji nie będzie.
        • grelka_butelka Re: Ale mnie dziś NETIA wqrwiła !!!!! 27.02.07, 16:50
          bazy do voice mailingu (do tych automatycznych informacji)we wszystkich firmach
          są generowane wcześniej więc może chodziło o to. skoro nic nie podpisałeś to nie
          masz się czym przejmować.
          • sztaba1 Re: Ale mnie dziś NETIA wqrwiła !!!!! 28.02.07, 15:31
            Szczerze watpie by Ci przyszly dwa rachunki, skoro nie podpisles nic, ja bym
            zachował spokoj. Obecnie siedze sobie na laczu TP i w sumie nie jest az tak zle,
            ale czasem potrrafią niezle dopiec. Dlatego wlasnie zastanawiam sie nad
            wykupieniem netii, takze z telefonem, bo sie bardzo opyla taka opcja.
    • osman71 Re: Ale mnie dziś NETIA wqrwiła !!!!! 28.02.07, 17:54
      Witam. Ja mam podobny problem, tylko na razie nie mam jeszcze netu z Netii ale
      Neo która już dawno powinna być odcięta. Dzisiaj zadzwoniłem na 9393 i co???
      Okazuje się że TP zmieniło zasady i promocyjne pakiety są dostępne również dla
      starych klientów!! No i teraz zaczynam się powoli zastanawiać, czy poprostu nie
      zrezygnować z tej umowy z Netią? chyba można zrezygnować bez problemu, jeśli
      jeszcze usługa nie została uruchomiona? Co o tym myślicie?
      • grelka_butelka Re: Ale mnie dziś NETIA wqrwiła !!!!! 28.02.07, 18:34
        no tepsie dzięki netii zaczęło się palić pod nogami, dotarło pewnie do nich w
        końcu, że muszą zacząć o nas dbać. nie wiem jakie teraz tepsa proponuje warunki
        promocyjne, ale jeżeli są korzystniejsze albo takie same jak w netii to czemu z
        nich nie skorzystać...
        • Gość: ^_^ Re: Ale mnie dziś NETIA wqrwiła !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 20:54
          grelka_butelka napisała:
          > no tepsie dzięki netii zaczęło się palić pod nogami, dotarło pewnie do nich w
          > końcu, że muszą zacząć o nas dbać. nie wiem jakie teraz tepsa proponuje warunki
          > promocyjne, ale jeżeli są korzystniejsze albo takie same jak w netii to czemu z
          > nich nie skorzystać...

Tym bardziej, że neo dostajesz w ciągu 2 dni, a nie ponad 12 dni roboczych (u
          mnie 12 dni (od podpisania umowy) przeszło i NIC :| ). Dobrze, że czekając na
          NETIE nie odłączyli mi neo (jak na razie).
          • Gość: gość Re: Ale mnie dziś NETIA wqrwiła !!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.07, 22:27
            Mnie TPSA odłączyła się w poniedziałek dziś po powrocie z pracy zalogowałem się
            do NETII i śmiga
            • Gość: naiwna Re: Ale mnie dziś NETIA wqrwiła !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 14:43
              sam się zalogowałeś? nie dzwonili do Ciebie? tak można próbować? nie chcę
              czegoś zepsuć, ale korci mnie żeby spróbować...
    • Gość: ret TP kontra ... IP: *.retsat1.com.pl 28.02.07, 22:01
      www.fkn.pl/1,351,1494548,1,wiadomosc.html
      • Gość: hmm Re: TP kontra ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 22:19
        Ciekawe kiedy w końcu niektóre rzeczy, takie jak np. net w Polsce znormalnieją.
        Czy my zawsze musimy błyszczeć na arenie głupotą i nieudolstwem? Mam neo,
        myślałam o netii, ale w tej sytuacji cieszę się że na razie zostałam. Może jak
        mi się już skończy umowa warunki będą zauważalnie lepsze i będziemy mieć więcej
        dostawców netu. Oby!
    • Gość: chp Re: Ale mnie dziś NETIA wqrwiła !!!!! IP: *.chello.pl 01.03.07, 11:29
      stary, nie ma co pękać, tak sie dzieje, bo kupe zamowien maja, ponoc netia
      postawila na nogi wszystkich pracownikow i robia co moga, ludzie uciekaja z
      tepsy itd, wiec chyba warto poczekac, z reszta wazne jest, ze pozniej net dziala
      bez zastrzezen z reszta co tu sie rozpisywac, kazdy zna plusy netii.
      • Gość: Krzysiek Re: Ale mnie dziś NETIA wqrwiła !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 21:03
        No to jakie są te plusy netii?
        • Gość: m(on)dry cena, długość umowy, tańszy abonament w tp +y NETI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 19:40
          takie jak w temacie ;]
          • Gość: wisnia74 Re: cena, długość umowy, tańszy abonament w tp +y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 20:31
            aja dostałem cos takiego:

Dziękujemy bardzo za zainteresowanie usługą stałego dostępu do Internetu Netii!

Z informacji jakie przekazała nam firma Netia wynika że wszyscy klienci
            zostaną podłączeni najpóźniej do 15 marca.

Jeżeli wszystkie diody na modemie który posiadasz świecą światłem stałym a nie
            uzyskałeś jeszcze informacji od Netii o aktywowaniu oznacza to że
            najprawdopodobniej usługa jest już aktywna. Dlatego prosimy o uruchomienie
            procedury logowania.

tymczasem wciąż mam neo...
            • Gość: naiwna Re: cena, długość umowy, tańszy abonament w tp +y IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.07, 03:41
              A Ty w ogóle podpisałaś rezygnację z neo? Jeśli tak, to może zadzwoń do Tepsy i
              spytaj czy Netia już się zwróciła z prośbą o udostępnienie łącza na świadczenie
              Ci usługi internetowej. Ja tak zrobiłam parę godzin temu (neo wyłączyli mi
              ponad 2 tygodnie temu) i dowiedziałam się, że tak, już Netia o to Tepsę
              poprosiła i Tepsa dałą zgodę (22 lutego!). Postanowiłam więc dłuzej nie czekać
              na telefon z Netii z informacją, że już mogę próbować się logować, tylko po
              prostu to zrobiłam, i jestem w Sieci :)
              • Gość: kaśka Re: cena, długość umowy, tańszy abonament w tp +y IP: *.cli.nitronet.pl 01.04.14, 13:23
                Nie wiem, czy tak się opłaca brać umowę jak najdłuższą, bo np w netii wprowadzili umowę na neta na 6 miesięcy i jest tylko 10 PLN droższy od tej oferty na rok!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka