kadamus777 10.03.07, 20:29 jestem trochę laikiem więc chciałbym spytać mądrzejszych głów czy prędkość ściągania w emule około 15kB/s to jest sporo czy niebardzo. mam 512 łącze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: @ Re: prędkość emule IP: *.chello.pl 10.03.07, 21:38 Poczytaj to: www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=34005 Odpowiedz Link Zgłoś
kadamus777 Re: prędkość emule 11.03.07, 18:18 dzięki za radę. ale chciałbym jeszcze żeby mi ktoś powiedział czy 15kB/s to jest sporo czy niebardzo przy 512 łączu. Odpowiedz Link Zgłoś
era77 Re: prędkość emule 11.03.07, 18:26 Zależy. 15 to taka średnia. A 58 kB/s też się może zdarzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emule Re: prędkość emule IP: *.chello.pl 11.03.07, 18:29 Prędkość ściągania ustaw na max, wysyłanie może być 15 KB/s. A poza tym przeczytaj to co Ci radzą. Nie stanie Ci się krzywda z nadmiaru wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Okruch Re: prędkość emule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 19:09 kadamus777 napisał: > dzięki za radę. ale chciałbym jeszcze żeby mi ktoś powiedział czy 15kB/s to > jest sporo czy niebardzo przy 512 łączu. 15 KB/s na łączu 512 to w skali EMULE bardzo mało = prawie NIC ! :( Też mam łącze 512 (Neostrada !) i w EMULE ściągam przy ponad 50 KB/s, czyli te twoje 15 KB/s to jest bardzo malutko. Masz albo źle ustawione opcje w programie EMULE albo ściągasz jakiś bardzo mało popularny plik. Albo wybrałeś zły plik - wybieraj te co mają nawiększą ilość w DOSTĘPNOŚĆ - to oczywiste. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kadamus777 Re: prędkość emule 11.03.07, 20:24 muszę wam się poskarżyć że dzisiaj te 15kB/s to u mnie żadko osiągalna prędkość. może winą tego jest to że mam łącze radiowe i administr. coś majstruje w weekendy. a pliki wybieram te z największą dostępnością. Odpowiedz Link Zgłoś
kadamus777 Re: prędkość emule 11.03.07, 21:19 muszę jeszcze przy tym zaznaczyć (bo to chyba jest ważne)że na speedtest-cie download mam w granicach 530 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: prędkość emule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 01:03 sciagaj aresem bedziesz miec min 40. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kicha Re: prędkość emule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 12:19 kadamus777 napisał: > muszę wam się poskarżyć że dzisiaj te 15kB/s to u mnie żadko osiągalna > prędkość. może winą tego jest to że mam łącze radiowe i administr. coś > majstruje w weekendy. a pliki wybieram te z największą dostępnością. Podłączaj się do serwerów z niskim pingiem a w miarę z dużą ilością plików. Oczywiście po podłaczeniu się do wybranego serwera powinienes miec HIGH ID a nie masz to odłącz się i podłacz do takiego co od razu będziesz miał te HIGH ID. EMULE wymaga dużej cierpliwości i czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
kolendorafal Re: prędkość emule 17.03.07, 00:42 a ja proponujezebyś zobaczył ile żeczywiście ma Twoje łącze na odpowiednich do tego stronkach ja mam, neo 256 i eMule ściąga mi z prędkością ok 35kB/s pamiętaj o jednym, żeby szybkościągać musisz też dużo udostępniać jka mam około 2000 pliów udostępnionych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D5 Re: prędkość emule IP: *.acn.waw.pl 17.03.07, 01:15 > pamiętaj o jednym, żeby szybkościągać musisz też dużo udostępniać jka mam około > 2000 pliów udostępnionych ;) Liczba bzdur jakie niektorzy tutaj pisza po prostu mnie powala ... szybkosc sciagania nie zalezy od ilosci udostepnianych plikow! A jak ktos nie wierzy niech sobie zajrzy do FAQ emule albo w ogole zapozna sie z dzialaniem tej sieci najpierw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humus Re: prędkość emule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 17:41 kolendorafal napisał: > pamiętaj o jednym, żeby szybkościągać musisz też dużo udostępniać jka mam około > 2000 pliów udostępnionych ;) Tiaaa...a to ciekawostka. Ja nie udostępniam i nigdy nie udostepniałem żadnych plików - poza tymi co aktualnie ściągam (co jest OCZYWISTE !) - a ściąganie w Emule śmiga mi na maksimum mojego łącza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAfik67 Re: prędkość emule IP: *.chello.pl 17.03.07, 19:45 I to wystarczy by cie namierzyć i pociągnąc do odpowiedzialności :) Odpowiedz Link Zgłoś