Dodaj do ulubionych

prędkość emule

10.03.07, 20:29
jestem trochę laikiem więc chciałbym spytać mądrzejszych głów czy prędkość
ściągania w emule około 15kB/s to jest sporo czy niebardzo. mam 512 łącze.
Obserwuj wątek
    • Gość: @ Re: prędkość emule IP: *.chello.pl 10.03.07, 21:38
      Poczytaj to:
      www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=34005
      • kadamus777 Re: prędkość emule 11.03.07, 18:18
        dzięki za radę. ale chciałbym jeszcze żeby mi ktoś powiedział czy 15kB/s to
        jest sporo czy niebardzo przy 512 łączu.
        • era77 Re: prędkość emule 11.03.07, 18:26
          Zależy. 15 to taka średnia. A 58 kB/s też się może zdarzyć...
        • Gość: emule Re: prędkość emule IP: *.chello.pl 11.03.07, 18:29
          Prędkość ściągania ustaw na max, wysyłanie może być 15 KB/s. A poza tym przeczytaj to co Ci radzą. Nie stanie Ci się krzywda z nadmiaru wiedzy.
        • Gość: Okruch Re: prędkość emule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 19:09
          kadamus777 napisał:

> dzięki za radę. ale chciałbym jeszcze żeby mi ktoś powiedział czy 15kB/s to
          > jest sporo czy niebardzo przy 512 łączu.

15 KB/s na łączu 512 to w skali EMULE bardzo mało = prawie NIC ! :(

Też mam łącze 512 (Neostrada !) i w EMULE ściągam przy ponad 50 KB/s, czyli te
          twoje 15 KB/s to jest bardzo malutko.

Masz albo źle ustawione opcje w programie EMULE albo ściągasz jakiś bardzo mało
          popularny plik.
          Albo wybrałeś zły plik - wybieraj te co mają nawiększą ilość w DOSTĘPNOŚĆ - to
          oczywiste. :)

• kadamus777 Re: prędkość emule 11.03.07, 20:24
            muszę wam się poskarżyć że dzisiaj te 15kB/s to u mnie żadko osiągalna
            prędkość. może winą tego jest to że mam łącze radiowe i administr. coś
            majstruje w weekendy. a pliki wybieram te z największą dostępnością.
            • kadamus777 Re: prędkość emule 11.03.07, 21:19
              muszę jeszcze przy tym zaznaczyć (bo to chyba jest ważne)że na speedtest-cie
              download mam w granicach 530
              • Gość: bb Re: prędkość emule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 01:03
                sciagaj aresem bedziesz miec min 40.
            • Gość: Kicha Re: prędkość emule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 12:19
              kadamus777 napisał:

> muszę wam się poskarżyć że dzisiaj te 15kB/s to u mnie żadko osiągalna
              > prędkość. może winą tego jest to że mam łącze radiowe i administr. coś
              > majstruje w weekendy. a pliki wybieram te z największą dostępnością.

Podłączaj się do serwerów z niskim pingiem a w miarę z dużą ilością plików.
              Oczywiście po podłaczeniu się do wybranego serwera powinienes miec HIGH ID a
              nie masz to odłącz się i podłacz do takiego co od razu będziesz miał te HIGH ID.

EMULE wymaga dużej cierpliwości i czasu.
              • kolendorafal Re: prędkość emule 17.03.07, 00:42
                a ja proponujezebyś zobaczył ile żeczywiście ma Twoje łącze na odpowiednich do tego stronkach
                ja mam, neo 256 i eMule ściąga mi z prędkością ok 35kB/s

pamiętaj o jednym, żeby szybkościągać musisz też dużo udostępniać jka mam około 2000 pliów udostępnionych ;)
                • Gość: D5 Re: prędkość emule IP: *.acn.waw.pl 17.03.07, 01:15
                  > pamiętaj o jednym, żeby szybkościągać musisz też dużo udostępniać jka mam około
                  > 2000 pliów udostępnionych ;)

Liczba bzdur jakie niektorzy tutaj pisza po prostu mnie powala ... szybkosc
                  sciagania nie zalezy od ilosci udostepnianych plikow! A jak ktos nie wierzy
                  niech sobie zajrzy do FAQ emule albo w ogole zapozna sie z dzialaniem tej sieci
                  najpierw.
                • Gość: Humus Re: prędkość emule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 17:41
                  kolendorafal napisał:

> pamiętaj o jednym, żeby szybkościągać musisz też dużo udostępniać jka mam
                  około
                  > 2000 pliów udostępnionych ;)

Tiaaa...a to ciekawostka.

Ja nie udostępniam i nigdy nie udostepniałem żadnych plików - poza tymi co
                  aktualnie ściągam (co jest OCZYWISTE !) - a ściąganie w Emule śmiga mi na
                  maksimum mojego łącza.
                  • Gość: RAfik67 Re: prędkość emule IP: *.chello.pl 17.03.07, 19:45
                    I to wystarczy by cie namierzyć i pociągnąc do odpowiedzialności :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka