Dodaj do ulubionych

Problemy z UPC !!!!!

• Gość: Michal Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.chello.pl 07.08.10, 21:11
      Ja mam 15mb/s
      I tez mi sie bardzo często zawiesza albo mam brak połączenia z serwerem a nie po
      to jest płacone żeby niedziałało tak jak potrzeba
      • Gość: xxx Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 26.09.10, 11:25
        jak się ma problem z łączem to się zgłasza, jak nie zgłaszasz to skąd mają wiedzieć że akurat Panu X nie działa lub zrywa połączenie?! Żenada ludzie zastanówcie się co gadacie
        • Gość: yyy Re: Problemy z UPC !!!!! IP: 195.26.74.* 19.10.10, 00:02
          się zgłasza, to sie słyszy, że ma się zły sprzęt. równie dobrze to ich modem może być zły, ta sama logika. i mówią, że przyjedzie serwisant ze swoim laptopkiem, i jak jego laptop będzie dobrze odbierał net to znaczy, że szytsko gra, a ja zapłacę 5 dych za to, że się do mnie pofatygował.
          Modem stoi w jednym pokoju, małego mieszkanka, a ściany nie sa jakies bunkrowe. Lap w pokoju z modemem odbiera silny sygnał internetowy i nie rwie połączenia. Lap w drugim pokoju odbiera słaby sygnał i co chwile połączenie rwie. Przenoszony w pobliże modemu znowu odbiera dobrze. Pan z BOK stwierdził beztrosko, że to wina lapa, ale lap przy zmianie położenia działa, więc czy coś z nim nie tak?
          Więc kolego zgłasza się problemy z netem, ale sie słyszy, żeby wylączyć i włączyć modem, a jak to nie pomaga to na pewno coś jest nie tak z twoim sprzętem.
          Ale podobno do 10ciu dni od założenia, podpisania umowy może ją wypowiedziec bez konsekewncji, po prostu zrezygnować i niech zabieraja swoje zabawki.
          • Gość: CableGuy Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.stansat.pl 06.02.14, 18:10
            Problem tkwi w modemie marki Thomson, który wiadoma firma wciska i jeszcze długo będzie wciskać swoim abonentom. 99% posiadaczy tego poniemieckiego szajsu narzeka na zasięg i stabilność wifi. Na szczęście jest w Warszawie dużo lepsza cenowo oferta, z dobrym sprzętem i darmowymi miesiącami na start. W lutym 2014 abonenci UPC mogą bez konsekwencji rezygnować z umowy. Wiem bo sam do nich należę. Bliższe informacje pod nr. 721 001 615. Można też wysłać sms o treści rez. Poazdrawiam
        • Gość: KRISS Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.11, 23:29
          Powiem krótko- ledwie zacząłem współpracę z tą firmą a już się okazało, że dobrych Klientów nabijają w butelkę. Bo jak inaczej można to nazwać?? Byłem Klientem Aster do tej pory. Dostałem od tej złodziejskiej firmy ofertę w podobnej cenie co miałem w Aster (droższa o około 20 pln) ale internet 10 MB, cyfrowy dekoder + 4 kanały HD. To wszystko za jedyne 130 pln miesięcznie. Jakież było moje zdziwienie jak sąsiad 1 a później drugi przekazali mi informacje, że też zmienili Aster na UPC, tyle tylko że za niecałe 90 pln miesięcznie, dużo więcej kanałów i internet 2 razy szybszy. Dzwoniąc na infolinię i informując o tym (tłumaczyłem cieciowi przez 20 min o co mi chodzi..) koleś powiedział, że nie rozumie. Zadałem mu pytanie czego nie kuma to mu wyjaśnię, po czym koleś odpowiedział, że jak go będę obrażał (pierdo...ęty porządnie) to nie będzie ze mną rozmawiał. Ponownie powiedziałem, że nie dość że robią mnie w konia z wysokością abonamentu to w dodatku dla Klientów z ulicy mają dużo lepsze pakiety. Poprosiłem aby dał mi jakąś kompetentną osobę, ponieważ zadałem pytanie jakie mają promocje a on mi odpowiedział, że a już podpisałem umowę i dla mnie innych promocji nie ma. Po prostu zagotowało się we mnie. Gdybym tego ped...ała dorwał w swoje ręce to pewnie inaczej by się to skończyło. Oczywiście kolo się rozłączył. Przepraszam, za wyrażenia ale tego dziadostwa i braku szacunku do KLienta nie da się inaczej opisać. Najbardziej gów.....niana obsługa i informacja na jakąkiedykolwiek trafiłem!!!!!!!!! Nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • jare_jare Re: Problemy z UPC !!!!! 03.01.14, 23:06
            Śmieszny jesteś, a co z Ciebie za klient? Nie z ulicy? Wziąłeś w pośpiechu "promocję", to płać. Kto Ci kazał podpisywać i olać research na własna rękę, by wiedzieć, co właściwie mają w ofercie? Tonu wypowiedzi komentować nie będę, bo jeśli tak z BOKiem gadałeś, to całkiem spory kawał roszczeniowego cebulaka z Ciebie :D
            • Gość: Nastka Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.14, 21:01
              Ja tez mam problemy z UPC, a zaczęło się to, we wrześniu 2013. Do tego czasu korzystałam tylko z internetu (77zł z groszami za m-c) ale zaproponowano mi szybszy internet i telewizję w promocyjnej cenie 115zł miesięcznie. Zamówiłam usługę, i gdy pojawił się w domu monter zainstalował dodatkowe usługi HBO HD i Pakiet bezpieczeństwa(za dodatkową opłatą), których nie zamawiałam podsuwając mi umowę do podpisani,. Kiedy zwróciłam mu uwagę, ze nie zamawiałam tych usług, monter poinformował mnie, że mogę z nich zrezygnować w każdej chwili bez konsekwencji, gdyż jest to dodatkowa usługa. Zrezygnowałam w listopadzie 2013. W odpowiedzi otrzymałam informację, iż muszę zapłacić karę za zerwanie umowy przed okresem, na który została zawarta. Pomimo odwołania się i powołania na informację otrzymaną od montera, UPC żąda zapłaty kary bez wezwania, gdyż jest ona należna zgodnie z regulaminem, którego nawet nie dostałam podczas montażu. I tak korespondowałam z nimi bezskutecznie. Szukając swoich praw konsumenta złożyłam skargę do Urzędu Komunikacji Elektronicznej na działanie UPC. W wyniku negocjacji, UPC odstąpiło od naliczenia kary i poinformowało mnie i UKE, że korekty faktur zostały dokonane. Ale to fikcja, bowiem UPC nie sporządziło korekty faktur tylko wystawiło kolejne faktury naliczając nadal dodatkowe usługi, których w rzeczywistości już ich nie miałam, bo zostały odłączone. Kiedy zgłosiłam im, że nadal są źle wystawiane faktury i proszę o korektę, w odpowiedzi dostałam informacje, iż skorygują w kolejnych fakturach. Zapłaciłam im tylko należności za usługi z których korzystałam. I co zrobiło UPC. Wyłączyli mi internet i telewizję, bo rzekomo mam zadłużenie. Gdy zadzwoniłam na cudowną infolinię, że mam zapłacone, to otrzymałam informację, że muszę zapłacić tak jak są faktury wystawione a oni mi to skorygują w następnym miesiącu i odejmą nadpłatę. To ja się pytam czy UPC jest tak biedne, że potrzebuje sponsorów? czy oni chcą zarabiać odsetki od nadpłat od klientów? Najpierw wbrew woli naciągają na dodatkowe usługi, potem straszą karą, wystawiają zawyżone faktury a potem jeszcze uwalą klienta odłączając usługi. Oszukują i naciągają klienta, nie przekazują rzetelnych, czytelnych informacji A nawet ograniczają do nich dostęp nie dając załączników do umowy podczas montażu. Czy to jest uczciwa firma? Sami sobie odpowiedzcie. Nie polecam nikomu zawierać z nimi umów. A jak tak, to zanim je podpiszecie to się dobrze zapoznajcie ze wszystkimi ich kruczkami. Pozdrawiam
      • Gość: Vesemir Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.01.14, 11:45
        ROZWIAZANIE PROBLEMU: Wszystkich niezadowolonych klientów UPC zapraszam do Vectry. W lutym 2014 macie otwarte okno, tzn. mozna bezplatnie rozwiazac umowe terminowa z UPC ze wzgledu na zmiane regulaminu. Zainteresowanych zapraszam do kontaktu pod nr-em 721002598 lub SMS-em o tresci VECTRA :-)

Ze swojej strony polecam najlepszą ofetę obecnie na rynku: 143 programy/25HD z nagrywarka 500GB, internetem 80Mbit/160Mbit z WiFi oraz 5h polaczen na komorki, za granice i po Polsce. 3 miesiące bez opłat (luty-podłączeniowy równiez bez opłat). Cena pakietu 119zl miesiecznie. Cena stala, z Vat, na cały okres umowy
    • Gość: Marcin Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.10, 14:44
      Witam,
      W piątek 29.10.2010r. miał przyjść Pan instalator miedzy godzina 17-19.00 i oczywiście jak zwykle czekanie na marne ponad 4 godziny. Drugi raz zero odzewu zero telefonu, a człowiek czeka i jeszcze meble przestawia żeby Pan wielmożny instalator miał dostęp do kabli i gniazdka. Identycznie w zeszłym roku. Bark słów !!! Wszyscy znajomi mieli taką sytuację!!! I jeszcze człowiek ma zapłacic za śmieszną instalcje. Zero poszanowania klienta, gorzej niż w TP.

• Gość: ewa Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.chello.pl 24.11.10, 07:22

ogólnie katastrofa-korzystanie ze skypa praktycznie niemożliwe.Siec się rwie jak stare gacie,dodzwonić się do firmy,to cud,a i tak po drugiej stronie siedzą ludzie ktorzy na zadawane pytania odpowiadają jak automaty.Przykro mi-rozumiem,regulamin nie pozwala..to najczęściej słyszane odpowiedzi.Klient to niestety- ale tylko kwota do zapłaty.Wybudowali sobie wokół siebie mur nie do przebicia,czyli-zero kontaktu z problemem.Najgorszy operator z którego przyszło mi korzystać.Nie polecam nikomu.
        • Gość: Cable Guy Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.stansat.pl 06.02.14, 18:18
          Znam gorszych operatorów, ale ten jest zdecydowanie najdroższy. Za to samo w Vectrze płaci się połowę mniej, że nie wspomnę o lepszym sprzęcie i serwisie. Niestety, wielu abonentów dawnego Aster City utożsamia tę międzynarodową korporację z nieistniejącą polską firmą i kurczowo trzyma się ich, chociaż wcale nie musi. Bliższe inf. 721 001 615.

• Gość: kendricc3 Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.02.14, 12:40
            Panie Cable Guy. Jakiś wyjątkowy entuzjazm tą Vectrą. Miałem vectre i jakoś nie podzielam podobnego entuzajmu tą firmą. Po 1sze dziwne rozliczanie faktur, po drugie długi czas serwisu kiedy np. decoder mi sie popsuł ot tak. po 3 komunikacja z konsultantami... masakra. Więc zanim się ody do radości zacznie recytować należy mieć słuszne porównanie...Pzdr
      • Gość: Jazły Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.play-internet.pl 02.05.11, 14:02
        U mnie to samo. Nie dość,że się pan technik nie zjawił w umówionym terminie raz i drugi,to jeszcze po rozmowie z infolinią bezczelnie mi mówią,że mnie w domu nie było i telefonu nie odbieram. Żenada jakaś.
        Wręczyłem im za to wypowiedzenie i reklamację co od razu poprawiło im chęć do współpracy,nie dość że proponują nowszą promocję to i rabat chcą dać. o ile się pan technik zjawi,może rozważę ich propozycje.
        Chyba innych sposobów na rozmowę z nimi nie ma.
      • Gość: Cable Guy Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.stansat.pl 06.02.14, 18:13
        Najszybszy serwis w Warszawie ma Vectra. Wiem bo korzystam i polecam każdemu. Więcej informacji pod numerem 721 001 615.
    • Gość: andzia Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.10, 20:03
      ja mam upc od 4 lat, jedyny problem z nimi to cena.... są drodzy ale neta zawsze mam , tv tez zawsze jest za pelen pakiet C tv i 5 gb neta palce 124zl, rachunki oplacam z ich konta bo jestem tam zalogowana wiec mam stały dostep do faktury...tylko jeszcze jeden feler to dla nowych abonentow maja super oferty a starych maja w dupie
      • eustachyxxx Re: Problemy z UPC !!!!! 08.12.10, 15:27
        Ostatnio często zmieniali listę kanałów TV które nadają. Można to wykorzystać do wypowiedzenia umowy i wskoczenia w nowszą i atrakcyjniejszą ofertę.
    • Gość: art Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.10, 18:06
      >tylko jeszcze jeden feler to dla nowych abonentow maja super oferty a starych maja w dupie

Mnie to już dobija. Po umowie sprzed 8 mies. mam Internet 25Mb/s i Max TV z nagrywarka za 175zł. Teraz widzę, że przy obecnych cenach wystarczyłoby zmienić TV na mniejszy Select i bez ruszania szybkości internetu i nagrywarki płaciłbym 125zł. Nie mogę już doczekać się końca umowy. Nieźle naciągają na tych cudownych PROMOCJACH. Dawniej miałem na czas nieokreślony i mogłem sobie zawsze coś zmienić mówiąc, że zastanawiam się na zmianą operatora. Po tej poprzedniej promocji nie chcą żadnych zmian, bo mówią, że takich nie można robić, gdy wzięło się coś w ramach promocji.
    • Gość: Jacaxxl Re: problemik z transferem UPC IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.11, 19:28
      Witam mam problem niedawno przed świętami podłączyli mi cyfrowe tv i internet 85 kanałow i miało byc 25 MB netu niestety jest tylko 5 MB a oni mi wmawiają ze od nich wychodzi do mojego modemu 25MB o co tu chodzi czy to moze byc wina kompa??????
    • Gość: art Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.11, 20:31
      Nie wiem jak w twoim przypadku. Ja kiedyś przez kabel miałem zawsze 15-20 Mb/s, a na drugim laptopie połączonym bezprzewodowo było tylko kilka. Może ktoś ci się podłączył? Ja myślałem, że przy montażu wszystko mi zabezpieczyli przed złodziejami, a jak już zdobyłem więcej doświadczenia w obsłudze sieci bezprzewodowej zobaczyłem, że na routerze "zabezpieczyli" mi łącze super profesjonalnie (użytkownik: admin, hasło: password). Jak zrobiłem sobie podgląd łącz w okolicy byłem jedynym w bloku bez zabezpieczenia. Jak dałem zabezpieczenie WPA2-PSK(AES) i odpowiednie hasło sygnał podskoczył o kilkanaście Mb. Monter powinien to zrobić juz przy podłączeniu do sieci i jedynie odwrócić głowę, jak wprowadzam hasło. Nie każdy klient ma doświadczenie. Jakbym sam tego nie zrobił a oni robiliby jakieś prace kontrolne wlepiliby mi pewnie 5tys. , bo taka jest w UPC kara za nielegalne udostępnianie internetu.
      • Gość: irma Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.11, 23:22
        Mam internet UPC od ponad pięciu lat, nie było większych problemów aż do listopada minionego roku. Jednego dnia net jest, innego dnia nie ma, bądź internet jest przez kilka godzin danego dnia. Gdy nie było internetu kilka dni z rzędu wezwałam serwis, czekałam prawie tydzień, tego dnia, gdy w końcu przyjechał serwis, internet akurat był. Pan z serwisu nie stwierdził żadnych usterek, wymienił jednak modem, bo przypuszczał, że to stary modem powodował takie problemy. Jakiś czas było wszystko ok, a teraz znowu to samo, jednego dnia net jest, innego dnia nie ma..
        Może ktoś miał podobny problem?
        • Gość: Gość Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.11, 18:36
          Ja mam to samo. Kilkanaście razy dziennie zrywa internet na minutę, dwie, trzy.. różnie i z różną częstotliwością. Serwis był kilka razy, wymieli modem, ostatnio podłączyli jeszcze jakiś dodatkowy i sytuacja się powtarza. Oczywiście podczas wizyty serwisu wszystko działa idealnie i według ich monitoringu działania modemu, żadnych problemów nie ma. Na infolinii próbowali mi wmówić, że to problem z laptopem. Tylko że dzieje się to równocześnie na 2 różnych komputerach. Usłyszałam też, że być może telewizor wywołuje zakłócenia... Póki co czuję się bezsilna i płacę za niedziałający internet.
        • Gość: zawiedziona_upc Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.13, 09:56
          dokładnie, problemy pojawiają się samoistnie i znikają w moim przypadku 2 dni bez internetu a kiedy w końcu jest dzień przyjazdu technika to internet zaczął działać..
    • Gość: comber_1 Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.03.11, 15:26
      dzisiaj odcięli mi internet na firmę!!! a mieli odciąć tylko telewizje na oasobe prywatną. I wszystkie rozmowy na ich telefony to szopka - ja nic nie mogę itd.
      to monopolista w moim miejscu i mam problem Aha dzisiaj dostałem fakturę za naerzec (28 lutego zamknieta umowa) i gostek powiedział że dostane korygujaca.
      Same "dupki" w yej firmie, wszystko nie tak, wycinaja usługe i mówia za dwa dni przyjdzie "technik" i naprawi - a kto pokryje koszty braku dostępu do inernetu?!!!!!!!!!! UPC jak widać to firma krzak!!!!!!!!!!!!
    • Gość: art Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.11, 17:48
      Pisałem niedawno, że kończy się stara umowa i wezmę sobie tańszą. Dobili mnie zupełnie. Powiedziałem, że pełnego pakietu TV już nie chcę, internet nie przyspieszać lecz zostawić na aktualnej szybkości i nadal mieć nagrywarkę. Teraz płaciłem 178zł, a wg. obecnych cen za ten mniejszy pakiet byłoby niewiele ponad 120zł. Powiedzieli, że źle bym zrobił, bo po zamianie 25 na 50Mb i dołączeniu telefonu abonament mi zostanie taki sam, a jak wezmę te niższe parametry, to telefonu nie będę miał, a za resztę na starych parametrach zapłacę tyle samo. Oni myślą, że rozmawiają z idiotami? Przy takich parametrach jak podałem wyraźnie mają cenę 128zł, ale widocznie tylko dla nowych klientów. Starych zupełnie olewają i wmawiają, że gorsza rzecz kosztuje tyle samo co lepsza. Nic nie dawało nawet straszenie rezygnacją z usługi. Na początku miałem 1-roczną i mogłem przerwać w dowolnym momencie. Aktualna też na rok, ale bez przerwania. Jeszcze teraz dają już umowy na 2-lata. Dawniej mieli też stałą infolinię techniczną i bez problemu po kilku minutach łączyło. Teraz już za każde połączenie trzeba płacić. Pewnie tyle co za wizytę serwisu (50zł). Olewają mój blok bo wiedzą, że są tu monopolistą, a rezygnować z kabla na rzecz anteny Polsatu nie chcę.
    • Gość: miska052 Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.11, 17:58
      Moge tylko powiedzieć ze firma upc to zwykli złodzieje,nie dosc ze reklamacje musiałam u nich składac dwa razy to na dodatek odpowiedz rowniez byla podwojna, za pierwszym razem odpowiedz byla pozytywna ale nie przysłali mi jej na papierze zas po drugier reklamacji w tej samej sprawie (poniewaz okazało sie ze poprzednia zagineła) dostałam odpowiedz negatywna hahaha a najlepsze jest to ze mam wszystkie dokumenty . i moge im załorzyc sprawe sadowa i nie zamierzam im tego placic ,nawet jak przegram ta sprawe w co watpie poniewaz mam wszystkie papiery. ciekawa jestem jak przedstawiciele firmy sie w sadzie zamierzaja tłumaczyc? Zwala cała wine na przedstawiciela?
      • Gość: mieszczuch czy UPC ma podwójną księgowość?! IP: *.play-internet.pl 04.05.11, 14:55
        Niestety, po opłaceniu faktur dosyłają niby zaległe 35-45 zł, zdarzyło się to już kilkakrotnie, jednego razu dzwonię wyjaśniać - informują, że nie ma żadnych zaległości, a po kilku miesiącach telefon z windykacji - proszę o pilne opłacenie, inaczej komornik itd. Jestem ciekawa, jak to organizują praktycznie? I dlaczego firma pozwala na takie praktyki, czy jej wcale nie zależy na dobrym imieniu? Myślę, że jest więcej takich przypadków, wygląda to na "pracę na 2 etaty:)"
      • Gość: Dominik Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.mysmart.ie 10.05.11, 19:45
        Ja mam probelm tego typu. dwa miesiace temu zmienilem apartament i okazalo sie ze moj kabel biegnacy z rozdzielni do papartametu jest uszkodzony w zwiazku z czym niemam sygnalu kabel niestety nie nalezy do UPC tylko do managmentu ktory mnie olal. Technicy z upc byli 3 razy prubujac podlaczyc internet oczywiscie bez skutku, wiez zadzwonilem na infolinie z zapytaniem czy beda mnie kasowac pani oczywiscie powiedzila ze mojz usluga zostala zawieszona i dopuki nie bede online nie bede kasowany, niestety 2 dni temu dostalem sms ze mam do zaplacenia 2 rachunki a dzisija przyszedl mi list ze ponownie otworza direct debit masakra z ta firma teraz czekam na telefon zobaczymy jak potoczy sie rozmowa mam nadzieje ze trafie na kumatego konsultanta i zerwe z nimi umowe bez problemy w koncu to nie moja wina ze nie moge korzystac z ich uslug. Zycze wszystkim powodzenia z walka z UPC
        • tangela Re: Problemy z UPC !!!!! 23.05.11, 14:17
          A mnie wkurza,że za informację jak coś uzyskać w kopmputerze np.jak internet nie działa trzeba placić 10 zł UPC. Nie dość ,że gamoń nie potrafił mi powiedzieć co zrobić i internet dalej nie działał to jeszcze naliczyli mi 10 zł. Przyszdł sąsiad - dwa kliknięcia internet działa.Ale walka z UPC to walka z wiatrakami.
    • Gość: art Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.11, 23:02
      Dzisiaj przysłali mi fakturę za maj. Podskoczyłem jak ją zobaczyłem. Płaciłem dawniej 176zł, za zeszły miesiąc gdy podpisałem nową umowę na mniejsze parametry miałem 163zł czyli nową cenę jeszcze sobie darowali, a od tego miesiąca rzeczywiście miałem już mniejszą, bo niecałe 140zł. Tylko, że wlepili 100zł rzekomej opłaty instalacyjnej. Nie wiem za co bo podpisanie umowy to nie instalacja, w której zakłada się kable i wszelkie rzeczy na początek używania usługi. Jak przed rokiem podpisałem umowę była na 1 rok i instalacja 50zł, teraz 2 lata i opłata 100zł. Wymienili mi tez dekoder z nagrywarką nie wiem po co, bo poprzedni robił dokładnie to samo. Nie było np. zmiany tv analogowej na cyfrową. To zupełny szajs. Poprzedni był ładnie zbudowany, srebrny, obudowany i gdy się dotknęło ledwie ciepły. Teraz jakiś czarny moloch i więcej w nim dziur niż obudowy. Nagrzewa się tak, że nie można nic na nim położyć bo by się zapalił. Za obecny miesiąc przyszły mi rachunki za prąd o 100zł wyższe niż ostatnio. Na pewno w dużym stopniu się do tego przyczynił, bo temperatura nie bierze się z niczego.
      Szkoda, że na osiedlu nie ma konkurencji typu "n" bo gdyby stosowali takie praktyki z miejsca by zbankrutowali. Za 2 lata pewnie zaproponują umowę na 3 lata i instalację 300zł, a zamiast dekodera dadzą piec.
      • Gość: Karen Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.11, 15:04
        Z tym grzaniem się dekoderów jest coś na rzeczy. Zadzwoniłam kilka dni po instalacji, że dekoder strasznie się grzeje, nawet gdy nie pracuje a tylko jest włączony na czuwaniu. Odpowiedzieli, że jak obraz i dźwięk jest w porządku, to nie ma się czym przejmować! A tym, że mi się chałupa sfajczy od dekodera, też mam się nie przejmować? Skutek jest taki, że nie mogę z TV cyfrowej korzystać jak jak bym chciała, bo boję sie zostawiać dekoder włączony do sieci gdy wychodzę z domu!
    • Gość: Rafi Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.globalconnect.pl 20.08.11, 13:53
      Posłuchaj ... jak tylko możesz zakończ "współpracę" z tym tworem jakim jest upc!!!
      Opiszę Ci w skrócie: pierwsze sprzęt jaki wciskają ludziom nie spełnia najmniejszych norm jakościowych - dlatego internet przestaje działać! jego szybkość bardzo rzadko odpowiada temu ZA CO PŁACISZ!
      drugie sprzęt jeśli chodzi o telewizję jest TAKIEJ SAMEJ "JAKOŚCI" jak ten od internetu!!!
      czyli to samo - a przez to żaden program .. powtarzam ŻADEN program nie jest nadawany z jakością HD - dzieje się również dlatego że jeśli nie położyli nowych kabli to ZAZWYCZAJ korzystają z już istniejących starych kabli nie przystosowanych do przesyłu sygnału o jakości HD!!!
      Jeśli podpiszesz umowę będzie to równoznaczne z rozpoczęciem gehenny nie tylko jeśli chodzi o finanse ... ale również o Twoje zdrowie!
      pozdrawiam
      • Gość: aga Re: Problemy z UPC !!!!! IP: 82.132.139.* 20.08.11, 17:04
        witam,
        UPC to firma "Twor",a ich "pseudotechnicy" to koszmar.Ostatnio mialam problemy z telefonem(internet i TV dzialaly).Nie moglam dzwonic ani odbierac telefonow."Madrala" z telefonicznej pomocy technicznej stwierdzil,ze sygnal dochodzi do modemu wiec wszystko jest w porzadku(dzwonilam z "komorki").Po kilkuminutowej dyskusji przyjal reklamacje i ustalil wizyte tzw."technika" ."Technik" przyjechal nie w umowionym czasie, ale wygodnym dla niego.Nie było mnie w domu - tylko syn.Gosciu powiedzial, ze wszystko w porzadku.Po powrocie do domu stwierdzilam, ze telefon nadal nie dziala.Zgłosilam ponownie usterke i po kilku dniach, powtarzam kilku dniach przyszedl nastepny technik i wymienil modem. Za "usluge" pierwszego "technika-partacza" musze zaplacic 50 zl.
        Potwierdzam wszystko co napisali poprzednicy.Obsluga klienta to koszmar.A wspolpraca z ta firma to gehenna.
        pozdrawiam
        • Gość: Rafał Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.globalconnect.pl 27.08.11, 19:08
          mnie też próbowali okraść!!!
          nie płać! .... i jak tylko możesz kończ umowę i szukaj czegoś innego
          mi zabrali wszystkie kanały "hd" - ale zostawili nazwę... Max HD .. ha ha ha ha ha
          Masz pełne prawo zerwać umowę z WINY upc za tragiczną jakość nie współmierną z ceną pseudo usług!!!
      • Gość: Maciek Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.11, 19:30
        UPC daje za darmo przez 2 miesiące jakiś pakiet, ale tylko w ciągu tych 2 miesięcy można z niego zrezygnować. Jeśli się nie zrezygnuje, to doliczają do abonamentu cenę za korzystanie z tego pakietu i trzeba płacić do końca umowy czyli przez kolejne 22 miesiące. Uważam, że to jest naciąganie klientów, bo dostaje się coś, czego się nie chce, nie widać opłat przez 2 miesiące, a jak widać, że jest coś doliczone, to już nie można z tego zrezygnować.
    • Gość: art Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.11, 18:30
      Jak zaczynałem z nimi swoja przygodę internetową kilka lat temu, trafił mi się "technik", który na modemie, routerze sieci bezprzewodowej zostawił mi nazwę użytkownika "user", hasło "password" zamiast ustawić mi w systemie odpowiednie zabezpieczenie, odwrócić głowę i poprosić mnie o wprowadzenie wymyślonego przez siebie hasła. Jak po jakimś czasie nabyłem trochę doświadczenia w tych sprawach zobaczyłem, że jestem jednym z niewielu wśród sąsiadów z wszelkich możliwych stron bloku, gdzie można było sobie korzystać z neta za darmo. Szybkość miałem góra kilkanaście Mb/s przy łączu 25 Mb/s. Jakby podczas jakiejś wizyty zauważyli to sami, wlepiliby mi pewnie jakąś grzywnę 5 tys. za udostępnianie łącza innym, aby np. dzielić koszt łącza między siebie. Teraz się zabezpieczyłem i cały czas mam sygnał niemal na maksa. No i nie wiem ile im zapłacił producent tych nagrywarek, które są cały czas gorące jak grzejnik zimą nawet w tzw. "okresie czuwania".
    • Gość: krakow-internet.pl porównanie ofert i cen internetu w Krakowie IP: *.77.classcom.pl 20.08.11, 18:45
      Na www.krakow-internet.pl jest porównanie ofert internetu w Krakowie. Można sprawdzić i wybrać najtańszą dla siebie opcje szybkiego internetu.
    • freqq5 Re: Problemy z UPC !!!!! 20.09.11, 18:53
      Z tego co słyszałem, to UPC to bardzo dobry internet, jak są jakiekolwiek problemy, to próbuj się do nich cały czas dodzwonić, jak nie poskutkuje to może załatw to inaczej ; p
    • Gość: art Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.11, 19:48
      Ja ostatnio przedłużyłem umowę poszerzając o telefon. Z telewizją nie było problemów. Z internetem trzeba było trochę pokombinować na infolinii, by dojść do optymalnej szybkości. Telefon już w trakcie instalacji monter powiedział, że zacznie działać dopiero za ok. 2 dni. Po moich ciągłych naciskach okazało się, że zaczął działać dopiero po tygodniu. Te dodatkowe darmowe przez jakiś czas usługi też oczywiście mi dali, ale też chyba mam, że są akceptowane, jak po okresie próbnym się z nich nie zawiesi. To jawne łamanie praw konsumenta i wciskanie usług na siłę bez wiedzy abonenta. Wygląda na to, że trzeba sobie zapisać w terminarzu, kiedy zawiesić, aby nie dać się nabrać. Ja na wszelki wypadek chyba od razu to odwołam, aby nie dać się naciągnąć.
      • Gość: Gość Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.10.11, 16:27
        Największy błąd jaki popełnia większość z nas to jest zlecenie trzech usług ( tv, internet, telefon) jednemu operatorowi. Dziś ok 13.00 "walneło" wszystko. Pan techniczny gdzieś na śląsku (jestem z Warszawy) pocieszył mnie, że w ciągu 2 dni awaria zostanie naprawiona. Na stronie internetowej brak informacji ( jest przecież zakładka komunikaty). UPC olewa wszystkich, wysysa z nas kasę i nie czuje się w obowiązku zrobić to do czego się zobowiązał. Ciekawy jak to długo będzie trwało. Przy najbliższej okazji wycofuję telefon i internet od nich. by by
    • Gość: nn Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.jordan.krakow.pl 09.11.11, 09:30
      Podejście firmy UPC do klienta jest olewające, po prostu pracuje tam banda chamów i prostaków. Całe to UPC to jedna wielka banda nad którą nikt nie panuje i robią sobie co chcą.
    • Gość: Mroczny ;D Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.12, 21:23
      UPC TO JAK NA RAZIE NAJGORSZY INTERNET JAKI MIAŁEM, JUŻ LEPIEJ RADIÓWKA SIĘ SPRAWOWAŁA. NIE POLECAM UPC POLSKA POD WSZYSTKIMI WZGLĘDAMI ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! NIE, NIE, I JESZCZE RAZ NIE ! ! ! NIGDY UPC ! ! !!
    • Gość: art Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.12, 18:46
      >UPC to bardzo dobry internet, jak są jakiekolwiek problemy, to próbuj się do nich cały czas
      >dodzwonić, jak nie poskutkuje to może załatw to inaczej ; p

Co do jakości usług nie mam zbytnich zastrzerzeń. Internet 100Mb/s nie schodzi mi poniżej 90 nawet w godzinach szczytu. Ale z obsługą staczaja sie na dno. Miła i fachowa obsługa jest jedynie przy zdobywaniu nowych klientów. Dawniej gdy były jakieś problemy można było czasem po dłuższym, czasem krótszym oczekiwaniu porozmawiać z konsultantem za darmo. Teraz trzeba nieźle płacić. Jak mi coś wysiądzie z ich winy i będę chciał sprawdzić co się dzieje z sygnałem, a nie nową promocją, będę musiał im za to płacić nie mając nawet gwarancji że problem rozwiążą. Nie sądzę aby po rozmowach robili selekcję, która konsultacja płatna, a która nie.
    • Gość: Patryk Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.home.aster.pl 30.04.12, 22:28
      Jest coraz gorzej w sumie. Dalej ta sama bida a ceny coraz wyzsze. Wylewam swoje smutki i zale na upcforum.pl :D
    • indzoj Re: Problemy z UPC !!!!! 03.05.12, 23:55
      Ja mam UPC od 4 dni i Internet śmiga świetnie, kablówka jak zwykle (bo co tam ma być dobre lub złe), telefon ... j.w. Wcześniej była Neo i telefon z TP - było gorzej z netem, prawidłowo (bo nie napiszę dobrze) z telefonem.
    • Gość: Eleonor Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.subnet110-137-190.speedy.telkom.net.id 31.05.12, 15:38
      Film Rozstanie (2011) jest super! Polecam!
    • Gość: Załamny UPC/Aster Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.12, 15:29
      UPC, a wcześniej Aster, wpędza mnie w głęboką frustrację, ponieważ każdy kontakt z nimi jest drogą przez mękę. Dzisiejsze doświadczenia:

1. Znikł sygnał. Usiłowałem się dodzwonić do call center. Pod niektórymi telefonami podanymi na stronach UPC/Aster ciągle słyszałem informację o tym, że czas oczekiwania wynosi 5-6 minut.
      2. Wreszcie, gdy "odwisiałem" swoje na słuchawce, płacąc naturalnie za każdą minutę słuchania nagranej muzyczki, dodzwoniłem się. Konsultant powiedział, że podpisałem umowę z Asterem, a on odpowiada za klientów UPC, więc nie może mi pomóc. To szczegół, że po przejęciu Astera przez UPC dostałem pismo podpisane przez prezesa UPC informujące o tym, że przejmują wszelkie zobowiązania Astera od momentu ich przejęcia.
      Konsultant przełączył do Astera, a tam ... włączyła się automatyczna sekretarka (pomimo informacji na stronie, że pracują).
      2. W punkcie obsługi klienta przy Jana Pawła II w W-wie kotłuje się dziki tłum; w kolejce się stoi nawet 1,5 godz. Sceny dantejskie, jak z kolejki po papier toaletowy w PRL-u.
      3. Wreszcie dodzwoniłem się do właściwej obsługi technicznej. Konsultant powiedział, że być może będę musiał zaczekać na technika do 13 czerwca - sic! (dzisiaj jest 9 czerwca). Wieczorem jest mecz Niemcy-Hiszpania; 12 czerwca - mecz Polska-Rosja. Nie jestem zagorzałym kibicem, niemniej krew człowieka zalewa.
      Grzecznie zapytałem, czy może do mnie oddzwonić, gdy będzie wiedział, czy i, ewentualnie, kiedy technik przyjedzie. Powiedział, że nie, bo po rozłączeniu się ze mną musi obsłużyć kolejnego petenta; mam czekać na pojawienie się sygnału.
      Mam Neostradę, nawet w Tepsie obsługa jest sprawniejsza; na Poczcie Polskiej kolejki są mniejsze niż w punkcie obsługi UPC/Astera.
      Podczas oczekiwania na połączenie z konsultantem nagranie informowało mnie o tym, że UPC jest bardzo nowoczesne.
      Podsumowanie:
      Mam dość. Szukam innego dostawy telewizji.
    • Gość: art Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.12, 17:55
      Ja z UPC raczej problemów nie mam. Telewizja, telefon zawsze ok, czasem drobne problemy z radiem, a jak problemy z internetem to krótkie liczone raczej w minutach nie godzinach. I prędkość zawsze bliska ustalonego limitu, rzadko dużo niższa.
      Ale obsługa serwisowa to jedna wielka żenada i z dnia na dzień coraz gorsza. Dawniej czasem do nich dzwoniłem, gdy był jakiś problem. Ale czekać trzeba było często 5-10min. na połączenie. Nierzadko porady były na takim poziomie, że to raczej konsultant powinien przychodzić do mnie na szkolenie. Ani razu już od dawna nie dzwoniłem. Usłyszałem z infolinii, o ile dobrze pamiętam, że rozmowy z konsultantami są płatne. Jak można kazać płacić swojemu abonentowi za parę wskazówek dotyczących źle działającej swojej usługi, a nie innego operatora. Dobrze, że u mnie na płatnych studiach, gdy podejdę do profesora z jakimś problemem, nie mówi: "powiem, ale to będzie płatne jak korepetycje".
      • Gość: UPC NIE !!! Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.13, 14:17
        10 min to szczęściarz jesteś ja minimum 20 muszę słuchać durnej muzyczki - na szczęście jeszcze tylko 1 miech
    • Gość: Me Re: Problemy z UPC !!!!! IP: 217.153.246.* 16.06.12, 20:27
      UPC żenada, nic gorszego nie ma!
    • aga.bemk Re: Problemy z UPC !!!!! 05.07.12, 16:01
      UPC to bardzo dobry dostawca Internetu, nigdy nie miałam z nim żadnego problemu.
      • Gość: Karol Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.centertel.pl 13.07.12, 16:12
        Ja byłam zadowolona dopóki nie musiałam iść do Punktu Obsługi Klienta... Szkoda ze nie wzięłam książki bo jestem 20sta.. Zastanawiam
        Się czy przy okazji nie rozwiązać umowy....
        • Gość: asia Kończyły się umowy Aster IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.13, 14:28
          stąd takie kolejki. Poza tym ludzie zostali zasypani ulotkami o promocjach w UPC to szli po trofea;). Teraz jest luźno i sprawnie. Byłam w Aster, od ponad pół roku jestem w UPC. Słuchając i czytając niektórych niezadowolonych miałam lekki dreszczyk, ale jest naprawdę w porządku. Internet trzyma parametry, raz się zawiesił, ale faktycznie wystarczyło zrestartować modem.
          Nie demonizujcie, UPC jest w porządku.
          Technik, który wymieniał zepsuty modem (Aster) stawił się punktualnie, był facetem bardzo dobrze zorientowanym informatycznie i kulturalnym.
          Trudno się do nich dodzwonić, ale bez przesady w Aster bywało, że czekałam na linii po kilka minut po czym rozłączano.
          Nie doświadczyłam chamstwa ze strony obsługi w punkcie.
          Myślę o Pl. Hallera w Warszawie. Jak dla mnie jest OK.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka