Dodaj do ulubionych

Problemy z UPC !!!!!

• john_smith6 Re: Problemy z UPC !!!!! 15.01.13, 07:51
      dramat, byliśmy w aster i było ok, upc to totalna porażka i brak kompetencji, średnio raz na 2-3 tygodnie przez kilka dni nie ma internetu (oczywiście w ciągu 5 dni zgłosi się serwisant, ale u nich wszystko jest ok, wygląda jakby wszystko działało, tylko, że nie działa!). masakra, ale zrezygnowaliśmy i przenieśliśmy się do vectry i jeszcze nie narzekałem
    • Gość: allo Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.13, 19:49
      Jestem od początku tego roku w UPC, i się nieźle wkurzyłam czytając Wasze posty. Żałuję że przed zawarciem umowy - 2 lata - nie szukałam info o upc.

Od samego początku miałam problemy z netem, tj z modemem - dali starego gruchota z odzysku i ni cholerki nie mogłam podłączyć się lapem do sieci. Na stacjonarce było ok.

Dzwoniłam do obsługi, a oni że nie ich problem - usługę podłączyli, modem "działa", bo na stacjonarce jest internet (!!! kabel podłączony do tego kompa więc czemu miałoby nie być?? Ja zgłaszałam problem z bezprzewodowym netem !@$@##) więc mam dać se siana. Spławić się dałam.
      Nikt mi nie potrafił naprawić tej "działającej" usługi, więc dzwonię znów. Opiernicz był niezły, bo jestem cholerykiem ;] Przyszli po tym tel zaraz, nawet pół godzinki nie minęło,i wiecie co się okazało???
      Że mój modem z odzysku był po kliencie wcześniejszym, i nie zresetowali go przez instalacją u kolejnego frajera, figurował na liście dostępnych sieci jako "mariusz", był zabezpieczony hasłem tego kolesia. Ni jak byśmy sami tego nie rozwiązali.
      CZY JA ZA TĄ .... OWOCNĄ WIZYTĘ ZAPŁACĘ??????

Dodam, że z dziadostwem są ciągle problemy, ale mam przynajmniej lapa podłączonego do sieci. Zawsze coś:D

Ich tandetne modemy są przedpotopowe, i mają kiepski zasięg, więc nie macie co dzwonić i płacić za porady. Sygnał jest taki słaby, że jak się mieszka w bloku, gdzie dodatkowo zakłócają go urządzenia sąsiadów, to net się rwie. I będzie dopóki nie dostaniecie normalnego sprzętu. Ja mam od nich starego Thompsona, wielkie to to, musiałam zrobić miejsce na biurku. Poprzedni, malutki, przeszło 2-letni, już w chwili kupna był nie najnowszym modelem, ale zasięg na drugim końcu mieszkania był na maxa, w gorszych dniach na 4/5. UPC TO MASAKRA
      • Gość: Sebastian Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.13, 22:05
        Dramat to był kiedyś, teraz to koszmar, chamstwo na infolinii i boją się podać nazwiska menadżerów jak ognia. Ostatni raz dałem się "ubrać" w tak gó...aną obsługę - przypadek, bo zgodziłem się jak przejęli aster. Jak podaję komukolwiek przykład firmy o braku kompetencji to upc jest w 100% trafione. Coraz więcej ludzi rozumie, że oprócz ceny i "gó...anej" marki, liczy się święty spokój po południu.
        nagrywarki - stare trupy nagrywają nie te programy, które ustawiasz
        instalatorzy kłamią - potem jesteś obciążony za to czego nie zamawiałeś
        doliczają sobie do rachunków, bo po otrzymanym mailu - spamie nie "zrezygnowałeś" z jakiejś usługi
        rozmowa z infolinią to rozmowa z kretynem - zazwyczaj bezczelnym - jak mi kiedyś przyjdzie na rozmowę o pracę łajza z tej firmy, to potraktuję gorzej niż tych ze straży miejsiej
        • Gość: uprzejmy Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 19:12
          Zawsze możesz się rozłączyć i spróbować drugi raz mało prawdopodobne że trafisz na tego samego xD za dużo ich tam siedzi ;-) zawsze możesz też złożyć reklamację na obsługę i taki delikwent ma po premii :P
    • Gość: fach Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 18.01.14, 14:48
      Uważam, że UPC to największy oszust w Polsce. Jeden konsultant przedłuża umowę po uzgodnionej cenie, a po jakimis czasie nawet wstecz drugi podnosi cenę abonamentu. Słowem stosują chamską metodę naciagania klienta sprzeczną z ustaleniami zawartymi w regulaminie. Radzę omijać tę firmę szerokim kołem. Jeśli się zdecydujesz to cię oszwabią.
      Mieli dostarczać internet z szybkoscią do 60 MB, a pomiary 20 prtogramami wykazywały poniżej 25 MB.

• Gość: art515 Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.143.citypartner.pl 24.02.14, 19:28
        Niedawno udało mi sie uwolnić od UPC na rzecz City Partner. Bez porównania ! Naprawde polecam. Stawki w porządku, na jakość świadczonych usług też nie narzekam.
    • zenonpolec Re: Problemy z UPC !!!!! 05.03.14, 13:15
      upc jest ok, ale niestety u mnie ma monopol i co przedłużenie umowy to cena rośnie ;)
    • Gość: Thai Re: Problemy z UPC !!!!! IP: 195.182.34.* 23.05.14, 14:24
      Najgorsza obsługa klienta spośród wszystkich firm jakie znam, wszystkiego się trzeba domagać, a infolinia jest zrobiona w taki sposób żeby przypadkiem czegoś nie załatwić.
    • Gość: Student Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.14, 17:01
      Potwierdzam nędzną obsługę- typu nic nie wiem, i żerowanie na windykowaniu jak student chce zakończyć umowę na wakacje. Naciągają paragrafy aby im zapłacić za coś za co się nie korzysta!!
      • Gość: Mihito Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.08.14, 10:46
        z widnykacja i takimi niescisłosciami od strony upc jeszcze sie nie spotkałem. I przynajmniej wiadomo za co sie płaci, a nie jak np w poprzednio co miałem netii internet lezał i płakał, a płacic trzeba było tak samo
        • Gość: jacek_s Re: Problemy z UPC !!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 03.09.14, 11:47
          UPC reklamuje się Free WiFi, alewłączenie tej "usługi" owocuje zmniejszeniem transferu. Jak masz jeden podłączony sprzęt do routera to jeszcze pół biedy ale przy dwóch + Free WiFi, to transfer spada do 40% lub mniej. Dla UPC to wszystko jest OK ale klipu czy filmu juz nie obejrzysz. Póbowałem podłączyć się do tego Free WiFi ale mi sie nie udało. Wyłączyć też się nie da. Wszystko to reklamowa ściema. Konkrety: WiFi "n" (tak jest w modemach UPC) to transfer do 150 MB/s, tablet "negocjuje" 65MB/s, a otrzymuje 4,5 MB/s w odległości 2m od routera. W odległości 4m jest już tylko 1,5MB/s i z filmów kicha. W całym mieszkaniu mam trasfer z GSM na poziomie 6,5 MB/s. Mam wykupiony, w pakiecie, transfer 120 MB/s. Miałbym to samo przy wykupionym transferze 10MB/s. Człowiek jest głupi.
    • doninek Re: Problemy z UPC !!!!! 09.09.14, 09:56
      U mojego kumpla była taka sytuacja że dostał nieswoje rozliczenie...i zanim wyjaśniono sprawę to oszarpał się z nimi jak głupi...
    • lukeng Re: Problemy z UPC !!!!! 01.12.14, 12:30
      Ostatnie zagranie UPC: Wziąłem od tych wydrwigroszy internet. Aby być w zgodzie z umową na czas nieokreślony - zapłaciłem więc 100zł za instalację. W lokalu już było ich gniazdko więc ta "instalacja" polegała na włożeniu wtyczki. Po miesiącu przyszła informacja, że podwyższają sobie miesięczną opłatę - jak się komuś nie podoba, to może zrezygnować. Stówka oczywiście przepada. Najlepsze, że jakby się nawet chciało zostać u nich, ale, by uniknąć wyższych opłat, na niższej taryfie - trochę wolniejszym internecie, to trzebaby zapłacić kolejną stówkę... Za "opłatę instalacyjną"... To złodziejstwo, nie sądzicie? Mogą tak sobie zrobić 5 razy w roku i nic Was przed tym nie chroni. DORADZAM OMIJAĆ BEZCZELNE TOWARZYSTWO Z UPC SZEROKIM ŁUKIEM. Ja już po złożeniu wypowiedzenia :-) Udało mi się też zniechęcić już jedną rodzinę przed wykupieniem pakietu usług u nich, ale plany na przyszły rok mam znacznie ambitniejsze... Komuś, kto mnie okradł nie może to wyjść na dobre.
      • piotrp354 Re: Problemy z UPC !!!!! 01.12.14, 17:16
        Masz rację Kolego nie można popłacać złodziejom ja też coś wymyślę...
        Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka