zmartviona 14.07.03, 05:15 Mam obecnie windows98 i stary komputer. Ile kosztuje WindowsXP Chodzi mi o ceny: mam nadzieje ze nie az tak drogo? Z gory bardzo dziekuje:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piecyk gazowy Re: Koszt Windows XP IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 14.07.03, 08:09 Microsoft Windows XP Home Edition PL, OEM – 440 zł Microsoft Windows XP Pro PL, OEM – 710 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mila Re: Koszt Windows XP IP: *.gdata.com.pl 15.07.03, 14:08 Po co podawać ceny ze sklepu... chcesz miec legane oprogramowanie ? WinXP Prof OEM: 750 zł + n * 30 (dni) * 2zł na bilet do kościoła żeby się pomodlić o jak najdłuższe działanie ważnych komponentów twojego zestawu komputerowego, bo w momencie uszkodzenia np. płyty głównej licencja OEM przepada. Mam dowiadczenie z uprzejmymi Paniami z MS i żałosnymi licencjami OEM Dla niezorientowanych: n - liczba miesięcy działania sprzętu bez awarii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kusnierz Re: Koszt Windows XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.03, 11:31 ok.450-500 w sklepach (XP Home) Odpowiedz Link Zgłoś
koktajl_molotowa do wszystkich kosztów... 14.07.03, 13:25 ...tu podanych doliczyć musisz jeszcze koszty ściągania ze strony MS poprawek do tego systemu, a tych jest sporo, stałe łącze = 0 kosztów, modem = ...uff. Odpowiedz Link Zgłoś
zmartviona Re: do wszystkich kosztów... 14.07.03, 14:40 Dziekuje bardzo za pomoc :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kell Re: do wszystkich kosztów... IP: 24.42.160.* 15.07.03, 07:05 a potem ile wydasz na lekarza od wyklikiwania i instalowania tych wszystkich cudow:) a np knoppixa mozna miec za 0zl (no wypalenie 1 cedeka), na dzien dobry ma sie cala mase programow,a w windows nie ma praktycznie nic (uzywalnego:) i nie trzeba sie bawic w jakies idiotyczne instalowanie sterownikow i konfiguracje:) Odpowiedz Link Zgłoś
qazwsx12 Re: Koszt Windows XP 15.07.03, 14:43 w zaleznosci od ceny plytki 0,95zl - 3-50zl ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zmartviona Re: Koszt Windows XP 15.07.03, 15:30 CZy ja dobrze zrozumialam ze lepiej pozostac przy Windows98? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: Koszt Windows XP IP: *.toya.net.pl / 10.0.208.* 17.07.03, 06:46 chrzań tego windows 98 jak masz 120 MB RAM w Windows xp pasek startu mozesz podobnie ustawić jak w windows 98 znaczy wyłączasz komp nad SATart w Panel Sterowania mozesz przełączyć na klasyczne ikony chyba wiesz I Wazne by ze strony jak bys sie zdecydowała na xp by np. ze strony www.winxp.com.pl sciągnąć ~ XP Anti Spy jest to mały program chyba nawet nie ma 40 kb. i W windows 2000 oraz w windows xp łatwo ustawisz Hz - Herce - Czestotliwosc odswiezania monitora co w windows 98 dla zielonego ustawić te Hz jest trudne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Koszt Windows XP IP: *.ifpk.pk.edu.pl 17.07.03, 11:52 Co robi ten program XPAntiSpy??? Czy chodzi o ominięcie autoryzacji w XP??? Odpowiedz Link Zgłoś
durny1 Re: Koszt Windows XP 17.07.03, 11:18 zmartviona napisała: > Mam obecnie windows98 i stary komputer. Ile kosztuje WindowsXP > Chodzi mi o ceny: mam nadzieje ze nie az tak drogo? > > Z gory bardzo dziekuje:) Nie kupój ja kupiłem system i co sie okazało że płyta z tym systemem była uszkodzona próbowałem ją wymienić ale ci odmówili twierząc że niema możliwości uzyskać duplikatu nośnika do instalacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Koszt Windows XP IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 17.07.03, 12:18 durny1 napisał: > Nie kupój ja kupiłem system i co sie okazało że płyta z tym systemem była > uszkodzona próbowałem ją wymienić ale ci odmówili twierząc że niema możliwości > uzyskać duplikatu nośnika do instalacji. Ciekawe. Przecież płaci się za program, nie za nośnik! Buraki! Gates, będziesz wisiał!!! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
durny1 Re: Koszt Windows XP 17.07.03, 13:10 Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a): > durny1 napisał: > > > Nie kupój ja kupiłem system i co sie okazało że płyta z tym systemem była > > > uszkodzona próbowałem ją wymienić ale ci odmówili twierząc że niema > możliwości > > uzyskać duplikatu nośnika do instalacji. > > Ciekawe. Przecież płaci się za program, nie za nośnik! Buraki! > > Gates, będziesz wisiał!!! ; Powiedz to microsoftowi bo oni tego nie rozumieją. Odpowiedz Link Zgłoś