Dodaj do ulubionych

Orange - internet bezprzewodowy

• Gość: karolina Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.promax.media.pl 15.01.09, 22:51
      moj brat ma od dwoch lat ten najwolniejszy i nienazek dla uzytku
      domowego jest ok
      • Gość: Ja mówie prawda! Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.centertel.pl 19.01.09, 20:06
        Karolina, może i Twój brat ma internet Orange, ale skoro nie narzeka, to napewno
        nie mobilny, albo powiedzmy sobie w prost. Twój brat wchodzi na neta raz na
        tydzień oglądając wiadomości na gg i szybko wyłącza, więc nic dziwnego, skoro
        nigdy nie przekroczył limitu. Niech sobie ściągnie pare piosenek i zobaczy jak
        mu się strony internetowe otwierają, a nie tylko na gg siedzi i wychwala ten
        śmieszny internet Orange...

Mam ten internet od paru miesięcy, a czuje się jakbym miał go od paru lat... a
        to dlatego, że ten czas(i nie tylko) z tym internetem tak wolno leci, że się w
        głowie nie mieści. Po przekroczeniu jest prędkość 1kb/s, a nadodatek program
        "Business Everywhere" źle nalicza wysłane i pobrane mb. Pracownicy w *800 mają
        strasznie trudną pracę mówiąc ludzią okrutną prawdę o limitach, jednak są i tacy
        co są naprawdę kompetentni i uprzejmi. Oni sami nie wiedzą jak mówić o tym
        shicie, a co dopiero ma mówić klient korzystający z tych dennych usług
        internetowych.

TEN INTERNET TO GÓWNO! NIE POLECAM! NIE KUPUJCIE TEGO, NIE DAJCIE SIE ZMYLIC!

• Gość: Hahaa Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.centertel.pl 21.01.09, 00:20
          To gó.... Ja odchodze po skończeniu umowy jak 96% ludzi z tych badań co
          obliczyłam :) Ten kto dostał pytanie na mailu to wie oco chodzi ;)

96% od nich odejdzie, i nie dziwota, bo ten internet to nie internet, limit mały
          i w ogóle!
    • Gość: agnieszka Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.181.191.130.static.crowley.pl 23.01.09, 12:49
      Ja sie mocno zawiodlam na Orange.............
      Nie moge odczytac poczty, strony sie otwieraja po 10 minutach( jesli
      sie otwieraja w ogole)
      ZDECYDOWANIE NIE POLECAM
    • Gość: Saja Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 23:27
      To najgorsze scierwo jakie znam i nikomu nie polecam,lepiej wdepnac w gowno niz
      w orange.Okradaja wszystkich jak leci,jak podpisujesz umowe to liza ci d... a
      jak chcesz cos zareklamowac to maja wyje....//na cale szczescie juz dlugo nie
      pociagna:)
      • kajunia100 Re: Orange - internet bezprzewodowy 27.01.09, 23:54
        mam tez internet w orange i powiem tak:korzystam z niego już rok i podzielam wasze zdanie,że jest do bani,płacę>>>120zł<<< i w końcu dziś zadzwoniłam na numer 510 800 800 i poprosiłam o pomoc powiedziałam,że jest bardzo wolny i mi taki miły pan pomógł rozwiązać problem,teraz pracuję an 5 kartach i ci jedna to szybciej wchodzi ,w końcu,ale i tak umowy już nie przedłużę.
        • pierogi_z_jagodami Re: Orange - internet bezprzewodowy 17.12.10, 16:37
          ja mam mobilny biznesowy, limit 36 giga, 109 zeta chyba, masakra, na trzy lata jestem uziemiona i kto mi kazal?!!!!

ludzie nigdy więcej nic z orange! jak juz sie ta gehenna skonczy, uciekam jak najdalej!
    • Gość: zyczliwy Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 17:42
      NIE KUPUJ TEGO DZIADOSTWA TAM MAJA LIMITY A ZA KAZDY ODPALONY FILMIK
      ZA KAZDA STRONE ODPALONA POBIERAJA CI KILOBAJTY Z TEGO LIMITU NIE
      PYLA SIE SZUKAJ BEZPRZEWODOWEGO NETA JEDYNIE BEZ LIMITOW 5 GIGA TO
      SIE NA RAPIDSHARE DZIENNIE SCIAGA A TU MASZ PODOBNE ILOSCI NA
      MIESIAC
      • po_gorszej_stronie_lustra Re: Orange - internet bezprzewodowy 05.02.09, 13:37
        a czy ktos sie orientuje czy mozna jakos ten internet podlaczyc do komputera
        stacjonarnego?? ew jesli pomimo tych opinii ktos chcialby sprobowac z orange to
        mam do "odstapienia" umowe na 7 miesiecy jeszcze b.e. premium, 120zl miesiecznie.
    • Gość: Gość Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.centertel.pl 05.02.09, 22:16
      Niebierz Tego Badziewia!! !! !! Najgorszy net jaki jest!! !! !! ja mam ten 7.2Mb na sec. a chodzi jak 128kb!! nawet mniej..... wogule nic sie nieda sciagac itd..... Badziewie !! !! Niebierzcie tego G***a Pzdrawiam:)
      • Gość: Jędrek Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.centertel.pl 07.09.09, 19:14
        Mam to samo G...o mnie wrobili bo zobaczyli starego naiwniaka któremu zachciało się internetu.
      • Gość: Triangullar Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.centertel.pl 28.05.10, 13:59
        Witam wszystkich.
        Ja jestem urzytkownikiem mobilnego internetu od Oranke 7,2 Mb/s.
        Mieszkam w warszawie zasięg HSDPA mam prawie pełny może bez jednej kreski internet co chwila zrywa połączenie nie mogę nawet pobrać poczty na komputer. Orange zbywa mnie cały czas i każe płacić 120zł za niedziałającą usługę, jest to dla mnie tym bardziej trudne w tej chwili ponieważ straciłem pracę.
        Jak by tego było mało niedawno popsuł mi się modem, pojechałem z nim do salonu Orange w Blue City a tam powiedziano mi, że nie posiadają modemów zastępczych a swój jak oddam na gwarancję to może potrwać nawet 4 miesiące a rachunki za usługę do której nie będę miał dostępu nadal będą wystawiane. Umowa podpisana na 2 lata zerwanie grozi karą 1000zł na co w ogóle mnie nie stać i tak walczę i walczę i pomocy znikąd nie widać a umowa się kończy we wrześniu 2010 roku.

Odradzam internet w Orange nawet jeśli na początku będziecie zadowoleni z usługi i i tak po pewnym czasie wspomnicie moje słowa.

Orange jak dla mnie to ZŁODZIEJE i NACIĄGACZE nie jeden oszust mógłby się od nich wiele nauczyć.
    • Gość: brat PIT CHEŁM Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.centertel.pl 10.02.09, 17:04
      Stanowczo odradzam bezprzewodowy internet orange w okolicach Chełma i
      Krasnegostawu. Mam go od roku. Co chwile się wyłącza i bardzo wolno chodzi,
      neostrada 256mb/s to przy tym formuła 1. Przy zasięgu 50% nie można się już
      połączyć z serwerem albo czeka się pół godziny. Nie wiem czy konkurencja jest
      lepsza (plus/play/era), ale jesli mozecie wybierajcie internet stacjonarny -
      pozdrawiam
      • Gość: MANGO Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.cdma.centertel.pl 03.04.09, 20:41
        27.03.2009 WZIĘŁAM INTERNET BEZP.NA MODEM TZW.NA PRÓBĘ BEZPŁATNIE
        PRZEZ MIESIĄC.JUŻ NA STARCIE ZA MODEM POBRALI 250ZŁ KAUCJI-MYŚLAŁAM
        ŻE MODEM JEST WLICZONY W SPŁACIE RATALNEJ ROZŁOŻONE NA ROK W
        RACHUNKU.MAM LIMIT NA POBÓR DANYCH 3GB.CZY KTOŚ ZAWIADOMI MNIE GDY
        PRZEKROCZĘ TEN LIMIT?CO MIESIĄC MAM PŁACIĆ 49ZŁ.CZY TO JEST OK?ZA
        AKTYWACJĘ ZAPŁACIŁAM TEŻ 69ZŁ.CHYBA WEZMĘ TEN ORANGE BO WIEŻĘ MAM
        DOSŁOWNIE 1.5KM OD DOMU I DOBRZE DZIAŁA.NA RAZIE.TO CO NAPISALIŚCIE
        PRZERAŻA MNIE!! KABLE NIE WCHODZĄ W GRĘ.MIESZKAM U TEŚCIA Z
        RODZINĄ.CO RADZICIE? MAM CZAS DO OK.25.03.2009 PROSZĘ ODPOWIEDZCIE!!!
      • Gość: faton303 Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.09, 23:30
        mam ORANGE FREEDOM i chyba pojde jutro do salonu i ich tam rozpier..le
        wszystkich!!! wykupilem 1mb -> co rowna sie z transferem 128kb/s a otrzmuje 7
        kilo!!! strona laduje sie okolo( 5 do 15 sekund )nie mowiac juz nic o sciaganiu
        plikow czy graniu przez siec z ludzmi! dzwonilem do nich wiele razy, a oni mowia
        ze wszystko jest wporzadku z moim transferem!!!(tylko strata kasy na tel.)
        Oni sa smieszni i musza trafic do sadu! banda oszustow !
        jesli ktos zna jakis portal na ktorym moge zglosic oszustwo o ile jest cos
        takiego prosze o maila na faton303@o2.pl
        dzieki z góry! wiem ze napewno ktos to czyta i ma podobny problem.pozdrawiam!!!i
        zycze milych i spokojnych swiat!
        • Gość: Majka Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.cdma.centertel.pl 28.12.09, 23:12
          W 200% zgadzam się z Tobą!!!Mam taki sam internet-jedno wielkie G!!!
        • Gość: brydzia Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.cdma.centertel.pl 05.01.10, 18:14
          Też mam taki internet po co oni to sprzedają przecież ten internet jest wolny
          nawet radia nie idzie posłuchać nie mówiąc o tym żeby coś ściągnąć. Co z tego
          że mam dobry zasięg skoro prędkości nie ma a jak już się trafi to może 3 dni w
          miesiącu.
    • Gość: marianna Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.centertel.pl 11.02.09, 12:40
      Porsze o pomoc przeciwko ORANGE. Są AROGANTEM i czują się bezkarni
      nie wywiązując się z umów z klientami. nie dostarczają uslugi na
      jaką zawarli umowę.
      CO MOZNA ZROBIĆ??????
      Mam internet bezprz. Orange Business everywhere.
      Emisja wg umowymiala być 3, 6 GB. I dlugo takie parametry
      wyświetlaly się w info dot INTERNETU.
      Ze zdumieniem stwierdzilam, że od kilku dni dostarczany Internet
      przy takich warunkach umowy j.w. ma szybkość 115,2 Kb/s.
      To przecież oszustwo!!!!!
      Ponad to Orange nie odpowiedzialo mi na pismo, reklamujace tę zlą,
      niespelniającą warunkow umowy - uslugę; pismo wyslane zostalo na
      początku grudnia 2008 a mamy polowę lutego.
      Orange czuje się bezkarny!!! bo, by dochodzić swoich praw - jako
      firma- muszę wystąpić do sądu. NIE MA INNEJ DROGI.
    • Gość: tomas Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.centertel.pl 27.02.09, 23:48
      witam ja mam net ORANGE FREE standard chodziło mi to na vista i xp
      od kwietnia 2008 do 15 grudnia 2008 potem nastąpiły problemy z
      połączeniem.Płacę tylko 60zł z vat szybkość jak lala czasami w dzień
      nawet do 2800 kb/s
    • Gość: kk internet bezprzewodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.09, 20:23
      Ogólnie chodzi mi o internet bezprzewodowy mam w domu i działa z
      neostrady tp chcę wyjechać za granicę i zakupiłam laptopa co muszę
      zrobić aby i tam korzystać z internetu i aby bylo to nadal na tej
      samej umowie?
    • Gość: orange IS BAD... Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.centertel.pl 15.04.09, 20:49
      NIE POLECAM INTERNETU Z ORANGE TO JEST DO...
      A W PLUSIE JEST OK MOJA SIOSTRA MA I NIE MA PROBLEMU Z ŁĄCZNOŚCIĄ.
      A W ORANGE TO MASAKRA JEŚLI MACIE STALOWE NERWY TO BARDZO DOBRZE
    • Gość: marecki Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: 94.254.252.* 19.04.09, 00:04
      Człowieku nigdy w życiu orange najgorsze badziewie jakie jest mam to
      gó... prawie rok i ze 100razy chciałem przez okno wyrzucić.Jeżeli
      mieszkasz w większym mieście polecam play chodzi średnio ale równo.
      • jasieeek86 Re: Orange - internet bezprzewodowy 20.04.09, 13:38
        Marecki to może zainwestuj w melisę albo miętę, bo nerwowy jesteś ; ) Ja mam
        free w warszawie i generalnie sprawuję się, jak każdy bezprzewodowy net się
        czasem zatnie ale to drobiazgi, dla mnie najważniejsze jest że jak w weekend
        pojadę z nim na działkę, 50km za stolicę to dalej mogę surfować z niewielkim
        tylko uszczerbkiem na transferze, także polecam.
        • Gość: kk Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.09, 22:45
          ale jak juz jestem pewna ze chce bezprzewodowy to co mam zrobic?
    • Gość: miki777 Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.09, 16:13
      Tak płaci się jeszcze podatek,czyli ja masz 60 zł do zapłaty
      abonamentu to dochodzi jeszcze podatek,ok 12zł!,zależy od wysokości
      abonamentu...
      Nikomu i nigdy nie polecam Orangu,jest strasznie wolny,mały limit i
      wysoki abonament;/
    • kaczazona Re: Orange - internet bezprzewodowy 19.05.09, 10:46
      Jak działa to pewnie zależy od miejsca w którym się jego używa, wiem że w
      Beskidzie Niskim znajomy miał kłopoty, ale z tego co wiem, zamawiając internet
      przez ich sklep internetowy, a nie w ich salonie otrzymujesz jakieś zniżki i
      inne bonusy:
      internet
      Orange
      .
      W najniższym abonamencie masz 1,5 GB transferu, co na obsługę poczty i
      przeglądanie stron spokojnie starcza, na ściąganie ton plików filmów itd
      oczywiście nie.
    • Gość: rozi Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.acn.waw.pl 24.05.09, 12:30
      Mam internet bezprzewodowy z Orange i jestem bardzo zadowolona. Mieszkam w Zielonej Górze - prędkość 3,6 Mb/s. Nawet jak poszlam do koleżanki, która mieszka na os. Zacisze i ma problem z zasięgiem w komórce , internet z Orange działał u niej bez zarzut.
    • Gość: Aneti Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.man.olsztyn.pl 07.06.09, 12:21
      popieram że orange to najgorszy szajs!!!ja się wpakowałam z tą umową nawet
      antena dużych rezultatów nie dała,umowa 2 lata i 2 lata wyrzucania kasy w
      błoto!poprostu załamka!radze zastanowić się nad internetem stacjonarnym bo w
      Polsce póki co bezprzewodowy internet jest na bardzooooooo niskim poziomie.
    • Gość: fj Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.cust.tele2.pl 14.06.09, 22:33
      Orange Free: 60zl/miesiąc; 500MB limit, połączenie EDGE -> 3KB/s (przez pierwsze
      trzy dni okresu rozliczeniowego chodzi > 10KB/s!!! yeah)

Mam oryginalny system (Ubuntu i Windows), oba chcą ściągać aktualizacje. I
      ściągają. 10 MB w 14h. Orange zakłada, że nikt nie ma oryginalnych systemów, a
      poprawki bezpieczeństwa mu nie są potrzebne.

Oczywiście oglądanie YouTube, Skype, Wrzuta, P2P czy cokolwiek, co wymaga
      REALNEGO połączenia z internetem (i nie o opóźnieniach rzędu sekundy lub więcej)
      nawet nie wykrywają tego połączenia (Windows rozłącza co kilka minut, Ubuntu
      jakoś sobie radzi - własne skrypty dla pppd).

Mieszkam 200 metrów od BTS-a Orange.
    • Gość: Tomekk Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.centertel.pl 10.07.09, 12:59
      witam jeżeli byś chciał ten internet kategorycznie ci odradzam ponieważ za 60 zł miesięcznie masz tylko do wykożystania 1,5gb. Jeżeli przekroczysz ten limit to szybkość twojego transferu wynosi 16 kb i dodatkowo musisz czekać do nastepnego rachunku aby odnowił ci się transfer. ja teraz bardzo żałuje że skusiłem sie na to. Pozdrawim
      • Gość: Fanta Plus Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.centertel.pl 17.07.09, 10:23
        To DOBRY internet, nawet Najlepszy!

Może i nie jest przesadnie szybki ale to nawet lepiej - trzeba ćwiczyć cierpliwość, bo cierpliwość jest cnotą. Poza tym, niska szybkość ma dodatkowo tę zaletę, że uniemozliwia sciąganie nielegalnych plików, właściwie jakichkolwiek plików, ale w tym nielegalnych. Tak więc my - użytkownicy Orange - jesteśmy bezpieczni w sieci, bowiem nie ściągając niczego niedozwolonego nie musimy się martwić że ktoś nas aresztuje i uwięzi. Niska prędkość oznacza wolność, wolniej to bezpieczniej. Powtarzam raz jeszcze: dzięki niskiej prędkości nic nam nie grozi: nikt nas nie aresztuje, nie ukarze, nie zamknie w celi, nie będzie domagał się odszkodowania -ergo: oszczedzimy czas i pieniądze. Nikt też nie skonfiskuje naszego komputerowego sprzętu, bo Orange działa jak alibi. A więc będą mogły korzystać z niego nasze wnuki. To nas wyróżnia: odpowiedzialność, przesiębiorczość, dbałość o następne pokolenia, szacunek dla prawa, tak! Orange to jest to!

A więc bądźmy dumni z naszego Operatora, ja jestem! Dziękujemy in Orange!

PS

Uzytkownicy Orange jednoczmy się, poznajmy się! Proponuję żeby każdy z nas w tym celu malował twarz na pomaranczowo wychodząc z domu, co wy na to? A potem razem pójdziemy na ognisko i kiełbasy pieczone.
        • Gość: maggi Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.satfilm.net.pl 01.05.10, 22:46
          he he dobre . Tak pomarańczowi niech wyjdą na ulice a wszyscy inni
          niech ich ze współczuciem poklepują po ramieniu :))
        • Gość: :O Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: 79.162.209.* 18.11.11, 21:36
          o ja jebie
    • Gość: AREK NIE polecam nikomu IP: *.centertel.pl 26.08.09, 10:24
      witam,
      internet orange free dom który posiadam jest powodem bardzo częstych skoków
      ciśnienia.
      -JEST POWOLNY
      -JEST DROGI
      -ZA MAŁO OFERUJĄ ZA TAK DUŻE PIENIĄDZE
      -CZĘSTO ROZŁĄCZAJĄ (NAWET NA 10 MINUT)
      -CZĘSTE NIEMIŁE NIEPOROZUMIENIA(PRÓBOWALI MI WMÓWIĆ ŻE NIE OPŁACIŁEM JAKIEGOŚ
      POPRZEDNIEGO RACHUNKU A JAK BYM NIE OPŁACIŁ TO BYM NIE MIAŁ INTERNETU. RAZ
      ZAMIAST RACHUNKU 60ZŁ DOSTAŁEM RACHUNEK 120ZŁ. ODCZEPILI SIĘ ALE NIE
      PRZEPROSILI. ZERO WYJAŚNIEŃ. A JAKBYM IM UWIERZYŁ ŻE NIE ZAPŁACIŁEM TO CO BY
      BYŁO? KOLEJNE 60 ZŁ DOSTALI BY W PREZENCIE ZA TEN BEZNADZIEJNY INTERNET)
      NIE BIERZ TEGO. na laptopie Cię wykorzystają bo dużo przepłacisz a przez ich
      BEZNADZIEJNY internet można popaść w depresję. masz niby 1GB limitu ale jak
      wejdziesz kilka razy na youtube oglądać filmiki w necie to już masz po limicie.
      u mnie w miejscowości Mszczonów była prdkość 50kb/s (np w wawie mają 7200kb/s
      czyli 7,2mb/s).limit mi się skończył i mam 7kb/s nic już nie działa. serdecznie
      ODRADZAM WSZYSTKIM TEN INTERNET. DUŻO LEPSZY JEST INTERNET W PLAY. pozdrawiam

NIE BIERZCIE TEGO BADZIEWIA
    • zwrotnic Re: Orange - internet bezprzewodowy 13.09.09, 20:40
      Witam ! ja sobie zamówiłem internet bezprzewodowy w Orange i powiem
      że żałuje zakupu.Zamówiłem internet kurierem po 11 dniach od
      podpisania umowy mi podłoczyli w trakcie braku internetu dzwoniłem
      chyba 10 razy a i jeszczse jedno nie będziesz płacił 39zł 50 gr.
      tylko więcej to jest chore !!! a babki z Obsługi Klienta to też
      jakby pierwszy dzień tam pracowały ... odradzam kupowanie telefonu
      czy internetu w Orange bo mówiąc krótko zostałem oszukany !!!
    • Gość: nicol Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.cdma.centertel.pl 23.09.09, 18:38
      mam orange i wkopałam sie 1 mc chodzilo super bo było probny a teraz
      zabieraja mi predkosc co 2 dni...nawet za to za ogladam na you tube
      czy na nk focie ...tak mi powiedział
      konsultant .masakraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    • Gość: mi Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.centertel.pl 23.11.09, 13:58
      ja nie polecam internetu w orange a dobre opinie wystawiaja za zwyczaj
      konsultanci. prawie wogole nie dziala, ciagle blad wczytywania strony albo
      przekroczony limit czasu...kiepski nie polecam. wlasnie mam ten internet i chce
      zrezygnowac..
    • Gość: Tomasz M Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.centertel.pl 30.11.09, 22:12
      Witam!
      Chciałem dodać recenzję ogólnie co do Orange internet czy to biznes czy dla użytkownika nie biznesowego.
      Posiadam na moje nieszczęście ten internet.
      Myślałem że jest to dobre rozwiązanie dla firmy w "firmie" i w domu - niestety moja największa pomyłka.
      I tak mam interent w firmie a w domu mimo to że kozystam z internetu na laptopie to mogłem mieć internet
      przewodowy bez ograniczeń i zawrotnymi prędkościami.
      Zasięg pozostawia wiele do życzenia jeżeli jest zasięg E to można sobie żyły podciąć.
      Poza tym działanie to tragedia. Przy moim modemie przy przejściu z zasięgu 3G na 3G+ traci połączenie- trzeba rozłączać i łączyć ponownie MASAKRA!!!.
      Jeżeli nie musicie nie kupujcie tego typu internetu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
      Mógłbym jeszcze wiele pisać np. po przekroczeniu limitu albo jeżeli chcecie zrezygnować jakie są koszty ale to lepiej się dowiedzieć przed podpisaniem umowy. Pozdrawiam i ostrzegam.
      • Gość: paula__@buziaczek. Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.cdma.centertel.pl 11.12.09, 07:18
        Mam ten nieszczesny internet od pol (?) roku i czekam kiedy wreszcie skoncza się
        te 24m-c umowy!
        Ile więc wynoszą koszty zerwania umowy??

Internetu nie polecam!
        Niestety mieszkam w takim miejscu ,że tylko orange powiedziało ,że moze da rade.
        No i przez miesiąc próby było wszystko ok. A teraz...;/ Masakra. Od godziny
        18-19 połączyć sie z internetem graniczy z cudem. Ja rozumiem gdy nie ma sygnału
        itd ale gdy wszystko działa a on sie poprostu nie łączy to cos tu jest nie
        halo!? Do tego te limity....O.o Płacisz niemałą kase, interent chodzi jak chce,
        łaczy się jak ma humor i do tego limit. Paranoja! Chociaż ten limit powinni znieść!
      • pogis1 Re: Orange - internet bezprzewodowy 18.04.10, 16:37
        Posiadam internet bezprzewodowy z orange i jestem zadowolony,pieknie wszystko smiga predkosc 450kb/s-700kb/s,mieszkam w kluczborku na obrzeżach miasta,nic nie zrywa nic nie zakłuca.nie polecam oprogramowania orange free(tandeta)proponuje poszukac innego(ja posiadam Mobile Connect z Tele2)
    • Gość: js Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.centertel.pl 15.12.09, 14:13
      zanim kupisz weź na próbę. ja płacę abonament i nie korzystam. w
      plusie internet chodzi 20x szybciej kupiłem drugi abonament. orange
      tylko bajeruje, jak cos nie działa to i tak masz płacić. w Kościanie
      odradzam orange- nie działa
    • reklamowka_na_209 Wiadomość dla osób zainteresowanych ORANGE 26.12.09, 22:27
      Decydując się na internet w Orange, proszę przede wszystkim pamiętać o tym, że prędkości o których wspominają Państwu sprzedawcy w salonach nie mają wiele wspólnego z rzeczywistością. Otóż dlaczego? Chodzi głównie o nadajniki, niestety ale żeby wygodnie z tego korzystać trzeba mieszkać w dużym mieście. Orange nie sprawdzi się na wsi, czy też w mniejszych miejscowościach.

Tydzień temu korzystałem z tej usługi. W Warszawie wszystko pięknie, szybkie logowanie i internet działał dobrze. Strony + YouT_be, jakieś mniejsze pliki szybko i sprawnie dostawały się na mój dysk.

Wystarczyło pojechać kilkanaście kilometrów za Warszawę i już szybkość spadała diametralnie. Transfery rzędu 4-6 KB/s to norma. Czasami wskoczyło na 30 KB/s.

Podsumowując, orange polecam ale dla osób, które korzystają z niego w obrębie miasta, cały czas dostęp do poczty itp. Sprawdzi się w 99%.

Internet poza miastem - neostrada (minimum 1Mbit/s) lub coś podobnego.

PS> zanim Państwo spytają sprzedawcy o Orange mobilny proszę dzwonić na infolinię, tam dowiedzą się Państwo jak wygląda sprawa zasięgu w okolicach gdzię najczęściej będą Państwo wykorzystywać usługę.

Pozdrawiam.
      Reklamówka ;-)
    • Gość: larus Re: Orange - internet bezprzewodowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.09, 10:55
      Ty przede wszystkim sprawdź czy będzie działać tam gdzie chcesz używać,
      bo ja miałem internet w orange i nawet we własnym domu nie mogłem
      używac a mieszkam w centrum duzego miasta. z moich doświadczeń wynika,
      ze najlepszy jest internet plusa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka