Gość: darek IP: 213.17.168.* 26.05.08, 22:34 o moj boze, az 100 osob zatrudniaja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: T A niby z jakich miast mają ich ściągać? IP: 78.8.78.* 26.05.08, 22:38 Wrocław, Poznań, Warszawa czy Kraków mają same problemy z obsadzeniem stanowisk. Już widzę jak pracownik Wrocławskiego oddziału Opera Software czy Google pali się do pracy w indyjskim przedsiębiorstwie porzucając własną firmę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
posraldescu Re: A niby z jakich miast mają ich ściągać? 26.05.08, 23:40 To byłby koniec takiego uciekiniera. Potem być może pozwolą mu czyścić ubikacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kriis Re: A niby z jakich miast mają ich ściągać? IP: *.bchsia.telus.net 27.05.08, 02:52 Z mojego doswiadczenia z nimi (Canada) wiem ze: 1. Duzo obiecuja - albo 2. Klamia (to sprawa obyczajowo - kulturowa; nic w tym zlego dla nich ze mowia to co mowia)- albo 3. Lubia duzo gadac (gadatliwosc) - albo 4. Lubia przechwalanie - jaki to wazny jestem etc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: A niby z jakich miast mają ich ściągać? IP: 217.149.44.* 27.05.08, 08:22 Do tego dodaj ze sa niechlujni i nieprofesjonalni. Wiekszosc z nich nie przeczytala zadnej ksiazki z dziedziny komputerow, cala umiejetnosc to 'copy and paste'. Jak mozna spodziewac sie ze ludzie ktorzy mieszkaja w domach z kupy zwierzat sa w stanie opracowac szczeglowe i wymagajace dopracowania w detalach systemy, procedury. Oni potrafia robic wrazenie i balagan... wszedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel dlaczego rzad nie wspiera polskich start-upow? IP: *.staff.com.dtu.dk 27.05.08, 08:25 dlaczego rzad nie wspiera polskich start-upow tak jak robi to rzad dunski poprzez swoje uczelnie? Przyklad z wydzialu MIC (nanotechnologia) an Danmarks Tekniske Universitet www.mic.dtu.dk/English/Innovation/StartUps.aspx Wydzial COM (teraz Fotonik): www.com.dtu.dk/English/Collaborations/SpinOffs.aspx Odpowiedz Link Zgłoś
nkab Bo polski rzad jest gupi. 27.05.08, 10:43 To już ten hinduski lepiej kuma o co chodzi. A chodzi o kursy dla już wykształconych. Chcą nauczać naszych robienia aplikacji biznesowych, ha ha ha. A kto wie czy nie jest to jakaś sekta, która pod płaszczykiem inwestycji, chce programować polskie mózgi. A nasz códotwórczy rząd da im na to przyzwolenie. Fajne, 1000 ludzi zatrudnią a kursy przejdzie 3000. Tylko po co jak po naszych kursach brak chętnych do wykonanych już biznesowych produktów. Andrzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nene Re: Bo polski rzad jest gupi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 18:40 gupi-rozumiem, ze trzymasz sie konsekwentnie konwencji;P;)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek Tylko nie Hindusi IP: *.elisa-laajakaista.fi 26.05.08, 22:38 Juz wspolczuje tam zatrudnionym. Jeszcze tu sie rozmnoza i nas zaleja. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinmarcin12 Re: Tylko nie Hindusi 27.05.08, 11:14 Gość portalu: wujek napisał(a): > Juz wspolczuje tam zatrudnionym. > Jeszcze tu sie rozmnoza i nas zaleja. To sie makrela wkur.. Donek ciapatych Jej do Danzig sciaga. Tak, trzymaj Donek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Jak mi się to nie podoba, gdyby to byli niemcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 22:42 czy hamerykańce to okey, ale Hindusi będą nas uczyć informatyki nawet tworzenia aplikacji biznesowych? To jakieś wolne żarty. Co oni osiągneli w tej dziedzinie oprócz tego że są podwykonawcą dla firm z zachodu? Jakoś nie mogę skojarzyć żadnej hinduskiej aplikacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Jak mi się to nie podoba, gdyby to byli niemc IP: 217.98.20.* 26.05.08, 23:08 No dokładnie. Hindusi są niezłymi podwykonawcami, urośli na outsourcingu nie z powodu jakichś genialnych umiejętności lecz bardzo taniej i dostępnej siły roboczej. Wszystko ma jednak granice i niektóre firmy zwijają się z Indii, gdyż powoli acz stale rosną koszty. Łatwiej założyć centra w europie Środkowej, ludzi zdolnych nie brak a i z komunikacją o niebo lepiej (mam na myśli strefy czasowe i odległości). Widać Hindusi wpadli na to samo i próbują robić zachodnim firmom konkurencję, tylko co oni mogą nam zaoferować? Pracę po 100 USD / miesięcznie? ;P A z tym "nauczaniem informatyki" czy "budową aplikacji biznesowych" to już totalne przegięcie, mogliby się chłopaki w niejednej polskiej firmie sporo nauczyć, także w najnowszych technologiach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczoland atakuje Re: Jak mi się to nie podoba, gdyby... IP: *.dhcp.embarqhsd.net 27.05.08, 00:38 Zastanawiam sie dlaczego wciaz tak duzo informatykow (programistow dokladniej biorac...) z Indii przyjezdza do pracy w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Jak mi się to nie podoba, gdyby... IP: 217.149.44.* 27.05.08, 08:25 Owczy trend z lat ubieglych, ponadto wciaz sa tani... Dodatkowo ci ktorzy sie juz zadomowili i zdobyli pozycje wprowadzaja i popieraja drugich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elim Re: Jak mi się to nie podoba, gdyby to byli niemc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 23:44 Panowie(anie), macie obraz indyjskich firm informatycznych sprzed 10 lat. Obecnie to wielcy i rownorzedni gracze na rynku bez kompleksow konkurujacych z dzialami wdrozen HP czy IBM. Wiekszosc duzych firm informatycznych z indii jest na 5 (najwyzszym) poziomie CMMI co dla polskich firm i wielu europejskich/amerykanskich jest poziomem nieosiagalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lbaal Re: Jak mi się to nie podoba, gdyby to byli niemc IP: *.chello.pl 26.05.08, 23:47 Chyba 5 poziomie CMM... Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil 5 poziom CMM - i o to wlasnie chodzi! 27.05.08, 08:52 Przeciez wlasnie w tym problem, ktorego sie jeszcze nie dostrzega, ze te kolejne poziomy to tak naprawde kolejne poziomy odmozdzenia. Co z tego ze tak ladnie to wyglada, bo caly proces tworzenia i zarzadzania oprogramowaniem jest ustandaryzowany, jesli, po pierwsze, radykalnie zwieksza to koszty, po drugie, pozwala na zatrudnianie totalnych idiotow, a firmy z tego korzystaja. Najwiekszy, moim zdaniem, problem z Hindusami z IT jest taki, ze ci ludzie, kulturowo przyzwyczajeni do kieratu, nie potrafia myslec samodzielnie, nie potrafia analizowac problemow, a co najwyzej, przykladac do nich schematy. Z takimi ludzmi nie da sie pracowac przy tworzeniu aplikacji - abstrahujac od tego, ze roznice kulturowe nie pozwalaja im zrozumiec europejskiego uzytkownika. Tam gdzie Hindus polozy uszy (bo jest nauczony uleglosci wobec autorytetow), tam Europejczyk czy Amerykanin podejmie polemike. Nie rozumiejac tego nie mozna tworzyc dobrych systemow dzialajacych na styku firma- klient. Zwlaszcza ze to nie jest jedyna roznica! Druga sprawa jest taka, ze w Indiach KAZDY kto potrafi wlaczyc PCta, jest zatrudniany przez kolejne firmy, ktore w tych ludzi nie inwestuja - i potem taki idiota dostanie wytyczne, procedury, schematy - i je bezrefleksyjnie powiela. Na koniec dwa przyklady, odnosnie do jakosci i kosztow uslug. Ostatnio moj klient przeniosl swoj dzial zarzadzania serwerami do Indii. Ja potrzebowalem jakiejs zmiany w konfiguracji i dzwonie do takiego misia - on bardzo grzecznie, wedle procedur, wysluchal czego od niego chce, a ja mu wytlumaczylem czego POTRZEBUJE, nie narzucajac rozwiazania. To oczywiste, prawda? Oni zajmuja sie konfiguracja, wiec oni dobieraja rozwiazanie zgodne z potrzebami uzytkownika i swoimi wytycznymi, prawda? Po pietnastu minutach tlumaczenia uslyszalem: tio zniaczy cio ja mam ziobic? Tlumacze jeszcze raz, od poczatku. Odpowiedz: tio cio mam byc ziobione? Poddalem sie i podziekowalem. I co mi po tym, ze taki krowoje*ca napisze raport z interwencji, wyklika iles ticketow w swoim systemie Swieta Krowa Integrated, skoro ja nadal nie mam zmiany w konfiguracji i musze ja zrobic sam?! Drugi przyklad - koszty: robilem kiedys projekt dla polskiego operatora telco. Sumaryczny koszt 80 osobodni. W mniej wiecej tym samym czasie u innego operatora (u ktorego teraz pracuje, stad wiem) wdrazany byl ten sam projekt w tym samym systemie. Robili to Hindusi, trzy razy tansi od mojego zespolu w Polsce. Ich koszt: 320 osobodni. I kto tu, ku*wa, jest tanszy?! Roznica kosztu wynikala z tego ze zamiast napisac jeden modul, wywolac go w czterdziestu innych, oni zmieniali kod w czterdziestu miejscach. I czego oni nas maja uczyc? Know-how? Bez jaj... ---------------------------------------------- Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gupi Re: 5 poziom CMM - i o to wlasnie chodzi! IP: 170.252.11.* 27.05.08, 09:20 WOW, Chyba naprawdę nerwa złapałeś na ciapatych, bo taki długi post... Żeby dodać swoje 3 grosze - właśnie tydzień temu Microsoft pożegnał się z Indyjskim supportem swoich SQLi. Po prostu, 95% kolesi z Indii jest słabo zorientowana w tematach w których podobno są ekspertami - a jak rozmawiam z kumatym indiańcem, to okazuje się że pochodzi z Indii, ale od 10 roku życia siedzi w Stanach albo UK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idiotozerca Re: 5 poziom CMM - i o to wlasnie chodzi! IP: 213.42.21.* 27.05.08, 09:34 CALKOWICIE CIE POPIERAM !!! Mam z nimi do czynienia na co dzien, prywatnie i zawodowo. I to nie tylko w IT, ale w kazdej dziedzinie biznesu. Rece czasami opadaja i noz sie w kieszeni otwiera, ale nie mozesz zmienic niczego, bo oni nawet NIE ROZUMIEJA DLACZEGO MASZ DO NICH PRETENSJE. Poziom zawodowy odtwarzania wbitych mlotkiem do glowy czynnosci, pierwszy lepszy polski nastolatek ma wiecej inwencji i umiejetnosci. Ach, szkoda tylko slow... Moim zdaniem prezydent Gdanska powinien pojechac na 3 miesiace do Indii i popracowac z nimi na biezaco. Szybko zmienilby zdanie, jesli zalezy mu na image'u miasta. Pomysl po prostu smieszny !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pissonu nietylko mnie się to nie podoba! 27.05.08, 00:15 elim napisał(a): > Panowie(anie), macie obraz indyjskich firm informatycznych sprzed > 10 lat. Obecnie to wielcy i rownorzedni gracze na rynku bez > kompleksow konkurujacych z dzialami wdrozen HP czy IBM. Nie z przed 10 lat a za 20! > Wiekszosc duzych firm informatycznych z indii jestna 5 (najwyzszym) >poziomie CMMI co dla polskich firm i wielu > europejskich/amerykanskich jest poziomem nieosiagalnym. BZDURA! Pomylili ci sie hindusi z izraelczykami! Hindusi są doskonałymi myślicielami. zawsze myśla. Ale problempolega że nie myśla o tym co potrzebuja klienci! Ale ... mysłą, ty tez mysłałes że 10 lat temu! Powiedz skąd znasz hindusów, ile lat z nimi pracowałes? Nigdy wiecej polacy nie powinni dopuszczac hindusów aby ich kontrolowali! To nieroby, onu zawsze mysla .... ale nie o tym za co im sie płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz Re: Jak mi się to nie podoba, gdyby to byli niemc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 09:18 Kto ma wiedziec ten wie. W takich miejscach jak Indie, Chiny i Filipiny te firmy by byly na 6 albo i 10 stopniu CMMI jezeli by byl dostepny, Ale, niestety to nic nie znaczy w codziennej pracy nad projektem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojciech Re: Jak mi się to nie podoba, gdyby to byli niemc IP: 195.116.103.* 27.05.08, 10:55 Drogi kolego, mam od jakiegoś czasu do czynienia z jedną hinduską firmą i jej flagowym produktem, która to firma też ma niby ten "5 poziom CMMI". I powiem Ci, że ten produkt w większości składa się z najgorszego kodu i najgorszych praktyk kodowania z jakimi przyszło mi się zmagać w pracy zawodowej. Nie wspominając o tym, że pojęcia takie jak dokumentacja techniczna czy analityczna nie istnieją, co przy wieloletnim cyklu życia tego produktu jest poważnym błędem, ale głupi klienci to kupują bo nie wiedzą co ich czeka, tzn. jakie będą problemy z serwisem i rozwojem softu. Jeden taki kierownik jak mnie zatrudniał to strzelał mi tymi tekstami o 5 CMMI, teraz jak mi ktoś to mówi to uważam, że sam nie wie o czym mówi bo to się ma nijak do rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: informatyk Jak mi się to nie podoba, gdyby to byli niemc IP: *.gdynia.mm.pl 26.05.08, 23:52 Franek napisał(a): > czy hamerykańce to okey, ale Hindusi będą nas uczyć informatyki > nawet tworzenia aplikacji biznesowych? Jedyny krajodktórego mozna sie nauczyc tworzeniemaplikacji biznesowych to Amerykanie. Tak zarzadzanie rykszami, to wspaniały biznes w Indiach! Niech wpierw wytłumacza jakie biznesy maja w Indiach! Palenie zon? Czy łapanie ofiar na handel narzadami ... nerki, wątroby, płuca, oczy, a zwłoki do .... rowu! Hindusi to jedni z najwiekszych oszustów na swiecie! > To jakieś wolne żarty. Co oni osiągneli w tej dziedzinie oprócz >tego że są podwykonawcą dla firm z zachodu? Wpierw okradli AMD a teraz okradaja Intel! AMD był na tyle madry ze powywalał wszystkich Hindusów ... a Intel na tyle głupi żezaczął zatrudniac hindusów. U intela obecnie juz sie mówi po .... hindusku! > Jakoś nie mogę skojarzyć żadnej hinduskiej aplikacji A liczenie na świete krowy? Odpowiedz Link Zgłoś
orxor Re: Jak mi się to nie podoba, gdyby to byli niemc 27.05.08, 08:05 A jakie znasz aplikacje biznesowe ? MS Office ? :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Hindusi chcą zrobić z Gdańska informatyczną s IP: *.chello.pl 26.05.08, 23:14 No wlasnie.... nie 100 ale niecale 20 obecnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Hindusi chcą zrobić z Gdańska informatyczną s IP: *.bredband.comhem.se 26.05.08, 23:30 Jeszcze niczego w Polsce nie zrobili, jako przykład podam Polkolor w Piasecznie, duzo obiecanek i zwalniają ludzi. Nawet jakby zatrudnili 500 to będą niczym przy potencjale polskich spółek, choćby Asseco. Hindusi to marny inwestor, bez know-how za to z gebą pełną obietnic. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Kto będzie za to płacił? 27.05.08, 00:05 Gość portalu: gosc napisał(a): > No wlasnie.... nie 100 ale niecale 20 obecnie ********************************* O sprawie trąbi się od dwóch lat i niewiele z tego wynika. Poza tym skrzętnie jest omijana sprawa: kto, ile i za co będzie płacił? Nie wydaje mi się, by absolwenci wyższych uczelni chcieli marnować czas, który mogą przeznaczyć na ułożenie sobie życia. Sprawa jest równie dęta, jak projekt utworzenia w Gdańsku szkoły bursztyniarstwa. Chętnych było wielu do zagospodarowania publicznych pieniędzy i... cała para poszła w gwizdek. Na markę pracuje się całymi latami, a nie ogłasza na konferencji prasowej. W każdej dziedzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wupa Hindusi chcą zrobić z Gdańska informatyczną sto.. IP: *.glfd.cable.ntl.com 26.05.08, 23:27 Ciekawe czy zatrudnia tam tez tlumacza biegle wladajacego Hinglish? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lbaal Centrum "Doskonalosci" IP: *.chello.pl 26.05.08, 23:27 Widzialem pare miesiecy temu takie Centrum "Doskonalosci" (excellence center) - czyli po polskiemu helpdesk, najtansza sila robocza ludzi nie majacych zielonego pojecia o informatyce poza podrecznikiem rozwiazywania problemow (a raczej przekierowywania zgloszen do zespolow "zaawansowanych" w Europie i USA). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cmok ...importowana etyka pracy dla Polakow... IP: *.hsd1.nj.comcast.net 26.05.08, 23:32 airpaharganj.com/Work.aspx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Badneras Re: ...importowana etyka pracy dla Polakow... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 11:58 To chyba lepsze :) airpaharganj.com/funny.aspx Odpowiedz Link Zgłoś
posraldescu Re: Hindusi chcą zrobić z Gdańska informatyczną s 26.05.08, 23:43 O powodzeniu wszelkich inwestycji tego typu gdzie mamy do czynienia ze skoszarowanym chłopstwem decyduje dostępność do uciech tego świata. Jeśli w Gdańsku branża towarzyska nie jest dostatecznie rozwinięta nie ma szans na powstanie nawet Centrum Badań nad Świętą Krową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azerty brudasy z indi daja prace polakow!!co za paradox!! IP: *.dsl.club-internet.fr 27.05.08, 00:22 zalosne!!polacy do roboty!!w gdansku beda dzielnice hinduske jak w angli gdzie polki sie beda sprzedawac !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WS Re: brudasy z indi daja prace polakow!!co za para IP: *.whirlpool.com 27.05.08, 08:01 Korespondnencie z Francji - Lepiej martw się o to czy będzie cię twój chłopak zapinał jak będziesz zmywał naczynia tam na obczyźnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Znowu Polacy nic nie potrafią, IP: 195.117.255.* 27.05.08, 09:00 to Hindusi muszą to robić,a my nic, wykształciliśmy , jesteśmy najlepsi na świeciie i nic, i du.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: informatyk Hindusi chcą zrobić z Gdańska informatyczną sto.. IP: *.gdynia.mm.pl 26.05.08, 23:43 Pierwotnie plany Hindusów zakładały stworzenie 500 miejsc pracy. Taką liczbę zadeklarowali przedstawiciele inwestora rok temu. W międzyczasie Gdańsk tak bardzo spodobał się Hindusom, że plany zostały znacznie rozszerzone." Hindusi wracajcie do Bangalore. Polska was NIE potrzebuje, obejdziemy sie bez was! "- W ciągu najbliższych paru lat chcemy zatrudnić w Gdańsku łącznie tysiąc osób - mówi "Gazecie" prezes Zensara Ganesh Natarajan i równocześnie od 7 kwietnia prezes organizacji NASSCOM, która zrzesza indyjskie firmy informatyczne." Chciec to można, ale trzeba wpierw płacic informatykom po 50,000 miesiecznie i ani grosza mniej! " Ta nominacja może mieć kluczowe znaczenie dla pozycji Gdańska i Polski na informatycznej mapie Europy." BZDURA! Polska, Czechy, Węgrzy i Rosjanie są jednymi z najlepszych programistów na swiecie i obejdziemy sie bez hindoli! "Zaczęło się od tego, że Natarajan ogłosił miesiąc temu zamiar zorganizowania we wrześniu w Gdańsku międzynarodowej konferencji branży informatycznej." Konferencja ok, przyjedzcie zostawcie kochane pieniadze i wracajcie do siebie! " Z Indii przyjadą prezesi wszystkich największych graczy na rynku, będą też przedstawiciele firm europejskich. Chcemy im zaproponować utworzenie w Gdańsku bazy usług informatycznych dla całej Europy realizowanej tu przez największe indyjskie koncerny." Nie dziekujemy, wszyscy po woli sie przekonywuja ze z Hindolami nie da sie pracowac! "Zensar chce stworzyć w Gdańsku Centrum Doskonałości - szkołę dla informatyków, absolwentów szkół wyższych." To zbyteczne, po to jest Politechnika Warszawszka, Gdańska, i inne, wydział informatyki! Czas najwyższy aby Polska była dla Polaków, a nie raj dla hindusów. Wracajcie do Bangalore i tam udawajcie że cos potraficie. Polska was nie chce i nie potrzebuje. - Chodzi o to, aby nauczyć młodych ludzi nie tylko informatyki, ale także szczegółów tworzenia aplikacji dla biznesu - wyjaśnia Natarajan. Innymi słowy, firmy szukające w Europie miejsca na centra informatyczne obsługujące wielkie korporacje będą miały gwarancje, że w Gdańsku znajdą pracowników przygotowanych bezpośrednio do pracy, a nie jedynie napakowanych wiedzą akademicką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojciech Taa... no problem my friend... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.08, 23:45 Nie chcę krakać, ale hindusi marketingowo to starzy ściemniacze... naprawdę świetni handlowcy, ale nieźle się zdziwię jak to całe centrum zatrudni więcej niż 100 osób... a technicznie broń nas Wszechmogący, pracuję z jednym badziewiem od nich, które jakimś cudem wepchnęli wielu instytucjom na świecie.. e nie będę rozwijał wątku, nie spotkałem w każdym razie żadnego inżyniera, który by dobrze się wyrażał o ich produktach dlatego pozwalam sobie uogólniać. Nasza kadra kierownicza jest za to zawsze jakaś taka wniebowzięta, jak Ci hindusi to robią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michałłłł Re: Taa... no problem my friend... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 23:55 Firma, w której pracuję (globalny koncern), outsourcuje sporo do Indii. Efekt jest taki, że są wieczne opóźnienia i rzeczy są pięć razy poprawiane. Rotacja personelu tam jest taka, że co i rusz nowe nazwisko się pojawia w projekcie. A jak coś jest skomplikowanego lub czas goni, to i tak w Europie się robi... Sorry, ale radzę się z daleka od nich trzymać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IT guy No problem my friend...it's almost done... IP: *.ekspres.net.pl 27.05.08, 00:27 Wśród Hindusów pracujących w IT tylko jednostki znają się na rzeczy. Reszta to słabeusze którym wydaje się że są geniuszami. Myślę że prędzej oni mogą się uczyć od nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek My friend we got no money for you IP: *.bethere.co.uk 27.05.08, 02:56 Hmmmm jakoś niechce mi się wierzyć aby Hindusi się aż tak zachwycili, wszakże przepięknym miastem naszego Premiera DT a i zarazem byłego Prezydenta LW, żeby zapragnęli otwierać i prowadzić "uczciwie" oraz "rzetelnie" firmy z branży IT w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dexxor Hindusi chcą zrobić z Gdańska informatyczną sto.. IP: *.bethere.co.uk 26.05.08, 23:52 Ale sie podniecacie tym wszystkim, wazne ze beda inwestowali w Polsce a nie gdzie indziej, dostrzegli potencjal u nas, a jak beda malo placic to nikt nie bedzie u nich pracowal, proste.. Chyba lepiej inwestycja o takim charakterze a nie kolejna fabryka czy cos.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: informatyk Hindusi chcą zrobić z Gdańska informatyczną s IP: *.gdynia.mm.pl 26.05.08, 23:57 dexxor napisał(a): > Ale sie podniecacie tym wszystkim, wazne ze beda inwestowali w > Polsce a nie gdzie indziej, dostrzegli potencjal u nas, a jak beda > malo placic to nikt nie bedzie u nich pracowal, proste.. Chyba > lepiej inwestycja o takim charakterze a nie kolejna fabryka czy > cos.. Inwestowali? A moze po prostu zarzadzali pieniędzmi wyłudzonymi od władz miasta, i pozyczkami bankowymi. Niech inwestuja w hinduskich slumsach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdańszczanin Hindusi chcą zrobić z Gdańska informatyczną sto.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 23:59 Adamowicz naiwny jak dziecko. Hindusi chcą zarobić na tym - to normalne, bo na tym polega biznes. Adamowicz im pomoże, tzn. wyda kasę miejską, a polskie firmy informatyczne zostaną wyparte z rynku. Już teraz jest problem z zatrudnieniem informatyków w Gdańsku. Później będzie jeszcze gorzej, a Adamowicz cieszy się jak naiwne dziecko, że lokalne firmy znikną z rynku, a polscy informatycy będą siłą roboczą dla Hindusów. Brawo Panie prezydencie! Odpowiedz Link Zgłoś
pissonu Polkolor ... 27.05.08, 00:26 Co Hindusi zrobili wPiasecznie? Polkolor ... www.powiat-piaseczynski.info/informacja-czy-bedzie-strajk-ostrzegawczy-pracownikow-tdp-piaseczno,636.html www.powiat-piaseczynski.info/informacja-oswiadczenie-tdp-piaseczno-w-kurierze-poludniowym,580.html www.powiat-piaseczynski.info/informacja-masowe-zwolnienia-w-thomson-displays-w-piasecznie,238.html www.powiat-piaseczynski.info/informacja-zwiazki-zawodowe-tdp-piaseczno-w-kurierze-poludniowym,673.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aya Re: Hindusi chcą zrobić z Gdańska informatyczną s IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.08, 01:00 Kurde, ale się tu jadu wylało.. zamiast się cieszyć, że ktoś chce w Polsce inwestować, to kwasy jakieś, kręcenie nosem, durne stereotypy. Bo Hindusi.. oczywiście gdyby to byli Amerykanie, wszyscy polecielibyście im pokornie włazić do d..py, i na kolanach dziękować, że Wielka Hameryka zechciała u nas coś stworzyć? Co za matołki.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczoland atakuje Re: Hindusi chcą zrobić z Gdańska informatyczną s IP: *.dhcp.embarqhsd.net 27.05.08, 04:57 Widzisz "aya"... czesc z ludzi piszacych na tym forum ma juz za soba jakies kontakty zawodowe z Hindsusami. Dodam wiec - odrobina nieufnosci nie zaszkodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doda [...] IP: *.hsd1.ca.comcast.net 27.05.08, 05:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greatest Pole Ever Gdansk polskim Bombajem! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.05.08, 01:10 Brawo! Moze nareszcie cos sie ruszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arsapudamas Hindusi chcą zrobić z Gdańska informatyczną sto.. IP: *.dip.t-dialin.net 27.05.08, 02:19 Kiedyś nosiliśmy czapki tzw. Degolówki (po wizycie gen. de Gaullea). Teraz będziemy biegać w zimie w turbanach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc USA Hindusi chcą zrobić z Gdańska informatyczną sto.. IP: *.socal.res.rr.com 27.05.08, 02:33 hindusi ida tam gdzie mozna zrobic pieniadz, a w polsce nadal sa szanse, z tym ze hindusi najpierw ucza sie od amerykanow a pozniej ida do krajow trzeciego swiata gdzie mozna wylowic talent jak to sie zdarza wpolsce, generalnie pakistanczycy i hindusi to narody ktorym trudno ufac w interesach , ale widac polacy zlapali przynete Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio zapiecek IP: *.sttlwa.dsl-w.verizon.net 27.05.08, 02:39 och wy tlumoki!! Polska to zadupie i zapiecek Europy .... a nie stolica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WS Re: zapiecek IP: *.whirlpool.com 27.05.08, 08:02 Co cię obchodzi Polska uciekinierze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio zapiecek IP: *.sttlwa.dsl-w.verizon.net 27.05.08, 08:30 ... bo ja to jestem ten Polak ktory potrafi a ty palancie siedzisz w srajdolku i czekasz na Hindusow zeby ci zrobli stolice z Gdanska ! ... to juz lepiej oddaj ten Gdansk gebelsom ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Hindusi chcą zrobić z Gdańska informatyczną sto.. IP: *.bchsia.telus.net 27.05.08, 02:51 Z mojego doswiadczenia z nimi (Canada) wiem ze: 1. Duzo obiecuja - albo 2. Klamia (to sprawa obyczajowo - kulturowa; nic w tym zlego dla nich ze mowia to co mowia)- albo 3. Lubia duzo gadac (gadatliwosc) - albo 4. Lubia przechwalanie - jaki to wazny jestem etc Zalecalbym mniejsza wiare... PS. Niestety nie mam Polish font Odpowiedz Link Zgłoś
neiden co robia nasi.. 27.05.08, 04:41 najlepsi informatycy? czekaja na zatrudnienie w obcych firmach.dlaczego rzad nie ulatwia zakladanie interesow dla polakow w polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmika Hindusi chcą zrobić z Gdańska informatyczną sto.. IP: *.dsl.dynamic.simnet.is 27.05.08, 07:39 Przeciez ta rzesza nowych bezrobotnych nie bedzie Polsce potrzebna tylko IM !!!Zeby tylko nie dolozylo sie panstwo do tego !!!Jak chca niech sobie szkola narybek dla swoich potrzeb !Ale znam zycie i bedzie cos za cos ! Odpowiedz Link Zgłoś
ja_alexander Re: krowa co dużo ryczy malo mleka daje 27.05.08, 09:09 Hindusi jezeli maja jakis problem to rozwiazuja go w ten sposob ze robia spotkanie i nie opuszcza go dopuki doputy ktos nie wymysli rozwiazania. Szkopul w tym ze zlozone problemy ciezko rozwiazac z glowy bez kozystanaia z dodatkowych zrodel/ informacji wiec czesto te rozwiazania sa po prostu absurdalne. Mam wrazenie ze ten pomysl byl owocem jednej z takich "burzy mozgow". sorki za brak PL font. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Hindusi chcą zrobić z Gdańska informatyczną sto.. IP: 212.160.240.* 27.05.08, 08:59 No prosze ledwo Gdańsk rozpoczął kampanie promocyjną (czytaj: wynajął firmę PR) i od razu same sukcesy. Od razu okazał się rajem dla inwestorów tak jak Wrocław. Niedorajdy z innych miast natychmiast wzorem Gdańska i Wrocławia wynajmujcie firmy PR a sukces i pozycja tygrysa we wszystkich dziedzinach po tygodniu murowany. Ps. Albo dziennikarze sa tak naiwni albo współpracauja z agencjami PR. Odpowiedz Link Zgłoś
fajkat Hindusi chcą zrobić z Gdańska informatyczną sto.. 27.05.08, 09:00 Franek 26.05.08, 22:42 ("Jakoś nie mogę skojarzyć żadnej hinduskiej aplikacji") Gość: z 26.05.08, 23:08 ("mogliby się chłopaki w niejednej polskiej firmie sporo nauczyć") Itd, itp. W zasadzie się z tym wszystkim co do Hindusow zgadzam, tylko... ta nasza megalomania. Niech mi kto przypomni jakąś polską aplikację, nie jakąś tam księgowość, "Płatnik" dla ZUSu, czy grę "Wiedźmin" (na którą oczywiście Polacy też narzekają), ale taki prawdziwy hit. OK. Jak nie ma, to nie ma. To przynajmniej zarabiajmy lepiej, i dla siebie. Ale nie. Ci wspaniali informatycy pracują dla IBM, dla Microsoft, dla HP, you name it. Jedyny nasz hit, to może Blue Pill (nie, to nie viagra), Joanny Rootkitowskiej, sorry, Rutkowskiej. Tyle to za malo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fonejacker Hindusi chcą zrobić z Gdańska informatyczną sto.. IP: 92.116.48.* 27.05.08, 10:14 cos w temacie:) www.youtube.com/watch?v=M8woC9B30zE www.youtube.com/watch?v=wrfML3Es4QM www.youtube.com/watch?v=shMUlnetAA8 Odpowiedz Link Zgłoś