Dodaj do ulubionych

Naprawianie braków iPhone 3G

IP: *.aster.pl 26.10.08, 11:36
Napiszcie jeszcze jak zrobic potwierdzenia sms'ow? Zalosne ze tego nei ma, czy
w usa telefony tego nie maja? bo u nas od 10 lat

tego najbardziej brakuje a nie radia.

Na badziewny aparat bez focusa, lampy i jakichkolwiek ustawien tez nie ma rady
Obserwuj wątek
    • Gość: Agent Orange Nie rozumiem tej filozofii IP: *.aster.pl 26.10.08, 12:06
      Nie rozumiem tej filozofii - kupić niepełnosprawny telefon a następnie łatać
      jego luki i niedociągnięcia płatnymi aplikacjami.
      • snorri696 Re: Nie rozumiem tej filozofii 26.10.08, 13:08
        Proste. Sprzedajesz wybrakowany przedmiot reklamując go jako
        superhipertendyjazzyiinnszegłuieokreślenia, generalnie jako coś przełomowego.
        Frajerzy go kupują i później ich golisz z kasy aż miło. wredna, ale skuteczna
        odmiana marketingu.
    • Gość: Do Frajerów Smieszą mnie ludzie piszący o aparacie iphona IP: *.winn.cable.ntl.com 26.10.08, 12:33
      Frajerze!!! jak chcesz robić foty kup sobie aparat fotograficzny
      heeeeheheee
      • Gość: a Re: Smieszą mnie ludzie piszący o aparacie iphona IP: *.aster.pl 26.10.08, 12:45
        słusznie, a jak chcesz potwierdzenia sms i uzyteczny telefon to kup NOKIE
    • Gość: insomnis Naprawianie braków iPhone 3G IP: *.punkt.pl 26.10.08, 15:05
      Panowie przesadzacie. to przecież zajebisty telefon. wolę go niż jakies inne kulawe telefony. jestem świadom jego niepełności, ale przeciez jest świetny ipod, jest dostep do netu, jest świetna i mobilna ksiazka telefoniczna, jest duża mozliwośc personalizacji...

a to że nie ma potwierdzeń smsów, i zoomu w aparacie to za malo żeby tak narzekać na ten telefon...

skoro taki badziewski to po kiedo go kupujecie, ktoś Was zmuszał...
      • 4v Re: Naprawianie braków iPhone 3G 26.10.08, 15:53
        niestety wychodzi na to że to właśnie w iPhonie sporo funkcji kuleje, po prostu
        taka polityka Apple, to co najbardziej krzykliwe jest w iPhonie dobre
        (wyświetlacz, player, przeglądarka internetowa) za to bardziej wysublimowane
        funkcje - albo ich nie ma, albo są niedopracowane/okrojone.

• Gość: Wielkie Pento Re: Naprawianie braków iPhone 3G IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 09:46
        > Panowie przesadzacie. to przecież zajebisty telefon. wolę go niż jakies inne ku
        > lawe telefony. jestem świadom jego niepełności, ale przeciez jest świetny ipod,
        > jest dostep do netu, jest świetna i mobilna ksiazka telefoniczna, jest duża mo
        > zliwośc personalizacji...

Mój telefon też odtwarza muzykę, też ma dostęp do netu i też ma mobilną książkę
        telefoniczną. Personalizację również posiada.

Co więcej ma bluetooth, który działa, wysyła mi powiadomienia sms i jak chcę
        mogę mu wyjąć baterię. Więc który telefon jest bardziej kulawy, mój czy twój iphone?
    • tiresias Naprawianie braków iPhone 3G 26.10.08, 18:46
      Z drugiej - brak MMSów; słaby aparat, który nie potrafi nawet nagrywać filmów;
      niezdolność do uruchamiania aplikacji w tle; nieobecne wybieranie głosowe..
      ---
      to wszystko miała moja poprzednia nokia i funkcji tych nie używałem i nie
      potrzebowałem. tera mam ajfona i pasuje. ('odtwarzacz' muzyki w nokii to
      wprost porażka.)
    • Gość: LUK Naprawianie braków iPhone 3G IP: *.e-wro.net.pl 29.10.08, 23:08
      Nie jestem użytkownikiem iphona, ale nie trudno w nim zauważyć braki
      i ten artykół, choć ciekawy, pokazuje tylko że na nasze warunki i
      standardy iphone nie stanowi atrakcji. Nie pisze o tym bo komuś
      zazdroszcze, czy lubie się wymądrzać, czego dowodem jest to że
      jeszcze iphone 2G zainteresował mnie... do chwili gdy przeczytałem
      że to cudo nie kręci filmów, a potem posypały się braki. Dziwie się
      tylko tym którzy tak go chwalą, bo nie od dziś uważam że dająć 2000
      zł oczekuje "doskonałości" (wbrew temu co się czesto mówi, że nie ma
      nic doskonalego), a tak naprawde żadna to dkosnałość tylko standard.
      W USA iphone to zapewne cudo, ale tam jak przeczytałem i usłyszałem
      króluje wifi, a sieć nie jest tak rozwinięta jak u nas. Wnioskuje z
      tego że o ile tam się sprawdza, u nas jest lekko kuriozalnym
      urządzeniem, przy innych z niższej półki, za to mającym więcej
      opcji. Bynajmniej nie zmienia tego oproamowanie które coś poprawia,
      bo po pierwsze nie wszystko się da tak załatwić, a po drugie -
      powtórze się - za 2000 wszystko już powinno być wewnątrz. W mojej
      opinii powyższe to konkrety i chciałbym aby ktoś kto chwali iphona
      ustosunkował się do nich, ale nie koniecznie pisząc że mu to nie
      potrzebne, albo że to jest kompromis. Za takie pieniądze i reklamy
      jakie miał ten telefon spodziewam się bardziej poważnych arguemntów.
      • Gość: :))) Re: Naprawianie braków iPhone 3G IP: 94.75.67.* 10.01.09, 03:34
        Nie liczba "opcji", czy mrowie "możliwości" świadczy o wartości
        urządzenia. Nic nie jest do wszystkiego. iPhone to przede wszystkim
        telefon i jako taki jest najdoskonalszy z dotychczasowych. Tym się
        doskonale dzwoni i odbiera, szybko wyszukuje numer, wybiera, pisze
        SMSy. Podejście ilościowe, że za 2 tys. powinien mieć pięć razy
        więcej funkcji jest błędne. O sukcesie decyduje ergonomia, design (w
        tej kolejności) i "wow factor". Przemyślany interface, przemyślany
        zestaw funkcji i przemyślany dostęp do nich - to są mocne strony
        urządzenia. Zawsze można (i zawsze się stawia) powstawić zarzut, że
        "nie podaje zimnego piwa" - tylko po co? Potrzebujesz potwierdzenia
        SMSa? Kup Nokię. I nie piszę, że mi te czy inne opcje nie są
        potrzebne i że "kompromis", bo to zupełnie nie o to chodzi!
    • Gość: alonzo Re: Naprawianie braków iPhone 3G IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.09, 10:09
      Nie rozumiem jak można się podniecać byle gadżetami? Telefon ma służyć do rozmów
      telefonicznych i ewentualnie wysyłania sms-ów a nie do robienia fotek, słuchania
      muzyki (bo się nie da), prania pieluch czy oglądania TV. Dzisiejsze komórki
      produkowane są chyba tylko dla małych dzieci, muszą być kolorowe i mieć dużo
      różnych zbędnych funkcji.
      • mazer_rackham Re: Naprawianie braków iPhone 3G 10.01.09, 12:00
        > telefonicznych i ewentualnie wysyłania sms-ów a nie do robienia
        > fotek, słuchania muzyki (bo się nie da)

ciekawe czemu się nie da? o ile aparat foto na porządnym poziomie to jeszcze
        pieśń przyszłości o tyle nie rozumiem, co masz do wbudowanych playerów? to samo,
        co osobny player. no chyba, że po prostu nie lubisz słuchać muzyki poza domem....

> muzyki (bo się nie da), prania pieluch czy oglądania TV. Dzisiejsze komórki
        > produkowane są chyba tylko dla małych dzieci,

tak, dla małych dzieci 12-45 lat (w Polsce to będzie jakieś 12-35). jak jesteś
        starszy, ze starego pokolenia, to cóż, nie wymagaj od siebie zbyt wiele, jak i
        my od was nie wymagamy.
        • Gość: alonzo Re: Naprawianie braków iPhone 3G IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.09, 12:41
          mazer_rackham napisał:

> > telefonicznych i ewentualnie wysyłania sms-ów a nie do robienia
          > > fotek, słuchania muzyki (bo się nie da)
          >
          > ciekawe czemu się nie da? o ile aparat foto na porządnym poziomie to jeszcze
          > pieśń przyszłości

I pozostanie pieśnią przyszłości (a właściwie tylko marzeniem) bo nigdy komórka
          nie będzie miała dobrego aparatu fotograficznego.

o tyle nie rozumiem, co masz do wbudowanych playerów? to samo
          > ,
          > co osobny player. no chyba, że po prostu nie lubisz słuchać muzyki poza domem..

Racja nie słucham muzyki poza domem bo do słuchania muzyki mam dobre warunki w
          mieszkaniu na dobrym sprzęcie. Nie potrzebne mi są stopery do uszu w postaci
          niby słuchawek.
          >
          > > muzyki (bo się nie da), prania pieluch czy oglądania TV. Dzisiejsze komór
          > ki
          > > produkowane są chyba tylko dla małych dzieci,
          >
          >
          > tak, dla małych dzieci 12-45 lat (w Polsce to będzie jakieś 12-35). jak jesteś
          > starszy, ze starego pokolenia, to cóż, nie wymagaj od siebie zbyt wiele, jak i
          > my od was nie wymagamy.

Ja wymagam tylko tego żeby matoł ze stoperami w uszach nie właził mi pod auto
          (bo kto mi je umyje), żeby kretynka klikająca sms-y spadając ze schodów mnie nie
          potrąciła_
    • Gość: nemo1876 Naprawianie braków iPhone 3G IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.09, 20:25
      uważąm że iphone jest piękny. bajerancki.
      bardzojednak żałuję że tak ułomny.
      tak oczywiśćie. to najlepsza słuchawka do dzwonienia, niech spadam na bambus. no nie wiem. miałem smartfon nikii aparat 3mp odtwarzacz jaki chciałem (symbian hehe) wszystko co trzeba. i bateria trzymała i nie musiałem (sic!) sie ciągle chcąc nie chcąc z siecią łączyc.
      zmieniłem go koniec końców na Lgku990 - przypadkiem zresztą, czyli w zasadzie ułomny klon ułomnego ajfona, tylko że jakoś jak jade o świcie przez kaszuby i chcę zrobic fote ,a aparat akurat w domu leży to robię. (5 mp) chcę nakręcić film na bibce, kręcę(120fps)
      gpsa mi brakuje, to fakt. ale tylko tyle.
      reszta niebo. a kosztuje nawet nie 600!
      za 2tysie, to można kupić niezłe cacko.
      powtórze sie. szkoda że ajfon ma tyle wad bo bardzo jego idea mi sie podoba. i licze na to że jak wejdzie trzeci a ja właśnie bede mial koniec abonamentu to sie i apple i orange postarają.
      a jak nie
      to cóż
      zostaje Lg. Samsung. Htc, spv. Rim. asus. (nokia odpada, po 990 juz zawsze bede kupował dotykowce!) :)

Panowie. nie bijcie piany. bo argumentów Wam brakuje, a "bo to najzajefajniejsza słuchawka do dwonienia" nie jest argumentem, bo jak na mój gust to nokia za 3oo i 1700 na wyjazd na narty to jest dopiero bajer!
      hehe
      pozdrawiam
      ----------------
      czekając na niezypanego ajfona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka