Dodaj do ulubionych

MS Office będzie dostępny online za darmo

IP: 131.207.227.* 29.10.08, 14:53
Czym to się ma różnić od wordpada? Jak chce zadarmo mieć w pełni funkcjonalny
pakiet biurowy to mam openoffice albo IBM Lotus Symphony. Jak chce mieć pakiet
on line który działa ze wszystkimi przeglądarkami to mam Google documents ,
ZOHO , albo nawet Edit Grid.

Widać ,że M$ grunt pali się pod nogami ...
Obserwuj wątek
    • Gość: przemekspider MS Office będzie dostępny online za darmo IP: *.pekny-unimex.cz 29.10.08, 17:34
      www.przemekspider.com/2008/10/wkrtce-internetowa-wersja-microsoft.html
    • Gość: A opera?? MS Office będzie dostępny online za darmo IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.10.08, 17:46
      Zapomnieli o operze??? Skandal!!!
      • Gość: mileyski Re: MS Office będzie dostępny online za darmo IP: *.toya.net.pl 29.10.08, 18:08
        A kto będzie sobie zawracał głowę niszowymi przeglądarkami.
      • Gość: krytykk Re: MS Office będzie dostępny online za darmo IP: 89.100.251.* 29.10.08, 21:50
        nikt tego nie uzywa...
    • Gość: nix a jak zaczniesz pracować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.08, 18:50
      a jak zaczniesz pracować i będziesz miał obrobić w domu profesjonalne dokumenty
      pakietu Offica - bo w pracy tak ci zlecą - to migracja na inny szablon sprowadzi
      cie do parteru. O powrocie nie wspominając. Inne aplikacje są dobre dla amatorów.
      • von.g Re: a jak zaczniesz pracować 29.10.08, 22:39

Problem z niezgodnością standardów działa w 2 strony. Sa kraje i firmy które
        używają tylko dokumentów w ustandaryzowanych formatach. Np Estonia albo niektóre
        stany w USA używają open document jako formatu. Niektóre firmy traktuja pdf jako
        standard. I co wtedy zrobisz w wordzie?
      • Gość: q Re: a jak zaczniesz pracować IP: 87.204.193.* 31.10.08, 08:39
        office dla profesjonalistow. lol. po prostu lol. do tekstu to sluzy latex moi
        drodzy.
        • Gość: Luthor Re: a jak zaczniesz pracować IP: 216.93.183.* 04.11.08, 13:26
          A właśnie MS Office jest jedynym rozsądnym wyborem dla firm. W innych programach
          jest za dużo problemów z wyświetlaniem różnych formatów. Poza tym dokumenty
          zdecydowanie najczęściej są pisane w MS Office.
          Zresztą zakup pełnej wersji oprogramowania nie jest już takim dużym kosztem.
          Small Business staniał o połowę.
    • Gość: Andrzej Re: MS Office będzie dostępny online za darmo IP: *.escom.net.pl 29.10.08, 19:42
      Trzeba pamiętać, że darmowa wersja nie będzie posiadała wszystkich funkcji.
      Zresztą office ostatnio tanieje (firmy mogą sobie sprawić Office Small Business
      2007 za 645 zł na dwa stanowiska), dlatego lepiej już zastanowić się nad kupnem
      pakietu.
      • Gość: Michal Re: MS Office będzie dostępny online za darmo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 00:54
        Myślę, że firmy do których jest skierowana ta promocja (Office 2007 for small
        business za 649zł) o której mówisz nie będą raczej zainteresowane Officem w
        przeglądarce ponieważ jak wiemy w Polsce internet jeszcze często zawodzi a poza
        tym płatny program ma większą funkcjonalność
    • Gość: chiron Wyprzedaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 19:58
      Ostatnio w różnych miejscach w sieci czytałem plotki, że MS daje dużym OEM'om MS Windows XP za darmo. Gośc z Niemiec nawet stwierdził, że na tamtejszym rynku, jeśli duża firma produkująca notebooki nie ma zestawu XP+MS Office za 5 USD, to się słabo stara. Szef firmy Canonical, Mark Shuttleworth w wywiadzie tez stwierdził, że MS rozdaje XP za darmo dużym producentom. Teraz artykuł o darmowej namiastce MS Office w sieci. Czyżby faktycznie MS był na krawędzi słynnej "spirali śmierci"? Tak w Redmond mówiono o firmach, które MS doprowadzał do bankructwa... zepchnięcie w spirale śmierci, z której się już nie wychodzi. Nosił wilk razy kilka, ...
      • von.g Re: Wyprzedaż 29.10.08, 22:47
        Głownym źródłem dochodu M$ jest Office. Kiedyś M$ rządził niepodzielnie w tej
        dziedzinie oprogramowania i z nikim się niczym nie dzielił. Ale ostatnio jest
        spychany do coraz wiekszej defensywy. Jeszcze pare lat temu M$ miał gdzieś
        standaryzacje bo nie miał konkurencji , a w tym roku "dzielnie" walczył o
        standard ISO. Tak dzielnie ,że np pół komitetu Norwegi zrezygnowało na znak
        protestu.
    • Gość: and Jak Safari to i Chrome IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 22:19
      Jak to nie podano, czy będzie działać w Chrome. Skoro będzie działać w Safari to
      i w Chrome. Jedno i drugie to WebKit.

Pzdr!
    • Gość: anonim MS Office będzie dostępny online za darmo IP: *.hsd1.ca.comcast.net 30.10.08, 04:14
      Za darmo to bedzie, ale jak sie juz kupi Offica, bo to bedzie tylko
      taki online'owy dodatek - wiec to troche jak z tymi wolgami na placu
      czerwonym.
      • soyokaze Re: MS Office będzie dostępny online za darmo 30.10.08, 04:24
        Jak było z tymi wołgami, bo ja nie z tej epoki? :O
        • strachster Re: MS Office będzie dostępny online za darmo 30.10.08, 07:58
          Ze na placu czerwonym rozdaja wolgi, ale nie wolgi, a rowery i nie rozdaja a kradna.
          • soyokaze Re: MS Office będzie dostępny online za darmo 09.11.08, 00:39
            Faktycznie, słyszałem to od babci. :D
    • rojberek Office online? Nie dziękuję! 30.10.08, 08:34
      Ja potrzebuję mieć swoje dokumenty zawsze i wszędzie na moim lapku, obojętnie
      czy mam w danym momencie dostęp do netu, czy nie.
      • Gość: von.g Re: Office online? Nie dziękuję! IP: 131.207.227.* 30.10.08, 11:36
        A jak Ci prądu zabraknie , dysk padnie , albo ukradną Ci laptopa?

Pakiety biurowe on line pozwalają na zapisywanie danych off-line a potem ponowne
        je zaimportowanie.

Dodatkową zaletą pakietów on line jest symultaniczne edytowanie przez kilku
        użytkowników. No i oczywiście odpada problem ,że kupiłeś nowego worda i juz nie
        jest kompatibilny ze starym ...
        • Gość: wielki brat czyta pomysl trochę baranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 09:37
          > A jak Ci prądu zabraknie , dysk padnie , albo ukradną Ci laptopa?
          >

Taa... to wtedy ci pomoże wersja online.
          • Gość: von.g Re: pomysl trochę baranie IP: 131.207.227.* 31.10.08, 12:59
            Heh jak nie rozumiesz wypowiedzi innych to ich nie obrażaj tylko popraw buty bo
            słoma z nich wystaje.

Chodzi o to ,że dokumenty offline mają swoje wady np wspomniana kradzież
            lapotopa sprawia ,że nie dość ,że tracisz dostęp do danych to ktoś przechwytuje
            również dane. Wersja on-line jest lepsza bo
            1) możesz usiąśc do innego kompa i pracować dalej
            2) dane są na serverze a nie na laptopie.

może zamiast chwalić się swoją indolencją umysłową , sam pomyśl
    • Gość: Gosc-UK MS Office będzie dostępny online za darmo IP: 135.196.99.* 31.10.08, 11:08
      A swistak siedzi i zawija ... Taki drobiazg ze bedzie sie trzeba zalogowac,
      kozystac z ich maila, wykasowywac ich reklamy z emaila, co chwile zamykac
      pop-upy z reklamami i zapewne jeszcze placic drobna sume co miesiac. I tak po
      roku M$ zarobi wiecej na kazdym kliencie. Ja tam zostaje przy mojej Toshibie,
      OpenOfficie i Kubuntu.
      • Gość: Gecko Re: MS Office będzie dostępny online za darmo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 16:17
        Mylisz się, po tym jak teraz sprzedają Office’a 2007 poniżej dwóch stów to nie
        sądzę aby pobierali opłaty. A jak nie to i tak lepiej wydać te 200 zł i mieć na
        stałe.
    • Gość: Gekon MS Office będzie dostępny online za darmo IP: *.blutmagie.de 31.10.08, 17:42
      Różni się, i to sporo. Zresztą jeśli chcesz mieć profesjonalne oprogramowanie,
      to pozostaje Ci tylko Ms Office. Darmowy odpowiednik jest mniej stabilny i
      niewłaściwie wyświetla niektóre formaty.
      A jak prowadzisz firmę to warto się zastanowić nad Office Small Business. Jego
      cena ostatnio spadła.
      Pozdro.
      • Gość: Gecko Re: MS Office będzie dostępny online za darmo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 13:04
        A orientujesz się może w jakiej cenie jest ten small bussines? Bo może do firmy
        bym kupił zamiast darmówki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka