Dodaj do ulubionych

Pięć gadżetów, które zabiła komórka

• Gość: W@cuś A kalkulator, a budzik, a spis telefonów? IP: *.acn.waw.pl 20.11.08, 10:03
      Każdy kiedyś miał notatnik z numerami telefonów. Albo uczyło sie numeru na
      pamięć. Dzisiaj kto zapamiętuje te rzeczy?
      • Gość: le ming Re: A kalkulator, a budzik, a spis telefonów? IP: *.aster.pl 20.11.08, 12:21
        Ja taki notes mam do dzis - to podstawa. A pamietam kilkanascie numerow, na
        ktore dzwonie najczesciej. ZE STACJONARNEGO.
    • Gość: asasd Pięć gadżetów, które zabiła komórka IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.08, 10:12
      A mnie te wszystkie bajery komórkowe w ogóle nie podniecają. Jest mi wszystko
      jedno, czy komórka ma aparat taki czy siaki, albo czy odtwarza MP3 czy nie, nie
      korzystam z tego i tyle.

Jednak dlaczego komórki nie rozwijają się w kierunku, który dla mnie byłby
      najbardziej sensowny.

BATERIA!!!!!!

Dlaczego bateria nie może trzymać 2 miesiące?
      • Gość: fff Re: Pięć gadżetów, które zabiła komórka IP: 82.195.186.* 20.11.08, 10:32
        > BATERIA!!!!!!
        > Dlaczego bateria nie może trzymać 2 miesiące?

Problem baterii dotyczy nie tylko komórek i rozwija się ale nie aż
        tak szybko.

A mi się marzy telefon do dzwonienia. Żebym nie musiał płacić za te
        wszystkie zabawki, krórych i tak nogdy nie użyję. Ale żeby miał
        czytelny wyświetlacz, niekoniecznie kolorowy i niekoniecznie 2",
        wygodną klawiaturę (nie taką na ekranie dotykowym), mocną baterię.
        Do tego przyzwoicie wyglądający, wykonany z materiałów wysokiej
        jakości. Z funkcji to ma dzwonić we wszystkich sieciach. Tyle.

Nokia 6310i, wróć!!!!!!!!!!!
        • Gość: mg Re: Pięć gadżetów, które zabiła komórka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.08, 11:03
          I są takie, choćby Motorola F3. Nie reklamują ich mocno ale są.
          • Gość: mim Re: Pięć gadżetów, które zabiła komórka IP: *.mimuw.edu.pl 20.11.08, 12:12
            Gadasz głupoty. Nawet wg producenta bateria trzyma max. 2 tygodnie, a gdzie tu
            do 2 miesięcy?
          • Gość: kkk Re: Pięć gadżetów, które zabiła komórka IP: *.aster.pl 20.11.08, 12:27
            Moto F3 nie dziala we wszstkich sieciach, bo produkowany jest w dwoch wersjach:
            albo 900/1800, albo 850/1900. Niestety.
        • dorsai68 Re: Pięć gadżetów, które zabiła komórka 20.11.08, 12:09
          Gość portalu: fff napisał(a):

> Nokia 6310i, wróć!!!!!!!!!!!

Kup sobie Vertu. Drogi, snobistyczny, wykonany ze szlachetnych materiałów, a służy jedynie do dzwonienia i obnoszenia się z bogactwem ;-)
      • Gość: benny Re: Pięć gadżetów, które zabiła komórka IP: 82.195.186.* 20.11.08, 10:33
        > Dlaczego bateria nie może trzymać 2 miesiące?
        Bo duży wyświetlacz i mocny procesor niezbędny do obsługi zabawek
        potrzebują sporo prądu.
    • Gość: sigurd w domu czy w pracy tylko stacjonarny PC IP: *.vspace.pl 20.11.08, 10:36
      co za baran napisal ten tekst? moze i komorka wyprze tradycyjne laptopy ale nie
      stacjonarne PC. laptop z jego beznadziejna ergonomia nie nadaje sie do dluzeszej
      pracy w biurze czy w domu.
    • Gość: RAF Pięć gadżetów, które zabiła komórka IP: 83.71.238.* 20.11.08, 10:38
      Odbiornik nawigacji satelitarnej - GPS. Nastepny kandydat do wymarcia
      • Gość: f Re: Pięć gadżetów, które zabiła komórka IP: 82.195.186.* 20.11.08, 10:43
        a ty zaraz po nim
    • Gość: Dragon PDA IP: *.lutn.cable.ntl.com 20.11.08, 10:52
      Niestety ale w tym wypadku jest zupełnie odwrotnie. Powstaje obecnie spora
      część urządzeń, gdzie telefon komórkowy jest "marnym dodatkiem". Od typowych
      PDA jak THC, XDA, itp. bazujących na systemie Windows Mobile, jak też i inne
      urządzenia na symbianie bądź iPhone na macOS. Nie jest to nic innego jak
      właśnie PDA, czyli w/g autora artykułu wymarły gadżet, z dodatkową funkcją
      dzwonienia.
      • Gość: dentysta Re: PDA IP: 77.79.228.* 20.11.08, 11:14
        Erm, nie - to są smartphone. Zwykły PDA nie ma modułu GSM.

Zresztą z nazewnictwem i kategoryzowaniem konkretnych modeli i tak jest bajzel
        :) i nic nie jest do końca jasne.
      • Gość: mim Re: PDA IP: *.mimuw.edu.pl 20.11.08, 14:44
        Tu nie chodzi o to, że PDA zniknęło, ale o stosunek ilości urządzeń. Chodzi o
        to, że wielu ludzi, którzy potencjalnie byliby zainteresowani PDA nie kupuje
        ich, bo mają komórki. W ten sposób na 1000 komórek przypada 1 PDA. Analogicznie
        przecież jest z zegarkami i budzikami, nie chodzi o to, że zegarki czy budziki
        zniknęły.
    • Gość: radx Pięć gadżetów, które zabiła komórka IP: *.range86-145.btcentralplus.com 20.11.08, 10:57
      gdyby dalo sie upchnac PC-ta w obudowie komorki (moc obliczeniowa, pamiec) nie
      zastapi ona z oczywistych wzgledow laptopa. jednak co powiecie na dodatek w
      stylu iDock-a do iPhona? w przypadku komorki mam na mysli dock-a w postaci
      okrojonego laptopa do ekran+klawiatura+bateria. mamy wtedy kieszonkowego laptopa
      z mozliwoscia zwiekszenia komfortu pracy do poziomu zwyklego laptopa.
    • Gość: 4kal <-------------------------------- ---- IP: *.geol.agh.edu.pl 20.11.08, 11:03
      Autor wspomina o urządzeniu o nazwie "NETBOOK". Jest mi ktoś w stanie wyjaśnić
      co to takiego?

Pomożecie? klikaj.bubb.pl POMOŻEMY!
      • Gość: mg Re: <-------------------------------- ---- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.08, 11:15
        Mały laptop, jak asus eeepc albo msi wind.
      • kajak75 Re: <-------------------------------- ---- 20.11.08, 18:18
        moze google Ci pomoga?
    • Gość: Jonek Re: Pięć gadżetów, które zabiła komórka IP: *.e-wro.net.pl 20.11.08, 11:03
      Czego używam w komórce:
      zegarek (nie pamiętam kiedy ostatnio założyłem zegarek na rękę)
      budzik
      GPS
      radio
      dyktafon
    • Gość: GOSC Pięć gadżetów, które zabiła komórka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.08, 11:06
      NAWET JAK WYLACZYSZ KOMURKE TO BUDZIK CI ZADZWONI :D
    • Gość: Kazik Pięć gadżetów, które zabiła komórka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 11:10
      Ze zdecydowaną większością się zgadzam ale notebooków nie wygryzą moim zdaniem. Przynajmniej jak dla mnie mozliwośc obejrzenia filmu czy pogrania w gry podcas podróży jest ważna a na telefoniegry nie będą nigdy tak dobre jak na dużo wiekszym notebooku. Zwłaszcza teraz gdy mam spore nie jest w stanie telefon zastapic mo komputera. Gram w to dośc czesto strasznie mniae wciągnęła ta gra, jest bardzo fajan rozbudowana i ciągle dzieje się coś nowego. poprostu super.
    • Gość: sb Pięć gadżetów, które zabiła komórka IP: *.pai.net.pl 20.11.08, 11:12
      kalkulator, budzik, zegarek, przelicznik walut, ale najważnejsze chyba
      zegarek, kto dzis sprawdza godzine "na nadgarstku"? tylko mobilephone
      • dorsai68 Mam przez pół minuty grzebać po kieszeniach 20.11.08, 12:24
        po o by wyciągnąć telefon i zerknąć na ekranik, podczas gdy zerknięcie na zegarek znajdujący się na nadgarstku zajmuje mi sekundę?

• Gość: jeszcze ja Pięć gadżetów, które zabiła komórka IP: *.mobile.net.pl 20.11.08, 11:18
      zapomnieliscie o radioodbiorniku, tv i nawigacji. poza tym korekta troche wam
      nawalila w tym artykule
    • Gość: lajtar a pagery ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.08, 11:27
      pagery to byli funkcjonalni protoplasci komorki.
      • Gość: kretu23 poczytaj wyżej. IP: *.maast1.lb.home.nl 20.11.08, 11:41
    • dorsai68 Pięć gadżetów, które zabiła komórka 20.11.08, 11:45
      Prawda, ale nie zabiła a co najwyżej poturbowała.

Autorowi polecam wycieczkę w Bieszczady, krótką wyprawę szlakiem przez Baligród do Jabłonek i tam próbę użycia telefonu komórkowego dowolnej sieci. Tam jedyna szansa na kontakt z resztą świata to tel. satelitarna i tel. stacjonarna - przewodowa.

Możliwości tel. komórkowego są faktyczcnie duże, niemniej funkcjonalność samego aparatu mocno te możliwości ogranicza. Mając w ręku komórkę jednocześnie słuchasz MP3, robisz zdjęcie, surfujesz po sieci i nawigujesz przy pomocy GPS, ale gdy nagle musisz gdzieś zadzwonić okazuje się, że telefon nie działa, bo wszystkie te poboczne funcje wyssały akumulator. Ups... skucha.
    • Gość: anglo Po czympoznać osobęktóra nie zna sięna fotografii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 12:45
      Taka osoba myśli, że telefon zastąpi prawdziwy aparat (nie ta optyka). Taka
      osoba myśli, że im więcej megapikseli tym lepiej, a znawcy wiedzą o
      zaszumieniu, które z tym się wiąże i wykorzystaniem - do odbitek 10x15
      wystarczą 3 Mpix.
      • maaac Re: Po czympoznać osobęktóra nie zna sięna fotogr 21.11.08, 20:45
        Uważasz, że wypasiona cyfrowa lustrzanka w domu na półce jest
        lepsza od dość kiepskiego aparaciku w komórce w kieszeni? Zwłaszcza
        jak widzisz coś wartego uwiecznienia?
        No to gratuluję "znajomości" fotografii ;)))))))))))

Zupełnie co innego jak idziesz z aparatem świadomie robić zdjęcia.
        Jednak jaki procent swojego życia spędzasz z prawdziwym aparatem w
        ręku czy w plecaku?
    • Gość: GEODETA PW Psionyy od margana!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 12:46
      Takich Psiony jak na zdjeciu głównym są świetnie znane studentom Geodezji i
      Kartografii Politechniki Warszawskiej (pozdrawiam Margańskiego i wszystkich
      studentów którzy odbyli praktyki w Grybowie)
      Cały czas na nich pracują i nie narzekają bo nie muszą samemu liczyć
    • Gość: x15 Autor nie wie, że UMPC właśnie wróciły w wielkim s IP: 83.238.100.* 20.11.08, 13:00
      Autor nie wie, że UMPC właśnie wróciły w wielkim stylu. A czym są
      komputery Asus eee i ich wszyskie ich klony? Ważą 900g, pracuja na
      bateriach 8 godzin i kosztują grosze.
    • Gość: nico Pięć gadżetów, które zabiła komórka IP: *.chello.pl 20.11.08, 13:16
      No wlasnie a budzik i kalkulator? To chyba najbardziej podstawowe
      gadzety pozarte przez komorki
    • Gość: Rozzzzzdygotana Pięć gadżetów, które zabiła komórka IP: *.chello.pl 20.11.08, 13:24
      No i wibrator - Nokia świetnie spełnia tę rolę!
      • Gość: Spokojny jak nigdy Pod warunkiem, ze ktos w ogole zadzwoni! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.12.08, 18:10
    • aasia9 Pięć gadżetów, które zabiła komórka 20.11.08, 13:44
      slonce moze naladowac zegar ale jest ksiezyc i poco 100 gadzetow//
    • a_weasley Z notebookiem to już lekkie chciejstwo 20.11.08, 13:51
      Chyba, że pojawią się komórki z ekranem 12 cali lub większym. Nawet największe
      komórki do oglądania filmów nadają się jak dziurka od klucza.
    • Gość: T Bzdura IP: 87.105.164.* 20.11.08, 14:07
      Jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego.
      Ja telefonu używam tylko do dzwonienia.
      PDA używam do dostępu do internetu (www, gg, email) i jako
      nawigacji... chociaż fakt, że osobna nawigacja jest lepsza od tej w
      PDA. telefon komórkowy jest za mały, żeby przejąć funkcje PDA do
      tego nie ma klawiatury (PDA bez klawiatury QWERY są do niczego).
      Aparat w komórce moze i ma takązaletę że jest podręczny, ale jego
      jakość jest w najlepszym wypadku przeciętna a przeważnie żałosna.
      Ja nawet SMSy wolę z PDA wysyłać, bo mam klawiturę QWERTY.
      Ze słuchawkami na blutooth to PDA może zastąpić telefon.

Aparat musi mieć dobrą optykę, a ta jest tym lepsza im większa.

MP3 player to faktycznie telefon jest w stanie dobrze zastąpić.

UMPC to była porażka od początku i nigdy sięnie przyjęła.

Telefon stacjonarny z tym sięzgadzam... ale to raczej taka
      ewolucyjna zmiana a nie zastąpienie.

Notebook? Jakim cudem telefon ma go zastąpić. Nawet PDA nie jest w
      stanie a co dopiero komputera o normalnej mocy obliczeniowej, dużej
      i wygodnej klawiaturze i dużym wyraźnym ekranie.
    • Gość: Jerry A Pager :D IP: *.128.68.42.static.crowley.pl 20.11.08, 14:32
      Zapomnieliście o Pagerach :)
    • Gość: f451 a proste kalkulatorki to pies? IP: 212.122.214.* 20.11.08, 14:46
      j.w.
    • Gość: dddddd Pięć gadżetów, które zabiła komórka IP: *.multimo.gtsenergis.pl 20.11.08, 15:04
      a gdzie budka telefoniczna i telegramy ja sie pytam co za naciągany artykuł
      ale watek ciekawy już nie wrócą tamte czasy :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka