Dodaj do ulubionych

neostrada - resetowanie kompa

IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 31.10.03, 13:31
po połączeniu się z Neostradą - po chwili (do kilku minut) jakaś
usluga "rozpoczyna zamykanie systemu", nie mozna tego przerwac.
co z tym zrobic??!!
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Re: neostrada - resetowanie kompa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.03, 13:36
      error.xp.pl

Ufffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff!
    • Gość: les Re: neostrada - resetowanie kompa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 13:55
      Niestety masz j€ż wirusa, tak bywa.
      Trzeba zainstalować program ochronny ze strony microsofta. Niestety nie wiem
      jak to się robi, u mnie pomagał znawca od komputerów, choć i u mnie też był
      wirus już w momencie poierwszego łączenia z siecią, zanim zainstalowano program
      ochronny.
      Jak sie nie znasz na tym raczej poproś kogoś o pomoc.
    • Gość: Krzysztof Re: neostrada - resetowanie kompa IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.11.03, 18:00
      Jezeli reset następuje tylko po wejściu do internetu to podobną sytuacje mialem
      z wirusem blaster. Najpierw system chcial sie połączyć z jakąś stroną
      internetową a ponieważ miałem firwalla i blokowałem mu dostęp to zaczynał się
      reset.
      Uwaga - dotyczy tylko windows XP
      Najprościej można sprawdzić czy nasz wirusa wybierając 3 klawisze:
      Ctr+Alt_Del powinno pokazać się okienno z aktualnie uruchomionymi programami.
      Należy wybrać procesy. Należy sprawdzić czy jest tam usuchomiony mblast.exe
      jako proces. Jeśli tak to proces należy podświetlić i zakończyć.
      Wirus blaster ma kilka wersji. jest opisany i są programy antywirusowe na
      portalu wirtualnej polski www.wp.pl. Tam trzeba wybrać z menu opcję wirusy.
      Na tej stronie są opisy najnowszych wirusów oraz programy do ich usuwania. Jest
      też programy przy pomocy których możesz sprawdzić swój komputer i usunąć wirusy.
      Ja kiedyś korzystałem z panda.

Ponieważ możesz mieć problem z odpowiednio długim połączeniem się aby usunąć
      wirusy to przed połączeniem sprawdź:
      - czy w katalogu C:\windows\system32 nie ma programu mblast.exe.
      Jeśli tak to należy go usunąć. Nie4stett ten wirus w tym katalogu instalował
      się rónież pod inną nazwą, której już nie pamiętam.
      - usuń wszystkie pliki typu cookie i inne pliki tymczasowe. Możesz zrobić to
      otwierająć Internet explorer- narzędzia-opcje internetowe (usuń pliki
      cookie,usuń pliki)
      - jeżeli jest to windows xp to zatrzymaj opcję "przywracanie systemu".
      panel sterowanie - system
      usuń z katalogu C:\volumen informatiom\restore - cały katalog restore. Jeżeli
      pliki będą aktywne to mogą nie dać się usunąć trzeba będzie zabijac
      poszczególne procesy po kolei i usuwać pliki. Ten katalog służy do odtwarzania
      całego systemu po awarii ale wirus umieszcza tam (dosyć głępoko w podkatalogu
      RP) pliki podobne do prawdziwych plików z informacją o systemie ale są to pliki
      już zarażone.
      Pozdr.
    • joola_m Re: neostrada - resetowanie kompa 02.11.03, 21:55
      dzwonilam do pomocy technicznej neostrady i poinformowali mnie co robic...
      niby jest dobrze
      • kasiapil Re: neostrada - resetowanie kompa 04.11.03, 11:53
        Miałam dokładnie ten sam problem. Krótko po instalacji Neostrady komp zwariowal
        i resetował się co minutę po połączeniu z netem. Wywalenie tego paskudztwa na
        szczęście to była bułka z masłem. Kolo podesłał mi adres z jakąś aktualizacją
        dla xp, szybciutko to wgrałam i... już było po problemie!

Neo ma u mnie przepustowość 640 mb/s, dziwne, max powinno byc 512...
    • Gość: barti22 Re: neostrada - resetowanie kompa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 20:55
      Gość portalu: marcin napisał(a):

> po połączeniu się z Neostradą - po chwili (do kilku minut) jakaś
      > usluga "rozpoczyna zamykanie systemu", nie mozna tego przerwac.
      > co z tym zrobic??!!

jeśli masz xp-ka to wejdz w panel sterowania-narządzia administracyjne-usługi
      i wejdz we właściwośći zdalnego wywoływania procedur rpc i ustaw zeby nie
      wyłączał kompa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka