Gość: marcin IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 31.10.03, 13:31 po połączeniu się z Neostradą - po chwili (do kilku minut) jakaś usluga "rozpoczyna zamykanie systemu", nie mozna tego przerwac. co z tym zrobic??!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piecyk gazowy Re: neostrada - resetowanie kompa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.03, 13:36 error.xp.pl Ufffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les Re: neostrada - resetowanie kompa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 13:55 Niestety masz j€ż wirusa, tak bywa. Trzeba zainstalować program ochronny ze strony microsofta. Niestety nie wiem jak to się robi, u mnie pomagał znawca od komputerów, choć i u mnie też był wirus już w momencie poierwszego łączenia z siecią, zanim zainstalowano program ochronny. Jak sie nie znasz na tym raczej poproś kogoś o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: neostrada - resetowanie kompa IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.11.03, 18:00 Jezeli reset następuje tylko po wejściu do internetu to podobną sytuacje mialem z wirusem blaster. Najpierw system chcial sie połączyć z jakąś stroną internetową a ponieważ miałem firwalla i blokowałem mu dostęp to zaczynał się reset. Uwaga - dotyczy tylko windows XP Najprościej można sprawdzić czy nasz wirusa wybierając 3 klawisze: Ctr+Alt_Del powinno pokazać się okienno z aktualnie uruchomionymi programami. Należy wybrać procesy. Należy sprawdzić czy jest tam usuchomiony mblast.exe jako proces. Jeśli tak to proces należy podświetlić i zakończyć. Wirus blaster ma kilka wersji. jest opisany i są programy antywirusowe na portalu wirtualnej polski www.wp.pl. Tam trzeba wybrać z menu opcję wirusy. Na tej stronie są opisy najnowszych wirusów oraz programy do ich usuwania. Jest też programy przy pomocy których możesz sprawdzić swój komputer i usunąć wirusy. Ja kiedyś korzystałem z panda. Ponieważ możesz mieć problem z odpowiednio długim połączeniem się aby usunąć wirusy to przed połączeniem sprawdź: - czy w katalogu C:\windows\system32 nie ma programu mblast.exe. Jeśli tak to należy go usunąć. Nie4stett ten wirus w tym katalogu instalował się rónież pod inną nazwą, której już nie pamiętam. - usuń wszystkie pliki typu cookie i inne pliki tymczasowe. Możesz zrobić to otwierająć Internet explorer- narzędzia-opcje internetowe (usuń pliki cookie,usuń pliki) - jeżeli jest to windows xp to zatrzymaj opcję "przywracanie systemu". panel sterowanie - system usuń z katalogu C:\volumen informatiom\restore - cały katalog restore. Jeżeli pliki będą aktywne to mogą nie dać się usunąć trzeba będzie zabijac poszczególne procesy po kolei i usuwać pliki. Ten katalog służy do odtwarzania całego systemu po awarii ale wirus umieszcza tam (dosyć głępoko w podkatalogu RP) pliki podobne do prawdziwych plików z informacją o systemie ale są to pliki już zarażone. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
joola_m Re: neostrada - resetowanie kompa 02.11.03, 21:55 dzwonilam do pomocy technicznej neostrady i poinformowali mnie co robic... niby jest dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapil Re: neostrada - resetowanie kompa 04.11.03, 11:53 Miałam dokładnie ten sam problem. Krótko po instalacji Neostrady komp zwariowal i resetował się co minutę po połączeniu z netem. Wywalenie tego paskudztwa na szczęście to była bułka z masłem. Kolo podesłał mi adres z jakąś aktualizacją dla xp, szybciutko to wgrałam i... już było po problemie! Neo ma u mnie przepustowość 640 mb/s, dziwne, max powinno byc 512... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barti22 Re: neostrada - resetowanie kompa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 20:55 Gość portalu: marcin napisał(a): > po połączeniu się z Neostradą - po chwili (do kilku minut) jakaś > usluga "rozpoczyna zamykanie systemu", nie mozna tego przerwac. > co z tym zrobic??!! jeśli masz xp-ka to wejdz w panel sterowania-narządzia administracyjne-usługi i wejdz we właściwośći zdalnego wywoływania procedur rpc i ustaw zeby nie wyłączał kompa Odpowiedz Link Zgłoś