gusia260 25.12.08, 16:55 Witam Natknełem się na nową strone z aukcjami www.zlap-okazje.pl Jak myślicie warto tam powalczyć i coś da się wylicytować ? Co sądzicie o takich aukcjach, kupujecie na nich? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kamil44 Re: Internetowe aukcje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.08, 12:14 Osobiście znam tylko allegro i tam próbuje czasami coś wylicytować. Odpowiedz Link Zgłoś
sar-a28 Re: Internetowe aukcje 27.12.08, 12:03 Sądze że ten serwis jest wart uwagi, sprzęt bardzo fajny i ceny też nie za duże:) Odpowiedz Link Zgłoś
gusia260 Re: Internetowe aukcje 27.12.08, 14:04 Hej chyba na forum można na każdy temat się wypowiadać? Szukam informacji o takich serwisach i jestem ciekawa waszych opini, czy to zle? Odpowiedz Link Zgłoś
gp2004gp Re: Internetowe aukcje 31.12.08, 10:49 Jasne ze można rozmawiac na kazdy temat. Przyznam ze to złap okazje ma stronke na ktorej mozna zawiesic oko choć ale na ich miejscu nie popadałbym w zamozachwyt bo zauwazylem tez stronke www.HotBid.pl ktora tez moze troche namieszac na rynku. W ogole rozprzestrzenilo sie teraz tyle tych stronek ze szok - ciekaw jestem ktora szybciej padnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: newuser Re: Internetowe aukcje IP: *.adsl.inetia.pl 31.12.08, 15:16 A ja jestem zwolennikiem takich rozwiazan - ktoś miał łeb na karku i zarabia na tym dobry pieniądz. Dlatego życze zarówno założycielom hotbid.pl/ jak i innych tego typu portali wszystkiego dobrego - a niech wam zazdroszczą:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen50 Re: Internetowe aukcje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 16:27 www.podbij.pl Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Internetowe aukcje 16.01.09, 23:38 to moze wymienmy wszystkie naraz, wszystkie serwisy typu podbijarka i bedzie po reklamie, a wiec: fruli.pl podbij.pl aukcjagrosz tylkogrosz hotbid i wiecej nie znam :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
beju_from_eldorado Re: Internetowe aukcje 20.01.09, 10:57 Hmm... wymieniles hotbid, ale oni w zasadzie jeszcze nie istnieja, wiec nie mozemy ich ocenic, jedynie co mozna powiedziec, to przedluzajacy sie start serwisu. wymieniales serwisy w kolejnosci zgodnej z Twoimi preferncjami? U mnie poczatek by sie zgadzal, bo jestem zarejestrownay na fruli, podbij i aukcjagrosz i najlepsza oferte moim zdaniem ma fruli, podbij jest bardzo plisko, a juz pozostale jak np. aukcjagrosza sa daleko za nimi chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Internetowe aukcje 21.01.09, 01:25 w sumie moze i masz racje hotbid jeszcze nie pracuje, ale wszyscy sie nim ekscytuja to go wymienilem,jest dla mnie bez znaczenia fruli jest na poczatku bo ja aukrat na nim gram, reszta to jak mi sie przypomnialo, nie gram na nich, nie przekonaly mnie Odpowiedz Link Zgłoś
egzegia Re: Internetowe aukcje 25.01.09, 12:52 Mnie to fruli.pl przekonało to, że mimo tego, że są stosunkowo krótko na rynku to potrafili się dość szybko wybić. Odpowiedz Link Zgłoś
mathador Re: Internetowe aukcje 23.01.09, 17:13 beju_from_eldorado napisał: > Hmm... wymieniles hotbid, ale oni w zasadzie jeszcze nie istnieja, wiec nie > mozemy ich ocenic, jedynie co mozna powiedziec, to przedluzajacy sie start > serwisu. wymieniales serwisy w kolejnosci zgodnej z Twoimi preferncjami? U mnie > poczatek by sie zgadzal, bo jestem zarejestrownay na fruli, podbij i aukcjagros > z > i najlepsza oferte moim zdaniem ma fruli, podbij jest bardzo plisko, a juz > pozostale jak np. aukcjagrosza sa daleko za nimi chyba... beju no wiadomo - gusta i gusciki jak kazdy mam swoja opinie, ale chcialem sie odwolac do tego, ze aukcja grosz serio jest za wszystkimi w tyle, ale moze sie rozwinac kto wie ;] - konsumenci sa nieobliczalni a pozatym to sadze iz najlepszy rozwuj przypada fruli ;] Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Internetowe aukcje 26.01.09, 00:48 a wiecie ze w tym samym czasie co u nas powstawalo fruli i podbij,europejski potentat na rynku podbijarek otworzylserwis na anglie i potem usa(wczesniej byl w hiszp i chyba francji), jestem szczerze ciekaw jak nasze rodzime bedzie sie rozwijac w stosunku do ameryki, ciezko mowic tu o liczbie uzytkownikow bo tam mieszka troche ici wiecej, ale jakies procentowe porownianie mozna by kiedys zrobic, w koncu mielismy byc druga ameryka, a moze druga japonia...:) Odpowiedz Link Zgłoś
beju_from_eldorado Re: Internetowe aukcje 26.01.09, 02:38 mozesz podac jakis adres serwisu zagranicznego? chcialbym z ciekawosci zobaczyc jak to wyglada u nich, a jak u nas, bo u nas serwisy tego typu, to dosc mlody rynek Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Internetowe aukcje 30.01.09, 03:24 beju_from_eldorado napisał: > mozesz podac jakis adres serwisu zagranicznego? chcialbym z ciekawosci zobaczyc > jak to wyglada u nich, a jak u nas, bo u nas serwisy tego typu, to dosc mlody r > ynek spoko, ten zagraniczny potentat o ktorym wspominalem to www.swoopo.co.uk/ wg mnie to oprocz tego ze to w funtach jest to reszta wyglada identycznie jak u nas Odpowiedz Link Zgłoś
dz4kczyl Re: Internetowe aukcje 27.01.09, 00:15 malpa-na-drzewie napisał: > a wiecie ze w tym samym czasie co u nas powstawalo fruli i podbij,europejski > potentat na rynku podbijarek otworzylserwis na anglie i potem usa(wczesniej byl > w hiszp i chyba francji), jestem szczerze ciekaw jak nasze rodzime bedzie sie > rozwijac w stosunku do ameryki, ciezko mowic tu o liczbie uzytkownikow bo tam > mieszka troche ici wiecej, ale jakies procentowe porownianie mozna by kiedys > zrobic, w koncu mielismy byc druga ameryka, a moze druga japonia...:) Ale sporo polaków;)) Jeśli tam się przyjęły takie serwisy i mają się dobrze to pewnie u nas także uda się taki zabieg zwany "zerwaniem z rutyną" czyt. tradycyjnymi aukcjami Odpowiedz Link Zgłoś
mathador Re: Internetowe aukcje 30.01.09, 00:00 dz4kczyl napisał: > malpa-na-drzewie napisał: > > > a wiecie ze w tym samym czasie co u nas powstawalo fruli i podbij,europej > ski > > potentat na rynku podbijarek otworzylserwis na anglie i potem usa(wczesni > ej byl > > w hiszp i chyba francji), jestem szczerze ciekaw jak nasze rodzime bedzie > sie > > rozwijac w stosunku do ameryki, ciezko mowic tu o liczbie uzytkownikow bo > tam > > mieszka troche ici wiecej, ale jakies procentowe porownianie mozna by kie > dys > > zrobic, w koncu mielismy byc druga ameryka, a moze druga japonia...:) > > > Ale sporo polaków;)) Jeśli tam się przyjęły takie serwisy i mają się dobrze to > pewnie u nas także uda się taki zabieg zwany "zerwaniem z rutyną" czyt. > tradycyjnymi aukcjami widocznie te podbijarki to nie takie oszustwo jak je wszyscy maluja nie mozliwe bylo by sie rozwijac bez z klientami ktorzy zostali oszukani ;] Odpowiedz Link Zgłoś
zaharynkas Re: Internetowe aukcje 01.02.09, 02:36 mathador napisał: .. ... ... > > widocznie te podbijarki to nie takie oszustwo jak je wszyscy maluja > > nie mozliwe bylo by sie rozwijac bez z klientami ktorzy zostali oszukani ;] także tak sądzę....ale sporo sceptycyzmu jeszcze będzie obecnego wśród osób, póki nie poznają tych dobrych stron. Jesteśmy upartym narodem, trzeba nam to przyznać:D Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Internetowe aukcje 30.01.09, 03:26 dz4kczyl napisał: > Ale sporo polaków;)) Jeśli tam się przyjęły takie serwisy i mają się dobrze to > pewnie u nas także uda się taki zabieg zwany "zerwaniem z rutyną" czyt. > tradycyjnymi aukcjami pewnie polacy wlasnie grali po pracy na zachodzie w te ich podbijarki i to oni nam rozwineli ten rynek, wiec ktos sobie pomyslal ze jak sie to przyjelo na polakach za granica to i sie w kraju przyjmie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zaharynkas Re: Internetowe aukcje 01.02.09, 02:34 malpa-na-drzewie napisał: > dz4kczyl napisał: > > Ale sporo polaków;)) Jeśli tam się przyjęły takie serwisy i mają się dobr > ze to > > pewnie u nas także uda się taki zabieg zwany "zerwaniem z rutyną" czyt. > > tradycyjnymi aukcjami > pewnie polacy wlasnie grali po pracy na zachodzie w te ich podbijarki i to oni > nam rozwineli ten rynek, wiec ktos sobie pomyslal ze jak sie to przyjelo na > polakach za granica to i sie w kraju przyjmie :)) -trzeba przyznać Polonia jest dość rozsypana po świecie także jeśli chodzi o nowości to doświadczyli oni tego typu serwisów wcześniej niż my tutaj;) No cóż ja po stronach nie chodzę zagranicznych także- takiego rodzaju serwis jest dla mnie nowością. Odpowiedz Link Zgłoś
mathador Re: Internetowe aukcje 07.02.09, 16:47 > -trzeba przyznać Polonia jest dość rozsypana po świecie także jeśli chodzi o > nowości to doświadczyli oni tego typu serwisów wcześniej niż my tutaj;) No cóż > ja po stronach nie chodzę zagranicznych także- takiego rodzaju serwis jest dla > mnie nowością. nawet jeśli byś znalazł wcześniej zagraniczny serwis, to wątpię byś się mógł tam zarejestrować i wygrywać adres by się nie zgadzał, więc nie mogli by ci przesłać paczuszki z wygraną ;] Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Internetowe aukcje 09.02.09, 01:40 mathador napisał: > > -trzeba przyznać Polonia jest dość rozsypana po świecie także jeśli chodz > i o > > nowości to doświadczyli oni tego typu serwisów wcześniej niż my tutaj;) N > o cóż > > ja po stronach nie chodzę zagranicznych także- takiego rodzaju serwis jes > t dla > > mnie nowością. > > nawet jeśli byś znalazł wcześniej zagraniczny serwis, to wątpię byś się mógł ta > m > zarejestrować i wygrywać > > adres by się nie zgadzał, więc nie mogli by ci przesłać paczuszki z wygraną ;] czemu adres mialby sie nie zgadzac? na naszych podbijarach tez nie pisze w regulaminie (wiem, czytalem go) ze trzeba byc obywatelem polski i tu zameldowanym, wiec my na ukraine tez mozemy wyslac, Odpowiedz Link Zgłoś
beju_from_eldorado Re: Internetowe aukcje 29.01.09, 12:37 Dlaczego tak uwazasz? nie odbieraj tego tak, ze sie z Toba nie zgadzam, ale mozesz wymienic jakies argumenty "za"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco88 Re: Internetowe aukcje IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.09, 13:16 Czemu dyskusja upadła? Moze by napisał ktos cos o tym wiecej bo ja nie bardzo jestem w temacie a wydaje mi sie ze moze byc to niezly interes na kupno tanszych rzeczy:D Ten hotbid to co to? Są jakies inne serwisy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HawaiiBoy Re: Internetowe aukcje IP: *.chello.pl 03.01.09, 00:56 Coś mi się wydaje po szacie graficznej i całym tym odliczaniu, że serwis www.hotbid.pl dokopie Podbij.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
gp2004gp Re: Internetowe aukcje 03.01.09, 13:13 Nie zaa szybko na takie wnioski? Fakt grafika (a zajmuję sie trochę programowaniem) musiała zając troche czasu i nie była to wcale prosta sprawa - wiec skoro tyle wysiłku włożone to moze HawaiiBoy sie nie myli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grafek Re: Internetowe aukcje IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.09, 14:05 Z tą grafą to faktycznie - widać ze ktoś sie napracował - jesli tak samo napracują sie przy rzetelności serwisu to może rośnie nowy konkurent na rynku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harek Re: Internetowe aukcje IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.09, 15:51 Myslę że mozna sie chyba zgodzić z Hawajskim Chłopcem - kupa czasu na zrobienie takiej grafiki, pewnie duzo hajsu im jeszcze pójdzie na reklame więc o coś musi sie toczyć ta gra prawda? czy będziemy nazwe Hotbid.pl wymieniać obok podbij jednych tchem? - odp w lutym. Odpowiedz Link Zgłoś
gp2004gp Re: Internetowe aukcje 07.01.09, 14:13 Jednym tchem to ja moge wymienić Messiego (w dodatku po wczorajszym wyczynie z Atletico) obok Pelego i Maradony jako najwiekszych wirtuozów futbolu. A wracając do tematu to jeśli www.hotbid.pl naprawdę ma zamiar żeby na rynku tego typu portali zrobiło się hot to muszą czymś zaskoczyć - inaczej zaginą w gąszczu takich serwisów (obecnie chyba jest ich ze 20) Odpowiedz Link Zgłoś
gp2004gp Re: Internetowe aukcje 10.01.09, 17:47 ok czyli chyba wszyscy zgodzą się ze mną że reklamować się trzeba - i to w jak najlepszy sposób, zachęcać, obiecywać itd - to tylko może przyciągnąć klienta. Dlatego ten hotbid tak robi - przeciez nic nie mają do stracenia - najwyżej się nie przebiją. Odpowiedz Link Zgłoś
egzegia Re: Internetowe aukcje 25.01.09, 12:58 gp2004gp napisał: > ok czyli chyba wszyscy zgodzą się ze mną że reklamować się trzeba - i to w jak > najlepszy sposób, zachęcać, obiecywać itd - to tylko może przyciągnąć klienta. > Dlatego ten hotbid tak robi - przeciez nic nie mają do stracenia - najwyżej się > nie przebiją. Póki co to jeszcze nie wystartowali;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jetson Re: Internetowe aukcje IP: *.chello.pl 08.01.09, 10:18 Poważnie tyle tych serwisów narodziło się w Polsce? Czyli co Hotbid to będzie 21? Odpowiedz Link Zgłoś
gp2004gp Re: Internetowe aukcje 08.01.09, 16:14 Tyle gdzieś będzie - a czy Hotbid będzie 21 to się okaże - w zapewnieniach można dać im miejsce pierwsze - piszą o tym że będzie to portal jakiego jeszcze nie było. Czy to prawda zobaczymy w lutym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jetson Re: Internetowe aukcje IP: *.chello.pl 08.01.09, 17:18 No właśnie najgorsze w tym wszystkim jest to, że trzeba tyle czasu czekać jeszcze za tym Hotbidem :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prokop Re: Internetowe aukcje IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.09, 22:56 Nieraz warto poczekać dłużej niż oddać jakiś serwis od razu i zawieść oczekiwania klientów - pewnie z takiego założenia wychodzą. I dobrze bo miesiąc to nie tak długo a może rzeczywiście warte to będzie uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harek Re: Internetowe aukcje IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.09, 16:37 Ale to normalane ze strony twórców hotbida że zapewniają o nowościach itp - przecież jeszcze nikt na opisywaniu siebie w złych słowach kariery nie zrobił. A tak przynajmniej mamy o czym dyskutować i rozważać czy sie nie miną z prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benek Re: Internetowe aukcje IP: *.chello.pl 09.01.09, 18:49 Hehe no na pewno by im to nic nie dało jakby źle mówili na temat swojego nadchodzącego serwisu. Reklama dźwignią handlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Core Re: Internetowe aukcje IP: *.chello.pl 10.01.09, 13:33 Otóż to, serwis, jeśli by się nie reklamował i nie robił wszystkiego by o nim słyszano zginąłby w gąszczu innych o podobnej tematyce. Odpowiedz Link Zgłoś
gp2004gp Re: Internetowe aukcje 11.01.09, 14:03 Dlatego ja nie rozumiem zarzutów, że ktoś pisze o sobie w superlatywach i stawia na pozytywna reklamę - tym bardziej jeśli nie mija się z prawdą (odnośnie tego hotbida to musimy z weryfikacją jednak jeszcze poczekać) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: superstar Re: Internetowe aukcje IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.09, 22:44 Zarzuty sie pojawiąją bo ludziom żyłka chodzi, że ktoś ma czelność o sobie pisać dobrze. A niech ten hotbid.pl pisze - jeśli tylko się sprawdzi to dlaczego mają byc teraz skromni? To nie te czasy kiedy skromność była w cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
gp2004gp Re: Internetowe aukcje 13.01.09, 14:07 Dobrze napisane superstar - teraz liczy się siła przebicia, na miłe uśmieszki nic się nie wygra. Trzeba o sobie pisać dobrze, później to potwierdzić należytą jakością usługi i wszyscy będą zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Core Re: Internetowe aukcje IP: *.chello.pl 13.01.09, 17:25 Siła przebicia to podstawa, żyjemy w czasach, gdzie trzeba mieć twarde duspko, jeśli chce się zarobić trochę kasy i wybić się z pośród innych graczy. Ciekawe czy Hotbid będzie miał taką siłę przebicia. Odpowiedz Link Zgłoś
mathador Re: Internetowe aukcje 23.01.09, 17:29 Gość portalu: Core napisał(a): > Siła przebicia to podstawa, żyjemy w czasach, gdzie trzeba mieć twarde duspko, > jeśli chce się zarobić trochę kasy i wybić się z pośród innych graczy. Ciekawe > czy Hotbid będzie miał taką siłę przebicia. tez mnie to ciekawii... narazie duzo osob go reklamuje, ale zastanawia mnie na podstawie czego? bo jeszcze serwis nie dziala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mathador Re: Internetowe aukcje IP: 195.205.100.* 28.01.09, 18:17 raczej nie.... to że się udało w sumie 2 serwisom to nie znaczy ze kolejne pójdą w ich ślady Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Internetowe aukcje 16.01.09, 23:31 Gość portalu: HawaiiBoy napisał(a): > Coś mi się wydaje po szacie graficznej i całym tym odliczaniu, że serwis > www.hotbid.pl dokopie Podbij.pl :) wg mnie w przypadku hotbida bedzie to typowy przerost formy nad trescia, ja ich nie neguje, wolny rynek kazdemy daje prawo zarobic, ale jesli to bedzie polegalo tylko na ciekawej graf i lichych aukcjach to szkoda zachodu popatrzcie np na allegro - jaka slawa i pozycja a jaka surowa szata graficzna, pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
mathador Re: Internetowe aukcje 18.01.09, 16:05 malpa-na-drzewie napisał: > Gość portalu: HawaiiBoy napisał(a): > > > Coś mi się wydaje po szacie graficznej i całym tym odliczaniu, że serwis > > www.hotbid.pl dokopie > Podbij.pl :) Nie ma co się podniecać szatą graficzną... pożyjemy zobaczymy widzę bardzo dużo ostatnimi czasy komentarzy odnośnie Hotbid itd.. chyba mają bardzo rozbudowany marketing ;p jeszcze nam tego brakuje żeby inne serwisy tak się zaczęły reklamować Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Internetowe aukcje 21.01.09, 01:28 chyba masz racje, bardzo dluuuugie odliczanie tego serwisu ma chyba zbudowac atmosfere, w sumie to sam nie wiem co to da, ale to zostanie zweryfikowane po pierwszym kwartale, wg mnie zostana tylko te ktore zaczynaly jako pierwsze, bo one juz sie wbily w rynek i pamiec pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
cynamonika Re: Internetowe aukcje 13.10.09, 19:37 Myślę, że ludzie coraz chętniej korzystają właśnie nowych serwisów, bardziej kameralnych, to logiczne, na takich są większe szanse wygrania. Te "znane" mają już trochę zszarganą opinie i ludzie nie ryzykują. Ja też mam podobny schemat myślenia, dlatego czekam aż ruszy dobij.to. Aukcje mają wystartować na dniach, więc czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
egzegia Re: Internetowe aukcje 25.01.09, 13:02 Co do fruli.pl przyciąga szata graficzna, która może nie jest surowa jak w przypadku allegro (ktoś tam wyżej wymieniał) ale jednak jest : przejrzyście oraz pomyślane : z głową;) Reszta to fajne ceny i dość dobry system brania udziału w każdej z aukcji. Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Internetowe aukcje 26.01.09, 00:52 no nie wiem, dla mnie ta szata na fruli to jednak jest surowa-prosta, a juz napewno w porownaniu do aniolkow i diabelkow na hotbid, i denerwuje mnie to ciagle odliczanie tam Odpowiedz Link Zgłoś
beju_from_eldorado Re: Internetowe aukcje 26.01.09, 02:37 To odliczane, to jest czesc dzialania marketingowego zapewne, aby zwiekszyc zainteresowanie, a przynajmniej tak mnie cuzyli podczas studiow. ale nie do przesady tak jak hotbid! Akurat w tym przypadku przyniesie to chyba odwrotny od zamierzonego efekt Odpowiedz Link Zgłoś
dz4kczyl Re: Internetowe aukcje 27.01.09, 00:18 beju_from_eldorado napisał: > To odliczane, to jest czesc dzialania marketingowego zapewne, aby zwiekszyc > zainteresowanie, a przynajmniej tak mnie cuzyli podczas studiow. ale nie do > przesady tak jak hotbid! Akurat w tym przypadku przyniesie to chyba odwrotny od > zamierzonego efekt Ble, nie lubię czekania;) No chyba, że na ulubiony film/serial (który znam)... Działania marketingowe swoją drogą ale musieliby dać naprawdę coś e-xtra, żeby przebić chociażby wspominane fruli.pl Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Internetowe aukcje 30.01.09, 03:29 i tak najlepszy rezultat by osiagneli gdyby przypadowo im sie premiera opoznila :) a ludzi niestety to by jeszcze bardziej zachecilo, a to przeciez pokazuje nieompetencje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Internetowe aukcje IP: 195.89.143.* 27.01.09, 20:23 aaale reklama ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Internetowe aukcje IP: 195.89.143.* 27.01.09, 20:24 ale reklama ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mathador Re: Internetowe aukcje 29.01.09, 02:04 gusia260 napisała: > Witam > Natknełem się na nową strone z aukcjami www.zlap-okazje.pl > Jak myślicie warto tam powalczyć i coś da się wylicytować ? Co > sądzicie o takich aukcjach, kupujecie na nich? osobiście preferuje sprawdzone serwisy typu fruli badz podbij Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Internetowe aukcje 30.01.09, 03:31 gusia260 napisała: > Witam > Natknełem się na nową strone z aukcjami www.zlap-okazje.pl > Jak myślicie warto tam powalczyć i coś da się wylicytować ? Co > sądzicie o takich aukcjach, kupujecie na nich? ale lipny ten serwis, gorzej jak hotbid0tu przynajmniej odliczanie leci, a na tym od guci to wszytko sstoi,nie ma zadnych licytacji, i jest wsciekle zolto mnie nie przypadlo do gustu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kukimonster uwaga ta dyskusj to marktng szeptny czyli SPAM!! IP: *.tvk.torun.pl 02.02.09, 14:38 Ja nie mogę kolo sobie pare ników założył i prowadzi dyskusje sam ze sobą. A prawda jest taka że gafika na tym Hotbidzie wygląd jakby projektowąło ją uposledzone dziecko w ramach terapii zajęciowej. Ile zapłaciłeś za to koleś ? Co za lipa:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: uwaga ta dyskusj to marktng szeptny czyli SPA 04.02.09, 03:02 Gość portalu: Kukimonster napisał(a): > A prawda jest taka że gafika na tym Hotbidzie wygląd jakby projektowąło ją > uposledzone dziecko w ramach terapii zajęciowej. prawda jest taka koleś, ze jakbys poczytał MOJE wypowiedzi wczesniejsze , np tą malpa-na-drzewie napisał: > no nie wiem, dla mnie ta szata na .... to jednak jest surowa-prosta, a juz > napewno w porownaniu do aniolkow i diabelkow na hotbid, i denerwuje mnie to > ciagle odliczanie tam to ZAUWAZYLBYS ze ten caly hotbid mi sie wybitnie nie podoba, i nei ukrywalem tego, wiec schowaj swoje uwagi do kieszeni, przygotuj sie lepiej do konetowania innych nastepnym razem , i tyle mam Ci do powiedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ave pdg Re: uwaga ta dyskusj to marktng szeptny czyli SPA IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.09, 12:52 "Uwielbiam" tą naszą polską zawiść - ktoś napisze coś dobrze o Windowsie to też spamer tak? Ludzie troche dystansu. Koleś sie wypowiedział pochlebnie o tym hotbidzie to już jest be bo Tobie nie pasi? Coś takiego jak wolność słowa istnieje i to juz od 1347 - polecam podręczniki do historii. A swoją drogą to mi ten hotbid przypadł do gustu - zanzaczam że nie grałem wiec nie moge sie w tej kwestii wypowiadać ale serwis robi wrazenie przygotowanego z głową. Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: uwaga ta dyskusj to marktng szeptny czyli SPA 21.02.09, 00:29 wypowiedziec si emoze kazdy, pochlebnie badz negatywnie, tak samo kazdy moze skomentowac czyjas wypowiedz,czesem moze dochodzic do burzliwych dyskusji, ale to tez uroki wolnego slowa :) a windows coz...kazdy z niego korzysta, choc wiekszosci sie nie podoba, to pozostalosci po monopolu, albo genialnej akcji marketingowej microsoftu, w koncu za nic sie miliarderem nie zostaje :) Odpowiedz Link Zgłoś
mathador Re: uwaga ta dyskusj to marktng szeptny czyli SPA 01.03.09, 20:34 kto w twojej opinii ma tyle tych nickow? i rozmawia sam ze sobą :) Odpowiedz Link Zgłoś
gp2004gp Re: Internetowe aukcje 22.02.09, 18:26 hotbid przynajmniej wystartował i wprowadził coś nowego. czy cos z tego wyniknie poważniejszego to już jednak czas pokaże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotter Re: Internetowe aukcje IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.09, 18:16 I bardzo dobrze, że pojawiają sie alternatywy - wygrana na podbiju graniczy z cudem, ludzie juz tam mają niewyobrażalną ilość podbić. Czym wiecej nowych serwisów to dobra wiadomość dla userów, a jak jeszcze wprowadzają nowe rozwiązania to tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hikeee Re: Internetowe aukcje IP: *.magma-net.pl 01.03.09, 01:28 mowisz zeludzie tak poinwestowali w swoje profile ze sie zetonami poobkladali? ciekwe skad na to kase mieli :) a co do licznych serwisow powstajacyh, ja mysle ze po czasie i tak zostanie kilka, glownie tych z poczatku, lub tych faktycznie najprezniejszych, reszta padnie przez naturalna selekcje Odpowiedz Link Zgłoś
arczike Re: Internetowe aukcje 01.03.09, 16:54 Gość portalu: hikeee napisał(a): > mowisz zeludzie tak poinwestowali w swoje profile ze sie zetonami poobkladali? > ciekwe skad na to kase mieli :) > > a co do licznych serwisow powstajacyh, ja mysle ze po czasie i tak zostanie > kilka, glownie tych z poczatku, lub tych faktycznie najprezniejszych, reszta > padnie przez naturalna selekcje - Hyhy ale teoria:))) Najlepiej grać normalnie, uczciwie i liczyć na dużą dozę szczęścia przy takich grach jak podbijarki. Ot więcej radości jak się wygra już...;) Odpowiedz Link Zgłoś
arczike Re: Internetowe aukcje 30.03.09, 00:35 Imo uczciwa gra, dobry serwis oraz jasne i klarowne reguły i oby tak dalej, pozycja na rynku będzie należycie zasadna;) Odpowiedz Link Zgłoś
dz4kczyl Re: Internetowe aukcje 24.05.09, 18:05 arczike napisał: > Imo uczciwa gra, dobry serwis oraz jasne i klarowne reguły i oby tak dalej, > pozycja na rynku będzie należycie zasadna;) Brzmi dosłownie jak ostatnie zdania postanowień sądowych hehe:-) No ale czyż na wstępie nie było już jasne kto jest ów faworytem?:) Odpowiedz Link Zgłoś
beju_from_eldorado Re: Internetowe aukcje 08.03.09, 11:06 Zostana te ktore zaoferuja klientowi to czego oczekuje. a co do bankruct, to juz jeden upadl - lolobid Odpowiedz Link Zgłoś
eggostarte Re: Internetowe aukcje 08.03.09, 17:35 beju_from_eldorado napisał: > Zostana te ktore zaoferuja klientowi to czego oczekuje. a co do bankruct, to ju > z > jeden upadl - lolobid hmm dość szybko się wykruszyli...cóż konkurencja nie da czasami rady sprostać warunkom utrzymania się na obecnym rynku przy takiej a nie innej *kryzys* sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
dz4kczyl Re: Internetowe aukcje 09.03.09, 18:21 eggostarte napisał: > beju_from_eldorado napisał: > > > Zostana te ktore zaoferuja klientowi to czego oczekuje. a co do bankruct, > to ju > > z > > jeden upadl - lolobid > > > hmm dość szybko się wykruszyli...cóż konkurencja nie da czasami rady sprostać > warunkom utrzymania się na obecnym rynku przy takiej a nie innej *kryzys* sytua > cji. - Kryzys sprzyja późniejszemu rozwojowi oraz "dba" o klienta bowiem Ci co chcą przetrwać potrafią dużo zaoferować, żeby tylko utrzymać się w tej branży/fachu/na rynku;) Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Internetowe aukcje 11.03.09, 21:21 dz4kczyl napisał: > - Kryzys sprzyja późniejszemu rozwojowi oraz "dba" o klienta bowiem Ci co chcą > przetrwać potrafią dużo zaoferować, żeby tylko utrzymać się w tej > branży/fachu/na rynku;) a ci co go nie przetrwaja to go (kryzysu) nie lubia, bo im nie pomogl:) fakt w ciezkich warunkach sie ludzie sprawdzaja, ale tez w czasach kryzysu nie mamy czym grac, wiec czasem dodatkowe oferty z serwisow nic nie dadza, bo w portfelu pustki, ciezki czas jest teraz na granie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grequ Re: Internetowe aukcje IP: *.foebud.org 12.03.09, 22:16 z jednej strony dz4kczyl masz racje ale nie możemy też postrzegać kryzysu, jako raju dla klientów, gdyż wiele innych czynników ogranicza klientów budżety, a oni wtedy nawet nie mają za co kupić tych rzeczy po "atrakcyjnych cenach" Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Internetowe aukcje 11.03.09, 21:17 eggostarte napisał: > beju_from_eldorado napisał: > > > Zostana te ktore zaoferuja klientowi to czego oczekuje. a co do bankruct, > to ju > > z > > jeden upadl - lolobid > > > hmm dość szybko się wykruszyli...cóż konkurencja nie da czasami rady sprostać > warunkom utrzymania się na obecnym rynku przy takiej a nie innej *kryzys* sytua > cji. ale pobudka, 'jeden juz upadl', hmm z tego co wiem to upadlo juz z 5takich serwisów i wydaje sie ze niektore powstaja tylko na chwile, zeby nakroic kasy i sie zmywaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hikeee Re: Internetowe aukcje IP: *.magma-net.pl 01.03.09, 01:26 a co niby ten hotbid takiego nowego wprowadzil, bo ja nic nie widze tam nadzwyczajnego? Odpowiedz Link Zgłoś
gp2004gp Re: Internetowe aukcje 01.03.09, 16:27 Wydaje mi się, że to u nich po raz pierwszy pojawiły się te aukcje z ceną unikalną - owszem sam pomysł był juz kiedys wykorzystywany bodajże w radiu ale nie spotkałem się jeszcze z jego zastosowaniem na takich portalach aukcyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Internetowe aukcje 05.03.09, 23:38 gp2004gp napisał: > pojawiły się te aukcje z ceną unikalną cena unikalna, a co to niby jest? Odpowiedz Link Zgłoś
gp2004gp Re: Internetowe aukcje 06.03.09, 00:57 Jeśli ja to dobrze rozumiem to jest tak, że typuje sie cenę za którą chce sie kupić dany przedmiot. I jeśli podana kwota przez cały okres trwania aukcji jest najniższą niepowtarzającą sie to sie wygrywa. Jak była to pojedyncza (unikalna) kwota ale nie najniższa to nadal ma sie szanse na wygraną - o ile ta która jest obecnie najniższa zostanie zdublowana. Jakoś tak. Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Internetowe aukcje 11.03.09, 21:11 aha, to znam, to zadna nowosc nie jest, takie 'gry' byly juz z 5lat temu w tv, i sms-ami albo w programie takim sie wlasnie tak gralo, wiec dla mnie to nic nowego, ani nic ciekawego, bo tylko strzelasz w kwote, sie uda albo nie, nie ma 'licytacji' Odpowiedz Link Zgłoś
mathador Re: Internetowe aukcje 07.03.09, 15:53 malpa-na-drzewie napisał: > gp2004gp napisał: > > > pojawiły się te aukcje z ceną unikalną > > cena unikalna, a co to niby jest? Pewnie chodzi o cenę niską - niespotykaną Choć kto to wie... to tylko moje przypuszczenia ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hikeee Re: Internetowe aukcje IP: *.magma-net.pl 23.03.09, 19:57 gp2004gp napisał: > Wydaje mi się, że to u nich po raz pierwszy pojawiły się te aukcje z ceną unika > lną - owszem sam pomysł był juz kiedys wykorzystywany bodajże w radiu ale nie s > potkałem się jeszcze z jego zastosowaniem na takich portalach aukcyjnych. co za roznica czy jest to typ aukcji z cena minimalna, stala, unikalna czy za darmo, liczy sie pomysl przyciagniecia klienta i zainteresowania go, Odpowiedz Link Zgłoś
dz4kczyl Re: Internetowe aukcje 26.03.09, 23:27 Gość portalu: hikeee napisał(a): > gp2004gp napisał: > > > Wydaje mi się, że to u nich po raz pierwszy pojawiły się te aukcje z ceną > unika > > lną - owszem sam pomysł był juz kiedys wykorzystywany bodajże w radiu ale > nie s > > potkałem się jeszcze z jego zastosowaniem na takich portalach aukcyjnych. > > co za roznica czy jest to typ aukcji z cena minimalna, stala, unikalna czy za > darmo, liczy sie pomysl przyciagniecia klienta i zainteresowania go, - Wszystko się zgadza ale za darmo to nie będzie nigdy bo wtedy byłaby to działalność charytatywna z wielką korzyścią dla sporej liczby osób, które rzuciłyby się na taki przedmiot/przedmioty;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hikeee Re: Internetowe aukcje IP: *.magma-net.pl 28.03.09, 02:10 a jednak cos mozna za darmo, fruli uruchomilo powiadamianie przez sms o sytuacji na aukcjach, te same info co z gg, i za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
dz4kczyl Re: Internetowe aukcje 29.03.09, 23:48 Gość portalu: hikeee napisał(a): > a jednak cos mozna za darmo, > fruli uruchomilo powiadamianie przez sms o sytuacji na aukcjach, te same info c > o > z gg, i za darmo I chwała im za to;) Teraz to już jest jak jazda autem z automatyczną skrzynią biegów;-))) Ciekawe co dalej wymyślą- im się chyba nie kończą pomysły..... a to cieszy i to bardzo!! Odpowiedz Link Zgłoś
mathador Re: Internetowe aukcje 09.04.09, 14:46 czytałem czyjąś propozycje o możliwości podbijania przez sms, to było by coś mhm,... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hikeee Re: Internetowe aukcje IP: *.magma-net.pl 22.05.09, 15:37 teraz frutki sie sprzedaja na allegro, taniej Odpowiedz Link Zgłoś
dz4kczyl Re: Internetowe aukcje 24.05.09, 18:06 mathador napisał: > czytałem czyjąś propozycje o możliwości podbijania przez sms, to było by coś mh > m,... Hmm zależy po ile ktoś ma te smsy jak po 1 gr to fajnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hikeee Re: Internetowe aukcje IP: *.magma-net.pl 25.05.09, 00:36 dz4kczyl napisał: > mathador napisał: > > czytałem czyjąś propozycje o możliwości podbijania przez sms, to było by > coś mh > > m,... > Hmm zależy po ile ktoś ma te smsy jak po 1 gr to fajnie;) good joke :) wg mnie to raczej bylo by ze wysylasz sms pod 7122 i on koszuje 1zl +vat Odpowiedz Link Zgłoś
arczike Re: Internetowe aukcje 24.05.09, 19:33 ymathador napisał: > czytałem czyjąś propozycje o możliwości podbijania przez sms, to było by coś mh > m,... Hmm tylko jak miałoby to wyglądać?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hikeee Re: Internetowe aukcje IP: *.magma-net.pl 25.05.09, 00:38 użyj wyobrazni :) Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Internetowe aukcje 05.03.09, 23:41 gp2004gp napisał: > hotbid przynajmniej wystartował to ja to jest, wczesniej mowisz o zlapokazje a teraz o hotbid, wydawalo mi sie ze celem twojej wypowiedzi byl ten pierwszy, ale ta cytowana wypowiedzia uwage zwracasz na drugi portal.. Odpowiedz Link Zgłoś
noname80 Re: Internetowe aukcje 09.03.09, 19:46 przyznam się szczeże że nie czytałem powyższych wypowiedzi (dużo tego). Ja raczej korzystam z Allegro. To chyba najpopurniejsza strona z licytacjami. Można tam juz kupić wszystko :) Odpowiedz Link Zgłoś
mathador Re: Internetowe aukcje 10.03.09, 13:01 no wiadomo że na allegro jest wszystko :) - też korzystam bardzo często ale podbijarki to całkiem inna bajka, trochę tam z gry, jeśli do tego dołączy szczęście - to tańszych rzeczy nigdzie nie zakupimy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hybcio Re: Internetowe aukcje IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.09, 20:04 Nie no kurde na tym Hotbidzie xbox poszedł za 4,23 zł:/ Ktoś się ładnie musi jarać. Odpowiedz Link Zgłoś
valentino1986 Re: Internetowe aukcje 10.03.09, 20:36 zgadzam sie w pelni, nie ma co porownywac podbijarek do allegro, bo to calkiem dwa odmienne typy aukcji, ktore wzajemnie sie uzupelniaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesla Re: Internetowe aukcje IP: *.blutmagie.de 11.03.09, 11:26 dokładnie, czasem jednak na forum ktoś pomyśli i napisze coś zgodnego z prawdą podbijarki =/ allegro Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Internetowe aukcje 11.03.09, 21:15 Gość portalu: czesla napisał(a): > dokładnie, czasem jednak na forum ktoś pomyśli i napisze coś zgodnego z prawdą > > podbijarki =/ allegro =/ to niby znaczy nierowne sobie?! :) alegro to bazar=targowisko, a podbijarki to takie gry losowe, troche zabawy, troche taktyki, ale nie sa to zakupy Odpowiedz Link Zgłoś
beju_from_eldorado Re: Internetowe aukcje 12.03.09, 07:38 Sam moedl twgo typu aukcji bardzo mi sie podoba, poniewaz obok allegro moge licytowac w inny sposob czemu towarzysza emocje i jest to dobra zabawa. A co do wyboru serwisu, to osobiscie wybralem inny serwis niz ten, o ktorym wspominasz Odpowiedz Link Zgłoś
dz4kczyl Re: Internetowe aukcje 15.03.09, 13:23 beju_from_eldorado napisał: > Sam moedl twgo typu aukcji bardzo mi sie podoba, poniewaz obok allegro moge > licytowac w inny sposob czemu towarzysza emocje i jest to dobra zabawa. A co do > wyboru serwisu, to osobiscie wybralem inny serwis niz ten, o ktorym wspominasz - a czy na allegro są jeszcze jakieś emocje prócz goryczy jak sie przegrywa?:) Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Internetowe aukcje 23.03.09, 19:43 dz4kczyl napisał: > > - a czy na allegro są jeszcze jakieś emocje prócz goryczy jak sie przegrywa?:) wbrew pozorom sa, nie takie jak na fruli ale sa, szczegolnie w ostatniej minucie licytacji kiedy juz z nadzieja patrzysz ze mozesz to miec za ta kwote na ktora cie stac, i w ostatniej chwili ktos daje 5zl wiecej i sie konczy czas, to wtedy boli Odpowiedz Link Zgłoś
dz4kczyl Re: Internetowe aukcje 26.03.09, 23:24 > wbrew pozorom sa, nie takie jak na fruli ale sa, szczegolnie w ostatniej minuci > e > licytacji kiedy juz z nadzieja patrzysz ze mozesz to miec za ta kwote na ktora > cie stac, i w ostatniej chwili ktos daje 5zl wiecej i sie konczy czas, to wtedy > boli - no tak, i ból to serce tak ściska...;) Odpowiedz Link Zgłoś
mathador Re: Internetowe aukcje 02.04.09, 17:19 dz4kczyl napisał: > > > wbrew pozorom sa, nie takie jak na fruli ale sa, szczegolnie w ostatniej > minuci > > e > > licytacji kiedy juz z nadzieja patrzysz ze mozesz to miec za ta kwote na > ktora > > cie stac, i w ostatniej chwili ktos daje 5zl wiecej i sie konczy czas, to > wtedy > > boli > > - no tak, i ból to serce tak ściska...;) co tu dużo mówić... ŻYCIE :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marika Re: Internetowe aukcje IP: *.centertel.pl 10.10.09, 16:12 i właśnie na tym polega ta cała gra na podbijarkach..masz nadzieję, że wygrasz i nagle ktoś Ci zabiera jakiś sprzęt sprzed nosa, ja w sumie za często się w takie rzeczy nie bawię, ale na dobij. to znalazłam kamerę Samsung, którą po prostu muszę mieć, dlatego jak tylko aukcja ruszy to zaczynam podbijać..jeżeli ktoś mi ją zwinie 2 min. przed końcem licytacji to poważnie będę załamana Odpowiedz Link Zgłoś
mathador Re: Internetowe aukcje 18.03.09, 00:20 model ten jest całkiem całkiem Szczególnie biorąc pod lupę go ja biznes Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-na-drzewie Re: Internetowe aukcje 23.03.09, 19:44 mathador napisał: > model ten jest całkiem całkiem > > Szczególnie biorąc pod lupę go ja biznes jako biznes to zloty interes :) Odpowiedz Link Zgłoś
agusek30 Re: Internetowe aukcje 30.12.09, 11:35 No tak, takie aukcje internetowe są nie tylko coraz bardziej powszechne ale jest ich też coraz więcej. Można czasem dostać zawrotów głowy od tego, którą wybrać i z której aukcji skorzystać, ale przy tym jest też świetna zabawa;) Odpowiedz Link Zgłoś
miss_wiosna Re: Internetowe aukcje 30.12.09, 17:51 Jak kto lubi... Ja odkąd dowiedziałam się o dobij.to to jestem na bieżąco z aukcjami, które mają tam miejsce... Kusi mnie często, żeby zalicytować, ale póki co obserwuję :) ale pierwsze podbicia juz mam zaplanowane na styczeń 2010. Odpowiedz Link Zgłoś