Gość: adam IP: *.chello.pl 24.04.09, 13:39 było by miło - limpus jest okropnym, strasznym, nieziemsko nieprzemyślanym badziewiem. czemu nie można sprzedawać laptopów np z mandrivą lub buntu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wesoły romek Linux Netbook Remix - Linux Ubuntu zoptymalizow.. IP: *.net.inotel.pl 24.04.09, 14:20 Pobrałem i odpaliłem ten system u siebie, na starym laptopie Asus... system od razu rozpoznał wszystko mimo że to nie netbook...:-)) jedyna niedogodność do to że aby ten system płynnie chodził potrzebny jest szybki pendrive... im szybszy tym lepszy... ogólnie polecam, naprawdę ciekawe rozwiązania i banalnie prosty w obsłudze... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: air Re: Linux Netbook Remix - Linux Ubuntu zoptymaliz IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 25.04.09, 14:33 tzn ze nie mozna sformatowac dysku i wrzucic tego disto na stale? zawsze musi byc z pena? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonymous Linux Netbook Remix - Linux Ubuntu zoptymalizow... IP: *.chello.pl 24.04.09, 19:12 O ile mi wiadomo to ten OS nazywa się "Ubuntu Netbook Remix" a nie "Linux Netbook Remix". Wiem, że to Linux, ale dlaczego w artykule jest zmieniona nazwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Linux Netbook Remix - Linux Ubuntu zoptymaliz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 00:17 Ehh Artykuł pokazał się po moim komentarzu w innym artykule. Ta dystrybucja już trochę wisi na necie, a Wy teraz o niej piszecie ? Odpowiedz Link Zgłoś
roar Re: Linux Netbook Remix - Linux Ubuntu zoptymaliz 25.04.09, 12:25 "Producenci urządzeń typu netbook zazwyczaj nie rekomendują zmiany preinstalowanego systemu operacyjnego Linux ze względu na problemy z kompatybilnością sprzętową." Ależ co to za bzdura. Sterowniki linuksowe są ogólnodostępne i pisane pod jądro, a nie dystrybucję, więc nie ma tak, że w jednej jakiś jest, a w drugiej nie ma i nie da się go uruchomić. Zwykłe sianie FUDu. W ogóle to jako użytkownik netbooka szczerze rekomenduję zmianę preinstalowanego systemu, bo preinstalacje są, niestety, w wielu przypadkach fatalne i szczerze mówiąc mogą tylko zniechęcać potencjalnych użytkowników. No chyba że faktycznie fabrycznie zainstalowana jest Mandriva czy jakiś offshot Ubuntu, ale to niestety, zdaje się, rzadkość. Odpowiedz Link Zgłoś