Dodaj do ulubionych

Linux Netbook Remix - Linux Ubuntu zoptymalizow...

IP: *.chello.pl 24.04.09, 13:39
było by miło - limpus jest okropnym, strasznym, nieziemsko nieprzemyślanym
badziewiem. czemu nie można sprzedawać laptopów np z mandrivą lub buntu?
Obserwuj wątek
    • Gość: wesoły romek Linux Netbook Remix - Linux Ubuntu zoptymalizow.. IP: *.net.inotel.pl 24.04.09, 14:20
      Pobrałem i odpaliłem ten system u siebie, na starym laptopie Asus... system od
      razu rozpoznał wszystko mimo że to nie netbook...:-)) jedyna niedogodność do to
      że aby ten system płynnie chodził potrzebny jest szybki pendrive... im szybszy
      tym lepszy... ogólnie polecam, naprawdę ciekawe rozwiązania i banalnie prosty w
      obsłudze... :-)
      • Gość: air Re: Linux Netbook Remix - Linux Ubuntu zoptymaliz IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 25.04.09, 14:33
        tzn ze nie mozna sformatowac dysku i wrzucic tego disto na stale? zawsze musi
        byc z pena?
        pozdr
    • Gość: anonymous Linux Netbook Remix - Linux Ubuntu zoptymalizow... IP: *.chello.pl 24.04.09, 19:12
      O ile mi wiadomo to ten OS nazywa się "Ubuntu Netbook Remix" a nie "Linux
      Netbook Remix". Wiem, że to Linux, ale dlaczego w artykule jest zmieniona nazwa?
      • Gość: Gość Re: Linux Netbook Remix - Linux Ubuntu zoptymaliz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 00:17
        Ehh Artykuł pokazał się po moim komentarzu w innym artykule.

Ta dystrybucja już trochę wisi na necie, a Wy teraz o niej piszecie ?
    • roar Re: Linux Netbook Remix - Linux Ubuntu zoptymaliz 25.04.09, 12:25
      "Producenci urządzeń typu netbook zazwyczaj nie rekomendują zmiany preinstalowanego systemu operacyjnego Linux ze względu na problemy z kompatybilnością sprzętową."

Ależ co to za bzdura. Sterowniki linuksowe są ogólnodostępne i pisane pod jądro, a nie dystrybucję, więc nie ma tak, że w jednej jakiś jest, a w drugiej nie ma i nie da się go uruchomić. Zwykłe sianie FUDu.

W ogóle to jako użytkownik netbooka szczerze rekomenduję zmianę preinstalowanego systemu, bo preinstalacje są, niestety, w wielu przypadkach fatalne i szczerze mówiąc mogą tylko zniechęcać potencjalnych użytkowników. No chyba że faktycznie fabrycznie zainstalowana jest Mandriva czy jakiś offshot Ubuntu, ale to niestety, zdaje się, rzadkość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka