Dodaj do ulubionych

Play chwali darmowe minuty w Orange

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.09, 11:52
udało mi się skutecznie uciec z prepaidem z idei do playa, choć z
uwagi na obleganie salonów playa nie było łatwo (stąd wierzę w ich
zapewnienia...)!
Obserwuj wątek
    • needmoney Kiedy erę będzie można pochwalić ? 28.04.09, 14:46
      Kiedy erę będzie można pochwalić ? Jak na razie najtwardziej opiera się zmianom.
      Może kalkulują że ich prepaid to heyah a kwak kwak to do dożynania najstarszych
      jeleni. A kolejki w salonach play rzeczywiście są duże.
      • Gość: AArni Re: Kiedy ERĘ będzie można pochwalić ? IP: 217.17.41.* 28.04.09, 15:22
        Era pewnie mysli ze złapie Jeleni na swoje stawki 59 gr/min
        lub 56 gr/min po 4 miesiacach.

Ja juz czekam na koniec abonamentu i przenosze telefony całej rodzinki do Playa
        • Gość: oszukany klient ale to jest chore 25 zl co 25 dni to zawsze bylo a IP: *.eicat.ca 28.04.09, 16:28
          poza tym GW najwyrazniej robi reklame Orange albo tym wszystkim zgerdom i
          oglupia czytelnikow. Prepaid z definicji nie moze wymuszac regularnych
          doladowan. W takim razie co za roznica wziasc abonment
          • Gość: yhwh Re: ale to jest chore 25 zl co 25 dni to zawsze b IP: 212.160.172.* 28.04.09, 16:52
            stary, czytaj ze zrozumieniem - ten prepaid nie wymusza regularnych
            doładowan. ale promuje je -nie musisz, ale mozesz. czujesz roznice?
            • Gość: gostek odezwali sie naganiacze, ta oferta jest od zawsze IP: *.alfa-inet.net 28.04.09, 17:41
              czasem troche bonus wiekszy czasem mniejszy ale oferta bez bonusa nie ma sensu.
          • Gość: california Re: ale to jest chore 25 zl co 25 dni to zawsze b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 16:55
            orendz nie wymusza, mozna nie doladowywac, nikt cie nie pociagnie do
            odpowiedzialnosci, jesli nie doladujesz. po prostu premiowani sa klienci ktorzy
            doladowuja czesto. a jesli pijesz do kasowania starych kont - to przeciez tak
            jest w kazdym operatorze, ze po dlugim czasie nieaktywnosci konto jest zamykane.
            w orendzu dzieje sie to po stosunkowo krotkim okresie ale nie mow, ze u innych
            tego nie ma.
            • Gość: vitalis zwykle wymuszenie bo zeby uniknac haraczu musisz IP: 195.24.77.* 28.04.09, 17:50
              placic jak w abonamencie a nawet czesciej. Skandal !
    • Gość: Przeniosłem i .... Re: Play chwali darmowe minuty w Orange IP: *.lan.bermudy.net 28.04.09, 14:50

Przeniosłem nr do Playa. Na szczście wybrałem na start ofertę na kartę, żeby
      przetestować w praktyce. Efekt taki, że kasują za 135 kB danych zamiast 0,24 zł
      ponad 2,50 zł. Mam telefon połączony przez większość dnia przez VPN z serwerem
      pocztowym. Sesja trwała około 5 godzin (ciągła - nie zrywana). Po 2 reklamacjach
      odpowiedź z Play - sesje miały miejsce i opłata jest zgodna z cennikiem. Jak
      chcę coś zrobić, to mogę ich pozwać do sądu. Żenada. Przy takim rozliczaniu za 1
      m-c sprawdzania poczty wydam ponad 100 zł. W Orange kosztowało mnie to około 30
      zł. Poza tym, to czyste złodziejstwo - niby reklamują że 0,12 zł za każde
      rozpoczęte 100 kB, a naprawdę to jest wolna amerykanka przy dłuższych sesjach i
      w sumie nie wiadomo za co się i ile się płaci.

Pakiet 5MB to takie samo oszustwo. Sesja 4h = 136 kB i z pakietu poszło się
      walić 2000 kB. Niezła ściema.
      • napadywacz Re: Play chwali darmowe minuty w Orange 28.04.09, 14:53
        Logujesz się na stronę i tam masz wszystko napisane, co kiedy, za jakie
        połączenie i ile z czego Cie to kosztowało. Zarejestruj się na www.playmobile.pl
        i tam będziesz miał dostęp do danych.
        • Gość: gosc Re: Play chwali darmowe minuty w Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 15:04
          Ten pakiet w Nowym Orange Go jest bardzo fajny jak widać, Play chwali bo obawia
          się. Orange długo siedziało cicho i teraz jak odpowiedziało to porządnie.
        • Gość: Przeniosłem i .... Re: Play chwali darmowe minuty w Orange IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.04.09, 18:21
          A myślisz, że skąd wiem to, o czym piszę? Jak reklamowałem to też się
          powoływałem na play24. Złodzieje i tyle. Jak zwykle dużo szumu i łatwo się
          nabrać. Za połączenie koło 150 kB z pakiety 5MB zeszło 2MB na play24. Śmiesznie
          to wygląda w bilingu: Dane 26.04.2009 23:30:41 Internet Przes. danych 130 kB
          -> klikasz na >>szczegóły a tam: 2000 kB. Nieźli są. Albo to: Dane
          25.04.2009 10:48:59 Internet Przes. danych 136 kB -> klikasz na >>szczegóły a
          tam: 2.64 zł

• Gość: cenzor Re: Play chwali darmowe minuty w Orange IP: 83.143.101.* 28.04.09, 15:04
        wyłącz te wirusy i botnety, zainstaluj firewalla i może wtedy zauważysz
        rzeczywisty transfer i rzeczywiste koszty :)
        • Gość: M. Re: Play chwali darmowe minuty w Orange IP: *.tieto.com 28.04.09, 15:58
          Firewalle na telefony chyba jeszcze nie powstały?
    • Gość: v156 Re: Play chwali darmowe minuty w Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 15:19
      Jak to bez małych liter i haczyków?

A to: "Należy zaznaczyć, że podobnie jak w przypadku innych promocji
      opartych na doładowaniach konta, Orange nie uwzględnia doładowań
      zakupionych za punkty Profit, przyznawanych w ramach reklamacji,
      usługi Przelew SMS oraz Doładowania Telefonu z Rachunkiem."
    • Gość: Rewelacja Play chwali darmowe minuty w Orange IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.04.09, 16:14
      Super juz lece minuta od 0,8333333333333333333 gr.
      • Gość: DArek Re: Play chwali darmowe minuty w Orange IP: 87.204.205.* 28.04.09, 16:28
        Jak darmowe może coś kosztować? Przecież dostajesz to przy okazji jako bonus.
    • Gość: Feniks Play chwali darmowe minuty w Orange IP: *.idg.com.pl 28.04.09, 16:30
      A ja uciekam z PLAY. Po ponad 2 latach z nimi nie mam zamiaru płacić za telefon
      tyle samo co nowy użytkownik. Zwłaszcza że ten telefon kosztuje 4x mniej w Plusie.
      • Gość: Filemon Re: Play chwali darmowe minuty w Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 17:06
        Krzyżyk na drogę.
    • Gość: artus Dwie sprawy IP: *.ip.netia.com.pl 28.04.09, 17:59
      1. W Orange jest mały myk - trzeba doładowywać co 25 dni, żeby dostać minuty za free. Ale jak się doładuje za małą kwotę, to ma się mało korzystną stawkę na połączenia. Dlatego warto doładowywać za min. 50 pln. Wtedy się ma 29 gr/min do Orange i innych. Przy mniejszych doładowaniach - nawet 59 gr. Czyli oferta jest atrakcyjna dla tych, co dużo gadają.

2. Twierdzenie, że pan nie słyszał, aby jego klientom przeszkadzało, że dzwonienie do Playa jest droższe świadczy tylko o arogancji. No chyba, że ma racje, bo jak im przeszkadza, to nie stają się abonentami Playa... Tak właśnie ja uczyniłem, a właściwie nie uczyniłem :-)
      • Gość: roy ściema z Orange IP: *.elpos.net 28.04.09, 19:42
        żeby ceny połączeń spadły do 29 gr to w Orandżu muszę wydawać 50 zł co 25 dni.
        To granda. Nikt przy zdrowych zmysłach nie weźmie oferty na kartę jak
        miesięcznie wydaje ponad 50 zł. W abonamencie też można mieć tanie połączenia za
        takie pieniądze i jeszcze telefon za parę stówek dostaje się za 1 zł.
        Klient na kartę który dużo dzwoni i nie trzeba mu fundować co dwa lata telefonu
        to jest dojna krowa dla operatora komórkowego.
        • Gość: artus Re: ściema z Orange IP: *.ip.netia.com.pl 28.04.09, 22:49
          Nie do końca tak. Jeżeli załadujesz za 50 zł, to masz po 29 gr przez chyba 3
          miesiące. Ale jeżeli załadujesz za 50 zł co 25 dni, to masz jeszcze dodatkowo 60
          min. do wszystkich za każdym załadowaniem.
          I niestety zmartwię Cię - żadna oferta abonamentowa nie przebija prepaida. Niestety.
          A oferta Orange jest aktualnie najlepsza. Tzn. Play ma lepszą na rozmowy
          wychodzące, ale ludzi trafia szlag, gdy do Ciebie dzwonią. I dlatego siedzę w
          Orange :-)
    • Gość: gosc Play chwali darmowe minuty w Orange IP: *.acn.waw.pl 29.04.09, 10:54
      Rzeczywiście dość odważnie zagrali z tymi minutami... Dzięki temu ja z nimi
      zostaje bo już miałem się przenosić, ale NOG jest całkiem dobre.
      • Gość: plej boj Samiswoi-64grosze-jutro jestem w PLAY IP: *.tvk.torun.pl 30.04.09, 01:53
        Samiswoi-64grosze-jutro jestem w PLAY...SS to chyba teraz najgorszy
        prepaid...Niby 24gr do SS i na stacjonarne,ale nieznam nikogo kto ma
        ten szajs--zlozylem tydzien temu podanie-i od 1 maja bede w pleju--z
        zachowaniem numeru-w SS mialem"zloty numer"to troche szkoda zeby
        sie"zmarnowalo"--a kase za przeniesienie zwraca plej!
        • Gość: plej boj Re: Samiswoi-66grosze-male sprostowanie IP: *.tvk.torun.pl 30.04.09, 01:57
          jw

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka