malcur2 12.12.03, 17:15 Po kilku minutach po wejściu w sieć dostaję komunikat, że wysiadło zdalne wywołanie procedur (RPC) zainicjowane przez Zarządzanie NT\System i system się zamyka. Czy ktoś wie jak z tym walczyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziuunia Re: Xp a neostrada 12.12.03, 18:34 Masz wirusa,tutaj znajdziesz lekarstwo www.olesno.pl/~pablo/xp/ Odpowiedz Link Zgłoś
malcur2 Re: Xp a neostrada 12.12.03, 19:04 Dzięki Dziunnia! -jeszcze nie wiem czy jestem wyleczony ale światło w tunelu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Argh Re: Xp a neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.03, 21:47 To jest robal Worm Blaster. Zamykanie systemu możesz anulować komendą "shutdown -a" wpisaną w [menu start]->[uruchom], aby mieć czas na ściągnięcie patcha. Patch możesz też znaleść na stronie www.microsoft.com. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Argh Re: Xp a neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.03, 21:50 I rada dla wszystkich: nie włączajcie neo na XP bez zainstalowanego patcha przeciw Worm Blaster. Wlezie wam do kompa w 10 sekund. On łączy się z komputerem na port 135 (jest tam jakaś usługa nie pamiętam już jaka, która ma błąd) i zgrywa swój program do waszego kompa. Mogą wystąpić też problemy ze ściągnięciem patcha ze strony microsoftu, bo ten robal stara się to uniemożliwić. Odpowiedz Link Zgłoś
piecyk.gazowy Re: Xp a neostrada 12.12.03, 23:22 Gość portalu: Argh napisał(a): > Mogą wystąpić też problemy ze ściągnięcie > m > patcha ze strony microsoftu, bo ten robal stara się to uniemożliwić. Pierwsze słyszę... Ściągałem wiele razy te łaty z aktywnym robalem i nie miałem ŻADNYCH problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: Xp a neostrada 12.12.03, 23:20 Jeszcze jeden sposób www.voytek.enter.net.pl/msblast/ Powodzenia:))) Odpowiedz Link Zgłoś