Gość: Arten IP: 217.98.20.* 23.06.09, 15:08 "Najnowsza decyzja, aby Windows 7 w Europie sprzedawany był bez IE także o czymś świadczy." O czym świadczy, Szanowna Pani, o czym? Proszę dokończyć tę myśl... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Opera lepsza od FF i IE IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.09, 15:36 my.opera.com/community/download.pl?ref=adam664&p=opera_desktop my.opera.com/community/download.pl?ref=adam664&p=opera_desktop my.opera.com/community/download.pl?ref=adam664&p=opera_desktop my.opera.com/community/download.pl?ref=adam664&p=opera_desktop my.opera.com/community/download.pl?ref=adam664&p=opera_desktop my.opera.com/community/download.pl?ref=adam664&p=opera_desktop my.opera.com/community/download.pl?ref=adam664&p=opera_desktop Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Opera lepsza od FF i IE IP: *.irishbroadband.ie 23.06.09, 16:02 Wiemy, wiemy, ale już przestań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekspert Żadnej z tych przeglądarek nie można nazwać szybką IP: *.cust.tele2.de 23.06.09, 23:08 Kto nigdy nie pracował z Dillo, nie ma nawet śladu pojęcia co to jest szybka przeglądarka. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiopysio Re: Żadnej z tych przeglądarek nie można nazwać s 24.06.09, 12:23 Gość portalu: Ekspert napisał(a): > Kto nigdy nie pracował z Dillo, nie ma nawet śl > adu pojęcia co to jest szybka przeglądarka. A co sądzisz o wyższości Świąt Wielkiej Nocy na Świętami Bożego Narodzenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
sandino FF musi mniej brać zasobów komputera. 23.06.09, 15:44 Jest trochę niedopracowany pod tym względem. Lepiej śmiga opera. IE to badziew, który mnie nie interesuje bo nie używam M$. Używam zaś na moim OS'ie FF i ten mankament mi troszkę przeszkadza. ale nie na tyle aby przesiąść się na operę. Gość portalu: Arten napisał(a): > "Najnowsza decyzja, aby Windows 7 w Europie sprzedawany był bez IE także o c > zymś świadczy." > > O czym świadczy, Szanowna Pani, o czym? Proszę dokończyć tę myśl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: FF musi mniej brać zasobów komputera. IP: *.irishbroadband.ie 23.06.09, 16:18 Twoje problemy mogą wkrótce odejść w przeszłość: Firefox 3.5 Memory Usage Na wykresie widać, że tylko Firefox i Chrome nie mają wycieków pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: FF musi mniej brać zasobów komputera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.09, 00:27 bla bla bla ;) zawsze tak mówią :P Odpowiedz Link Zgłoś
pi3141592 Firefox 3.5 to początek końca Internet Explorer? 23.06.09, 17:03 > Bardziej godne uwagi jest jednak to, że w ciągu kilku dni Mozilla > podwoiła swoje zyski. Po wypuszczeniu wersji 3.0, Firefox podskoczył > na giełdzie o niemal 19 proc. Dla porównania - Internet Explorer 8 w > ciągu pierwszych dni istnienia w sieci nie zrobił zbyt dużego > zamieszania. Co więcej - akcje firmy zaczęły spadać kilka dni po > jego wypuszczeniu > a) Firefox nie jest notowany na giełdzie. Jego akcje nie mogły więc "podskoczyć" b) Dla Fundacji Mozzila, FireFox jest głównym produktem, dla MicroSoftu IE jest tylko jednym z wielu, zdecydowanie nie kluczowym, więc porównanie przeglądarek przez pryzmat zmian kursów akcji świadczy co najwyżej o ignorancji autorki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: la Re: Firefox 3.5 to początek końca Internet Explor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 17:57 tak mi się trudno czytało, że są akcje fajerfoksa i misia, jedne tanieją, drugie drożeją... jakaś informatyczna giełda towarowa? jak to? czuję się strasznie niedoinformowany. dopuszczam też myśl, że jestem dezinformowany. i jakoś łatwiej mi się z tym pomysłem pogodzić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Firefox 3.5 to początek końca Internet Explor IP: *.irishbroadband.ie 23.06.09, 17:57 Pamiętasz reklamy Plusa, w których występowały trudne słowa "metafora" i "alegoria"? Odpowiedz Link Zgłoś
pi3141592 Re: Firefox 3.5 to początek końca Internet Explor 23.06.09, 18:45 > Pamiętasz reklamy Plusa, w których występowały trudne > słowa "metafora" i "alegoria"? > Może zamiast uczyć się z reklam, to zajrzysz do "Słownika języka polskiego", żeby dowiedzieć się co oznaczają te "trudne" (Twoim zdaniem) słowa. Gdyby autorka napisała "Po premierze IE 8 akcje MicroSoftu zapikowały w dół jak jastrząb rzucający się na dostrzeżoną zdobycz", to byłaby to metafora, a tak jest tylko knot dziennikarski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Firefox 3.5 to początek końca Internet Explor IP: *.b-ras2.srl.dublin.eircom.net 23.06.09, 21:15 Dziękuję za pouczenie. Dzięki Tobie będę lepszym człowiekiem. PS. Microsoft, nie "MicroSoft". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domorosły ekspert Po prostu moda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 19:51 Nie widzę żadnego powaznego powodu dlaczego miałbym instalować kolejną już wersję tej przeglądarki. Używam Firefoxa - jest ok. Uzywam IE, też jest ok. Używam Opery (żadziej) - tez jest ok. Cały ten szum to medialny spam, nie przekładający się na istotnie różnice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kain Re: Po prostu moda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.09, 20:02 Używam Adblock Plus na ff jest ok. Używam Adblock Plus na IE - oj, zapomniałem, na IE nie ma ADP! Trzeba oglądać reklamy które zżerają czas na zamykanie ich! To jeszcze może wymontuj sobie z pilota przycisk MUTE żebyś reklam nie mógł wyciszać :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reklamajestdobra Re: Po prostu moda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.09, 00:24 huh, jak mało wiesz :) IE8 nie potrzebuje setek pluginów żeby zablokować reklamy :) A swoją drogą jak blokujesz reklamy to zabierasz twórcom jedyne źródło dochodu... jeżeli chcesz płacić w przyszłości za dostęp do każdego serwisu to twój problem... z wyjątkiem reklam video - powinni ich zakazać ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichy Firefox 3.5 to początek końca Internet Explorer? IP: *.spray.net.pl 23.06.09, 17:07 Apostołowie Opery jak zawsze najszybsi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Firefox 3.5 to początek końca Internet Explor IP: *.chello.pl 23.06.09, 22:27 Najszybsi bo używają Opery :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Opera nigdy nie będzie liderem IP: *.b-ras3.mvw.galway.eircom.net 23.06.09, 18:10 bo wiele stron na niej nie działa prawidłowo, w tym Hotmail i You Yube. Fakt, ze jest to bardzo innowacyjna przegladarka, ale bardzo nieintuicyjna. Po dodaniu filtrów do pliku urlfilter.ini strony się wolno ładują i rozjeżdżają :/ To wstyd, tym bardziej, ze Opera jest dość stara przeglądarką, a Firefox ma dopiero 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benihime Re: Opera nigdy nie będzie liderem IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.09, 19:48 you yube? chyba you tube... Mnie jakoś działa bez problemów, a hot mail to nie wiem bo nie używam. Strony sie rozjeżdżają? Mnie akurat to sie bardzo żadko zdaża. To akurat nie wina opery tylko twórców stron. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: Opera nigdy nie będzie liderem IP: *.aster.pl 23.06.09, 20:09 Ciekawe, że na błędy literowe zwracają uwagę ci, co sadzą najwięcej byków ortograficznych. Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Bzdury piszesz... 24.06.09, 07:11 Bzdury wypisujesz z tym niedziałaniem. Poza tym od razu widać, że nie znasz Opery - może z raz ją odpaliłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tester Re: Firefox 3.5 to początek końca Internet Explor IP: *.aster.pl 23.06.09, 20:18 Testuję cały czas Firefoxa i w stosunku do wersji testowej, RC to naprawdę bardzo duży postęp. Wydaje mi się jednak, że gdyby na Explorera były filtry, to on by miał większą szansę pozostać liderem. Mimo wszystko stabilniejszy i bardziej dopracowany, szczególnie 8mka. Odpowiedz Link Zgłoś
ulk22 Re: Firefox 3.5 to początek końca Internet Explor 23.06.09, 20:32 Gość portalu: tester napisał(a): > Testuję cały czas Firefoxa i w stosunku do wersji testowej, RC to naprawdę > bardzo duży postęp. > Wydaje mi się jednak, że gdyby na Explorera były filtry, Jakie filtry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tester Re: Firefox 3.5 to początek końca Internet Explor IP: *.aster.pl 23.06.09, 20:59 Reklam Odpowiedz Link Zgłoś
ulk22 Re: Firefox 3.5 to początek końca Internet Explor 23.06.09, 21:05 Gość portalu: Tester napisał(a): > Reklam Wystarczy zainstalować IE7pro i nie będzie reklam w IE dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1989&IE7pro+2.4.5 ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Testet Re: Firefox 3.5 to początek końca Internet Explor IP: *.aster.pl 23.06.09, 21:19 Dzięki za link, na pewno sprawdzę. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Firefox 3.5 to początek końca Internet Explorer? 23.06.09, 21:13 Po równi pochyłej można się poruszać zarówno w górę, jak i w dół, szkoda zatem, że autor nie sprecyzował, jaki to kierunek ma na myśli :) Ad rem, powiedzmy sobie szczerze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dori Firefox 3.5 to początek końca Internet Explorer? IP: *.chello.pl 23.06.09, 22:38 Droga opinio publiczna... Zastanawia mnie fakt ilu z Was ma wogole do czynienia z IT swiatem, a Ci ktorzy maja niech teraz szczerze powiedza. NA jakiej przegladarce pracuje Wasza firma? Zapewne IE, a ilu z Was sciaga potejamnie FF, lamiac przy tym reguly i procedury? Jakies 90%. O czym to swiadczy? Panowie i Panie zwiazani z IT wiedza doskonale, a laicy.... domyslcie sie, filozofii w tym nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Firefox 3.5 to początek końca Internet Explor IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.06.09, 23:46 > do czynienia z IT swiatem, a Ci ktorzy maja niech teraz szczerze dlaczego to 'Ci' dalas wielka litera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phi W firmach też jest FF i to także korporacyjnie IP: *.chello.pl 24.06.09, 00:32 Jeśli tylko politykę bezpieczeństwa pisał ktoś rozsądny, to w firmach jest miejsce dla FF. Od dawna są do niego narzędzia, by nim zarządzać za pomocą Active Directory czy ePolicy Orchestratora. A jeśli komuś nie działa portal SAPowy w FF (nowa wersja działa), to można użyć skryptów i Greasemonkey. Kosztuje tylko trochę pracy i wszystko działa, co nie wymaga badziewia, czyli ActiveX. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenn Bezpieczeństwo i FF??? Zapomnij. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.06.09, 10:37 Policz sobie liczbę błędów w FF. Jest wielokrotnie wyższa niż w IE i Operze. Od błędów krytycznych aż się tam roi. Na przykład niedawno FF zaostał zaktualizowany do wersji 3.0.11, bo w 3.0.10 było kilkanaście błędów, w tym 6 krytycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
bling.bling Firefox 3.5 to początek końca Internet Explorer? 23.06.09, 23:06 Firefox 3.5 to początek końca Internet Explorer? Tak to gwozdz do trumny IE. Ida pogloski ze w Redmond szykuje sie zaloba i dymisja calego zarzadu odpowiedzialnego za tak spektakulary upadek flagowego produku. 50% market share to zdecydowanie ponizej oczekiwan i najbardzije pesymistycznych prognoz. Co wiecej analytycy podejrzewaja ze MS ma oglosic juz niedlugo kapitulacje na rynku systemow operacyjnych na rzecz open source systemu Linux ktory niczym wisenna burza zdobywa rynek pecetow. Podobno MS ma skoncentrowac sie na swym flagowym produkcie Office ale i ten jest zagrozony przez bijacy go na glowe pod kazdym wzgledem pakietem Open Office Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir ty na poważnie czy to tylko ironia? 23.06.09, 23:41 Ty na poważnie czy to tylko ironia, z tekstu trudno wywnioskować. IE zawsze będzie miał pewien udział w rynku bo w firmach nikt nie chce sobie zawraca głowy instalowaniem przeglądarek. Dział IT chce mieć jak najmniej roboty więc jak jest IE to jest dobrze. Co do Linuxa i OO - sam jestem użytkownikiem Linuxa i Open Office i powiem tak - Linux będzie rządził na serwerach i na mainframeach, ale na desktopach nie sądzę żeby miał kiedykowlwiek więcej niż 5%, chyba że ktoś z niego zrobi potworka takiego jak Mac OS X. Linux jest dla użytkowników świadomych którzy chcą wiedzieć o swoim systemie wszystko i mieć nad wszystkim kontrolę. Jednak większość użytkowników nie jestm tym zainteresowana. Uzytkownik Linuxa to taki typ człowieka jak uczestnik rajdu przeprawowego. Ludzie na rajdy przeprawowe budują swoje własne samochody. Druga podobma kategoria ludzi, trocę mniej hardkorowa to ludzie kótrzy np. sami robią rózne elektroniczne gadżety - budują swoje wzmacniacze, bo te w sklepie są be i co to w ogóle za wyzwanie kupić wzmacniacz zamiast siedieć z PSpicem i modelować a potem lutować dwa dni. Wbrew pozorom takich ludzi jest sporo i Linux jest dla takich właśnie ludzi. Open Office - używam open office-a tylko po to, żeby przeglądać dokumenty z MS Office kiedy ktoś mi takie podrzuci. Do tworzenia tekstu używam LaTeXa. Uznaję jeszcze Adobe InDesign, ale to za dorga zabawa dla mnie. Obliczenia - statysyka w jezyku S-plus, obliczenia numeryczne albo w Matlabie albo w Octave. Open Office jest po prostu kiepski. Jest zbyt powolny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: ty na poważnie czy to tylko ironia? IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.06.09, 23:50 ale jestes ekspert. naucz mnie hakowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Firefox 3.5 to początek końca Internet Explor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.09, 00:07 Firefox nie ma szans :) Jak Google zdecyduje że przestaje wspierać Firefoxa to on zniknie :) Wystarczy zobaczyć co Google robi z Operą - w usługach Google jest komunikat że przeglądarka nie jest wspierana i sporo funkcjonalności nie działa :) Jego miejsce zajmie pewnie Chrome... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Firefox 3.5 to początek końca Internet Explor IP: *.aster.pl 24.06.09, 07:49 > i sporo funkcjonalności nie działa :) Chodzi Ci o funkcje, tak?... Odpowiedz Link Zgłoś
wellu Firefox 3.5 to początek końca Internet Explorer? 24.06.09, 00:16 I chose google chrome. Odpowiedz Link Zgłoś
prozaic Re: Firefox 3.5 to początek końca Internet Explor 24.06.09, 00:37 wellu napisał: > I chose google chrome. żalisz się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tun JA tem nie widze nic rewlucyjnego :/ Od kolejny FF IP: *.is.net.pl 24.06.09, 02:42 Bardziej postarała się opera ze swoją unite:/ Żeby nie było sam używam Firefoxa, po prostu spodziewałem się większych zmian. Te co nastąpią to kosmetyka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: JA tem nie widze nic rewlucyjnego :/ Od kolej IP: *.irishbroadband.ie 24.06.09, 15:15 Wymiana interpretera JavaScript na kompilator JIT to dla ciebie kosmetyka? Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Promowanie FireFoxa 24.06.09, 07:18 Widzę, że "Internecie i technologiach" bardzo lubią FF, bo jest on tutaj od dawna intensywnie promowany. O samym FF 3.5 był artykuł w zeszłym, w tym tygodniu pojawiły się już dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spy Re: Promowanie FireFoxa IP: *.net.autocom.pl 24.06.09, 07:35 To się nazywa publicity :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiking Re: Promowanie FireFoxa IP: 193.108.42.* 24.06.09, 08:43 polemizowalbym z twoja wypowiedzia. ot chwitliwy tutul i informacje. Przed premiera IE8 naglowki byly jeszcze bardziej zadziorne "nadchodzi IE8 FF killer" itp... W tym czasie co 2 dni wychodzil news o IE8. problem ktory widze tutaj jest taki ze z newsow technicznych ktore powinny byc rzetelne czytelne opatrzone rzeczowym tytulem proboje robic sie sensacje... to wplywa na to iz coraz mniej powaznie traktuje sie takie doniesienia Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Mała dygresja 24.06.09, 08:52 Nie tylko tutaj się tak robi: chwytliwy tytuł(często zupełnie nie zgadzający się z treścią artykułu), sensacyjne sformułowania, niejasne informacje... Niestety poziom dziennikarstwa jest coraz niższy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menda Firefox 3.5 to początek końca Internet Explorer? IP: *.meteo.uni.wroc.pl 24.06.09, 08:02 jak ktos nie ma nic do napisania nie powinien pisac wogole. a juz z pewnoscia unikac pseudo naukowego wywodu! Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Firefox 3.5 to początek końca Internet Explorer? 24.06.09, 09:13 Ten sondaż to dla Amerykanów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenn Co będzie z FF jak Google przestanie dawać kasę? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.06.09, 10:31 A już za dwa lata kończy się umowa MoFo z Google i wątpię, czy Google ją przedłuży, skoro ma własną przeglądarkę. Ja obstawiam, że FF nigdy nie osiągnie wersji 8.0, którą osiągnąl IE. A swoją drogą - na 64-bitowym Ubuntu Firefox to tragedia - wiesza się, pracuje powoli. Miałem przez chwilę w ręku IE8 pod Win XP (po raz pierwszy od 8 lat używałem IE) i muszę powiedzieć, że to bardzo szybka przeglądarka. O funkcjonalności i stabilności się nie wypowiem, bo za krótko używałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dri Re: Co będzie z FF jak Google przestanie dawać ka IP: *.acn.waw.pl 25.06.09, 11:48 kolejna rozmowa o tym kto był lepszy: Piccard czy Kirk. kolejne bezsensowne wypowiedzi ludzi nie mających doświadczenia. Jeżeli chcesz komentować, to najpierw popracuj na wszystkich przeglądarkach, które opisujesz, gdyż tego wymaga temat. Czy ja będę się udzielał na forum samochodowym o wyższości diesla nad benzyną? Nie, bo nie mam samochodu. Ta przeglądarka jest lepsza, do której się przyzwyczailiśmy i ta, która nie rozwala nam naszych ulubionych stron. Ja używam Safari, ale jest też doinstalowany Firefox, bo produkt Apple'a czasem ma jakieś zgrzyty, szczególnie ze stronami administracyjnymi mojej firmy. IE8, które zainstalowałem na laptopie działało niesamowicie wolno. Strony otwierały się jak na modemie, a przewijanie było niezbyt płynne. A do Opery nie mogłem się przyzwyczaić. Moi drodzy, nie tocznie kłótni o przeglądarki, bo nie ma o co. Odpowiedz Link Zgłoś