Dodaj do ulubionych

Firefox 3.5 to początek końca Internet Explorer?

IP: 217.98.20.* 23.06.09, 15:08
"Najnowsza decyzja, aby Windows 7 w Europie sprzedawany był bez IE także o czymś świadczy."

O czym świadczy, Szanowna Pani, o czym? Proszę dokończyć tę myśl...
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Opera lepsza od FF i IE IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.09, 15:36
      my.opera.com/community/download.pl?ref=adam664&p=opera_desktop
      • Gość: hahaha Re: Opera lepsza od FF i IE IP: *.irishbroadband.ie 23.06.09, 16:02
        Wiemy, wiemy, ale już przestań.
      • Gość: Ekspert Żadnej z tych przeglądarek nie można nazwać szybką IP: *.cust.tele2.de 23.06.09, 23:08
        Kto nigdy nie pracował z Dillo, nie ma nawet śladu pojęcia co to jest szybka przeglądarka.
        • rysiopysio Re: Żadnej z tych przeglądarek nie można nazwać s 24.06.09, 12:23
          Gość portalu: Ekspert napisał(a):

> Kto nigdy nie pracował z Dillo, nie ma nawet śl
          > adu pojęcia co to jest szybka przeglądarka.

A co sądzisz o wyższości Świąt Wielkiej Nocy na Świętami Bożego Narodzenia ?
    • sandino FF musi mniej brać zasobów komputera. 23.06.09, 15:44
      Jest trochę niedopracowany pod tym względem. Lepiej śmiga opera. IE to badziew,
      który mnie nie interesuje bo nie używam M$.
      Używam zaś na moim OS'ie FF i ten mankament mi troszkę przeszkadza. ale nie na
      tyle aby przesiąść się na operę.

Gość portalu: Arten napisał(a):

> "Najnowsza decyzja, aby Windows 7 w Europie sprzedawany był bez IE także o c
      > zymś świadczy
      ."
      >
      > O czym świadczy, Szanowna Pani, o czym? Proszę dokończyć tę myśl...
      • Gość: hahaha Re: FF musi mniej brać zasobów komputera. IP: *.irishbroadband.ie 23.06.09, 16:18
        Twoje problemy mogą wkrótce odejść w przeszłość:
        Firefox 3.5 Memory Usage
        Na wykresie widać, że tylko Firefox i Chrome nie mają wycieków pamięci.
        • Gość: heh Re: FF musi mniej brać zasobów komputera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.09, 00:27
          bla bla bla ;) zawsze tak mówią :P
    • pi3141592 Firefox 3.5 to początek końca Internet Explorer? 23.06.09, 17:03
      > Bardziej godne uwagi jest jednak to, że w ciągu kilku dni Mozilla
      > podwoiła swoje zyski. Po wypuszczeniu wersji 3.0, Firefox podskoczył
      > na giełdzie o niemal 19 proc. Dla porównania - Internet Explorer 8 w
      > ciągu pierwszych dni istnienia w sieci nie zrobił zbyt dużego
      > zamieszania. Co więcej - akcje firmy zaczęły spadać kilka dni po
      > jego wypuszczeniu
      >
      a) Firefox nie jest notowany na giełdzie. Jego akcje nie mogły więc "podskoczyć"
      b) Dla Fundacji Mozzila, FireFox jest głównym produktem, dla MicroSoftu IE jest
      tylko jednym z wielu, zdecydowanie nie kluczowym, więc porównanie przeglądarek
      przez pryzmat zmian kursów akcji świadczy co najwyżej o ignorancji autorki.

• Gość: la Re: Firefox 3.5 to początek końca Internet Explor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 17:57
        tak mi się trudno czytało, że są akcje fajerfoksa i misia, jedne tanieją, drugie
        drożeją... jakaś informatyczna giełda towarowa? jak to? czuję się strasznie
        niedoinformowany. dopuszczam też myśl, że jestem dezinformowany. i jakoś łatwiej
        mi się z tym pomysłem pogodzić :-)
      • Gość: hahaha Re: Firefox 3.5 to początek końca Internet Explor IP: *.irishbroadband.ie 23.06.09, 17:57
        Pamiętasz reklamy Plusa, w których występowały trudne słowa "metafora" i "alegoria"?
        • pi3141592 Re: Firefox 3.5 to początek końca Internet Explor 23.06.09, 18:45
          > Pamiętasz reklamy Plusa, w których występowały trudne
          > słowa "metafora" i "alegoria"?
          >
          Może zamiast uczyć się z reklam, to zajrzysz do "Słownika języka polskiego",
          żeby dowiedzieć się co oznaczają te "trudne" (Twoim zdaniem) słowa.
          Gdyby autorka napisała "Po premierze IE 8 akcje MicroSoftu
          zapikowały w dół jak jastrząb rzucający się na dostrzeżoną
          zdobycz", to byłaby to metafora, a tak jest tylko knot dziennikarski.
          • Gość: hahaha Re: Firefox 3.5 to początek końca Internet Explor IP: *.b-ras2.srl.dublin.eircom.net 23.06.09, 21:15
            Dziękuję za pouczenie. Dzięki Tobie będę lepszym człowiekiem.

PS. Microsoft, nie "MicroSoft".
      • Gość: Domorosły ekspert Po prostu moda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 19:51
        Nie widzę żadnego powaznego powodu dlaczego miałbym instalować
        kolejną już wersję tej przeglądarki. Używam Firefoxa - jest ok.
        Uzywam IE, też jest ok. Używam Opery (żadziej) - tez jest ok. Cały
        ten szum to medialny spam, nie przekładający się na istotnie
        różnice.
        • Gość: Kain Re: Po prostu moda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.09, 20:02
          Używam Adblock Plus na ff jest ok. Używam Adblock Plus na IE - oj, zapomniałem,
          na IE nie ma ADP! Trzeba oglądać reklamy które zżerają czas na zamykanie ich!

To jeszcze może wymontuj sobie z pilota przycisk MUTE żebyś reklam nie mógł
          wyciszać :P
          • Gość: reklamajestdobra Re: Po prostu moda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.09, 00:24
            huh, jak mało wiesz :) IE8 nie potrzebuje setek pluginów żeby
            zablokować reklamy :)

A swoją drogą jak blokujesz reklamy to zabierasz twórcom jedyne
            źródło dochodu... jeżeli chcesz płacić w przyszłości za dostęp do
            każdego serwisu to twój problem... z wyjątkiem reklam video -
            powinni ich zakazać !
    • Gość: cichy Firefox 3.5 to początek końca Internet Explorer? IP: *.spray.net.pl 23.06.09, 17:07
      Apostołowie Opery jak zawsze najszybsi :)
      • Gość: g Re: Firefox 3.5 to początek końca Internet Explor IP: *.chello.pl 23.06.09, 22:27
        Najszybsi bo używają Opery :)
    • Gość: meg Opera nigdy nie będzie liderem IP: *.b-ras3.mvw.galway.eircom.net 23.06.09, 18:10
      bo wiele stron na niej nie działa prawidłowo, w tym Hotmail i You Yube. Fakt, ze
      jest to bardzo innowacyjna przegladarka, ale bardzo nieintuicyjna. Po dodaniu
      filtrów do pliku urlfilter.ini strony się wolno ładują i rozjeżdżają :/
      To wstyd, tym bardziej, ze Opera jest dość stara przeglądarką, a Firefox ma
      dopiero 5 lat.
      • Gość: benihime Re: Opera nigdy nie będzie liderem IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.09, 19:48
        you yube? chyba you tube... Mnie jakoś działa bez problemów, a hot mail to nie wiem bo nie używam. Strony sie rozjeżdżają? Mnie akurat to sie bardzo żadko zdaża. To akurat nie wina opery tylko twórców stron.
        • Gość: asdf Re: Opera nigdy nie będzie liderem IP: *.aster.pl 23.06.09, 20:09
          Ciekawe, że na błędy literowe zwracają uwagę ci, co sadzą najwięcej byków
          ortograficznych.
      • czwarty.wymiar Bzdury piszesz... 24.06.09, 07:11
        Bzdury wypisujesz z tym niedziałaniem.
        Poza tym od razu widać, że nie znasz Opery - może z raz ją odpaliłeś.
    • Gość: tester Re: Firefox 3.5 to początek końca Internet Explor IP: *.aster.pl 23.06.09, 20:18
      Testuję cały czas Firefoxa i w stosunku do wersji testowej, RC to naprawdę
      bardzo duży postęp.
      Wydaje mi się jednak, że gdyby na Explorera były filtry, to on by miał większą
      szansę pozostać liderem. Mimo wszystko stabilniejszy i bardziej dopracowany,
      szczególnie 8mka.
      • ulk22 Re: Firefox 3.5 to początek końca Internet Explor 23.06.09, 20:32
        Gość portalu: tester napisał(a):

> Testuję cały czas Firefoxa i w stosunku do wersji testowej, RC to naprawdę
        > bardzo duży postęp.
        > Wydaje mi się jednak, że gdyby na Explorera były filtry,

Jakie filtry?

• Gość: Tester Re: Firefox 3.5 to początek końca Internet Explor IP: *.aster.pl 23.06.09, 20:59
          Reklam
          • ulk22 Re: Firefox 3.5 to początek końca Internet Explor 23.06.09, 21:05
            Gość portalu: Tester napisał(a):

> Reklam

Wystarczy zainstalować IE7pro i nie będzie reklam w IE

dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1989&IE7pro+2.4.5

!
            • Gość: Testet Re: Firefox 3.5 to początek końca Internet Explor IP: *.aster.pl 23.06.09, 21:19
              Dzięki za link, na pewno sprawdzę.
    • nessie-jp Firefox 3.5 to początek końca Internet Explorer? 23.06.09, 21:13
      Po równi pochyłej można się poruszać zarówno w górę, jak i w dół, szkoda zatem,
      że autor nie sprecyzował, jaki to kierunek ma na myśli :)

Ad rem, powiedzmy sobie szczerze
    • Gość: LOL O tym, że UE nie śsie pałki IP: 87.239.192.* 23.06.09, 21:30
      LOL
    • Gość: Dori Firefox 3.5 to początek końca Internet Explorer? IP: *.chello.pl 23.06.09, 22:38
      Droga opinio publiczna... Zastanawia mnie fakt ilu z Was ma wogole
      do czynienia z IT swiatem, a Ci ktorzy maja niech teraz szczerze
      powiedza. NA jakiej przegladarce pracuje Wasza firma? Zapewne IE, a
      ilu z Was sciaga potejamnie FF, lamiac przy tym reguly i procedury?
      Jakies 90%. O czym to swiadczy? Panowie i Panie zwiazani z IT wiedza
      doskonale, a laicy.... domyslcie sie, filozofii w tym nie ma.
      • Gość: mika Re: Firefox 3.5 to początek końca Internet Explor IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.06.09, 23:46
        > do czynienia z IT swiatem, a Ci ktorzy maja niech teraz szczerze

dlaczego to 'Ci' dalas wielka litera?
      • Gość: phi W firmach też jest FF i to także korporacyjnie IP: *.chello.pl 24.06.09, 00:32
        Jeśli tylko politykę bezpieczeństwa pisał ktoś rozsądny, to w firmach jest
        miejsce dla FF. Od dawna są do niego narzędzia, by nim zarządzać za pomocą
        Active Directory czy ePolicy Orchestratora. A jeśli komuś nie działa portal
        SAPowy w FF (nowa wersja działa), to można użyć skryptów i Greasemonkey.
        Kosztuje tylko trochę pracy i wszystko działa, co nie wymaga badziewia, czyli
        ActiveX.
        • Gość: zenn Bezpieczeństwo i FF??? Zapomnij. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.06.09, 10:37
          Policz sobie liczbę błędów w FF. Jest wielokrotnie wyższa niż w IE i Operze. Od
          błędów krytycznych aż się tam roi. Na przykład niedawno FF zaostał
          zaktualizowany do wersji 3.0.11, bo w 3.0.10 było kilkanaście błędów, w tym 6
          krytycznych.
    • bling.bling Firefox 3.5 to początek końca Internet Explorer? 23.06.09, 23:06
      Firefox 3.5 to początek końca Internet Explorer?
      Tak to gwozdz do trumny IE. Ida pogloski ze w Redmond szykuje sie zaloba i dymisja calego zarzadu odpowiedzialnego za tak spektakulary upadek flagowego produku. 50% market share to zdecydowanie ponizej oczekiwan i najbardzije pesymistycznych prognoz. Co wiecej analytycy podejrzewaja ze MS ma oglosic juz niedlugo kapitulacje na rynku systemow operacyjnych na rzecz open source systemu Linux ktory niczym wisenna burza zdobywa rynek pecetow. Podobno MS ma skoncentrowac sie na swym flagowym produkcie Office ale i ten jest zagrozony przez bijacy go na glowe pod kazdym wzgledem pakietem Open Office
      • kosmiczny_swir ty na poważnie czy to tylko ironia? 23.06.09, 23:41
        Ty na poważnie czy to tylko ironia, z tekstu trudno wywnioskować.

IE zawsze będzie miał pewien udział w rynku bo w firmach nikt nie chce sobie
        zawraca głowy instalowaniem przeglądarek. Dział IT chce mieć jak najmniej roboty
        więc jak jest IE to jest dobrze.

Co do Linuxa i OO - sam jestem użytkownikiem Linuxa i Open Office i powiem tak -
        Linux będzie rządził na serwerach i na mainframeach, ale na desktopach nie sądzę
        żeby miał kiedykowlwiek więcej niż 5%, chyba że ktoś z niego zrobi potworka
        takiego jak Mac OS X. Linux jest dla użytkowników świadomych którzy chcą
        wiedzieć o swoim systemie wszystko i mieć nad wszystkim kontrolę. Jednak
        większość użytkowników nie jestm tym zainteresowana. Uzytkownik Linuxa to taki
        typ człowieka jak uczestnik rajdu przeprawowego. Ludzie na rajdy przeprawowe
        budują swoje własne samochody. Druga podobma kategoria ludzi, trocę mniej
        hardkorowa to ludzie kótrzy np. sami robią rózne elektroniczne gadżety - budują
        swoje wzmacniacze, bo te w sklepie są be i co to w ogóle za wyzwanie kupić
        wzmacniacz zamiast siedieć z PSpicem i modelować a potem lutować dwa dni. Wbrew
        pozorom takich ludzi jest sporo i Linux jest dla takich właśnie ludzi.

Open Office - używam open office-a tylko po to, żeby przeglądać dokumenty z MS
        Office kiedy ktoś mi takie podrzuci. Do tworzenia tekstu używam LaTeXa. Uznaję
        jeszcze Adobe InDesign, ale to za dorga zabawa dla mnie. Obliczenia - statysyka
        w jezyku S-plus, obliczenia numeryczne albo w Matlabie albo w Octave. Open
        Office jest po prostu kiepski. Jest zbyt powolny.
        • Gość: lolek Re: ty na poważnie czy to tylko ironia? IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.06.09, 23:50
          ale jestes ekspert.
          naucz mnie hakowac
    • Gość: gość Re: Firefox 3.5 to początek końca Internet Explor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.09, 00:07
      Firefox nie ma szans :) Jak Google zdecyduje że przestaje wspierać
      Firefoxa to on zniknie :) Wystarczy zobaczyć co Google robi z Operą -
      w usługach Google jest komunikat że przeglądarka nie jest wspierana
      i sporo funkcjonalności nie działa :) Jego miejsce zajmie pewnie
      Chrome...
      • Gość: @ Re: Firefox 3.5 to początek końca Internet Explor IP: *.aster.pl 24.06.09, 07:49
        > i sporo funkcjonalności nie działa :)

Chodzi Ci o funkcje, tak?...
    • wellu Firefox 3.5 to początek końca Internet Explorer? 24.06.09, 00:16
      I chose google chrome.
      • prozaic Re: Firefox 3.5 to początek końca Internet Explor 24.06.09, 00:37
        wellu napisał:

> I chose google chrome.

żalisz się?
    • Gość: Tun JA tem nie widze nic rewlucyjnego :/ Od kolejny FF IP: *.is.net.pl 24.06.09, 02:42
      Bardziej postarała się opera ze swoją unite:/ Żeby nie było sam używam Firefoxa, po prostu spodziewałem się większych zmian. Te co nastąpią to kosmetyka ;)
      • Gość: hahaha Re: JA tem nie widze nic rewlucyjnego :/ Od kolej IP: *.irishbroadband.ie 24.06.09, 15:15
        Wymiana interpretera JavaScript na kompilator JIT to dla ciebie kosmetyka?
    • czwarty.wymiar Promowanie FireFoxa 24.06.09, 07:18
      Widzę, że "Internecie i technologiach" bardzo lubią FF, bo jest on tutaj od dawna intensywnie promowany. O samym FF 3.5 był artykuł w zeszłym, w tym tygodniu pojawiły się już dwa.
      • Gość: Spy Re: Promowanie FireFoxa IP: *.net.autocom.pl 24.06.09, 07:35
        To się nazywa publicity :)
      • Gość: Wiking Re: Promowanie FireFoxa IP: 193.108.42.* 24.06.09, 08:43
        polemizowalbym z twoja wypowiedzia. ot chwitliwy tutul i informacje.
        Przed premiera IE8 naglowki byly jeszcze bardziej zadziorne "nadchodzi
        IE8 FF killer" itp... W tym czasie co 2 dni wychodzil news o IE8.
        problem ktory widze tutaj jest taki ze z newsow technicznych ktore
        powinny byc rzetelne czytelne opatrzone rzeczowym tytulem proboje robic
        sie sensacje... to wplywa na to iz coraz mniej powaznie traktuje sie
        takie doniesienia
        • czwarty.wymiar Mała dygresja 24.06.09, 08:52
          Nie tylko tutaj się tak robi: chwytliwy tytuł(często zupełnie nie zgadzający się z treścią artykułu), sensacyjne sformułowania, niejasne informacje...
          Niestety poziom dziennikarstwa jest coraz niższy.
    • Gość: menda Firefox 3.5 to początek końca Internet Explorer? IP: *.meteo.uni.wroc.pl 24.06.09, 08:02
      jak ktos nie ma nic do napisania nie powinien pisac wogole. a juz z pewnoscia
      unikac pseudo naukowego wywodu!
    • ffamousffatman Firefox 3.5 to początek końca Internet Explorer? 24.06.09, 09:13
      Ten sondaż to dla Amerykanów?
    • Gość: zenn Co będzie z FF jak Google przestanie dawać kasę? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.06.09, 10:31
      A już za dwa lata kończy się umowa MoFo z Google i wątpię, czy Google ją
      przedłuży, skoro ma własną przeglądarkę. Ja obstawiam, że FF nigdy nie osiągnie
      wersji 8.0, którą osiągnąl IE.
      A swoją drogą - na 64-bitowym Ubuntu Firefox to tragedia - wiesza się, pracuje
      powoli. Miałem przez chwilę w ręku IE8 pod Win XP (po raz pierwszy od 8 lat
      używałem IE) i muszę powiedzieć, że to bardzo szybka przeglądarka. O
      funkcjonalności i stabilności się nie wypowiem, bo za krótko używałem.
      • Gość: dri Re: Co będzie z FF jak Google przestanie dawać ka IP: *.acn.waw.pl 25.06.09, 11:48
        kolejna rozmowa o tym kto był lepszy: Piccard czy Kirk. kolejne
        bezsensowne wypowiedzi ludzi nie mających doświadczenia. Jeżeli
        chcesz komentować, to najpierw popracuj na wszystkich
        przeglądarkach, które opisujesz, gdyż tego wymaga temat.
        Czy ja będę się udzielał na forum samochodowym o wyższości diesla
        nad benzyną? Nie, bo nie mam samochodu.
        Ta przeglądarka jest lepsza, do której się przyzwyczailiśmy i ta,
        która nie rozwala nam naszych ulubionych stron. Ja używam Safari,
        ale jest też doinstalowany Firefox, bo produkt Apple'a czasem ma
        jakieś zgrzyty, szczególnie ze stronami administracyjnymi mojej
        firmy.
        IE8, które zainstalowałem na laptopie działało niesamowicie wolno.
        Strony otwierały się jak na modemie, a przewijanie było niezbyt
        płynne. A do Opery nie mogłem się przyzwyczaić.
        Moi drodzy, nie tocznie kłótni o przeglądarki, bo nie ma o co.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka