Dodaj do ulubionych

Internetowe radio nie zniknie z sieci

IP: *.bcm.tmc.edu 09.07.09, 17:44
dlaczego Pandora pozostaje poza zasiegiem? powaznie pytam bo nie wiem.
Obserwuj wątek
    • greges58 Internetowe radio nie zniknie z sieci 09.07.09, 19:58
      Last FM jest już radiem PŁATNYM !!! Tylko 3 euro miesięcznie - ale zawsze to coś ! Dziękujemy !
      Polska - trzeci świat... .

Grzesiek.
      • mistrzkungfu Komenta 09.07.09, 20:04
        13 złotych na miesiąc, olaboga! to całe 50 groszy dziennie. Przeciętny palacz
        wypala paczkę dziennie, to jest 20 razy więcej. Skandal! Jak Last.FM śmiało
        wprowadzić tak drakońskie opłaty za muzykę w wysokiej jakości z możliwością
        wyboru radia. Jak mogli! To jest zamach stanu, zamach na naszą wolność, na nasze
        warcholstwo!
        • greges58 Re: Komenta 09.07.09, 21:46
          mistrzkungfu napisał:

> 13 złotych na miesiąc, olaboga! to całe 50 groszy dziennie. Przeciętny palacz
          > wypala paczkę dziennie, to jest 20 razy więcej. Skandal! Jak Last.FM śmiało
          > wprowadzić tak drakońskie opłaty za muzykę w wysokiej jakości z możliwością
          > wyboru radia. Jak mogli! To jest zamach stanu, zamach na naszą wolność, na nasz
          > e
          > warcholstwo!

Nie palę...
          Tutaj chodzi o zasadę ! Niemcy, Anglia - nadal za Free, firma chce zarobić na Polakach. Jest wybór, chociażby krakowskie " MiastoMuzyki " . Około 60. stacji tematycznych . Pozostaje też CBS, AOL i inni... Prawdziwe Radia strumieniowe.
          Jakość LastFM, nie była wcale rewelacyjna ! Zwykla "szafa grająca" z MP3.
          I gdzie tu widzisz Warcholstwo ???

Śmieszny jesteś, Koleś !

Grzesiek.
          • Gość: MM Re: Komenta IP: *.chello.pl 10.07.09, 10:48
            Niektórzy zdają się nie widzieć w tym problemu, że my musimy płacić
            a w Niemczech, gdzie są zarobki bez porównania większe - nie trzeba.
            Tacy to zawsze będą w d*pę bici..ale trudno, należy się ;)
            Ciekawe czy płacił abonament za RTV i nie ściąga mp3 :]
            • mistrzkungfu Re: Komenta 15.07.09, 10:11
              Płacę abonament i nie ściągam pirackich MP3. Da się? Da!

I wcale nie płacę za to dużo. A czy w Niemczech muszą płacić mam to w poważaniu.
              Ja płacę i czuję że postępuję uczciwie a nie jak złodziej.
          • mistrzkungfu Re: Komenta 15.07.09, 10:09
            Nie jestem Twoim kolesiem, nie te drzwi, nie to wejście.

Co to znaczy zarobić na Polakach. Przecież Polacy nie płacą za muzykę, ale biorą
            ją za darmo z torrentów i pirackich serwisów. Jak ktoś nie chce płacić to nie
            musi przeciez, no chyba że jest schizofrenikiem i uważa że ma prawo wchodzić z
            butami do każdego bez jego zgody.

Wybór jest ogromny, darmowość jest najlepszym chwytem marketingowym. Ale jednak
            wolę korzystać z LastFM i płacić za to z czego korzystam. Przynajmniej mam
            pewność, że serwis nie padnie po miesiącu bo nie będą mieli pieniędzy na
            licencje i serwery.
        • Gość: k Re: Komenta IP: *.b-ras3.mvw.galway.eircom.net 10.07.09, 18:48
          Przecież Last.FM juz wprowadził opłaty. 3 euro za mies. za słuchanie radia
    • beju_from_eldorado Internetowe radio nie zniknie z sieci 09.07.09, 20:30
      Ciesze się, bo sam często w rpcy slucham muzyki z kompa;)
    • Gość: Gall Anonim Internetowe radio nie zniknie z sieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 08:55
      Jest jeszcze rozgłośnia Polska Stacja www.polskastacja.pl Ja sobie podlinkowałem niektóre z ww. stacji w AQQ i szafa gra!

PS Pandora jest poza zasięgiem wszystkich których IP nie jest ze Stanów. Choć mówiąc szczerze z amerykańskich wolę Jango i theRadio.com
    • pamejudd Pandora... 10.07.09, 09:50
      ...pozostaje "poza zasięgiem" (czyli nie może być słuchana poza terytorium USA) ze względu na restrykcje w zakresie praw autorskich do utworów (stacja musiałaby kupować prawa autorskie w każdym rejonie objętym emisją).
      • Gość: str Re: Pandora... IP: *.bcm.tmc.edu 10.07.09, 16:20
        Aha, dzieki. Pamietam ze 6-7 lat temu w Polsce tego uzywalem. Szkoda ze ograniczyli bo to naprawde niezla rzecz.
    • naprawdetrzezwy "dwukrotne podwyższenie tantiemów"??? 10.07.09, 10:11
      Chyba tantiem...
    • Gość: gosc Internetowe radio nie zniknie z sieci IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.07.09, 10:49
      Koncerny muzyczne od lat z uporem godnym lepszej sprawy podcinaja galaz na
      ktorej siedza. Walcza z muzyka w internecie zamiast potraktowac ten kanal jak
      klucz do szczescia - podnosza tantiemy radiostacjom internetowym zamiast
      powalczyc z np. itunes czy amazonem o uruchomienie sprzedazy bez ograniczen
      terytorialnych. A koniec koncow maja do wszystkich pretencje ze sprzedaz
      spada. Szkoda gadac.
    • Gość: ortografik Re: Internetowe radio nie zniknie z sieci IP: 213.152.234.* 10.07.09, 11:10
      Maniek, tantiema to rodzaj zenski wiec nie 'tantiemów' tylko 'tantiem'.
      www.sjp.pl/co/tantiema
    • Gość: gosc portalu Internetowe radio nie zniknie z sieci IP: *.dip.t-dialin.net 10.07.09, 12:47
      Daleko nie trzeba szukac,popularna niegdys "zetka" od kiedy nie jest
      dostepna przez internet dziwnym trafem zaczekla odnotowywac duzo
      mniejsza sluchalnosc...To jest najlepszy przyklad,ze pazernosc nie
      poplaca.Mieszkam w Niemczech i rzeczywiscie tutaj wszystkie stacje
      radiowe,ktorych slucham przez neta sa darmowe i ida przez windows
      media player bez potrzeby instalacji winampa itp.Za to Polska jest
      coraz biedniejsza ale coraz drozsza bo tam za wszystko zycza sobie
      mnostwo kasy tylko zapominaja,ze czesto ten towar nie jest wart
      nawet grosza nie mowiac juz o tzw."artystach",ktorzy wiecej
      zarabiaja na skandalicznym zachowaniu czy wygladzie jak na swoim
      beztalenciu a najwiecej maja do powiedzenia,zenada...Pozdrowienia z
      duzo lepszego swiata ;)))
    • Gość: tigga kiedy wreszcie zainwestujecie w porządną korektę? IP: 160.83.30.* 10.07.09, 13:31
      TANTIEMÓW?

so.pwn.pl/lista.php?co=tantiema
      Takie rzeczy mogły przechodzić w latach 50-tych jak się aktyw
      robotniczo-chłopski awansowało do roli "redachtorów". Wstyd.
    • Gość: Ja Internetowe radio nie zniknie z sieci IP: *.rdc.pl 10.07.09, 14:41
      "Tantiemów"??? Co za nieuk to pisał?
    • Gość: gosc Internetowe radio nie zniknie z sieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 14:42
      Pojawiło się ciekawe anglojęzyczne polskie radio internetowe, z bardzo fajną
      muzyką, szczerze polecam :) www.radiowroclove.com
    • lenkawroclaw Internetowe radio nie zniknie z sieci 10.07.09, 14:44
      Pojawiło się ciekawe anglojęzyczne polskie radio internetowe, z fajną muzyką,
      szczerze polecam :) www.radiowroclove.com
    • Gość: Hipek Właśnie dostałem sie na Pandore.com:) IP: 217.98.25.* 22.08.09, 05:33
      i to na stałym łączu zajeło mi to dużooo czasu ale jestem i wracam do tego radia.Ledwo wpisałem pierwszego wykonawce ,pierwsze 3 piosenki przełączyłem ,teraz już same hiciory lecą :).Próbowałem wielu radii internetowych i żadne tak perfekcyjnie i tak szybko nie trafia w moje gusta jak pandora!!! pełen szacuneczek dla ekipy pandory i fuck off rządowi Usa !!.Dostałem się tu i nie dam się już drugi raz wyrzucic.CD ,mp3 i wszystkie dotychczasowe radia odstawiamy.Welcome pandora :)

www . kredytkryzysowy.pl
      • Gość: Pandora Re: Właśnie dostałem sie na Pandore.com:) IP: *.146.219.193.ip.abpl.pl 18.11.09, 17:50
        Na tej stronie macie opis jak słuchać bez problemów tego w Polsce

Jak złamać blokadę radia Pandory w 10
        minut

• Gość: Pandora Tu jest pewny sposób na te radio w 10min IP: *.146.219.193.ip.abpl.pl 18.11.09, 17:51
      Na tej stronie macie opis jak słuchać bez problemów tego w Polsce

Jak złamać blokadę radia Pandory w 10
      minut

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka