Dodaj do ulubionych

moja muzyka w menu start

IP: 80.51.240.* 29.12.03, 23:30
Takie pytanko..
Co zrobic aby pokazywany skrot "moja muzyka" w menu start w XP pokazywalo
inny folder niz ten domyslny w "moich dokumentach" ?? Np. przeniesc caly
folder z muzyka na inny dysk...

Dzieki za porady :)
Obserwuj wątek
    • gray Re: moja muzyka w menu start 29.12.03, 23:40

start->ustawienia->pasek zadań i menu start->zakładka menu
      start->dostosuj->zaawansowane i tam zmień ścieżkę skrótu na taką jaka ci będzie
      odpowiadała.

a prywatnie - nie wiem jak można korzystać z nowego układu menu start zamiast
      tego standardowego :)
      • piecyk.gazowy Re: moja muzyka w menu start 29.12.03, 23:42
        gray napisał:

> a prywatnie - nie wiem jak można korzystać z nowego układu menu start zamiast
        > tego standardowego :)

Ja korzystam i mi to odpowiada. :-)

Pozdrawiam! :-)))
        • gray Re: moja muzyka w menu start 29.12.03, 23:49

hieh, może jak w końcu zmienię monitor i będę mógł wyświetlić 1600x1200 to
          będzie to jakoś wyglądało :) na razie menu start na 1/3 ekranu nie za bardzo mi
          odpowiada :)
          • piecyk.gazowy Re: moja muzyka w menu start 29.12.03, 23:53
            Ja mam na 1/3 (monitor 17", 1024x768) i naprawdę jest OK. :-) Długo się
            przecież te menu nie wyświetla. :-)
            • gray Re: moja muzyka w menu start 30.12.03, 00:09

ja mam 1024x768 na 14' więc wiesz :D a poza tym przyzwyczaiłem się do menu z 9x
              i 2k i takie mi sie podoba. w linuksowym icewm zrobiłem sobie podobne ;]
      • Gość: jarek Re: moja muzyka w menu start IP: 80.51.240.* 30.12.03, 01:04
        wszystko sie zgadza oprocz
        >zaawansowane i tam zmień ścieżkę skrótu na taką jaka ci będzie odpowiadała.

nie mam takiej opcji.. mam "elementy menu start" i jak klikne prawy czy lewym
        myszki na "moja muzyka" to mi pokazuje "co to jest?"
        hmmm...
    • Gość: JP Re: moja muzyka w menu start IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 30.12.03, 08:47
      Nie mozesz zmienic shell folders. Za duzo odwolan jest do tych folderow.
      Chyba ze chcesz to zrobic na sile to w rejestrach w kilku miejscach. Nie wiem
      jednak czy pozniej programy beda dzialaly poprawnie. Troche to ryzykowne.

Mozesz jednak w latwy sposob wrzucic jakikolwiek skrot do swojego foldera lub
      sam folder do Start Menu a systemowy odhaczyc nie pokazuj. Mozesz go umiescic
      w lewej czesci menu.
      • Gość: jarek Re: moja muzyka w menu start IP: 80.51.240.* 30.12.03, 16:11
        hmmmmm....
        i tak chyba zrobie bo innego wyjscia nie znalazlem nawet po przestudiowaniu
        pomocy microsoft :(

dzieki...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka