Dodaj do ulubionych

ccc/ sandałki/ reklamacja/ problem

IP: *.play-internet.pl 05.06.11, 12:20
20 maja kupiłam w ccc sandałki zapinane na kostce za 49 zł po kilku spacerach czubki całe się pościerały a podeszła z przodu rozkleiła no i paski w miejscach zapięć popękały brzydko. Kiedy zaniosłam na reklamację okazało się że mogą mi tylko podeszwę skleić a reszta to uszkodzenia mechaniczne i to niby moja wina. Mam się zgłosić za 2 tyg.
Byłyście kiedyś w takiej sytuacji ? Co mam zrobić kiedy odeślą mi pościerane buty a ja ich nie będę chciała bo wyglądają po prostu brzydko i wolałabym zwrot pieniędzy albo wymianę na inne ?? Czy mam takie prawo??
To jest jakaś paranoja - bo to ich wina że zrobili buty z tak słabego materiału.
Kiedyś kupiłam klapki na rynku bodajże za 25 zł i przechodziłam bez problemu dwa sezony... a buty z ccc wytrzymały zaledwie 2 tyg...
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: ccc/ sandałki/ reklamacja/ problem IP: *.c152.petrotel.pl 06.06.11, 10:44
      skoro pościerałaś to przecież twoja wina... upierdliwa klientka i tyle
      • Gość: akka Re: ccc/ sandałki/ reklamacja/ problem IP: *.play-internet.pl 06.06.11, 11:05
        no jasne... każdy kto idzie z reklamacją jest upierdliwym klientem...
        a jak idę z pieniędzmi zęby zrobić zakupy to sprzedawca jest super miły i uprzejmy...
        życzę Ci takiej sytuacji może troszkę zmądrzejesz!
        • Gość: do głuptaski Re: ccc/ sandałki/ reklamacja/ problem IP: *.c152.petrotel.pl 06.06.11, 12:11
          głupiaś , taka prawda
          • Gość: akka Re: ccc/ sandałki/ reklamacja/ problem IP: *.play-internet.pl 06.06.11, 12:33
            może i tak ale to nie znaczy że tak musi być...
            ...że nie mogę się dopominać swoich praw!!
            Skoro dają gwarancję na 2 lata to niech jej dotrzymują, tym bardziej że ja kupiłam buty 2 tyg temu!!
    • Gość: ja Re: ccc/ sandałki/ reklamacja/ problem IP: *.plock.mm.pl 06.06.11, 11:58
      zgłoś się do rzecznika praw konsumenta, powinni pomóc
    • Gość: klientka Re: ccc/ sandałki/ reklamacja/ problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 11:58
      Witam. Ja obecnie też ''walczę'' ze sklepem ccc o reklamacje. Dostałam odpowiedz, że wady powstały z winy użytkownika, brak konserwacji itp, itd. Totalna bzdura. Zgłoś się do RZECZNIKA PRAW KONSUMENTÓW w UM( ja tak zrobiłam), a tam Ci pomoga. Powodzenia.
      • Gość: Ida Re: ccc/ sandałki/ reklamacja/ problem IP: *.centertel.pl 06.06.11, 13:33
        Ja miałam podobną sytuację z tym, że kupowałam kozaczki dla synka dokładnie w styczniu w sklepie ccc. Po dwóch tygodniach przetarły się czubki butów i w jednym buciku odkleiła się podeszwa więc zaniosłam buty na gwarancję. Czekałam dwa tygodnie a po dwóch tygodniach okazało się że nie uznają mi gwarancji ponieważ to z mojej winy te uszkodzenia.
        Troszkę pogryzłam się ze sprzedawczynią i chciałam rozmawiać z kierowniczką niestety nie było. Miała być w dniu następnym.
        Więc nie odpuściłam i poszłam dnia następnego.
        Powiedziałam kierowniczce, że chcę aby wymienili mi buty lub zwrócili pieniążki, ponieważ ja sama tych bucików nie rozwaliłam, a jak nie to inaczej tą sprawę załatwię. Kierowniczka w momencie zrobiła się milutka i wymieniła mi buciki.
        Akka nie daj sobie w kasze dmuchać tylko walcz, mają prawo wymienić Ci buciki na nowe.
    • Gość: prawdomir Re: ccc/ sandałki/ reklamacja/ problem IP: *.dynamic.mm.pl 06.06.11, 15:04
      kupi jedna z drugą tani badziew i pyszczy... żałosne
      • Gość: akka Re: ccc/ sandałki/ reklamacja/ problem IP: *.play-internet.pl 10.06.11, 17:05
        dzięki za rady, teraz będę wiedziała jak z nimi rozmawiać :)
        no i gdzie sie zgłosić gdyby nie chcieli mi wymienić butów albo zwrócić pieniędzy za nie.

do prawdomir:
        nie każdego stać na buty po 200 zł , więc ccc ma dużo klientów takich jak ja, a skoro juz sprzedają towar to niech ponoszą odpowiedzialność za ewentualną słabą jakość.
        Jak już wspomniałam kiedyś kupiłam klapki na rynku za 20 czy 25 zł i bez problemu przechodziłam dwa sezony tak więc nie zawsze niska cena = beznadziejna jakość.
        • Gość: prawdomir Re: ccc/ sandałki/ reklamacja/ problem IP: *.dynamic.mm.pl 10.06.11, 17:29
          to kupuj na rynku i nie zawracaj głowy innym swoimi problemami...
          ciekawe czy te buty czyste chociaż, czy ich swoimi stopami nie pościerałaś
          zadbana kobieta nie chodzi w klapkach, żałosne
          • Gość: akka Re: ccc/ sandałki/ reklamacja/ problem IP: *.play-internet.pl 10.06.11, 18:03
            "Gość portalu: prawdomir napisał(a):
            > ciekawe czy te buty czyste chociaż, czy ich swoimi stopami nie pościerałaś
            > zadbana kobieta nie chodzi w klapkach, żałosne"

Głupszego stwierdzenia nie czytałam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: prawdomir Re: ccc/ sandałki/ reklamacja/ problem IP: *.dynamic.mm.pl 10.06.11, 18:17
              Gość portalu: akka napisał(a):

> Głupszego stwierdzenia nie czytałam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

krzyk świadczy że trafiłem. paniusia z higieną i modą na bakier :/
              • Gość: akka Re: ccc/ sandałki/ reklamacja/ problem IP: *.play-internet.pl 10.06.11, 18:22
                chyba jest na odwrót...
                żeby założyć klapki czy sandałki trzeba mieć czyste i zadbane stopy!!

Wiesz co , sam sobie dyktuj te swoje zasady i kanony mody Panie Modniś!
                • Gość: prawdomir Re: ccc/ sandałki/ reklamacja/ problem IP: *.dynamic.mm.pl 10.06.11, 19:53
                  Gość portalu: akka napisał(a):

> chyba jest na odwrót...
                  > żeby założyć klapki czy sandałki trzeba mieć czyste i zadbane stopy!!
                  > Wiesz co , sam sobie dyktuj te swoje zasady i kanony mody Panie Modniś!

trafiłem, trafiłem... więcej higieny paniusiu
                  • reki88 Re: ccc/ sandałki/ reklamacja/ problem 17.06.11, 13:34
                    Więcej odwagi i znajomości swoich praw! Pismo reklamacyjne łatwo napiszesz tutaj.

Pozdrawiam i życzę powodzenia!
    • Gość: akka Re: ccc/ sandałki/ reklamacja/ problem IP: *.play-internet.pl 29.06.11, 19:41
      Chcieli mi wcisnąć te sandałki a tylko skleili podeszwę,jednak się nie zgodziłam, napisałam odwołanie i czekam na decyzję rzeczoznawcy.

Wczoraj u nich byłam to jakiś Pan przyniósł buty do reklamacji i otrzymał numer ok 300 / miesiąc, także ok 10 zwrotów dziennie nie można zaliczyć do ich sukcesu.

Jedynie buty Lasocki można tam kupić , reszta ta jednorazówki!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka