Dodaj do ulubionych

optyk na NFZ

IP: *.dynamic.mm.pl 28.12.14, 10:52
Witam.
Czy ktoś może wie gdzie można zrobić w miarę tanio na NFZ okulary dla dziecka i jaki to jest mniej więcej koszt?Wiem że jest to trudne pytanie ale chodzi mi w przybliżeniu o cenę,np ile wy płaciliście i gdzie?
Dzięki za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: optyk na NFZ IP: *.class101.petrotel.pl 28.12.14, 23:26
      Ja półtora roku temu robiłam dziecku okulary w Koraliku na Tumskiej. Dr Stogowska polecala Cztery oczy; kuzynka skorzystała i bardzo żałuje. Jej dwuletnie dziecko urwało w okularach ucho, za 100 zł naprawili dorabiając dłuższe niż w oryginale. Ja w Koraliku zapłaciłam 300zl, gdy dziecko wyrwalo ucho i trzeba było wymienić front miało mnie to kosztować ok 50 zł. Okazało się ze producent nie miał już tego modelu w niebieskim kolorze wiec szkła wstawiono w identyczny model tylko koloru czarnego. Czyli dostałam nowe oprawki, a zapłaciłam jak za naprawę czyli 40 zł. Kuzynka po rozczarowaniu salonem Cztery oczy kolejne okulary zrobiła w optyku na Kobylinskiego (dawny salon Play) za ok. 300ZL. . Też już miała naprawę i bardzo sobie chwali.Tańsze oprawki mieli w optyku na Tysiaclecia, mają też sklep na Padlewskiego. Z tym ze dla dwulatka wg mnie były zbyt sztywne. Ale dla dziecka starszego, które rozumie, że okularów się nie wygina myślę że jest z czego wybrać. Dla maluchów zamiast żyłek czy gumek dookoła głowy polecam gumowe stopery przytrzymujace okulary na miejscu. Koszt ok 20 zł.
      • Gość: wiola Re: optyk na NFZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.15, 16:46
        Od 5 lat chodzę z tróką dzieci do pani dr Stogowskiej do salonu w cztery oczy. Jesteśmy bardzo zadowoleni z obsługi najczęściej części są wymieniane bezpłatnie i przede wszystkim w ekspresowym tempie. Z mężem nosimy okulary od 5 roku życia ja, mąż od 7, więc ponad 35lat. Bardzo mila obsługa, cierpliwa, dużo tłumaczą. na prawde polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka