ola162 13.02.06, 16:05 Oliwia pięknie siusia do sedesu i kupkę też a tu od paru dni non stop mokre majtki. Zanim zawoła to troszkę popuszcza i znów cały dzień zmieniamy majtki. Nie wiem czemu tak już było tak dobrze a tu zxaczyna się jakiś problem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anet78 Re: pomocy :((( moczy się...... 13.02.06, 21:52 może to zapalenie pęcherza moczowego lub jakaś infekcja w drogach moczowych, warto byłoby oddać mocz do badania, można prywatnie ok.5-6 zł. i za kilka godzin jest wynik, jak będzie wszystko w porządku to trzeba poszukać innej przyczyny, jak nie to szybciutko do lekarza. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ania800 Re: pomocy :((( moczy się...... 14.02.06, 12:45 Piekną masz córeczkę:))mojej siostry synek tez zaczal siusiać w majleczki ale to chyba ze stresu jak zacząl chodzić do przedszkola mial wtedy 2 latka może troszke więcej Odpowiedz Link Zgłoś
ola162 Re: pomocy :((( moczy się...... 14.02.06, 14:57 poszłam dziś dolekarza spytać o te popuszczanie siusiu i dostałąm skierowanie na badanie moczu tak więc jutro z rana bedziemy łapały siusiu do kubeczka :)) Odpowiedz Link Zgłoś
dagu75 Re: pomocy :((( moczy się...... 12.03.06, 22:28 To nie musi byc choroba.Dzieci tak mają ze stresu np ( nowy dom, rodzeństwo, kłótnie rodziców, przedszkole, szkoła itp). Ale jest też tak, że kiedy nauczą się siusiać do nocnika lub ubikacji, to zajmuja się łapaniem następnej umiejętności i jakby zapominają o świeżo nabytej. Moja weronika tak miała, przez tydzień sikała w majtki , potem jej minęło. Odpowiedz Link Zgłoś
bejoy Re: pomocy :((( moczy się...... 13.03.06, 10:33 Zmiany - to wystarczy żeby wytrącić dziecko z równowagi; nie krzycz na nią, nie karć, za parę dni powinno wszystko wrócić do normy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ola162 Re: pomocy :((( moczy się...... 13.03.06, 19:31 u nas moczenie trwało 5 dni, zrobiłam badanie moczu a potem posiew moczu i wszystko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś