Dodaj do ulubionych

Mapy Terrain Editions

21.03.11, 15:19
Przepraszam za mini-spam, ale w dobrej wierze smile
Uprzejmie donoszę, że można u nas kupić (od ręki) mapy wysp greckich firmy Terrain Editions.
Mapy są świetne, w piątek porównywaliśmy z Amigo kilka sztuk i wychodzi, że mają najlepsze skale i są najbardziej szczegółowo i podobno nieprzemakalne.
Przy każdej mapie jest opis i kawałek do podglądu.
We Wrocławiu można to obejrzeć.
Link: travel.krainaksiazek.pl/c/480/484/wyspy-greckie
Pozdrowienia,
Tomek
Obserwuj wątek
    • barbelek Re: Mapy Terrain Editions 21.03.11, 17:26
      Potwierdzam, że mapy Terrain są świetnej jakości- zakupiłem mapkę Lefkady i naprawdę jest b.dokładna. Z Grecji przybyła do mnie w 8 dni!! A swoją drogą czemu w KK mapa Lefkady taka droga jest?smile
      • pl.sandra5 Re: Mapy Terrain Editions 21.03.11, 19:11
        Witam

Mapa Lefkady kosztuje 5-6 Euro - tutaj cena jest z kosmosu - chyba popularność wyspy ja napędza.

Osobiście posiadam mapę Lefkady wydawnictwa Orama Editions - www.oramaeditions.gr
        Skala - 1:50 000

Pozdrawiam
        • krainaksiazek.pl Re: Mapy Terrain Editions 21.03.11, 21:07
          pl.sandra5 napisał:

> Witam
          >
          > Mapa Lefkady kosztuje 5-6 Euro - tutaj cena jest z kosmosu - chyba popularność
          > wyspy ja napędza.
          >
          > Osobiście posiadam mapę Lefkady wydawnictwa Orama Editions - www.oramaeditions.
          > gr
          > Skala - 1:50 000
          >
          > Pozdrawiam

Cena katalogowa tych map to 7 euro. Ja dostałem rabat, ale po doliczeniu wysyłki map z Grecji się okazało, że wysyłka wychodzi prawie 2e/mapę uncertain
          Zarabiamy na tych mapach niecałe 50 gr/szt. To hobby w zasadzie - one są po 26 zł + vat.
          Lefkada - jest jakiś błąd, zaraz będzie w cenie jak inne.
          T.
          • bachula_gr Re: Mapy Terrain Editions 22.03.11, 07:17
            > Cena katalogowa tych map to 7 euro. Ja dostałem rabat, ale po doliczeniu wysyłk
            > i map z Grecji się okazało, że wysyłka wychodzi prawie 2e/mapę uncertain

w hurcie? pech.
            wczoraj wysylalam pojedyncza mape komus w Pl (ok, nie terrain) za 0.70 jako list.
            • krainaksiazek.pl Re: Mapy Terrain Editions 22.03.11, 10:27
              bachula_gr napisała:

> > Cena katalogowa tych map to 7 euro. Ja dostałem rabat, ale po doliczeniu
              > wysyłk
              > > i map z Grecji się okazało, że wysyłka wychodzi prawie 2e/mapę uncertain
              >
              > w hurcie? pech.
              > wczoraj wysylalam pojedyncza mape komus w Pl (ok, nie terrain) za 0.70 jako lis
              > t.

To było w 2 paczkach, wysłane grecką pocztą, lotniczą - chciałem szybko tongue_out
              Okazuje się, że ja nie mogę zamówić swojego kuriera (DHL, DPD) na odbiór paczek w Grecji, bo nie mają odbiorów drogowych z Grecji, tylko lotnicze.
              Zobaczymy ile sprzedamy tych map do sierpnia, a jak będę w Atenach to wezmę następne.
              Tomek
              • tomaszkozlowski1 Re: Mapy Terrain Editions 22.03.11, 20:09
                Te mapki są cudne, bardzo przydała mi się ta mapa późnym latem na Ikarii
                forum.gazeta.pl/forum/w,37196,116613990,116613990,Bardzo_dobre_mapy_wysp.html
    • goska52 Re: Mapy Terrain Editions 23.03.11, 08:32
      Wspaniale, dzięki za linka, uwielbiam planować z mapą, ale niestety nie ma Lesvos gdzie się w czerwcu wybieram, szkoda

pozdrowienia

Gośka
      • tomaszkozlowski1 Re: Mapy Terrain Editions-Lesvos 23.03.11, 15:42
        We wrześniu poszedłem w Atenach do biura wydawnictwa Terrain dokładnie też w poszukiwaniu Lesvos bo to moja najbardziej ulubiona wyspa- powiedziano mi, że z Lesvos jeszcze się nie wyrobili bo jest duża i trzeba sporo czasu żeby ją dobrze objechać i opracować (w tym wydawnictwie podchodzą do sprawy bardzo profesjonalnie i wszystko co wydają, jest przez nich zjeżdżone i zbadane smile ).Ale podobno nad nią pracują...
        • krainaksiazek.pl Re: Mapy Terrain Editions-PLANY WYDAWNICZE 24.03.11, 15:59
          tomaszkozlowski1 napisał:

> We wrześniu poszedłem w Atenach do biura wydawnictwa Terrain dokładnie też w po
          > szukiwaniu Lesvos bo to moja najbardziej ulubiona wyspa- powiedziano mi, że z L
          > esvos jeszcze się nie wyrobili bo jest duża i trzeba sporo czasu żeby ją dobrze
          > objechać i opracować (w tym wydawnictwie podchodzą do sprawy bardzo profesjona
          > lnie i wszystko co wydają, jest przez nich zjeżdżone i zbadane smile ).Ale podobn
          > o nad nią pracują...

Info co będzie wydane w tym roku:

MAPS OF CRETE
          Map of Crete 1:275.000 April 2011
          Map of Eastern Crete 1:100.000, April 2011
          Map of Central Crete 1:100.000, May 2011
          Map of Eastern Crete 1:100.000, June 2011

GENERAL MAPS
          Map of the Cyclades 1:250.000, April 2011
          Map of the Dodecanese 1:250.000, June 2011
          Map of Greece 1:750.000, October 2011

REGIONAL MAPS OF MAINLAND GREECE
          Map of Peloponnese 1:200.000, April 2011
          Map of Thrace 1:200.000, June 2011
          Map of Macedonia 1:200.000, October 2011
          Map of Epirus 1:200.000, October 2011
          Map of Thessaly 1:200.000, October 2011
          Map of Central Greece 1:200.000, October 2011

MOUNTAIN MAPS
          Map of Mt. Central Pelion 1:25.000, April 2011
          Map of Mt. Hymetus 1:25.000, June 2011

To tyle, co będzie w bliższej i dalszej przyszłości.
          Tomek
          • barbelek Re: Mapy Terrain Editions-PLANY WYDAWNICZE 24.03.11, 19:19
            I zaś wydatki w perspektywiesmile
            • amigo50 Re: Mapy Terrain Editions-PLANY WYDAWNICZE 27.03.11, 19:11
              Miałem możliwość, tuż przed swoim ostatnim wyjazdem przewertować w KrainieKsiążek kilku map i porównania ich z mapami innych firm posiadanymi przeze mnie (wydawnictw chyba nie powinienem podawać?) i przyznaję, że w konfrontacji te z KK wypadają lepiej, głównie dzięki skali. Chociaż na moich mapach detali nie brakuje, to tutaj są nieco czytelniejsze.
              Będzie więc tak:
              - te, które mam - pozostaną do korzystania (koszty!)
              - tych, których nie mam zakupię z Wydawnictwa Terrain Editions
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka