skeler 25.01.04, 19:07 na stronie masy jest info o szprychówce - co myślicie o tym pomyśle? jakie macie uwagi? Link Zgłoś Obserwuj wątek
jabandziorno Re: Szprychówka 25.01.04, 21:59 Cudowny pomysł, kto go spłodził ??? taka dobrowolna opłata za wolnosć waszą i naszą, tyle że pod czujnym okiem policji. W końcu poczuję się jak np. przedstawiciel obcego państwa, odwiedzający Warszawę. No a jakby tego było mało to jeszcze te znizki w tych wszystkich sklepach rowerowych (chyba zapomnieliście opublikować ich listy) Myślę że te wasze kupony mało kto będzie kupował dlatego proponuję wprowadzić bilety. Kazdy kto ma bilet może śmiało uczestniczyć w masie a pozostali, o ile nie przygotują samokrytyki będą kolektywnie usuwani jako wrogi element. Warto pomysleś również o szrfach (albo o gwizdkach na dziubek) dla wyrózniających się masowiczów. Link Zgłoś
skeler Re: Szprychówka 26.01.04, 00:24 > Cudowny pomysł, kto go spłodził ??? ja, a co? > taka dobrowolna opłata za wolnosć waszą i naszą, tyle że pod czujnym okiem > policji. Wole jechac pod czujnym okiem policji niz prewencji ;) stad ten pomysl. Do tej pory na zgloszenie przejazdu organizowana byla zrzutka do puszki i stwierdzilem, ze warto by jakos wynagrodzic te osoby co daja troche wiecej niz inni - stad pomysl na szprychowke (mozna to nazwac odpowiednikiem serduszka z WOŚP ;) Pozatym staram sie zalatwic dla jej posiadaczy takze rozne znizki w roznych miejscach, aby im sie koszty zakupu szprychowki zwrocily (wtedy zyskja i oni i masa). Od tego miesiaca wprowadzimy wzorem Londynu zwyczaj spotykania sie po masie rowerzystow na imprezie - mamy na oku kilka fajnych lokali i chcemy wybrac najlepszy (jednym z kryteriow wyboru jest wysokosc znizki udzielanej posiadaczom szprychowki, tak aby juz po jednej dobrej imprezie zwrocily sie wydatki poniesione na szprychowke). Jakby ktos znal jakis dobry lokal gdzie do srodka moze wjechac wieksza liczba rowerow i chcialby, zeby byla tam impreza, to czekam na informacje. > No a jakby tego było mało to jeszcze te znizki w tych wszystkich sklepach > rowerowych (chyba zapomnieliście opublikować ich listy) Lista bedzie juz niedlugo - najpierw trzeba zebrac dane roznych punktow (nie tylko rowerowych) - a, ze pomysl jest nowy, to dziwie sie, ze chcialbys od razu miec liste sklepow ktore (nie wiem jak - chyba telepatycznie) zglosily sie ze znizkami. Z tym trzeba poczekac do konca weekendu, zeby chociaz byla mozliwosc fizycznej rozmowy z kierownikami i ustalenie szczegolow. Link Zgłoś
towarzysz_gufii Re: Szprychówka 26.01.04, 15:50 > Osoby które zbiorą wszystkie 12 szprychówek z danego roku, mogą liczyć w > grudniu na niespodziankę. NIESPDZIEWAJKA????? Mogę zgadywać? będą mogli pojechać pod prąd na rondzie?? Badrdziej niż w to, że lista będzie już niedługo wierze, że będzie niedługa. Jesteście niesamowici żeby z takimi pomysłami do ludzi wyskakiwać. Legalizacja była waszą iwencją i jak tak wam na tym zależy to ponoście sobie jej koszty. Link Zgłoś
czajnik74 Re...guffi 26.01.04, 15:59 dlatego wypad z baru koleś, nasz problem nasz pomysł, nasza masa, wszystko jest nasze ty nie masz nic. więc z czym do ludu!!! idzź spać i dobranockę włącz... Link Zgłoś
towarzysz_gufii Re: Re...guffi 26.01.04, 16:12 czajnik74 napisała: > dlatego wypad z baru koleś, nasz problem nasz pomysł, nasza masa, wszystko jest > > nasze ty nie masz nic. więc z czym do ludu!!! > > idzź spać i dobranockę włącz... W pierwszym słowie muszę podziękować, że mnie nie obraziłeś jak to miało miejsce w stosunku do bandziorna.(może masz teraz mniej pary w gwizdku) Co niezmienia faktu, że odebrałem twoją wypowiedź jako conajmniej wrogo nastawioną i niemiłą. Masa nie jest wasza więc nawet tak nie myśl (pomimo, że jest to chyba twoje skryte marzenie). Rozprowadzanie takich bilecików jest dla mnie tak samo durnym pomysłem jak sprzedarz lampek na masie (szczególnie przez osoby ściśle powiązane z grupą trzymającą władze).Widze, że niedość wam unicestwienia masy to jeszcze ktoś chciałby się na tym nachapać. Proponuje wprowadzić selekcję i np. stroje obowiązkowe. Pieniądze na legalizację można było zorganizować inaczej. % &$ & \\_o_ (____)] Link Zgłoś
olecky Re: mozna bylo 26.01.04, 16:15 towarzysz_gufii napisał: > Pieniądze na legalizację można było zorganizować inaczej. zapewne mozna bylo. ale: po raz kolejny slysze (czytam) "mozna bylo", a jeszcze ani razu nie widzialem jak guffi czy Link Zgłoś
olecky Re: mozna bylo 26.01.04, 16:19 nie skonczylem: po raz kolejny slysze (czytam) co to "mozna bylo", a jeszcze ani razu nie widzialem jak guffi czy bandziorno wprowadzaja ktorys ze swoich rewelacyjnych pomyslow na lepsza mase w zycie. Niestety, smutna prawda jest taka, ze do wprowadzania pomyslow w zycie trzeba posiadac tzw. pierwszorzedne cechy plciowe, a nie tylko dostep do internetu. Link Zgłoś
towarzysz_gufii Re: mozna bylo 26.01.04, 16:24 > Niestety, smutna prawda jest taka, ze do > wprowadzania pomyslow w zycie trzeba posiadac tzw. pierwszorzedne cechy > plciowe -za to żeby działać jak MPO trzeba nietylko posiadać ale wręcz byś jedna wielką "cechą płciową" Link Zgłoś
towarzysz_gufii Re:można ale poco 26.01.04, 16:20 Sklepy które pujdą na wasz wątpliwy pomysł udzielania rabatów. Mogłyby poprostu was zasponsorować. My nic nie robimy bo to wasze durnre pomysły wymagają jakiś działań. Link Zgłoś
roweroraffi Re:można ale poco 23.02.04, 18:22 towarzysz_gufii napisał: > Sklepy które pujdą na wasz wątpliwy pomysł udzielania rabatów. > Mogłyby poprostu was zasponsorować. Hehehe... widać od razu, że kolega ma się do wiedzy o ekonomii i marketingu jak rycerz do współczesnych czasów. Tłumaczę więc jak to Gufiemu: jak ktoś daje kasę (sponsoruje) to chce w zamian coś... coś jak reklama na stronie, jak wyliczenie listy sponsorów na Masie itp... a napewno nie da ot tak kasy 'bo Masa potrzebuje'. Ja tam wolę Masę sponsorowaną przez Masowiczó, niż przez jakąśtam firmę, co płaci, ale w zamian takze wymaga czegoś. > My nic nie robimy bo to wasze durnre pomysły wymagają jakiś działań. Wasze wymagają tylko kłapania i dlatego masa w grudniu omal by nie ruszyła :- ))). Na szczęście już ludzie nie biorą Was nawet na poważnie, bo strach pomyśleć co by się mogło zdarzyć. Link Zgłoś
olecky Re: lampki 26.01.04, 16:23 towarzysz_gufii napisał: > Rozprowadzanie takich bilecików jest dla mnie tak samo durnym pomysłem jak > sprzedarz lampek na masie pewnie, lepiej zeby masa jechala po ciemku, niz oswietlona swiatelkami kupionymi na zamkowym. > (szczególnie przez osoby ściśle powiązane z grupą > trzymającą władze). przeciez, o ile sie orientuje, nikt Ci nie zabrania sprzedawania lampek po konkurencyjnej cenie? Link Zgłoś
towarzysz_gufii Re: lampki 26.01.04, 16:36 > przeciez, o ile sie orientuje, nikt Ci nie zabrania sprzedawania lampek po > konkurencyjnej cenie? No nikt mi nie zabrania. Ale szczerze wstydziłbym się odstawić taki numer. (to jak handlować opłatkiem w centum handlowym) To ma być masa krytyczna a nie stragan na odpuście Link Zgłoś
skeler Re: lampki 26.01.04, 18:41 > Ale szczerze wstydziłbym się odstawić taki numer. > (to jak handlować opłatkiem w centum handlowym) Troche kiepskie porownanie ci wyszlo - ja bym to porownal do handlu oplatkiem w kosciele, bo nie znam lepszego towaru jaki mozna by sprzedawac na nocnym przejezdzie rowerowym. A wstydzic powinni sie Ci, co na mase przyjezdzaja bez swiatelek ;) Link Zgłoś
msbiker for you 26.01.04, 16:35 A gwizdek siedzi i zawija w te sreberka !!! teraz chcecie obciązyć kieszenie zwykłych masowiczów opłacanie policji ... to jest smieszne :) Chcesz jeżdzić??? Płać Panie Drozda ...to jest niedorzeczne Jak długo nad tym myśleliście...już lepiej te pieniądze przeznaczyć na jakieś inne cele tyle dzieci w Afryce głoduje!!!!!!!! DAj PAN SPOKÓJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Link Zgłoś
skeler Re: for you 26.01.04, 18:32 > teraz chcecie obciązyć kieszenie zwykłych masowiczów Widze, ze nie jestes w stanie zrozumiec takich prostych zalozen, na jakich powstala szprychowka - ale sproboje wytlumaczyc te podstawy jeszcze raz: 1) nie musisz jej kupowac 2) ludzie do tej pory i tak z wlasnej woli zrzucali sie na mase 3) oprocz samego spokojnego przejazdu nic z tej swojej zrzutki nie mieli - teraz sie to zmieni (chociaz troszkę) > Jak długo nad tym myśleliście...już lepiej te pieniądze przeznaczyć na jakieś > inne cele tyle dzieci w Afryce głoduje!!!!!!!! A, ze tak zapytam - dales kiedys swoje pieniadze na jakas akcje charytatywna (moze poza WOŚP)? Jak ci szkoda dzieci w Afryce, to zorganizuj jakas akcje pomocy - przeciez Polska to teoretycznie wolny kraj i nikt ci nie zabroni pomagac innym. Link Zgłoś
jabandziorno Re: for you 26.01.04, 20:20 któryś tam napisał .....to zorganizuj jakas akcje..... co wy z tym organizowaniem. na kazdy post odpowiadacie tym samym tekstem (przypomnę że kiedyś cały czas mówiliscie o konstruktywnych argumentach) może to taki kompleks małego gwizdka. Proponuję zorganizować sobie grupę wsparcia. Pozdrawiam ps. co do tych lampek, to mój rower nigdy takowej nie widział i faktycznie płonę ze wstydu. Co swoją drogą wyklucza potrzebę jej posiadania. Link Zgłoś
skeler Re: for you 26.01.04, 20:29 > co wy z tym organizowaniem. > na kazdy post odpowiadacie tym samym tekstem No to ja zmienie teraz ten tekst: Nie przyjezdzaj na mase jak ci sie nie podoba to nie jest przymusowa impreza dla wszystkich zreszta nikt cie tam chyba bez lampek nie zapraszal - nawet jak nie bylo oficjalnych organizatorow to w regulaminie bylo wyraznie napisane, ze rower ma byc wyposarzony w lampki. Link Zgłoś
roweroraffi Re: for you 23.02.04, 18:30 jabandziorno napisał: > któryś tam napisał > .....to zorganizuj jakas akcje..... > co wy z tym organizowaniem. A co wstydasz się, ze My umiemy a Ty nie? ;-). > na kazdy post odpowiadacie tym samym tekstem (przypomnę że kiedyś cały czas > mówiliscie o konstruktywnych argumentach) > może to taki kompleks małego gwizdka. Ta... głodnemu chleb na myśli :-))). > Proponuję zorganizować sobie grupę wsparcia. > Pozdrawiam Wsparcie mamy całkiem OK skoro cały czas jakoś się wszystko kręci.Za to Wy gadacie zupełnie jak we wrześniu i tyle tego waszego wsparcia jest. Szkoda, bo gdybyście tak robili jak gadacie, to świat posunąłby się o 5 lat do przodu w tydzień. > ps. co do tych lampek, to mój rower nigdy takowej nie widział i faktycznie > płonę ze wstydu. Co swoją drogą wyklucza potrzebę jej posiadania. Taaa.... może to i lepiej... tzw selekcja naturalna sprawi, że ludzi twojego pokroju i tak z czasem będzie mniej :-). Link Zgłoś
slaash Jak by mógł to .... 27.01.04, 15:16 cZytam was i az mnie mierziii...jak wam sie do k.... nedzy nie podobo to wyp...alac!!!!Nie musicie kupowac tej szprychowki...ani dawac kasy...wolna sprawa.co wam nie powiedza to sie wam nie podoba...!Wypowiedzieliscie swoje opinie i starczy chyba nie?I zostawcie gwizdka w spokoju bo bedą sie wam w nocy koszmary snily i nie daj boze ktos wam pomoze w tym. nara...nie pozdrawiam debili Link Zgłoś
5.5stopy Zaśmierdziało trupem Lenina... 26.01.04, 23:11 Drodzy wszyscy, Dyskusja nabiera rumieńców. Pragnę zwrócić uwagę, że wszyscy, którzy napastują wolny rynek, czepiając się choćby handlu lampkami, protestując przeciwko całkowicie dobrowolnym datkom są KOMUCHAMI! Nie składam hołdu członkom MPO, bo jak większość działaczy "ekologicznych" mają różne dziwne pomysły (np. dzień "bez samochodu", czyli dodatkowa porcja korków na nie zamkniętych dla ruchu ulicach), niemniej dostrzegam w tekstach ich adwersarzy sowiecką agitkę! Tak właśnie! Każdy atak na prawo ludzi do wydawania swoich pieniędzy na co chcą (na WOŚP nie daję, świadomy że kwoty zbiórek stanowią około 1% budżetu niesprywatyzowanej służby zdrowia, ale nie powiedziałem złego słowa mojemu Bratu, który kwestował) jest atakiem na wolność (niedowiarkom polecam "Drogę do zniewolenia" F. A. Hayek'a, noblisty z ekonomii), a przed tym należy się BRONIĆ! A dziwnym trafem, głodują dzieci w krajach z wysokimi podatkami! W Etiopii są dwie stawki podatku dochodowego 10 i 89%. PKB na mieszkańca jest tam kilkadziesiąt razy mniejszy niż w Botswanie (dużo mniej bogactw naturalnych), ze stawkami 5-20%. Osobiście nie jestem za stawianiem komuchów pod ścianą (świadom piątego przykazania), ale skoro jeżdżą bez lampek, to może nie zdążą spłodzić potomstwa... Oczywiście, nie mogę im używania lampek nakazać, jestem też przeciwny wlepianiu mandatów za ich brak. To byłby zamach na ich wolność. Pozdrawiam, 5.5 Link Zgłoś
olecky lampki again 26.01.04, 23:39 5.5stopy napisał: [ciach uproszczona wizja swiata] > skoro jeżdżą bez lampek, to może nie zdążą spłodzić potomstwa... e tam, msbandziorno zawsze wraca do domu przed dobranocka. A zima nie jezdzi, bo to przeciez zimno. Wiec racja, po co mu jakies lampki? Link Zgłoś
towarzysz_gufii ---> msgufiorno <--- 27.01.04, 14:06 > ps. ja tez nie daje na WOSP - ale dlatego, ze wole organizacje, ktore zajmuja > sie przyczynami, a nie objawami problemow. I dlatego, ze nie lubie odpustow no tak nie powinno się leczyć dzieci po wypadkach tylko je eliminować. lub mniej drastycznie, powinniśmy mieszkaś w domach z waty i nie kożystać z prądu i ognia, o jeździe na rowerze nie wspomne. Te chore na raka i całą reszte... Masz conajmniej niezdrowe poglądy ale niepowinno się ciebie leczyć tylko wyeliminować w zarodku TAK? Link Zgłoś
olecky Re: ---> msgufiorno <--- 27.01.04, 15:37 towarzysz_gufii napisał: > no tak nie powinno się leczyć dzieci po wypadkach tylko je eliminować. zgadza sie, z tym ze nie dzieci eliminowac, a wypadki. a Ty jak myslisz, wolalbys zostac przejechany przez samochod i dostac superwozek inwalidzki, czy nie zostac przejechany? to, ze u nas sa 10 razy wyzsze wskazniki wypadkowosci niz w cywilizowanych krajach, dosc bezposrednio przeklada sie na kondycje sluzby zdrowia. > Te chore na raka i całą reszte... analogicznie - jest ilestam niezle zidentyfikowanych czynnikow kancerogennych i lepiej teraz zajac sie ograniczaniem tych czynnikow niz potem wydawac wielokrotnie wiecej na chemioterapie. Link Zgłoś
5.5stopy Re: Szprychówka 28.01.04, 22:34 pośpieszcie się z tą listą sklepów, w końcu coś obiecaliście... Link Zgłoś
skeler Re: Szprychówka 29.01.04, 01:46 lista bedzie jak bedzie mi sie chcialo uaktualnic strone ;) a beda na niej np. sklepy rowerowe na gorczewskiej, karolkowej i ptasiej - 5% rabatu na rowery i czesci i 25% na serwis. Jest tez zainteresowanych kilka pubow, ale we wszystkich chca, zeby zrobic jakies kupony, ktore trzeba by dawac barmanowi (rozumiem potrzebe robienia takich kuponow, ale na razie nie mam czasu na taka zabawe - moze za miesiac) Najlepszy pub opuszcza cene za piwo do 3zl, ale po masie pojedziemy do takiego, gdzie bedzie piwo za 5zl (za to znacznie lepsza lokalizacja i atmosfera, a wlasciciel sam juz zrobil kupony ;) Link Zgłoś