martineres1 22.06.12, 10:10 rowertour.com S.C. nakielska 23/1 85-219 Bydgoszcz nick na allegro: rowertour-com firma oszukuje,sprzedaje co innego wysła co innego ceny z rękawa jeśli chcecie kupować uczciwie trzymajcie sie daleko od nich Link Zgłoś Obserwuj wątek
gom1 Re: uwaga na oszusta na allegro 22.06.12, 10:14 A jakieś szczegóły? Poza tym publiczne nazywanie kogoś "oszustem" bez prawomocnego wyroku sądu podchodzi pod pomówienie. Link Zgłoś
stefan4 Re: uwaga na oszusta na allegro 22.06.12, 14:00 gom1: > Poza tym publiczne nazywanie kogoś "oszustem" bez prawomocnego wyroku > sądu podchodzi pod pomówienie. Czy jesteś tego pewien? Czy naprawdę wg polskiego prawa warunkiem wstępnym do tego, żebym mógł wygłosić swoje zdanie w jakiejś sprawie, jest wcześniejsze włożenie w nią łapy przez prawnika? To by przecież była cenzura prewencyjna. Pomówienie jest występkiem ściganym z oskarżenia prywatnego. Jeśli omawiany Rowertour nie będzie chciał wnieść sprawy, to sprawy nie ma, mimo braku prawomocnego itp. Jeśli jednak Rowertour wniesie sprawę, to Martineres może się skutecznie bronić przez wykazanie, że zarzut jest prawdziwy (czyli że Rowertour naprawdę jest oszustem); oraz że rozgłaszanie tego zarzutu służy obronie społecznie uzasadnionego interesu (np. obronie innych ludzi przed oszustwem). Tak wynika z art. 213 § 2 kodeksu karnego. Tak więc wg mojej wiedzy publiczne wyrażenie o kimś negatywnej opinii bez prawomocnego itp. nie jest automatycznie pomówieniem; ale wyrażając taką opinię trzeba sie liczyć z tym, że można być wezwanym do jej obrony przed sądem. Oczywiście wiem, że politycy czasem twierdzą, że samo nazwanie przeciwnika politycznego złodziejem jest już przestępstwem, niezależnie od tego, czy on naprawdę jest złodziejem. Ale moim zdaniem nie mają racji. - Stefan Link Zgłoś
gom1 Re: uwaga na oszusta na allegro 22.06.12, 14:19 Prawnikiem nie jestem, więc nie będę posiłkował się paragrafami. Ale moim zdaniem publiczne rzucanie oskarżeń może zemścić się na "oszukanym" kliencie - jeśli okażą się one bezpodstawne, może zrobić się nieprzyjemnie. Poza tym nie znamy sprawy, nie wiemy o co chodziło, jakie jest stanowisko zarówno kupującego, jak i sprzedającego. A może to wpis konkurencji? Zamiast opowiadać dookoła o oszustwie, nie lepiej na chłodno opisać całą sytuację? Potencjalni klienci wyrabiają sobie opinię o sprzedawcy na różny sposób. Jednym z nich jest system komentarzy na Allegro, który w żaden sposób nie potwierdza opinii autora wątku. Link Zgłoś
stefan4 Re: uwaga na oszusta na allegro 22.06.12, 14:43 gom1: > Prawnikiem nie jestem Ja też nie jestem. gom1: > moim zdaniem publiczne rzucanie oskarżeń może zemścić się na "oszukanym" > kliencie - jeśli okażą się one bezpodstawne, może zrobić się nieprzyjemnie. Tu pełna zgoda. Wolno publicznie rzucać oskarżenia, o ile są prawdziwe a ich publikowanie jest w interesie społecznym. Jeśli jednak okażą się bezpodstawne, to należy liczyć się z odpowiedzialnością. Istniejący już wyrok sądowy nic do tego nie ma; może najwyżej zwolnić osobę stawiającą zarzut od obowiązku udowadnienia jego prawdziwości Link Zgłoś
Gość: Marian Re: uwaga na oszusta na allegro IP: 46.187.187.* 08.07.12, 17:23 Co to znaczy ceny z rękawa? co zakupiłeś u tego sprzedającego? Link Zgłoś
Gość: marko472 Re: uwaga na oszusta na allegro IP: *.torun.mm.pl 09.11.12, 17:52 Popieram Oszust. Kupiłem kasetę, łańcuch, ... na kwotę ponad 300 zł i nic nie dostałem. Link Zgłoś
Gość: Robercik1967 Re: uwaga na oszusta na allegro IP: *.205.38.170.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.01.13, 19:39 Ja jestem w pełni zadowolony z pracy i wiedzy chłopaków. W żadnym sklepie nie spotkałem się z tak zaangażowaną obsługą. Panowie mają ogromną wiedzę. Sklep się rozrasta, a przecież nikt kto jest oszustem nie ma szans na rozwój. Nic dodać nic ując ja i wszyscy moi znajomi z naszego kółka rowerowego zawsze z chęcią dzwonimy do rowertour'owców. PS. Coś mi się wydaje, że mocno konkurencja działa na forach. Link Zgłoś
Gość: Maciek0980 Re: uwaga na oszusta na allegro IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.13, 21:48 Czytam te bzdury na temat tego oszustwa i stwierdzam, że niektórzy muszą mieć nierówno pod sufitem. Ja osobiście złożyłem w tym sklapie już z 5-6 zamówień i wszystko zawsze dostalem zgodnie z założeniami. Polecam ten sklep ze względu na ceny i szeroki asortyment. Link Zgłoś
Gość: zenon Re: uwaga na oszusta na allegro IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.13, 09:13 Ja niestety złożyłem u nich zamówienia na 322,00 i do dnia dzisiejszego nie otrzymałem zamówionego towaru. Zerowy kontakt ze sklepem.... Widać, że lubią im się do łap przyklejać cudze pieniążki. Stanowczo odradzam zakupy w rowertour.com z Bydgoszczy !!! Link Zgłoś
Gość: Mat Re: uwaga na oszusta na allegro IP: *.lib.tu.kielce.pl 04.07.13, 10:16 Potwierdzam, negatywne opinie. Poziom obsługi klienta poniżej krytyki. Brak kultury i pokory ze strony sklepu. W moim przypadku pomylili się i wysłali przesyłkę na zły adres i umyli ręce, albo sam sobie ją odbiore albo nie. Czas oczekiwania na zwrot od momentu otrzymania przez nich przesyłki prawie miesiąć po kilku upomnieniach. Szkoda bo mają duży asortyment ale - na cene skusi się 6 klientów ale złą opinią stracą 11. Nie polecam jeszcze raz tego sklepu, szkoda czasu i nerwów to że coś pójdzie dobrze to wielka loteria Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: uwaga na oszusta na allegro IP: *.kielce.vectranet.pl 13.07.13, 10:30 Też dodam swoje 3 grosze, sklep nie kompetentny, poziom obsługi z czasów PRL'u. Oferują bardzo duży asortyment, który po złożeniu zamówienia najprawdopodobiej ściągają - a jeśli się nie da no to sorry gregory. Zrobiłam zakupy w tym sklepie na ponad 1500 zł, płatność z góry. Okazało się że 2 rzeczy nie mają na stanie i kazali mi czekać(nie zapytali czy zechce Pani poczekać tylko musze czekać). W końcu zamówienie otrzymałam nie kompletne i nie prawidłowe, więc całość zwróciłam. Pieniądze po dłuższej walce ze sklepem dostałam po miesiącu!!!!!! Naprawde nie polecam sklepu, arogancko-chamska obsługa w szczególności dotyczy się to faceta odpowiedzialnego za zwroty! Nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: uwaga na oszusta na allegro IP: *.kielce.vectranet.pl 23.09.13, 11:06 Dokładnie, sklep jest nie wiarygodny. Potwierdzenie z ich strony czy towar jest dostępnu czy nie, nie ma pokrycia. Zwrot trwa 2 tygodnie po 3 ponagleniach. Nie polecam! Link Zgłoś
antek22062015 Re: uwaga na oszusta na allegro 22.06.15, 09:04 Internet to miejsce gdzie łatwo każdego sponiewierać! Zarówno do negatywnych i pozytywnych opinii trzeba podchodzić z dużym dystansem bo często bywają jednostronne (mam nadzieję, że czytający zdają sobie z tego sprawę). Szanowny Pan zechciał napisać, że zrobił zakupy za opisaną kwotę i nie otrzymał towaru. Ciekaw jestem jakie były przyczyny, okoliczności? Czyżby pieniądze zostały wpłacone a ze strony kupującego nie było żadnego kontaktu? i ani widu ani słychu zakupionego towaru? Przykro mi ale w coś podobnego nie jestem w stanie uwierzyć. Robiłem w tym sklepie zakupy i uważam, że to sprzedawca internetowy jak każdy inny a może i lepszy bo osobiście byłem z zakupu zadowolony: przedmiot dotarł na czas, tak jak zamówiłem a ceny konkurencyjne. Link Zgłoś
gom1 Re: uwaga na oszusta na allegro 22.06.15, 09:23 antek22062015 napisał(a): > Zarówno do negatywnych i pozytywnych opinii trzeba podchodzić z dużym dystansem A no właśnie. Jaką mamy gwarancję, że nie jesteś rzeczonym sprzedawcą i nie próbujesz się w ten sposób wybielić? Link Zgłoś
antek22062015 Re: uwaga na oszusta na allegro 25.06.15, 12:56 A taką gwarancję, że jestem klientem. A Pan pewnie konkurencja? Link Zgłoś
steve69 Re: uwaga na oszusta na allegro 22.06.15, 10:40 Następny "archeolog" odgrzebujący posty sprzed kilku lat... :-/ . Link Zgłoś
Gość: Hex rowertour.com IP: 159.245.16.* 23.08.13, 12:44 No i wtopa ... odradzam stanowczo zakupy w tym sklepie, cena to nie wszystko czasem liczy się czas realizacji i kompetencje obsługi a tu jest gorzej niż źle, dla nich klient to zło konieczne ... szkoda że dopiero teraz wynajduje komentarze o tym sklepie bo zamawiane rzeczy dawno bym już miał w domu. Link Zgłoś
Gość: Michał Re: rowertour.com IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.14, 13:00 Witam Planowana transakcja nie doszła do skutku ponieważ zamówiłem część która nie była dostępna od ręki (moja nieuwaga), natomiast jeżeli chodzi o podejście do Klienta to porażka. Sam prowadzę sklep internetowy i wiem jakim ważnym elementem tego handlu jest kontakt z klientem w przypadku kiedy coś sobie źle zamówił. Na początku chciałbym powiedzieć że samo potwierdzenie przyjęcia zamówienia które przychodzi na @ powinno zawierać informacje dotyczące dostępności zamówionych produktów. U mnie wysłanie zamówienia następuje maksymalnie 1 dzień roboczy od chwili złożenia przy formie zapłaty za zaliczeniem, którą wybrałem ponieważ zależało mi na czasie. W tak zwanym międzyczasie zachorowałem nie było moim priorytetem zajmowanie się tą sprawę , wiec jak tylko trochę się otrząsnąłem (4 dni) zadzwoniłem do sympatycznych panów żeby zapytać jak wygląda stan realizacji mojego zamówienia. Można to ująć tak, że z łaską pan mi odpowiedział ze zamówiłem towar którego nie było (tutaj właśnie moja nieuwaga lub też pospiech) i ze go nie ma ,ani słowa że np. mieliśmy do pana zadzwonić albo coś w tym stylu i tutaj cytat „czy czeka pan dalej czy mamy anulować zamówienie”. Ponieważ zamówiłem część dość nietypową poprosiłem o pozostawienie zamówienia. Postanowiłem jednak zadzwonić do kilku innych firm żeby sprawdzić czy nie można tego produktu zamówić gdzie indziej, trafiłem do konkurencyjnej firmy i dostałem konkretną odpowiedz , podano mi nawet numer katalogowy części żeby nie zaszła pomyłka. Ponieważ tak jak napisałem wcześniej cześć jest dosyć nietypowa i żeby mieć pewność że zamówię dobrze postanowiłem skontaktować się jeszcze raz ze sklepem i poprosić o podanie numeru katalogowego produktu. Mam wrażenie że natrafiłem na idiotę ponieważ starał się mnie uświadomić ze nic takiego jak numer katalogowy ani kod produktu nie istnieje , no po prostu porażka. Może dla ludzi którzy nie mają styczności z systemami magazynowymi, logistyką zewnętrzna i wewnętrzną oraz kontrolą można sprzedać taką bajkę ale mi nie. Obecnie każdy produkt ma swój numer a często jeszcze poza swoimi unikalnymi kodami wewnętrznymi posiadają kod EAN. Generalnie podsumowując bardzo niski poziom kultury osobistej panów pracujących przy obsłudze klienta, traktowanie go jak intruza i zło konieczne. Życzę dalszych sukcesów w skutecznym odstraszaniu Klientów (pomijam tutaj kwestię pomocy technicznej może chociaż na tym polu coś sobą reprezentują) Link Zgłoś
Gość: Zwykły klijent Re: rowertour.com IP: 178.213.136.* 22.05.14, 20:45 Zgadzam się tak samo zostałem ''świetnie'' obsłużony w tym sklepie złożyłem dosyć spore zamowienie na ponad 1000zł w zamowieniu jedną z pozycji był komplet kół które podczas składania mojego zamowienia widniały na stronie że sa dostepne. Zrobiłem przelew natychmiast po złożeniu owego zamówienia. W normalnym moim zdaniem sklepie ktory przejawia jaki kolwiek stopien szacunku do klijenta co powino być normą zadzwoniono by do klijenta odrazu z informacją ze nie posiadaja jednego produktu z listy mimo to tak sie nie stało wysłano mi tylko maila ze nie ma kol i nic żadnego telefonu tylko mail i raczki umyte dobrze ze nastepnego dnia dopiero ze zdrowego rozsadku zadzwonilem do sklepu obsługa mega nie uprzejma ani przepraszam ani pocałuj mnie w cztery litery podalem numer zamowienia pan sprawdzil zamowienie ale mimo to nic nie powiedzial tylko po chamsku odesłał mnie do skrzynki mailowej. Wysłano mi wiadomosc ze nie ma kol przepraszamy zadnego telefonu nic i tlumaczenie że maja tak duzo zamowien ze nie nadarzają ( sory a co to kogo interesuje) proszę zatrudnić więcej ludzi!! Juz mi sie nie chce opisywać dokladnie sytuacji bo to normalnie w glowie sie nie miesci jakie maja podejscie do klijenta masakra brak słow odwlekanie w czasie tylko maile jak by nie bylo telefonow ponad tydzien walczyłem z nimi az mi rece opadły do podłogi dopuki doszło do skutku moje zamowienie a na koniec niespodzianka w paczce brakuje jednej pozycji czyli kasety kolejne dni nerwów i złości naszczescie udało mi się udowodnić że jej nie dołaczyli bo w przesyłce istniała tylko na paragonie nie polecam trego sklepu !! Link Zgłoś
1mario1987 Re: rowertour.com 25.06.15, 13:07 Ludzie tak czytam te komentarze i muszę Wam powiedzieć, że nie ma kont idealnych. Ja robię tutaj zakupy od 2 lat i jestem bardzo zadowolony. co do komentarzy to z tego co widzę mają ponad 99% pozytywów, 29408 pozytywnych komentarzy i tylko 91 negatywów. Negatywy ma każdy... Link Zgłoś
antek22062015 Re: uwaga na oszusta na allegro 22.06.15, 13:58 Kurcze, ja robiłem u nich zam parę razy i nie było kłopotów. Nie był to okres urlopowy albo coś podobnego? Szczerze to nie miałem uwag i dopiero tutaj po komentarzach widzę, że coniektórzy mają jakieś problemy. Ja uczciwie muszę im dać plus za obsługę. Link Zgłoś