Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

TRAWERS & & #35 8211; fotki z ostatniej Masy

27.06.04, 03:11
    Miłego oglądania; mam nadzieję, że odnajdziecie się w tym tłumie :-)

www.trawers.neostrada.pl/masa062004.html
    Pozdro!

B.
    Obserwuj wątek
      • roweroraffi Re: TRAWERS & & & #35 35 8211; fotki z ostatniej 27.06.04, 09:58
        Nooo... są i jakieś foty z moją paskudną facjatą. Ale co ważniejsze udało Ci
        się uchwycić Sebka na nowym rowerze :-) W ogóle zdjęcia fajne (w wielu
        miejscach nieźle oddałeś ilość ludzi nie fotogratując kropek w oddali ;-) i co
        ważne same ostre i dobre.
        • trawers01 Re: TRAWERS - fotki z 27.06.04, 10:22
          roweroraffi napisała:

> Nooo... są i jakieś foty z moją paskudną facjatą. Ale co ważniejsze udało Ci
          > się uchwycić Sebka na nowym rowerze :-) W ogóle zdjęcia fajne (w wielu
          > miejscach nieźle oddałeś ilość ludzi nie fotogratując kropek w oddali ;-) i
          co ważne same ostre i dobre.

Coś ty taki łaskawy dla mnie ostatnio?! Już miałem nadzieję, że mi przywalisz
          za grające kanistry, a tu sam mniód w szprychy :-)
          Pozdro
          B.
          • roweroraffi Re: TRAWERS - fotki z 27.06.04, 11:52
            trawers01 napisał:

> roweroraffi napisała:
            >
            > > Nooo... są i jakieś foty z moją paskudną facjatą. Ale co ważniejsze udało
            > Ci
            > > się uchwycić Sebka na nowym rowerze :-) W ogóle zdjęcia fajne (w wielu
            > > miejscach nieźle oddałeś ilość ludzi nie fotogratując kropek w oddali ;-)
            > i
            > co ważne same ostre i dobre.
            >
            > Coś ty taki łaskawy dla mnie ostatnio?!
            > Już miałem nadzieję, że mi przywalisz
            > za grające kanistry, a tu sam mniód w szprychy :-)

Grające kanistry to też twoja robota? Myślałem, że nad tym do DJ szalał :-)
            Swoją drogą ponoć gumę złapał w drodze na Masę... pomyśleć, że zdążył ode mnie
            rower odebrać po remoncie piasty tylknej.
        • trawers01 Re: TRAWERS & & & & #35 35 35 8211; fotki z 27.06.04, 10:36
          A wiesz Raffi dlaczego zdjęcia są (być może) fajne? Bo trzeba sobie zadać
          trochę elementarnego trudu: przejrzeć te zdjęcia, skadrować, skorygować
          kolorystykę, wybrać najlepsze i władować na stronkę tylko te, które
          rzeczywiście do tego się nadają. Dziękując wszystkim innym za niewątpliwy trud
          i dobre chęci, niestety dostrzegam czasami zjawisko pakowania do netu
          wszystkiego co się napstrykało (nieostre, źle skadrowane itd.). To mi
          przypomina historię sprzed wielu lat, kiedy to kumpel studiujący w wyższej
          szkole artystycznej fotografię uważał, że aby zrobić dobre zdjęcie wystarczy
          wziąć dwa aparaty, duży zapas filmów - napstrykać 200 szybkich i byle jakich
          zdjęc, bo "zawsze się z tego coś wybierze". A to niestety nieprawda... (dla
          ścisłości: nigdy nie studiowałem fotografii).
          A poza tym trzeba się nieustannie doskonalić w tym co się robi :-) Techniki i
          technologie tak zasuwają do przodu...
          W tym kontekście twoje przemyślenia na temat udoskonalenia akcji rozdawania
          ulotek są BEZCENNE! RAFFI - JESTEŚ WIELKI!!! :-)
          Pozdro
          B.
          • roweroraffi O apatratach słówko ;-) 27.06.04, 12:04
            trawers01 napisał:

> A wiesz Raffi dlaczego zdjęcia są (być może) fajne? Bo trzeba sobie zadać
            > trochę elementarnego trudu: przejrzeć te zdjęcia, skadrować, skorygować
            > kolorystykę, wybrać najlepsze i władować na stronkę tylko te, które
            > rzeczywiście do tego się nadają.

Pamiętaj, że jako technik informatyk mam specjalizację Grafika komputerowa
            (przynajmniej w teorii) i męczyli mnie z takich zadań. Pewnie właśnie dlatego
            zauważam różnicę w jakości fotek :-)

> Dziękując wszystkim innym za niewątpliwy trud
            > i dobre chęci, niestety dostrzegam czasami zjawisko pakowania do netu
            > wszystkiego co się napstrykało (nieostre, źle skadrowane itd.). To mi
            > przypomina historię sprzed wielu lat, kiedy to kumpel studiujący w wyższej
            > szkole artystycznej fotografię uważał, że aby zrobić dobre zdjęcie wystarczy
            > wziąć dwa aparaty, duży zapas filmów - napstrykać 200 szybkich i byle jakich
            > zdjęc, bo "zawsze się z tego coś wybierze".

No wielu fachowcó tak robi. Znam kilku takich, co to dwóch pierwszych klisz
            nawet nie wywołują, bo to tak na rozgrzewkę. Co nie znaczy, że to dobra metoda.

> A poza tym trzeba się nieustannie doskonalić w tym co się robi :-) Techniki i
            > technologie tak zasuwają do przodu...

O tak... choć ja i tak wolę mojego zabytkowego FED-a 5 z CCCP z wbudowanym
            światłomierzem, dalmierzem, z masą różnych pokrętełek do zabawy (ostrość,
            przysłona, czas naświetlania itp), gdzie zanim zrobię zdjęcie czasem mija i
            kjilka minut od zwykłej samoróby, którą nie zrobi się po prostu takich ładnych
            zdjęć.
            Choć rzeczywiscie technika idzie do przodu i można już kupić dużo lepszy sprzęt
            umożliwiający jeszcze lepsze zdjęcia... wiele punktów prezentacji,
            teleobiektywy, lampy z redukcją efektu czerownych oczu itp itd sld kgb - to
            opcje, których mój sprzet nie ma... a szkoda, bo jak bym się nauczył ich
            używać, to pewnie jeszcze lepsze foty bym robił :-).

> W tym kontekście twoje przemyślenia na temat udoskonalenia akcji rozdawania
            > ulotek są BEZCENNE! RAFFI - JESTEŚ WIELKI!!! :-)

Ponoć kto nie idzie do przodu ten się cofa... więc trzeba kombinować by było
            coraz lepiej :-). A ulotek poszło z pół pudła, także sporo oj sporo...
      • kubassik Re: TRAWERS & & & #35 35 8211; fotki z ostatniej 27.06.04, 13:31
        No na 17 i 18 fotce udało Ci się uchwycić centralnie mnie i moich
        przyjaciół,dobrze wyszło!!

Pzdr!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka