Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jaka bedzie trasa 30?

28.06.04, 23:58
    bo tak mysle ze jak na prage sie po nocy pojedzie to na piechote polowa ludu
    wroci :P
    Obserwuj wątek
      • trawers01 Re: jaka bedzie trasa 30? 29.06.04, 06:28
        alendz napisał:

> bo tak mysle ze jak na prage sie po nocy pojedzie to na piechote polowa ludu
        > wroci :P

No nie, nie zgadzam się na obrażanie mojej dzielnicy! Urodziłem się co prawda
        na ulicy Twardej, ale prawie całe życie spędziłem tutaj właśnie.
        Bez przesady, nie strasz ludzi Pragą! To już nie ta sama Praga co kiedyś
        (niektórzy bardzo żałują, że ten folklor ginie). W lewobrzeżnej części Wawy też
        spoko można w gębę dostać...
        Co prawda znam takich, którzy uparcie głoszą, że za żadne skarby nie przejadą
        przez Wisłę na tamten brzeg, ale to są pieprznięte pterodaktyle :-)
        Rowerzyści z Pragi - brońcie swojej dzielnicy!!!
        Pozdro!
        • czajnik74 Re: jaka bedzie trasa 30 ano 29.06.04, 09:40
          jako człek z city powiem tyle - jestem za. myslę że warto by potórzyć wspaniały
          ubiegłoroczny przejazd ala teatr rampa, gdy cały naród napił sie wody oligo i
          mógł sie rozkoszować pięknem parku tegoż...
          a przecie na fildorfa, grochowskiej już bywalismy ale ciebie chyba nie było.
          twe zdziwienie jest dziwne.

pozdr
          • roweroraffi Re: jaka bedzie trasa 30 ano 29.06.04, 10:58
            czajnik74 napisał:

> jako człek z city powiem tyle - jestem za. myslę że warto by potórzyć
            wspaniały
            >
            > ubiegłoroczny przejazd ala teatr rampa, gdy cały naród napił sie wody oligo i
            > mógł sie rozkoszować pięknem parku tegoż...
            > a przecie na fildorfa, grochowskiej już bywalismy ale ciebie chyba nie było.
            > twe zdziwienie jest dziwne.

Czajniku studnia pod Rampą o północy jest już zamknięta więc o wodzie zapomnij.
            Ale zgadzam się, że skwer Wiecha najlepiej prezentuje się właśnie w nocy, w
            świetle lamp.
            A co do trasy, to ustalimy ją po drodze... jedno jest pewne do Skelera za Wawę
            ja się nie wybieram :-)))
      • paszczak85 Re: jaka bedzie trasa 30? 29.06.04, 11:56
        Prawda drogi bracie trawersie że Praga nie jest ZŁA!Ma swój klimat!:)Ja całe
        swoje życie spędziłem na pradze płd :) może nie na samej grochowskiej ale w
        niedalekich okolicach.Obecnie zamieszkuję gocław ale na grochów wiele razy
        przyjezdzam na rowerku do kumpli i jakos nic mi sie nie stało złego ;p tzn
        pojechałem i wróciłem na SWOICH dwóch kółkach!
        • roweroraffi Stereotyp Starej Pragi, a rower po nocy :-) 29.06.04, 13:25
          paszczak85 napisał:

> Prawda drogi bracie trawersie że Praga nie jest ZŁA!Ma swój klimat!:)Ja całe
          > swoje życie spędziłem na pradze płd :) może nie na samej grochowskiej ale w
          > niedalekich okolicach.Obecnie zamieszkuję gocław ale na grochów wiele razy
          > przyjezdzam na rowerku do kumpli i jakos nic mi sie nie stało złego ;p tzn
          > pojechałem i wróciłem na SWOICH dwóch kółkach!

Zgadzam się z tym. Sam wielokrotnie robiłem trasę przez Szaseró, Grochowską,
          rondo Wiatrak, czy Grenadierów, Targową i inne o różnychj porach dnia i nocy i
          jakoś nic mi się nie stało nigdy, a nawet nie miałem potrzeby mocniej naciskac
          na pedały... mity i stereotypy 'Krainy latających nozy', 'Trójkąta
          bermudzkiego' itp trzeba w końcu obalić, bo to dzielnice jak każde inne i
          wszędzie jak się chce to można zarobić w twarz.
          • rowerzysta87 Re: Stereotyp Starej Pragi, a rower po nocy :-) 29.06.04, 16:03
            jasne wszystko jest tam piekne jak sie jest w "grupie zorganizowanej" np masa
            krytyczna -ale samemu!? ----wiecie jak bym tam mieszkal od malego mial
            doczycnienia na codzien z tymi ludzmi to pewnie tez bym sie wozil ze na pradze
            jest spoko --ciekawe czy jak byscie sie uroczili i mieszkali sródmiesciu to
            bysicie tak ochoczo wybierali za wisełke CWANIAKI ----apropo trasy masy mi to
            wisi kupie sobie gaz i mozemy jechac wszedzie:P
            • roweroraffi Re: Stereotyp Starej Pragi, a rower po nocy :-) 29.06.04, 18:03
              rowerzysta87 napisał:

> jasne wszystko jest tam piekne jak sie jest w "grupie zorganizowanej" np masa
              > krytyczna -ale samemu!?

Przejazdzki o ktorych pisałem były samotne głównie lub z 1-2 osobami (czasem
              płci odmiennej niż moja). Głównie powroty z imprez rowerowych lub jazda na
              takowe.

> ----wiecie jak bym tam mieszkal od malego mial
              > doczycnienia na codzien z tymi ludzmi to pewnie tez bym sie wozil ze na
              pradze
              > jest spoko --ciekawe czy jak byscie sie uroczili i mieszkali sródmiesciu to
              > bysicie tak ochoczo wybierali za wisełke CWANIAKI

Mieszkam na Białołęce i nie mam kompleksów ani we wracaniu z Włoch po nocy, ani
              z Pragi Południe, czy Śródmieścia... powiedziałbym nawet że taka prawdziwa noc
              czy godziny nad ranem są nawet dużo bezpieczniejsze niż dzień, bo nawet
              najgorsze menty społeczne kiedyś muszą spać... a jak nie śpią, to wracają tak
              nawaleni z imprez, że nie są w stanie stwożyć większego zagrożenia niż dziadek,
              który kilka dni temu usiłował parasolką uszkodzić jak jechałem w deszcz i nie
              wyhamowałem przed przejściem by Go przepuścić.

> ----apropo trasy masy mi to
              > wisi kupie sobie gaz i mozemy jechac wszedzie:P

Uważaj... gaz to tylko złudne bezpieczeństwo.. nie zawsze zdołąsz poń sięgnąć,
              a poza tym nie działa na niektórych typków, którzy przyzwyczaili się używać Go
              jako odświeżacza do ust ;-))))
              • rowerzysta87 Re: Stereotyp Starej Pragi, a rower po nocy :-) 29.06.04, 21:22
                jednak przyznales ze na pradze jest margines (nie mowie ze wszyscy!) :)
                • roweroraffi Re: Stereotyp Starej Pragi, a rower po nocy :-) 29.06.04, 22:40
                  rowerzysta87 napisał:

> jednak przyznales ze na pradze jest margines (nie mowie ze wszyscy!) :)

Tak jak i w kazdych innych dzielnicach jest... jak to przyznasz, to będzie
                  kompromis pewnie ;-)))))
      • alendz Re: jaka bedzie trasa 30? 29.06.04, 22:02
        ja niemoge ale dyskusja a ja tylko lekki zarcik zarzucilem :P
        • roweroraffi Re: jaka bedzie trasa 30? 29.06.04, 22:43
          alendz napisał:

> ja niemoge ale dyskusja a ja tylko lekki zarcik zarzucilem :P

Jasne... TŁUMACZĄ SIĘ WINNI :-PPP

A tak bardzoiej serio, to takie dyskusje na luzie tutaj zawsze miały najwięcej
          postów... no może poza rozprawianiem o życiu, dokonaniach i zepsuciu Skelera i
          reszty Organizatorów ;-)
      • daniello2003 Re: jaka bedzie trasa 30? 30.06.04, 19:07
        Nie przesadzaj koleś. Na Pragie przyjedziesz rowerem, to i rowerem wrócisz.
        Nikt nie bedzie tykał zwartej grupy rowerzystów.

I polecam na Targówek zahaczyć. Wprawdzie studnia oligoceńska jest zamykana o
        21, ale są jeszcze kraniki na zewnątrz i każdy może się napoić.

NA PRAGIE ROWERZYŚCI, NA PRAGIE !!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka