Gość: Koleś IP: *.dami.pl 13.07.04, 21:50 Jaką mieliscie najwieksza predkosc na rowerze ? Ja 75,7 km/h w Szklarskiej Porębie droga z gornej na dolna szklarska ta boczna tam gdzie kolarze na tdp zjezdzaja.Rower Gian boulder na slikach 1 calowych. Link Zgłoś Obserwuj wątek
skalpel84 Re: Max speed? 14.07.04, 22:44 A ja 58km/h z kawalkiem. 10 letnim Rometem z gorki mojej babci. :) Link Zgłoś
gandzia_farmer2002 Re: Max speed? 16.07.04, 16:17 56km/h..... sciezka rowerowa wzdluz prymasa 1000-lecia....jak sie z powazowskiej jedzie to sie wjezdza na wiadukt....a potem zjezdza w kierunku obozowej..... ale moglem jeszcze mocniej depnac... zmeczony bylem wiec odpuscilem.....ale qmpel mnie wyprzedzil i polecial dalej wiec pewnie mial ze 60-65.... Link Zgłoś
gandzia_farmer2002 Re: Max speed? 16.07.04, 16:19 a rower jakis badziewny.... w macro kupiony za 5 stowek.......heh ;P ale calkiem daje rade :) 3 lata na nim jezdze i jak narazie jedyne co musialem wymienic to lancuch (oryginalny sie rozerwal na strzepy na jednej z gorek.... blaszane nity to nei jest to co lancuchy lubia najbardizej)....oraz kola (cale pocentrowane.... nie oplacalo sie oddawac do nacentrowania.....kupilem nowy zestawik za 110pln.... podwojne, wzmacniane i wogole super hiper ;P) Link Zgłoś
tomaszek874 Re: Max speed? 16.07.04, 22:47 58,6 km/h. zjazd z przełęczy Tąpdała koło Ślęży. asfalt, ja na rowerku z oponami do jazdy w terenie. dałoby rade jeszcze podciągnąć, ale wyrwy w asfalcie, słaba widoczność [zakręty] i samochody z naprzeciwka odwiodły mnie od pomysłu... Link Zgłoś
Gość: ww Re: Max speed? IP: *.crowley.pl 16.07.04, 23:51 57,7km/h - jechalem z kumplem z afaltowej gorki, na ruchliwej ulicy - obwodnica (tiry itp.), akurat zamkniety byl przejazd kolejowy, wwiec jeden pas rychu, w dol, bykl wolny, pod gorke staly auta.'no i nawalamy ile sie da, jestesmy w polowie gorki i wpadlem na pomysl wytestowania v-breakow i z calej sily zahamowalem, kumpel nie.... wlecial we mnie zz calej sily, ja go nawet nie widzialem, poczulem tylko jak sie wbija w moj rower!!!! potem byl lot przez kierownice, on lecial prawie nade mna. wyladawalem na poboczu, on lezal na drodze. po 5 min ochloniecia, dokonalismy obdukcji - ja nieduze zadrapania - mialem niewiarygodne szczescie, ze jego rog wbil sie pod moje siodelko, a nie w moje plecy.. on caly bok poharatany i wielkie krwiaki- niezle sie potlukl. rowery bardzo uciarpialy - moj cale przednie kolo z wyrwanymi szprychami, zgieta kierownica, obdrapany niezle jego sprzet rowniez porozrywane wiele szprych, ale lepiej od mojego. jakos zdolalismy wrocic bicyklami do domu. 58,9km/h z solidnej, niezbyt stromej, asfaltowej gory. bylo to na obozie rowerowym ~20 rowerow, akurat gonilem grupe. z naprzeciwka nadjezdzal samochod, oni jechali po prawej stronie, bylem na ich wysokosci i nagle musialem sie schowac. jechalem juz jakies 40km/h i z pelnym impetem wsunalem sie w nich od boku. efekt - 2 os przewrocone, ja jakos wyhamowalem bez wywrotki. przepraszania i rlumaczenia opiekunom nie bylo konca... Link Zgłoś
Gość: tm podobnie jak reszta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 15:40 58km/h z solidnej górki na asfalcie Link Zgłoś
Gość: biker Re: Max speed? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 00:21 ja osobiscie rozwinalem zaledwie 62km\h ale niestety nie naszklarskiej porebie mieszkam w gdyni i ciagle poszukuje odpowiednich zjazdow zdarzaja sie albo za krotkie albo ze zbyt malym spadkirowniez trzeba miec dobrzxe ustawiony liczxnik moj rower to endurance zwyczajne felgi czarny przerzutkishimano sis w kazdym razie jest cienki i przejechalem na nim 8000 km (chyba tylko rama z kierownica nie byla wymieniana)zastanawia mnie tez jak najwydajniej wziasc rozped uwazam ze dac po garach trzeba pod koniec twoja gora musiala byc niezle stroma 75km/h to spore opory powietrza musiales sie niezle skulic pozdro Link Zgłoś
Gość: rav255 Re: Max speed? IP: 81.210.14.* 30.07.04, 18:54 Wybierz sie w okolice Redy, a dokladnie na krawedz pradoliny redy na droge Rekowo Dolne - Połchowo. Wlasnie dzisiaj rozwinalem tam 62km/h wracajac z Pucka. Mam kola 28, tyl 11, przod 48 zebow. Max wydusilem na tej gorce kiedys 65km/h. Mozesz tez sprobowac na gorce obok, na drodze Rekowo Dolne - szosa Reda-Puck. Ta droga zaczyna sie w Rekowie Dolnym na pierwszym przejezdzie kolejowym liczac od strony Redy. Teraz jest dobry wiatr-polnocny. Pomaga :) Link Zgłoś
Gość: biker Re: Max speed? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 10:35 skwapliwie skorzystam z tej rady :) dzieki pozdro :) PS:w gdyni na obłużu kiedy kończy sie estakada kwiatkowskiego na prawo od kościoła są krótkie ale bardzo strome zjazdy niestety są poprzecinane w poprzek innymi dojazdami i praktycznie nie ma widocznosci wiec jesli cos wyjedzie nagle zza zaulka np jakis samochod to mozna sie z nim spotkac i pozniej odwiedzic szpital :( :( Link Zgłoś
Gość: rav255 Re: Max speed? IP: 81.210.14.* 30.07.04, 18:57 Szosa, z bagazami 72km/h okolice Babiej Gory, kierunek Zawoja. 1999 rok. :) Link Zgłoś
Gość: piotrchowicki Re: Max speed? IP: *.pl / 213.17.178.* 31.07.04, 17:30 58 km/s Giant Rock SE, Aleja Lotników Polskich w Świdniku. Pozdrawiam! Link Zgłoś
Gość: rav255 Re: Max speed? IP: 81.210.14.* 31.07.04, 23:04 hehe, to wiecej niz ktoras tam predkosc kosmiczna :) Link Zgłoś
Gość: Kriss Re: Max speed? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 15:53 Top speed 68,7 Giant AC1 licznik Sigma 1200 Link Zgłoś
Gość: Kriss Re: Max speed? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 15:54 Szczyrk, duże skrzyczne, trasa FIS Link Zgłoś
Gość: koleś Re: Max speed? IP: *.dami.pl 02.08.04, 20:22 No skulony byłem na maksa trzeba sie zlapac za kierownice tuz przy mostku łokcie złączyć i "wsadzić" pod klatkę piersiową i przesunąc sie maksymalnie do przodu ciezar ciala musi spoczywać na przednim kole! Pozdrowienia Link Zgłoś
wyprany Re: Max speed? 07.08.04, 18:39 Max 56 km/h na płaskim (a z górki to się nie liczy :P), opony 1,95" do XC, nawierzchnia - kostka brukowa. Link Zgłoś
dietrich2 Re: Max speed? 09.08.04, 15:31 72,7 - asfalt, zjazd w Bieszczadach, zajeżdżony oscar na sisach, bez amortyzacji, opony na teren - ale najlepsza jazda była na zjeździe po niesamowitych kamorach też w Bieszczadach ale naprawdę dzikich. 62,0 km/h a rower aż przesuwał się od krawędzi dróżki do krawędzi. Polecam w ogóle zjazdy i trasy w Bieszczadach - super sprawa. Na tym samym sprzęcie ok 55 km/h na płaskim asfalcie ale za autobusem. Licznik VDO. Link Zgłoś
Gość: biker Re: Max speed? na płaskim terenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 13:14 na jezdni asfaltowej na plaskim rozwinalem jakies 47km/h ale postaram sie pobic swoj rekord. no nic zobaczymy wiesz,iż to jaką prędkość rozwiniesz, jest BARDZO uzależnione od warunków pogodowych.Jeśli wiatr wieje w plecy to rozwinąć predkość rzędu powyżej 40km/h to kaszka z mleczkiem.gorzej jak jest, kiedy dostaniemy silny wiatr w bok to robi sie przed rowerzystą wieksze ciśnienie a co za tym idzie większa gęstość powietrza=większy opór.Czasami sie wydaje,że jesteśmy dobrymi kolarzami, a tak naprawdę to przypadek sprawił, że w danym momencie rozwinęliśmy np 50km/h. Zgadzam sie po części,że z górki sie nie liczy, bo faktycznie jeden miał 1,5km ostrego zjazdu a inny 500 metrów :).Jeśli chodzi o max predkości to uważam że najlepiej sprawdzać to w nocy,ponieważ są mniejsze ruchy powietrza, a nawet ich brak miejscami. Link Zgłoś
spector1 Re: Max speed? 11.08.04, 12:18 56 km/h gdy skoczylem za 3 osobowa czolowka pod mala gorke. Ponad 93km/h na 3km prostym zjezdzie. Spector Link Zgłoś
Gość: wektorrr spektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 20:58 a jak ci poszło na tour de france w tym roku? marzycielu..... Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Max speed? IP: 205.206.127.* 11.08.04, 20:16 Hej Spector, to mamy taki sam rekord. Ciagle mam nadzieje ze ktotegos dnia przekrocze 100 km/h. Pare razy za to 85 na zakrecie. Pozdrowienia Link Zgłoś