Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nowy rower dla chłopca 9 lat

IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.13, 13:21
    Na dniach mam zamiar kupić synowi nowy rower. Młody jest wielkim miłośnikiem jazdy. Obecnie jeździł na Scott Voltage 20 jr . Biorę pod uwagę coś z nowych modeli Scotta : Voltage, Scale, Spark lub Giant . Jeśli moge proszę o fachową poradę, który model wart jest uwagi. Syn lubi jeździć po górkach ale i alejki czasami zalicza. Często jeździ z babcia na różne rajdy i czerpie z tego olbrzymia satysfakcję dlatego nie będzie mi szkoda wydać większej kwoty za rower gdyż wiem, że będzie z niego często korzystał. Tylko, który będzie najlepszy ?
    Za porady wielkie dzięki. Pozdr
    Obserwuj wątek
      • Gość: krzynio Re: Nowy rower dla chłopca 9 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 15:13
        Wybierz się z mlodym na wycieczkę do sklepu z rowerami i zobacz co mu się podoba. Potem przemyśl na co Cię stać i niech młody ma to co chce, bo to dzuży chłopak i razem coś kupcie.
      • Gość: iwona Re: Nowy rower dla chłopca 9 lat IP: 62.244.139.* 14.03.13, 10:21
        Tak więc byliśmy zobaczyć rowerki. Synowi pod pasował Scott Scale 24 jr i Trek Mt 220 jr i nie wie na który się zdecydować. Prosi nas o pomoc w wyborze, choć miał sam zdecydować. Jeśli mogę prosić to który z tych modeli byście wybrali, biorąc pod uwage ewentualną późniejszą sprzedaż roweru. Ja nie znam się na markach i osprzęcie, ale chciałabym go potem w miarę dobrze sprzedać tak jak poprzedni rower.
        pozdrawiam
        • gom1 Re: Nowy rower dla chłopca 9 lat 14.03.13, 10:47
          Na moje oko lepszy jest Scott. Rama z główką 1 1/8 cala, widelec o większym skoku, ciut lepszy osprzęt. No i kolorystyka ciekawsza :-)

Ogólnie nie powinnaś mieć problemów z odsprzedażą, obydwa rowery wyglądają na solidne i posłużą bardzo długo.

Albo.. po prostu wybierz lżejszy :-)
      • Gość: iwona Re: Nowy rower dla chłopca 9 lat IP: 62.244.139.* 18.03.13, 13:33
        Dziękuję za informację, ale chciałabym żeby syn najpierw przymierzył i przejechał się rowerem przed ewentualnym zakupem. Zresztą zakup w sklepie stacjonarnym będzie wygodniejszy w razie konieczności serwisowania oraz wszelkich napraw.
        pozdrawiam
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka