bananarama-live 24.08.13, 06:36 Może macie namiary na kogoś, kto ma części do Waganta ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
okruchlodu Re: Wagant - części 24.08.13, 20:20 A na alledrogo w dziale "rower i akcesoria" i dalej "części", "zabytkowe" szukałeś? Wiesz dokładnie jakich części szukasz? Link Zgłoś
Gość: Globo Re: Wagant - części IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.13, 23:04 Łożyska, stożki, miski, osie, support (na kliny lub kwadrat), linki, pancerze znajdziesz w wiekszości sklepów rowerowych. Można też bez trudu znaleźć mostek kierownicy czy komplet części do sterów (od oryginalnych różnią się tym, że są skręcane nakrętką z szeciokątem a nie na ten nieszczęsny klucz hakowy). Części do rometów mozna też kupic tu: www.romet-walcz.pl/start.php Widziałem też w jakimś sklepie internetowym pojedyncze koronki (ale nie pamiętam gdzie). Pozostałe części czyli obręcze, przerzutka, hamulce, oswietlenie jesli maja być oryginalne to jak wspomniano wcześniej allegro lub bazary. Jak rower ma być wyglądać tak jak 30 lat temu to tu mozna dokupić "oryginalne" naklejki: motonaklejki.pl/naklejki/3/0/66/ Link Zgłoś
bananarama-live Re: Wagant - części 27.08.13, 03:30 Dziękuję uprzejmie. Rower ma być na oryginalnych częściach Naklejki już zamówiłem wcześniej. Z Romet -Wałcz niestety nic sie nie nadaje - to współczesne wyroby. Link Zgłoś
Gość: ? Re: Wagant - części IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.13, 23:17 A które konkretnie części potrzebujesz? Link Zgłoś
bananarama-live Re: Wagant - części 17.09.13, 18:57 Przednią lampę, koszyk na bidon, siodełko, / proszę mnie nie odsyłac na allegro, jestem tam od 13 lat / Link Zgłoś
Gość: Albatros Re: Wagant - części IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.13, 17:34 Czyli jednak nie umiesz dobrze szukać, bo możesz tam kupić dosłownie wszystkie części do Waganta, Mistrala, Komety i Laury. Wiele części pasuje do tych wszystkich modeli. Link Zgłoś
bike2013 Re: Wagant - części 23.09.13, 12:45 Wszystkie części do Waganta i innych modeli znajdziesz na Zakopiańskiej 72 w Krakowie w salonie firmowym Romet. Link Zgłoś
bananarama-live Re: Wagant - części 23.09.13, 15:39 Dziękuję za info, ale tam mają tylko do współczesnych modeli. Mój jest z lat 70-80 Link Zgłoś
Gość: Globo Re: Wagant - części IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.13, 23:37 Więc szukaj po bazarach. Ostatnio w Łodzi na Bałuckim Rynku facet miał przednią i tylną lampę (tylną tę małą-mocowana do ramy, a wagant miał o ile pamietam większą, mocowaną do błotnika). Jakieś siodełka też lezały. Fakt, że wszystko w nienajlepszym stanie. Link Zgłoś
bananarama-live Re: Wagant - części 24.09.13, 06:00 No właśnie - w nie najlepszym stanie. Rower ,który skladam ,ma być jak ze sklepu Mam sporo nieuzywanych lub w idealnym stanie części. Jakby co, dajcie znać ;] Link Zgłoś
j666 Re: Wagant - części 10.10.13, 20:27 Mam bagażnik (OIDP jasnoniebieski), on występował jako część zamienna osobno dokupowana (akurat miałem nie Waganta, lecz Rekorda, różnica była w kierownicy "kolarskiej"). Link Zgłoś